piotrg ładnie napisane
odpowiadając koledze
rito123 napisał(a):Mad Max chyba żartujesz

Nie nie żartuje mówię zupełnie poważnie
rito123 napisał(a):Jak zwykły kibic który być może by się zakochał w motorsporcie i idzie koło Bemowo i widzi cene 30 zł to zniechęca maksymalnie...
Przed wszystkim mój post był skierowany do osób/osoby która rzekomo kochają motorsport - pisząc w kontekście nowych zabrzmiało by to inaczej. Poza tym Barbórka na Bemowie jest od tak dawana że z okolicznych kto miało być to był
rito123 napisał(a):Nikt kto tego na oczy nie widział nie da tyle a jakby chciał dziecko zabrać to płaci 60 jak dwoje to 90 jak dwójke dzieci + żone na Bemowo to 120.
ap ropo dzieci - ze strony organizatora
- Czy dziecko musi posiadać Karnet Kibica?
Dziecko w wieku do 12 lat pod opieką osoby dorosłej nie musi posiadać karnetu kibica na wszystkich odcinkach rajdu. Wstęp dziecka w wieku do 12 lat jest więc bezpłatny. Organizator nie przewiduje biletów ulgowych dla dzieci starszych niż 12 lat.Ciągnąc dalej nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę ale idąc na imprezę związaną z inną dyscypliną sportu przykładowo tak kochaną w Polsce piłkę nożną też trzeba zapłacić za bilet. Sprawdziłem jak to wygląda w przypadku stołecznej Legii Warszawa - bilety wzdłuż boiska to 60-normalny, 45-senior/student 38-ulgowy; za bramkami odpowiednio 35-normalny 28-student/senior 25-ulgowy (darmowych biletów nie znalazłem choć przypuszczam że coś takiego istnieje dla osób na wózkach inw. itp.) w zamian za to otrzymujesz około 2 godziny emocji sportowych
Przekładając cenę karnetu rajdowego przy najniższej liczbie latania między odcinkami otrzymujesz możliwość obejrzenia dwóch normalnych przejazdów (zawodnicy + legendy) czas oglądania to 2,5h każdy oes, oraz możliwość obejrzenia Karowej gdzie oglądania wszystkiego łącznie jest ze 4h - więc kupując karent za 60 uważam że cena jest adekwatna do togo co za to otrzymuje
Wszyscy się do darmochy przyzwyczaili nawet jak na Świdnickim są karnety po 20 za wszystko to też znajdą cię "kibice" którzy na wszystkie sposoby będą kombinować żeby tego karnetu nie kupić a przecież to też wspiera imprezę i organizatora/rów którzy jak pokazuje przykład z tego roku mają spore problemy żeby dopiąć budżet rajdu (abstrahuję tu o biletach na Polski bo tam kasa idzie do kieszenie UFA)
Niestety czasy darmochy się powoli kończą i jeśli są bilety w rozsądniej cenie to trzeba je (ceny za trybuny na Barbórce uważam za chore)