Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Postprzez corados » środa, 27 sty 2016, 16:23

Dyrektor Rogalski na forum Subaru napisał,że informacja ma być podana do końca tego tygodnia i , że może to być pewna niespodzianka
corados
A6

Postprzez luxxx » środa, 27 sty 2016, 16:31

s1quattro napisał(a):No własnie. Już sporo czasu temu chodziły słuchy iż się Siemanko z Panem Witkiem przeprosili. Pytanie brzmi skąd w tym składzie Lopez? Tomasz K. kończy?

Ptaszki ćwierkają, że kończy z rajdami. Podobno jakiś Rallycross, czy coś ;)
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez bimber » środa, 27 sty 2016, 21:29

no to Kuchar potwierdził że koneic z rajdami, idzie w Rallycros... no szkoda
bimber
N3

Postprzez maciek127 » środa, 27 sty 2016, 21:39

Tomasz Kuchar :
Moi Kochani
Wypada mi pogratulować Wam czujności i bystrości. Nic nie umknie Waszej uwadze;-))) Wielu z Was zorientowało się, że w QHR Team szykują się zmiany. Ponieważ na przestrzeni ostatnich kilku tygodni otrzymałem mnóstwo wiadomości zawierających domysły i pytania o moje sportowe plany postanowiłem nie trzymać Was dłużej w niepewności (na marginesie bardzo dziękuję - nie miałem pojęcia, że tak wielu osobom leżą na sercu losy Tomasza Kuchara).
Najważniejsza informacja – NIE ODWIESZAM KASKU!!!, choć analizując pewne fakty, przeszło mi przez głowę zakończenie niemal dwudziestoletniej przygody z profesjonalnym motorsportem. Uznałem jednak, że jeszcze na to za wcześnie. Wciąż kocham zapach benzyny, czuję głód rywalizacji, dalej jestem bardzo ambitny, wiem, że brakowałoby mi ścigania. Dlatego postanowiłem podjąć nowe wyzwania. W roku 2016 wystartuję w pełnym cyklu Rallycrossowych Mistrzostw Polski. Chłopaki już walczą z przystosowaniem mojego ukochanego Subaraka do zmagań na torze, ja chłonę wszystkie dostępne materiały. Mimo braku jakiegokolwiek doświadczenia w walce „bok w bok”, jestem bardzo podekscytowany i nie mogę już doczekać się pierwszego startu!!!
Pośród mojej ekscytacji i wielu pozytywów jest też jeden przykry aspekt decyzji o porzuceniu rajdów. Czy mi się to podoba, czy nie wiąże się z nią nieunikniony koniec duetu Kuchar / Dymurski. Boli mnie to tym bardziej, że z Lopezem rozumieliśmy się bez słów, nigdy mnie nie zawiódł, był profesjonalistą w każdym calu. Nie martwię się przy tym o losy Lopeza. Jestem przekonany, że taki fachowiec szybko znajdzie nowe miejsce do kontynuowania swojej rajdowej pasji. Dziękuję mu za te 8 wspaniałych lat i życzę pasma nieustających sukcesów. Na szczęście nasze drogi nie rozejdą się - wciąż będzie instruktorem w mojej Akademii Bezpiecznej Jazdy
Kochani, mam nadzieję, że przyjmiecie moją decyzję ze zrozumieniem i że mogę liczyć na Wasz gorący doping na nowej drodze życia;-)
Dobra, kończę, bo się zaraz rozryczę jak mięka dupa;-)))
Do zobaczenia w kwietniu na Lausitzring

czyli prawdą jest że Lopez z Siemanką pojadą Subaru ERC
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez iceman150 » środa, 27 sty 2016, 21:49

Szkoda, że Kuchara zabraknie na oesach. Bardzo barwna postać która wprowadzała bardzo wiele. Może w ostatnich czasach nie był mega szybki ale wg mnie był taką solidną firmą i w dodatku ubędzie jedno auto.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez s1quattro » środa, 27 sty 2016, 22:39

Napisałem tego posta zupełnie nie wiedząc o zniknięciu T.K. z oesów RSMP. Smutne to... Jestem człowiekiem starej daty i brak tego zawodnika burzy mój udeptany porządek. Smutno...
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez luxxx » środa, 27 sty 2016, 22:46

iceman150 napisał(a):Szkoda, że Kuchara zabraknie na oesach. Bardzo barwna postać która wprowadzała bardzo wiele. Może w ostatnich czasach nie był mega szybki ale wg mnie był taką solidną firmą i w dodatku ubędzie jedno auto.

No szkoda, szkoda ale chyba każdy widzi, że rajdy lecą na łeb na szyję. Ale podobno coś ma się poprawić, czy coś :D
To je RALLY !
luxxx
N3

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 28 sty 2016, 00:28

s1quattro napisał(a):Napisałem tego posta zupełnie nie wiedząc o zniknięciu T.K. z oesów RSMP. Smutne to... Jestem człowiekiem starej daty i brak tego zawodnika burzy mój udeptany porządek. Smutno...

Ostatni pan "Q" odchodzi z RSMP :(
Loeb1987
A6

Postprzez Voo » czwartek, 28 sty 2016, 08:25

Spoko, daję mu rok poza rajdami :) Myślę, że rallycross na obecnym etapie w PL nie zaspokoi jego ambicji i za rok przyciągnie wilka do lasu :)
Voo
N3

Postprzez adamlen » czwartek, 28 sty 2016, 09:33

Dla mnie również odejście Kuchara z RSMP to smutna informacja. Zawsze to był taki stały element rajdów odkąd się nimi interesuję. Pamiętam jak dziś 12 miejsce w Szwecji i wielki odzew w Polskich mediach, a także angaż do fabryki pierwszego Polaka. To coś czego nikt mu nie odbierze. W Polsce faktycznie ostatnio brakowało szybkości, ale szkoda, że w tym okresie nie udało się wystartować parę razy za granicą, chociaż w ERC. Jedna z osób bardziej rozpoznawalnych w rajdach i ogólnie w Polsce. Szkoda. Może jeszcze wróci :D
Nie wiem na jakim poziomie jest obecnie Polski Rallycross, ale może się dowiem jak będzie pierwszy start.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez mrmonk » czwartek, 28 sty 2016, 11:39

Brawo Kuchar !! Meska decyzja. Z tej mizerii którą uskuteczniał w ostatnich latach nie było nic, wiec lepiej odejśc teraz niz sie kompromitować jak Kuzaj. Ale znając Kuchara to znów bedzie kolejnych 20 lat startów w rallycrossie (czego mu życze)...no i niestety bez mistrzostwa :-) Jak to było przez cała jego kariere w RSMP...Ok, sorry...był prawie mistrzem gdyby nie ten Francuz......
mrmonk

Postprzez RajducH » czwartek, 28 sty 2016, 13:29

mrmonk napisał(a):Brawo Kuchar !! Meska decyzja. Z tej mizerii którą uskuteczniał w ostatnich latach nie było nic, wiec lepiej odejśc teraz niz sie kompromitować jak Kuzaj. Ale znając Kuchara to znów bedzie kolejnych 20 lat startów w rallycrossie (czego mu życze)...no i niestety bez mistrzostwa :-) Jak to było przez cała jego kariere w RSMP...Ok, sorry...był prawie mistrzem gdyby nie ten Francuz......

Ze względu na zachowanie pewnego poziomu wypowiedzi nie skomentuję tego posta.
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez HenriS12B » czwartek, 28 sty 2016, 14:02

RajducH napisał(a):
mrmonk napisał(a):Brawo Kuchar !! Meska decyzja. Z tej mizerii którą uskuteczniał w ostatnich latach nie było nic, wiec lepiej odejśc teraz niz sie kompromitować jak Kuzaj. Ale znając Kuchara to znów bedzie kolejnych 20 lat startów w rallycrossie (czego mu życze)...no i niestety bez mistrzostwa :-) Jak to było przez cała jego kariere w RSMP...Ok, sorry...był prawie mistrzem gdyby nie ten Francuz......

Ze względu na zachowanie pewnego poziomu wypowiedzi nie skomentuję tego posta.

"Kolega" mrmonk powrócił po długiej nieobecności na Forum Autoklubu. A sądząc po jakości i poziomie wypowiedzi powrócił z wp, albo innego onetu. Być może zauważył, po analizie niektórych wątków, że i tutaj będzie miał "ciekawe" zajęcie... :cry:
HenriS12B
N2

Postprzez Mic_123 » czwartek, 28 sty 2016, 14:09

Super sprawa z tym Rallycrossem, mysle ze to przejscie TK moze przyciagnac wieksze zainteresowanie kibicow na tory. Zakladam ze podobnie bylo z Solbergiem i jego wejsciem w rallycross (wiadomo zakres inny, ale chodzi o zasade :))
Jeszcze w polowie lat 90tych czolowi rajdowcy w PL startowali okazjonalnie na torach m.in. : Holo, Kuzi (chyba nawet caly sezon '95 lub '96 bo jakiegos Mistrza wtedy wyjezdzil), tylko oni wtedy laczyli starty na torze i w rajdach. Bedzie jakas przeciwwaga dla rajdow. Oby wiecej rajdowcow w rallycrossie bylo.
Mic_123
N3

Postprzez Mad Max » czwartek, 28 sty 2016, 16:22

Po przeczytaniu stwierdzam że w końcu spełniło się Twoje marzenie że QHR kończy z rajdami i przechodzi do jeszcze bardziej niszowej dyscypliny i nie bedziesz musiał już go oglądać ani słuchać. Człowieku ewidentnie nie wiesz o czym piszesz, byłeś ostatnio na jakichś zawodach w rallycrossie w PL ?? bo chyba nie zdajesz sobie czym tam ludzie jeżdżą, Kucharowa Impreza będzie tam chyba najbardziej doinwestowanym autem, więc szans na mistrza są bardzo duże.

Mic_123 napisał(a):Super sprawa z tym Rallycrossem, mysle ze to przejscie TK moze przyciagnac wieksze zainteresowanie kibicow na tory. Zakladam ze podobnie bylo z Solbergiem i jego wejsciem w rallycross (wiadomo zakres inny, ale chodzi o zasade :))
Myślę że coś to zmieni ale nie aż tak dużo, Kuchar to nie jest już postać tego kalibru co kiedyś, chyba że sam zainteresowany dołączy do Skorupskiego Zolla i spółki w kwestii promocji i rozwoju tego sportu w Polsce
Mic_123 napisał(a):Jeszcze w polowie lat 90tych czolowi rajdowcy w PL startowali okazjonalnie na torach m.in. : Holo, Kuzi (chyba nawet caly sezon '95 lub '96 bo jakiegos Mistrza wtedy wyjezdzil), tylko oni wtedy laczyli starty na torze i w rajdach. Bedzie jakas przeciwwaga dla rajdow.
Takimi bokami ja Kuzaj Celicą to nikt nie latał :D
Mic_123 napisał(a):Oby wiecej rajdowcow w rallycrossie bylo.
Tego bym wam i sobie życzył bo rallycross jest naprawdę zajebisty... tylko trzeba pojechać na zawody bo TV tego nie oddaje nawet w 20%
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP