"No co ty. Lotos wywala miliony po to zeby sie reklamować z Kubica gdzie od dwoch lat widac ze sie meczy sprzetowo w wrc pomijam dzwony i inne cuda. To nielogiczne troche co mowisz."
Nic nie zrozumiałem z tego fragmentu
"Przeciez jezeli przyszły by sukcesy to samo powiązanie lotosu z Kubica by dało wiecej tej firmie niz korzystanie z dzisiejszego wizerunku, ktore oprocz środowiska zamkniętego delikatnie mowiac jest nie najlepsze."
Dla Lotosu nie jest najważniejsze, na którym miejscu Kubica dojedzie, ale to że jest o nim głośno. Że się go wspomina podczas relacji. Że widać go na zdjęciach z rajdu. Że można go pokazać w newsach z rajdu.
Sukcesy były, bo mimo, że to niewielkie osiągnięcia dla ekip fabrycznych to Kubica wygrywał oesy, prowadził w rajdzie. Przy budżecie jakim dysponuje RK to sa sukcesy. Byłoby fajnie gdyby RK dojeżdżał zdobywał punkty, ale marketingowo niewiele by to pomogło o ile nie wygrałby rajdu np. Wtedy byłby mega rozgłos.
"Azoty pakiet z lotosem

No nie wiem. Taki pakiet był stosowany do tej pory od bodajże połowy 2013 roku. Te dwie firmy firmowały RK. Ale wątpie by ekipa fabryczna zgodziła się na nawet najmniejsze logo tych fimr wobec swoich partnerów. Z tego powodu nawet te 2 mln euro wpisowego byłoby niemożłiwe do zdobycia od tych sponsorów.
"Zasada jest prosta. Sukcesy jakiego kolwiek zawodnika zaraz przenoszą sie na na jego sukcesy finansowe."
Tia. Podium Boufiera w Monte w zeszłym roku przełożyło się na cokolwiek? Mistrzostwo Kajta w ERC coś mu dało? Jeszcze nie wiadomo ile rajdów pojedzie. A może wspomniec o Chuchale? Rajdowy Mistrz Polski pojechał tylko kilka rajdów, bo nie mógł spiąć budżetu na cały cykl. Czy to w R5 do obrony tytułu czy w 208-ce w JERC.
"Dzisaj temat był duzo prostrzy bo w tym roku Kubicy kończyła sie umowa,a wiec zalozmy ze zwróciła by sie do niego fabryka na płatny fotel jak do sordo to atomaczynie jego budzet nie wymagałby kilkudziesięciu baniek, wiec myslisz ze nie znalazło by sie kilka baniek."
Patrz wyżej. Kto mu te kilka baniek da? Lotos? Widzisz logo Lotosu przy Totalu, Castrolu czy Shellu?
"To co ze jest pirelli jak w fabryce od michelina miał by gore opon za ktore juz by nie musiał placic."
Musiałby zapłacić te kilka baniek by miec taką możliwość.
"Jestem pewien ze kasa by sie znalazła i to nawet bez lotosu i duzo prościej przy jego układach"
No i co? Znalazła się?
"Problem w tym ze i do fabryki płatnej maja wymagania i oni rozdają karty."
Ciekawe w czym lepszy od Kubicy jest Camilli? Ew. w czym lepszy jest np. Breen?
I na koniec mam prośbę. Zadbaj o stylistykę wypowiedzi bo się tego czytac nie da.