Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez Loeb1987 » środa, 20 sty 2016, 16:52

adamlen napisał(a):Czy aby na pewno w Polsce mało kto ogląda Eurosport? Kilka miesięcy temu była informacja, że to właśnie w Polsce jest największa oglądalność relacji z ERC. I to między innymi dzięki temu mamy w kalendarzu Rajd Rzeszowski.
Poza tym jak się wygrywa rajd w generalce to i w wiadomościach pokażą, a także bardo dużo w radiu mówili o Kajetanie w zeszłym roku.

Jeśli kilkanaście tysięcy to jest dużo, to niech będzie.
Oglądam kanały sportowe, więc na temat wiadomości nie mam pojęcia. Sport po wiadomościach pewnie sporo Polaków ogląda :)
Loeb1987
A6

Postprzez speedyzxz » środa, 20 sty 2016, 17:03

Kopecky ma startować w Czechach i paru rundach WRC
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez adamlen » środa, 20 sty 2016, 19:51

Nowe oklejenie wkrótce
Obrazek
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 21 sty 2016, 22:12

Zmiana niewielka a jaki efekt - super malowanie - kolejny projekt który trafia w mój gust
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez maciek127 » czwartek, 21 sty 2016, 22:19

oczywiście Fiesta R5 EVO
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez Mateos » czwartek, 21 sty 2016, 22:30

Świetne malowanie! Sponsorzy zostali i chwiała im za to, bo już różnie z naszymi championami było w przeszłości.

Wie ktoś może co ma poprawione fiesta Evo?
Mateos
N2

Postprzez posejdon » czwartek, 21 sty 2016, 22:51

Wreszcie to auto wygląda jak rajdówka. Nie mogłem patrzeć już na tą kratkę. Się podoba.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Mad Max » czwartek, 21 sty 2016, 23:07

posejdon napisał(a): Nie mogłem patrzeć już na tą kratkę.
Na kratkę to już na Imprezie się patrzeć nie za bardzo dało, na Fieście jakoś to wyglądało ale ileż można, to jest zdecydowanie ładniejsze
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Shaitan » sobota, 23 sty 2016, 15:53

Mateos napisał(a):Wie ktoś może co ma poprawione fiesta Evo?

-5 z 8 dostępnych "jokerów" zostało wykorzystanych na poprawę osiągów silnika i udało się dokonać największego skoku wydajnościowego w historii M-Sportu; podobno przekłada się to na wzrost aż 32 koni przy 4500 obrrotów i 56 niutonometrów przy 4000 obrotów
-pozostałe poprawki obejmą w szczególności zmiany w zakresie tylnego spojlera, przedniego zderzaka, wahaczy, amortyzatorów czy oświetlenia pomocniczego i będą wprowadzone w marcu

Zatem jeśli się nie mylę, to na dzień dzisiejszy jedyne poprawki (ale za to jakie!) Fiesty Evo dotyczą silnika
Shaitan
N3

Postprzez adamlen » sobota, 23 sty 2016, 17:30

To ciekawe bo wszyscy mówią, że Fabia R5 wygrywa znacznie właśnie mocą, a samo prowadzenie już nie koniecznie jest lepsze i trudniejsze do ustawień. Kwestia jeszcze ile z tych poprawek które ma Evans trafią do klientów, ale w tym przypadku akurat myślę, że nie powinno być z tym problemu w końcu to leży w biznesie M-Sportu aby klienci kupowali Fiestę a nie Fabię. I oby Kajto dostał te poprawki no i jeszcze żeby jakaś fajna konkurencja się pojawiła w ERC.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Mariusz » sobota, 23 sty 2016, 17:39

Ja myślę, że na pewno dostanie te poprawki, choć ciekawe tylko czy już będzie je miał na początek lutego. Z tego co czytałem to na Szwecję będą już w prywatnym R5, a Kajto to prawie fabryczny, więc wg mnie jest duża szansa.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez HenriS12B » sobota, 23 sty 2016, 17:45

Shaitan napisał(a):-pozostałe poprawki obejmą w szczególności zmiany w zakresie tylnego spojlera, przedniego zderzaka, wahaczy, amortyzatorów czy oświetlenia pomocniczego i będą wprowadzone w marcu

Elektrownia na masce tez podlega homologacji? I nie można użyć innej? Z tego co kojarze to zazwyczaj na Fiestach byly mocowane takie wąskie ledy, które na pewno poprawiały aerodynamikę, no ale widać, że za mało światła dawały...
HenriS12B
N2

Postprzez KaMiLL WRC » niedziela, 24 sty 2016, 00:33

HenriS12B napisał(a):Elektrownia na masce tez podlega homologacji? I nie można użyć innej? Z tego co kojarze to zazwyczaj na Fiestach byly mocowane takie wąskie ledy, które na pewno poprawiały aerodynamikę, no ale widać, że za mało światła dawały...

Kajtek w poprzednim sezonie na początku sezonu stosował ledy, ale później zakładał na nocne oesy standardową elektrownie z wersji RRC. Widocznie ten drugi wariant mu bardziej odpowiadał więc jest dowolność w tej kwestii. Natomiast w kwestii silnika wersja Evo na papierze ma posiadać ponad 30 KM więcej, a w praktyce moc wzrosła o 8-10KM.
KaMiLL WRC
A5

Postprzez Zoe » niedziela, 24 sty 2016, 01:11

KaMiLL WRC napisał(a): Natomiast w kwestii silnika wersja Evo na papierze ma posiadać ponad 30 KM więcej, a w praktyce moc wzrosła o 8-10KM.

Skąd takie info?
Zoe
A5

Postprzez tomass_85 » niedziela, 24 sty 2016, 02:33

Według mnie i tak ważniejszym parametrem będzie moment obrotowy a co do samych osiągów nowego silnika i całego pakietu Evo poczekajmy na opinie samych kierowców którzy będą mogli porównać starą i nową wersje Fiesta R5.
tomass_85
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP