RSMP 2016

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2016

Postprzez kostek45 » niedziela, 6 gru 2015, 01:15

A ty wśród której części Polski się znajdujesz? Wiesz, że wiedzą i pytasz, czy wiesz ale nie powiesz? ;)
kostek45
A5

Postprzez Mad Max » niedziela, 6 gru 2015, 02:42

Sejol napisał(a):Już pół polski ma przecieki co do kalendarza, a na forum nikt nic nie wie?
Bo to na prawdę jest ciężko wydedukować - było 8 ma być 6 (wedle tego co Czopik powiedział a jego newsy zazwyczaj się sprawdzają) Karkonosze odpuściły więc kandydaci do opuszczenia to dwie najsłabiej obsadzone eliminacje w tym roku Arłamów i Kaszuby - Kaszuby były bardzo źle ocenione a Arłamów może zostać eliminacją mistrzostw Słowacji - więc skłaniam się ku temu że RSMP 2016 będzie się odbywać z jednym wyjątkiem na południu naszego kraju a rajd nad morzem dołączy do Szuter Capu.
Większą zagadką jest to któy rajd wyląduje w pierwszej częsci sezonu ?? Nadwiślański - Wisła ??

deyott napisał(a):
andrew88 napisał(a):Tylko, że w Rajdzie Finlandii masz twarde szutry. U nas podłoże jest zbyt piaszczyste. Po przejeździe zawodników z WRC i RSMP oesy pewnie wyglądałby jak na Litwie w zeszłym roku. Nie mówiąc już o większych wydatkach na naprawę dróg. Chyba, że przeniesiemy rajd w okolice Olsztyna.
Nie wiem jak to wygląda w przypadku Szwecji.

To żaden argument. Tam gdzie ja bywam na Polskim to po przejeździe wszystkich aut często trudno dostrzec większe zniszczenia na drodze. A na Finlandii też potrafią być niezłe koleiny. Twoja teza to taka kolejna "miejska legenda" - u nas piaszczysto, a w Finlandii twardo.
Jarek tak do końca nie jest jak mówisz, odcinki po których lata od dwóch lat Polski są znacznie twardsze/wytrzymalsze, ale z tego co wiem i widziałem to organizator dokłada sporych środków i pracy żeby te drogi tak wyglądały. Zgodzę się z Tobą że jakby poza WRC puścili jeszcze RSMP to by im (odcinkom/drodze) większej różnicy nie zrobiło.

Mic_123 to co napisał Szeszkin to szczera prawda - a gość wie co mówi bo w tym mocno siedzi. Mimo że bardzo bym chciał żeby powstały Szutrowe RSMP to wiem o tym doskonale że w obecnej sytuacji ekonomicznej jak i biorąc pod uwagę kondycję Polskich rajdów jest to nie możliwe.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Kit_Car » poniedziałek, 7 gru 2015, 23:15

Nivette w Fabii na Barbórce, czy to oznacza że w przyszłym sezonie też?
Kit_Car
N2

Postprzez Mic_123 » wtorek, 8 gru 2015, 11:00

http://www.rallycarsforsale.net/ads/wanted-competitors/

Patrzcie Panowie jak sie rajdowy marketing robi, wszystko za free :) a w PL narzekamy ze malo zalog startuje, moze RSMP 2016 pojda ta droga :D
Mic_123
N3

Postprzez posejdon » wtorek, 8 gru 2015, 12:48

Mic_123 napisał(a):wszystko za free :)

Nie do końca wszystko. Auta nie dają. A już myślałem, że pojadę :D
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez krzysiek_aleks » wtorek, 8 gru 2015, 20:07

krzysiek_aleks
N1

Postprzez Loeb1987 » środa, 9 gru 2015, 01:00

Jeśli chce się rozwijać to bardzo dobry wybór ;)
Loeb1987
A6

Postprzez Mic_123 » środa, 9 gru 2015, 09:26

Popieram, wprawdzie ubedzie czolowej zalogi z RSMP ale z drugiej strony niech sie rozwijaja. Jeszcze chyba nie bylo sytuacji ze urzedujacy MP w nastepnym sezonie startowal w Mistrzostwach Czech wiec bedzie mozna porownac sile naszej ligi, ale zakladam ze jesli juz to dopiero w 2017, bo 2016 to rozgrzewka.
Z pewnoscia tez jakies wzgledy biznesowe moga wchodzic w gre tj. rozwoj i pozyskanie nowego rynku przez glownego sponsora zalogi.
Oby jak najwiecej Polskich zalog za granica.
Mic_123
N3

Postprzez andrew88 » poniedziałek, 14 gru 2015, 22:17

seal napisał(a):Jak w ogóle ruszy w 2016 RSMP!

Cytat wziąłem z tematu dotyczącego Barbórki. Co to się dzieje? Już w kilku miejscach na FB widziałem podobne komentarze.
Utrata sponsora tytularnego, spodziewany odpływ części zawodników za granicę, zmniejszenie liczby rajdów (w tym niepewna Wisła), jakieś restrykcyjne zmiany regulaminowe? A może wszystkiego po trochu?

Przy okazji, jak to jest z ewentualnym startem Syreny w RSMP? Na początku gdzieś czytałem, że ma jeździć w GSMP, później Dytko mówił o rajdach, a podczas relacji z Karowej panowie mówili o wyścigach górskich (jak dobrze pamiętam wykluczyli starty w rajdach z powodu problemów z homologacją).
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez krzysiek_aleks » wtorek, 15 gru 2015, 10:38

Wisły nie będzie w kalendarzu. To będzie piękny sezon...
krzysiek_aleks
N1

Postprzez posejdon » wtorek, 15 gru 2015, 11:43

krzysiek_aleks napisał(a):Wisły nie będzie w kalendarzu. To będzie piękny sezon...

Zgadzam sie w zupełności. Sezon będzie piękny. Dwa bardzo fajne, prężnie rozwijające się, cykle. Co prawda jeden troszkę słabszy ale za to wyłącznie szutrowy. Do drugiego z dużą ilością asfaltowych rajdów dołączą zapewne jedne z najciekawszych zawodów czyli Wisła. Oprócz tego WRC (oby nie ostatni raz) oraz ERC. Na dokładkę jeszcze pięć albo sześć mega wypasionych, półtoradniowych, megadługich i pokazywanych na żywo w TV rajdów RSMP (ostatnie zdanie to lekka ironia). Czego chcieć więcej? Mnie się podoba i naprawdę nie mogę się doczekać.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez The Prisoner » wtorek, 15 gru 2015, 12:01

Tak to jest, jak się opluwa organizatora rajdu. Brawo PZM. Chociaż, gdyby zrobić Wisłę kolejną eliminacją Mistrzostw Śląska na pewno bym nie narzekał. Pełna zgoda z posejdonem - cykle regionalne będą lepsze niż RSMP. Plus WRC i ERC, do Czech i na Słowację niedaleko - w sumie gra gitara :)
The Prisoner
N2

Postprzez Hubertos » wtorek, 15 gru 2015, 15:41

PZM gnębi zawodników, organizatorów...Czas, żeby zmienilo branżę na kopanie rowów, bo chyba tylko do tego się nadają.
Hubertos
A6

Postprzez Mad Max » środa, 16 gru 2015, 12:46

Karkonoski OUT
Wisła OUT
mówiło się o 6 rajdach w kalendarzu a tu Wojtek Garbarz pisze takie coś:
Wiemy już z grubsza jak będzie wyglądał kalendarz przyszłorocznych Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski, choć najprawdopodobniej nie zostanie on jeszcze ogłoszony podczas sobotniej gali rozdania nagród PZM. Wiadomo już, że w RSMP 2016 zabraknie Rajdu Karkonoskiego i Wisły. Co ważne, bardzo prawdopodobne jest rozegranie aż dwóch rund szutrowych. Szczegóły znajdziecie w świątecznym numerze WRC – od piątku w kioskach.

Dalej się tylko zastanawiam kto miałby te szutry zorganizować, bo z tego co się mówiło wcześniej jest problem z funduszami, chyba że w Gdańsku się znowu przebranżowią, no i jeśli miało by być 6 rund to kto jeszcze wypadnie z kalendarza.
Kolejne pytanie jest takie kto na tych szutrach będzie startował skoro do jeżdżenia po asfalcie na kilku rajdach brakowało chętnych.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » środa, 16 gru 2015, 13:15

Trzeba mieć nadzieję, że te potencjalne dwie rundy powiększą trochę frekwencję w RSMP, mimo zwiększenia kosztów. Taki Oleksowicz mógłby powędrować za granicę, teraz może zostanie. Wydaje mi się, że Polski pójdzie w RSMP i pewnie Kaszuby.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP