Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez viper » wtorek, 26 sty 2016, 14:34

jarexcc napisał(a):viper wytykał podejście Robertowi Kubicy ( bo maks atak na początki kariery w WRC nie był najlepszym rozwiązaniem, ale taką drogę wybrał R.K i chyba jednak nie wypaliła do czego i sam Robert się nieśmiało przyznaje)

Gosciu jak bym mógł przyznać Nobla i pulicera to masz od razu 2 :). Jeden z nielicznych co to zrozumiał o co mi chodzi całe życie w przypadku Kubicy w rajdach

posejdon napisał(a):Porównując Twoje posty sprzed, powiedzmy, roku 2016 z tegorocznymi widać diametralną zmianę jeśli chodzi o podejście do Kubicy. Nie czuć już w nich tego dawnego krytycyzmu. Nie bierz sobie tego zbytnio do serca - to tylko takie moje spostrzeżenie 8)

Spoko ale moje podejście co do Kubicy się nie zmieniło, a raczej odwrotnie :wink: i zawsze Kubica miał u mnie szacunek. Natomiast kibicowanie to jedno , a życie realne to drugie.
To on zrozumiał , ze ilośc dzwonów nie proporcjonalna do mety jest zbyt duża. Szkoda tylko , ze może być już za późno na konkretne decyzje zeby to odkręcić.. Myśle ze dzisiaj zupełnie inaczej by postąpił. Ja po prostu wyciągałem wnioski z ilości osiągniętych pozycji na mecie. Myśle ze powinien szybko uciekać domwyscigow tam wyciąganie z auta 110% przynosi sukcesy w rajdach powiedziałbym ze to raczej "przekleństwo ", które bardziej przeszkadza niż pomaga.
viper
S2000

Postprzez maciotacio » wtorek, 26 sty 2016, 16:24

III część wywiadu z RK. Coraz ciekawiej się robi :)
https://www.youtube.com/watch?v=AASlDxSuqN4
maciotacio
N2

Postprzez hbo » wtorek, 26 sty 2016, 16:38

6:00-6:27 To tak krótko w stronę forumowych Viperów znawców zza monitora. Ogólnie dosyć dosadnie określił jak to wszystko wygląda i bardzo dobrze.
hbo

Postprzez Marcin z Mtl » wtorek, 26 sty 2016, 16:45

viper napisał(a):Spokojnie nie ma co wpadać w panikę.

Ależ, do niej mi daleko :) Po prostu nie podoba mi się to, ale trzeba się z tym pogodzić.

viper napisał(a):Oczywiście jak faktycznie w tym roku odejdzie z wrc to można będzie praktycznie zapomnieć o fabryce a może i pełnych sezonach (...)

Właśnie o to mi chodziło. O jakieś miejsce wśród najlepszych, na zakończenie sezonu. W pojedynczych rajdach również będę mu kibicował, ale zwyczajnie "skończyła się pewna epoka" :)
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez viper » wtorek, 26 sty 2016, 17:26

hbo napisał(a):6:00-6:27 To tak krótko w stronę forumowych Viperów znawców zza monitora. Ogólnie dosyć dosadnie określił jak to wszystko wygląda i bardzo dobrze.

Haha dosadnie dla kogoś kto zna rajdy zza monitora to fakt :D Na pytanie w moim kierunku czy jeździłem w rajdach odpowiem bardzo proste. Jeździłem i to na poziomie krajowym ładnych pare lat tak wiec nie masz racji, bo wiem z czym to się je. Takie pytanie może zadać tobie jak temu chłopakowi co robi z nm wywiad. Oczywiście poziom wrc to inna bajka, ale głownie finansowa. Natomiast zasada jest taka sama we wszystkich rajdach na każdym poziomie. Trzeba dotrzeć z punktu A do B w jak najkrótszym czasie bez rally2 i innych cudów zielonego stolika. Chyba tyle w tym temacie. Nawet jak jedziesz 126p czy wrc to cel jest ten sam - meta
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » wtorek, 26 sty 2016, 18:28

viper napisał(a):
hbo napisał(a):6:00-6:27 To tak krótko w stronę forumowych Viperów znawców zza monitora. Ogólnie dosyć dosadnie określił jak to wszystko wygląda i bardzo dobrze.

Haha dosadnie dla kogoś kto zna rajdy zza monitora to fakt :D Na pytanie w moim kierunku czy jeździłem w rajdach odpowiem bardzo proste. Jeździłem i to na poziomie krajowym ładnych pare lat tak wiec nie masz racji, bo wiem z czym to się je. Takie pytanie może zadać tobie jak temu chłopakowi co robi z nm wywiad. Oczywiście poziom wrc to inna bajka, ale głownie finansowa. Natomiast zasada jest taka sama we wszystkich rajdach na każdym poziomie. Trzeba dotrzeć z punktu A do B w jak najkrótszym czasie bez rally2 i innych cudów zielonego stolika. Chyba tyle w tym temacie. Nawet jak jedziesz 126p czy wrc to cel jest ten sam - meta

Mysłałem, ze nie masz prawa jazdy a Ty nawet startowałes w "RSMP" :twisted:

Kubica w końcu pare słow powiedział więcej aniżeli zwykle :lol:
DonCorrado
A6

Postprzez ryjas » wtorek, 26 sty 2016, 18:32

viper przedstaw się z imienia i nazwiska i będzie po sprawie;)
ryjas
N3

Postprzez viper » wtorek, 26 sty 2016, 19:13

DonCorrado napisał(a):
viper napisał(a):

Mysłałem, ze nie masz prawa jazdy a Ty nawet startowałes w "RSMP" :twisted:

Kubica w końcu pare słow powiedział więcej aniżeli zwykle :lol:

To złe myślałeś :lol: .
ryjas napisał(a):viper przedstaw się z imienia i nazwiska i będzie po sprawie;)

To by było zbyt proste, żeby zamknąć wam dzioby :). Tak oczywiście bez urazy, ale pasuje :)
viper
S2000

Postprzez nikt ważny » wtorek, 26 sty 2016, 19:15

Obstawiam Vipera w jakieś 106 lub Saxo ewentualnie 206 to może puchar PP i jeszcze sie z Kajto łapał jak czerwonym Novolem Lancery podgryzał :)
"Mnie nie interesuje, co mówią inni ludzie, ponieważ ludzie tak naprawdę mówią wiele rzeczy, a tak naprawdę nie mają pojęcia o czym mówią." Robert Kubica
nikt ważny
N1

Postprzez viper » wtorek, 26 sty 2016, 19:19

nikt ważny napisał(a):Obstawiam Vipera w jakieś 106 lub Saxo ewentualnie 206 to może puchar PP i jeszcze sie z Kajto łapał jak czerwonym Novolem Lancery podgryzał :)

:) Pozdrawiam cię serdecznie.

Tak na marginesie właśnie pojawiły się informacja ze makinnen rozmawiał z Boufierem o testach yarisa.

P.s
Nawet ten co jeździł w rpp to trochę ma pojęcia z czym rajdy się je i na czym polegają.
viper
S2000

Postprzez krzysiek_swrt » wtorek, 26 sty 2016, 19:54

No właśnie,kazdy wie że rajdy polegają na tym aby jak najszybciej przejechać od startu do mety a ty viper jesteś tego przeciwnikiem i próbujesz wmówić wszystkim że rajdy polegają na doworzeniu się do mety i liczenie na błędy przeciwników,Ty czasem nie startowałeś w rajdach o kropelce?
krzysiek_swrt
N3

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 26 sty 2016, 20:18

viper napisał(a):
ryjas napisał(a):viper przedstaw się z imienia i nazwiska i będzie po sprawie;)

To by było zbyt proste, żeby zamknąć wam dzioby :). Tak oczywiście bez urazy, ale pasuje :)

Teraz chłopcze to przegiąłeś !!
Znając życie to w dupie byłeś gówno widziałeś a cwaniakujesz jak byś był przynajmniej dziewiętnastokrotnym mistrzem okręgu Łódzkiego :!: Normalnie coraz bardziej rzygać się chce czytając Twoje mądrości w coraz większej ilości tematów :!:
SOKÓŁ
A6

Postprzez viper » wtorek, 26 sty 2016, 20:34

krzysiek_swrt napisał(a):No właśnie,kazdy wie że rajdy polegają na tym aby jak najszybciej przejechać od startu do mety a ty viper jesteś tego przeciwnikiem i próbujesz wmówić wszystkim że rajdy polegają na doworzeniu się do mety i liczenie na błędy przeciwników,Ty czasem nie startowałeś w rajdach o kropelce?

"Wozenie się " czy jak to nazwiesz to jest nie istotne. Jednemu wydaje się ze szybko jedzie a drugiemu ze wolno, ale pewne jest jedno. Jak ich nie będzie na mecie to się nie dowiesz, który jest szybszy, a na pewno ten co nie dojedzie wogole jest najwolniejszy.
Dlaczego nie potrafisz zrozumieć ze ten który jest na mecie jest najszybszy a nie ten który najszybciej rozpiży samochód.
ja nikogo nie chciałem obrazić. Po prostu jak bym powiedział kim jestem to jestem wstanie wiele postawić ze mało jest. tutaj kierowców z takim doświadczeniem, a wiec dyskusja by się skończyła bo jak by miał mnie przekonać ktoś kto siedzi przed komputerem a wielu jest takich. Nawet jak ktoś chciałby co przedyskutować z kimś to na jakiej podstawie, skoro jego wiedza jest tylko z gry komputerowe.

SOKÓŁ napisał(a):Teraz chłopcze to przegiąłeś !!
Znając życie to w dupie byłeś gówno widziałeś a cwaniakujesz jak byś był przynajmniej dziewiętnastokrotnym mistrzem okręgu Łódzkiego :!: Normalnie coraz bardziej rzygać się chce czytając Twoje mądrości w coraz większej ilości tematów :!:

Pismak się oburzył jak by miał sam kosmiczne doświadczenia , a sam wie jakie ma. Pisanie o czymś nie mając doświadczenia to trochę jak naprawa auta z książki. Coś niby wiem ale nie za dużo. Daj spokój sokół z takim atakiem na mnie nie miałem zamiaru nikogo obrazić i nie użyłem takie stwierdzenia jak ty w moja stronę. Nie podoba się to nie czytaj albo mnie zablokuj i wcale się nie obrażę. Ja twoich artykułów nie czytam, bo korzystam z innych źródeł i co chce wiedzieć to wiem.

KONIEC, czy zawsze na każdym forum musi komuś ciśnienie skoczyc i robi się przez to syf, wiec pozwolicie ze ja się wycofam.
viper
S2000

Postprzez karluum » wtorek, 26 sty 2016, 21:12

Robert ma jeden problem: ręka. Paddon czy Thierry ciągnęli ręczny by się jakoś wybronić a Robert.... On nie jest amatorem, po prostu brakuje zdrowej ręki. Jak to powiedział Hołek - w głowie on jeździ na poziomie Ogiera ale niestety ograniczenia (według mnie spowodowane nieudolnością włoskich lekarzy) prowokują błędy i nie może się bronić. I nie ma za wiele szczęścia w takich sytuacjach. Tak mi się nasunęło po tym rajdzie.
Przy Sebie trzeba iść wszystko, a jak się idzie to robią się sytuacje podbramkowe, przy których trzeba się bronić. Nie wiem czy zdoła kiedykolwiek to przeskoczyć...
karluum
A5

Postprzez Tomek K » wtorek, 26 sty 2016, 23:02

Z ograniczeniami (choć Robert tego nie przyzna) się zgadzam. Natomiast nie psioczyłbym tak ogólnie na lekarzy. Fakt, że podobno niektóre operacje z bardzo wielu, nie dały rezultatu żadnego, ale z drugiej strony, gdyby wtedy nie okazało się, że chodzi o Roberta i (jak myślę) nie sprowadzono jakiś włoskich wybitnych chirurgów to ręki by nie było.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne