Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Starty Kubicy w Rajdach

Postprzez krzysiek_aleks » czwartek, 7 sty 2016, 09:11

No chyba nie sądzicie, że jeden, prawie cały, sezon się przejeżdża w jednym kombinezonie. Nawet jak się jest prywaciarzem. Ma pewno jeszcze ze 2, a, że ma szansę zyskać znowu trochę rozgłosu to czemu nie.
krzysiek_aleks
N1

Postprzez TomMaz » czwartek, 7 sty 2016, 09:20

Jak do tej pory co roku była zmiana malowania/kombinezonu , z resztą i tak Kubica je pewnie dostaje od OMP za free (są wymieniani jako jeden ze sponsorów), a dodatkowo nie są to jakieś duże pieniądze w porównaniu z resztą wydatków w WRC. Akurat na podstawie tego wyciągać wnioski że koniec współpracy z Lotosem to przesada, co wcale nie znaczy że musi być ona kontynuowana.

Prędzej można by dojść do wniosku że współpraca będzie kontynuowana - podpis robiony na masce z ich logo i aukcje też wystawia sam Lotos, ale że to WOŚP to też różnie może być.
TomMaz
N3

Postprzez Zoe » czwartek, 7 sty 2016, 11:11

Emocje do pełna wrzuciły newsy z gadżetami na WOŚP od Kajty i Kubka.

Myślę, że dalej współpraca trwa.
Zoe
A5

Postprzez Zajcev » czwartek, 7 sty 2016, 12:02

Na dzień dzisiejszy nasz udział w pierwszej rundzie WRC 2016 jest jednorazowym występem" - powiedział Robert.

https://www.facebook.com/KubicaOfficial ... 8391349156
Zajcev
N4

Postprzez jacko » czwartek, 7 sty 2016, 12:39

Zajcev napisał(a):
Na dzień dzisiejszy nasz udział w pierwszej rundzie WRC 2016 jest jednorazowym występem" - powiedział Robert.

https://www.facebook.com/KubicaOfficial ... 8391349156

wg Gutowskiego, auto ma przygotowac BRC Racing Team czyli wedle przewidywan
http://rajdy.autoklub.pl/news/kubica-wi ... -brc,65133
jacko
A5

Postprzez adamlen » czwartek, 7 sty 2016, 12:50

Dokładnie, rozpad zeszłorocznej ekipy daje jasno do zrozumienia, że nie będzie całego sezonu w Fieście, więc będzie albo tylko ten jeden start i koniec, albo cały czas są negocjacje na temat startów w innym zespole (PHSport?).
A może po prostu LOTOS nie chce dać więcej kasy i tak jak Robert zapowiedział starty na takich samych zasadach jak w 2015 nie mają sensu.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Mad Max » czwartek, 7 sty 2016, 13:02

adamlen napisał(a):A może po prostu LOTOS nie chce dać więcej kasy i tak jak Robert zapowiedział starty na takich samych zasadach jak w 2015 nie mają sensu.
A może jest jeszcze opcja którą spore grono osób przewidywało że współpraca na linii Lotos - RK się zakończyła?? Robert wyraźnie mówi że na dzień dzisiejszy to jednorazowy start - trzeba czekać do testów i do samego rajdu na prezentacje oklejenia samochodu.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez tadeknovak » czwartek, 7 sty 2016, 13:49

Jezeli Kubica jedzie Monte z BRC..a nie z M-sportem a zaznacza że jest to jeden tylko start to oznacza że nie ma kasy w zespole i zespół nie istnieje. Dotyczy to pewnie różniez sponsora, bo nie wydaje mi sie że Lotos dał kasę tylko na jeden rajd bez planu na przyszłość.
Jedni piszą o BRC inni o Ereffe..nie zmienia to faktu ze to Włosi i to Włosi. Doświadczenia z A-style już ma. :D
tadeknovak

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 7 sty 2016, 13:51

Akurat BRC to bardzo dobry zespół ;) Kawał świetnej roboty odwalili z gazowym projektem Fiesty. Zobaczymy co będzie dalej :)
Loeb1987
A6

Postprzez TomMaz » czwartek, 7 sty 2016, 13:52

To ile koni wyciągnie Fiesta WRC w gazie ? :p

Włosi donoszą że na oklejeniu ma być BRC i Lotos ...

Słabo to wszystko wygląda , ale co poradzić. Nie wiem czy Kubica jedzie na ten rajd z ambicjami czy poporstu dlatego że go to kręci i się w pewnym stopniu uzależnił od WRC. Pakiet samochód + zespół raczej nie pozwala podchodzić do tego starty z optymizmem... pożyjemy , zobaczymy :)

tadeknovak napisał(a):Jezeli Kubica jedzie Monte z BRC..a nie z M-sportem a zaznacza że jest to jeden tylko start to oznacza że nie ma kasy w zespole i zespół nie istnieje. Dotyczy to pewnie różniez sponsora, bo nie wydaje mi sie że Lotos dał kasę tylko na jeden rajd bez planu na przyszłość.
Jedni piszą o BRC inni o Ereffe..nie zmienia to faktu ze to Włosi i to Włosi. Doświadczenia z A-style już ma. :D

BRC oficjalnie na swojej stronie potwierdzili że będą obsługiwać Kubice na Monte, Ereffe to jak zwykle ploteczki na podstawie tego gdzie stała Fiesta RK na ostatnich zdjęciach...
TomMaz
N3

Postprzez karluum » czwartek, 7 sty 2016, 15:05

W Ereffe trzyma swoje auta. Myślę, że jest to test ekipy, sprawdzenie jak ona będzie się sprawować i jak przygotuje auta.
Uwierzcie, jak Włosi chcą to potrafią się przyłożyć i przygotować porządnie samochody.
Ważne by było dużo testów. I wreszcie był wynik.
karluum
A5

Postprzez iceman150 » czwartek, 7 sty 2016, 15:36

Ja niestety obawiam się, że to początek końca. Fajnie jakby Kajto i Kubica spotkali się w WRC-2 byłby taki narodowy team i w końcu byłoby jakieś porównanie tych zawodników :)
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez hubertus_89 » czwartek, 7 sty 2016, 17:18

iceman150 napisał(a):Ja niestety obawiam się, że to początek końca. Fajnie jakby Kajto i Kubica spotkali się w WRC-2 byłby taki narodowy team i w końcu byłoby jakieś porównanie tych zawodników :)

myślę, że jakby do tego doszło to w Polsce wybuchłaby 3 wojna światowa :lol: a forum nagrzałoby się do czerwoności. Osobiście wolałbym, żeby startowali w różnych seriach, dla dobra ich samych i kibiców...
hubertus_89
N1

Postprzez Mariusz » czwartek, 7 sty 2016, 17:33

Z braku laku to opcja powrotu do WRC-2 nie wydaje się już taką bez sensu. Może w DS3 R5 skoro PH Sport tak rzuca fotkami Lotosu? W marcu samochód ma dostać kilka dużych poprawek, więc może będzie bardziej niezadowny. Ogólnie na rynku R5 tendencja jest taka, że fabryki "zatrudniają" szybkich kierowców, którzy mają reklamować jaki to samochód jest fajny, szybki i w ogóle najlepszy, więc jakby to Robertowi i Maćkowi pasowało, to ja bym nie narzekał.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Dominik Adamczyk » czwartek, 7 sty 2016, 19:40

Jeżeli Kubica miałby jechać w WRC2 to najbardziej było by szkoda... Kajtka, który najprawdopodobniej musiałby zadowolić się ERC. Mimo wszystko mam nadzieję na WRC- Kubica, WRC2 - Kajtek.
Dominik Adamczyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne