Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez Sylwek_GSi » niedziela, 3 sty 2016, 20:49

Z logo sen to wiadomo chyba tyle, że nie będą wspierać cyklu RSMP. A co do Kajta i Kubicy to wielka niewiadoma. Trochę to mało profesjonalne.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez wanderer » niedziela, 3 sty 2016, 21:56

HenriS12B napisał(a):Michał Pol (naczelny PS) powiedział przed momentem w radiowej Trójce, że brak nominacji dla Kajta w plebiscycie wynika z małego prestiżu ERC.

Z tego naczelnego taki specjalista, że za rok albo dwa może nie być w ogóle przeglądu sportowego i nie będzie samego plebiscytu, który w zasadzie jest tylko miernikiem wskazującym o kim najczęściej mówiono w przekazach medialnych.

Oczywiste jest więc, że kierowcy rajdowi są z góry skazani na porażkę
wanderer
A6

Postprzez Loeb1987 » poniedziałek, 4 sty 2016, 03:12

HenriS12B napisał(a):Michał Pol (naczelny PS) powiedział przed momentem w radiowej Trójce, że brak nominacji dla Kajta w plebiscycie wynika z małego prestiżu ERC. No i jakby nie patrzeć nie można odmówić mu racji, w końcu najlepsi kierowcy z Europy startują w WRC, więc to Mistrzostwo Europy jest dosyć specyficzne porównując do innych dyscyplin...

Nikt już PS nie czyta ;) Od 10 lat pismo stacza się na dziennikarskie dno.
Loeb1987
A6

Postprzez woocasch » poniedziałek, 4 sty 2016, 09:46

Sylwek_GSi napisał(a):Z logo sen to wiadomo chyba tyle, że nie będą wspierać cyklu RSMP. A co do Kajta i Kubicy to wielka niewiadoma. Trochę to mało profesjonalne.

Wiesz Lotos to spółka Skarbu Państwa, z tego co kojarzę to po wyborach parlamentarnych został już zmieniony prezes w Orlenie, czy podobny scenariusz może dotyczyć także Lotosa - nie wiem. Ale może ma to wpływ na przedłużenie lub odłożenie jakiś decyzji na nieco późniejszy termin. A może obecne umowy czy to z KK czy RK są zawarte do 31.01.2016 i mają jeszcze cały styczeń na "negocjacje" :)
Fakt, że dobrze by było już wiedzieć co nasze dwie najlepsze załogi będą w tym roku robić. Co do KK to zapewne najpierw dowiemy się czy idą do WRC2 czy zostają jednak w ERC, a konkretne rajdy mogą jeszcze ustalać w późniejszym terminie, tutaj jestem spokojny o to, że zostanie przekazane info co i jak. Co do RK to jakoś ostatnio mam wrażenie, że jego działalność PR jest lekko mówiąc kiepska i brakuje kogoś kto by się tym na poważnie zajął, ale to nie wątek o Robercie i wspomniałem o nim tylko ze względu na związek z Lotosem, więc na tym kończę ten mały off top o Robercie.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Mic_123 » poniedziałek, 4 sty 2016, 10:34

Byc moze Lotos nie chce aby obie zalogi rywalizowaly w tym samym cyklu tzn WRC2 (to tak w kontekscie mozliwych startow Roberta w WRC2, o ktorych byla mowa jakis czas temu). Stad moze wynikac to przedluzanie i brak konkretow w stosunku do Kajto i cyklu w jakim wystartuje. C.Breen poszedl do WRC2 wiec kto bylby równorzędnym przeciwnikiem dla Kajto w ERC 2016? Byc moze B.Bouffier ktory wspominal ze zbiera na ERC i to bylby super pojedynek :D . Jesli jednak BB nie bedzie (ani nikogo podobnego) to lepsze pod wzgledem sportowym WRC2.
Mic_123
N3

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 4 sty 2016, 12:47

mały OT
skoro Kajto nie trafił do tego plebiscytu to przypominam że mamy wśród nominowanych przedstawiciela motorsportowej rodziny którego powinniśmy wspierać - zresztą jego wynik to też nie byle co
mój głos oddany
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Dani » poniedziałek, 4 sty 2016, 20:31

Kajto na 100% zostaje z Lotosem, właśnie u mnie na stacjach LOTOS pojawiły się nowe reklamy Lotos Dynamic z wizerunkiem Kajta.
Dani
N3

Postprzez woocasch » czwartek, 7 sty 2016, 14:48

Dani napisał(a):Kajto na 100% zostaje z Lotosem, właśnie u mnie na stacjach LOTOS pojawiły się nowe reklamy Lotos Dynamic z wizerunkiem Kajta.

Gdy wczoraj tankowałem na Lotosie to Kajto "spoglądał" na mnie i zachęcał do tankowania Dynamica niemal z każdego możliwego miejsca, oby to tylko potwierdzało, że 2016 będą śmigać bez większych zmian sponsorskich. Pytanie tylko czy ERC czy WRC2. A może obrona tytułu w ERC + kilka startów w WRC2, np. w Polsce, Niemczech czy Portugalii? No mogliby wreszcie ogłosić program startów :)

P.S.:
Mirek_W napisał(a):http://www.gadzetyrajdowe.pl/product-pol-10715-Kalendarz-rajdowy-Kajetan-Kajetanowicz-ERC-Champion-2016.html
czy ktoś z Was zamawiał może ten kalendarz? Warto dać za niego 49 zł? Jest sporo większy niż ten wurcowy...
z góry dzięki za info

Nie wiem czy już ktoś Ci odpowiedział, ale kalendarz wg mnie bardzo fajny. Duży, wielkość identyczna z plakatami Kajto, do tego wygląda na to jakby był własnoręcznie podpisany przez Kajetana i Jarka. Ja nie żałuję zakupy, mimo że wurcowy kalendarz też miałem już zamówiony.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez rallylodix » czwartek, 7 sty 2016, 15:34

Rozmawiałem we wtorek z Kajetanem i z rozmowy wywnioskowałem, że "negocjacje" dotyczące sezonu 2016 dobiegają końca i najprawdopodobniej Kajto zostanie w ERC bronić tytułu. WRC2 raczej nie wchodzi na razie w grę.
rallylodix

Postprzez Mad Max » czwartek, 7 sty 2016, 21:12

Kolejny plebiscyt w którym można głosować na Kajta... oraz na Rajd Barbórka :wink:
http://www.um.warszawa.pl/plebiscyt/
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez FlatOut » wtorek, 19 sty 2016, 13:19

Podobno dziś poznamy plany Kajetana na ten rok! Trzymam kciuki za WRC 2 - byłaby to lepsza opcja dla kierowcy, natomiast obrona tytułu w ERC to napewno lepsza opcja dla zespołu i sponsorów z punktu marketingowego! WRC2 medialnie nie istnieje w przeciwieństwie do ERC !
FlatOut

Postprzez czarnyolek » wtorek, 19 sty 2016, 13:38

Kajto testuje - Imprezą R4!!!
czarnyolek
N3

Postprzez woocasch » wtorek, 19 sty 2016, 13:49

Gdzie te testy?? Impreza stoi sobie zawsze gotowa do jazdy, więc może wyciągnęli ją żeby się "pobawić" na śniegu :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez czarnyolek » wtorek, 19 sty 2016, 14:00

woocasch napisał(a):Gdzie te testy?? Impreza stoi sobie zawsze gotowa do jazdy, więc może wyciągnęli ją żeby się "pobawić" na śniegu :)

https://www.facebook.com/odcinkitestowe/
czarnyolek
N3

Postprzez Dani » wtorek, 19 sty 2016, 15:25

Na 90% jednak Kajto zostaje w ERC.
Dani
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP