Rajd Arłamów

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Arłamów

Postprzez piotrg » niedziela, 15 lis 2015, 14:47

Kramar napisał(a):
Zoe napisał(a):Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff, bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom, którę kupują R5 doszukując się w tym wyniku, a wyniku jak nie było tak nie ma i "kundel" ich leje.

Tak czy inaczej stało się dobrze ;) gratulacje dla Habaja i Wosia!

To co napisałeś po pierwsze pozbawione jest sensu a po drugie to co chciałeś przekazać jest naprawdę bardzo, bardzo słabe.

Łukasz to jeden z niewielu przykładów, jak zaczynając od zera do czegoś w życiu dojść.
Bez bogatego taty, mętnych interesów i innych dziwnych historii po drodze.
Do tego kierowca, którego zawsze przyjemnie się oglądało, nawet w tych dzisiejszych "tramwajach".

Łukasz, Piotrek gratulacje !!

Też myślę że wypowiedź bez sensu. Jak można porównywać Habaja do Boufiera - kierowce testowego wielu aut, który zbudował puga 207, jeżdził w irc teraz okazjonalnie przeróżnymi rajdówkami erc i wrc (okazjonalnie tzn tyle kilometrowo co kilka sezonów w rsmp) - VS człowiek bez sponsora który tyra w swojej firmie żeby uzbierać na kilka krótkich rajdzików w rsmp i który nawinoł na koła może z 5% tego co Boufier ???. Przecież Habaj to przy nim pasjonat amator. No chłopie litości.
Jak byś puścił u nas jeszcze w tym samym rajdzie Loeba czy Ogiera w słabszym aucie to też by klepneli Boufiera jak on naszych bo oni w porównaniu z nim są profesjonalistami na kontrakcie i maja dużo lepsze warunki do tego by być szybszymi od niego. I co cieszył byś się że utarli mu nosa ?. Porównywać to można kierowców którzy dysponują porównywalnymi warunkami pracy.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Zoe » niedziela, 15 lis 2015, 15:13

piotrg napisał(a):
Kramar napisał(a):
Zoe napisał(a):Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff, bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom, którę kupują R5 doszukując się w tym wyniku, a wyniku jak nie było tak nie ma i "kundel" ich leje.

To co napisałeś po pierwsze pozbawione jest sensu a po drugie to co chciałeś przekazać jest naprawdę bardzo, bardzo słabe.

Łukasz to jeden z niewielu przykładów, jak zaczynając od zera do czegoś w życiu dojść.
Bez bogatego taty, mętnych interesów i innych dziwnych historii po drodze.
Do tego kierowca, którego zawsze przyjemnie się oglądało, nawet w tych dzisiejszych "tramwajach".

Łukasz, Piotrek gratulacje !!

Też myślę że wypowiedź bez sensu. Jak można porównywać Habaja do Boufiera - kierowce testowego wielu aut, który zbudował puga 207, jeżdził w irc teraz okazjonalnie przeróżnymi rajdówkami erc i wrc (okazjonalnie tzn tyle kilometrowo co kilka sezonów w rsmp) - VS człowiek bez sponsora który tyra w swojej firmie żeby uzbierać na kilka krótkich rajdzików w rsmp i który nawinoł na koła może z 5% tego co Boufier ???. Przecież Habaj to przy nim pasjonat amator. No chłopie litości.
Jak byś puścił u nas jeszcze w tym samym rajdzie Loeba czy Ogiera w słabszym aucie to też by klepneli Boufiera jak on naszych bo oni w porównaniu z nim są profesjonalistami na kontrakcie i maja dużo lepsze warunki do tego by być szybszymi od niego. I co cieszył byś się że utarli mu nosa ?. Porównywać to można kierowców którzy dysponują porównywalnymi warunkami pracy.

Z tego co napisałeś wnioskuję, że twierdzisz, że moja wypowiedź jest bez sensu z innego powodu niż napisał to Kramar...

Jednak ustosunkuję się też do Twojej:

Piotrze, proszę Ty miej litość i nie rób z Habaja bosonogiego chłopca. Wyrównana walka to ta, którą najlepiej porównywać... Jak można chcieć nie porównywać dwóch kierowców, startujących w jednej serii w dodatku toczących tak wyrównaną walkę, że tytuł Mistrzowski rozstrzygał się na ostatnich kilometrach ostatniego rajdu?!
Zoe
A5

Postprzez eRADe » niedziela, 15 lis 2015, 15:26

Kramar , popieram Cie w 100 procentach !!! Habaj to gość który jest tam gdzie jest dzięki mega ciężkiej pracy.

Według tegorocznego regulaminu zdobył najwięcej punktów i ma zasłużony tytuł Mistrza Polski.

Jeśli ktoś myśli że nasz "Brajan" wsiadłby w kundla to jest w wielkim błędzie, to nie jest ot tak proto zbudowane przez Panów Steców i poklikanie zawieszaniem przez Francuza !
A jeśli chodzi o ucieranie nosa to właśnie zrobił to Habaj, bo to jest historia od gościa z którym się ścigałem sejem do Mistrza Polski !
eRADe

Postprzez colin » niedziela, 15 lis 2015, 15:41

martin.h napisał(a):
colin napisał(a):Panowie fakty są takie że Bouffier jest najszybszym zawodnikiem w stawce MP

Wypowiedź godna pewnego Pana ze stawki MP, to jakaś rzeszowska tradycja?

I skończcie już pisać te brednie o "skundlonym proto", bo tak przygotowanego sprzętu (proto) w Polsce jeszcze nikt nie miał, poza tym sprzętu, który mocowo wygrywa z R5. Bryan jest szybkim kierowcą i jest w stanie walczyć każdym samochodem, ale z Łukaszem przegrał i takie są fakty.

Co do Pana ze stawki MP to akurat go nie lubię i nie "szanuję" za różne mniejsze i większe smrodki których na przestrzeni lat się nazbierało. Ostatnio to on bardziej z Wrocka niż Rzeszowa tak btw.
A co do proto piszesz że nikt nie miał tak przygotowanego proto, nie miał bo wcześniej proto w ogóle nie było, więc co to za uzasadnienie to po pierwsze, po drugie proto kosztuje z tego co mówi jego budowniczy 1/3 czy 1/2 ceny R5 więc technicznie raczej odbiega a przynajmniej powinno od R5. Koniec teoretyzowania, gratulacje dla mistrzów Polski i reszty zwycięzców.
colin

Postprzez wanderer » niedziela, 15 lis 2015, 15:55

Zamiast się cieszyć, że tym razem walka o mistrzostwo rozstrzygała się do samego końca, aż do ostatniego oesu. To mamy kłótnie, o to kto co powiedział, kto ciężej pracował itp.
Zastanawiam się też, o ile ciekawsza byłaby jeszcze walka o tegorocznego mistrza, gdyby np Chuchała miał budżet na starty? Z pewnością tanio skóry by nie sprzedał.

Zapytałbym również niektórych panów, co zrobili, żeby ludzie oglądający telewizję się o tym dowiedzieli? Czy pojawiły się chociaż kilkusekundowe wzmianki o tym w głównych wydaniach wiadomości sportowych największych polskich stacji?
wanderer
A6

Postprzez andrew88 » niedziela, 15 lis 2015, 22:16

Oby niezdobycie tytułu przez Bouffiera skutkowało jeszcze jednym sezonem w RSMP. Bardzo chciałbym go zobaczyć za kierownicą Proto na Rzeszowskim, ciekaw jestem jakie by miejsce zajął wśród gości z zagranicy i może Kajta. Jeśli występ okazałby się powodzeniem byłaby niezła reklama dla Steca na całą Europę :D
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez viper » niedziela, 15 lis 2015, 22:40

Zoe napisał(a):Ja mam dysonans.

Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff, bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom, którę kupują R5 doszukując się w tym wyniku, a wyniku jak nie było tak nie ma i "kundel" ich leje.

Stworztakie same warunki boufierowi i jakie ma habaj i bedziemy porownywac tzn.
Wsadz boffirea do samochodu 7 razy w roku przez powiedzmy 5 lat co lacznie daje jakies 35 rajdow w polsce co lacznie daje powiedzmy 5000 km oesowych. Mysle tyle to boofier robi w duzo krotszym czasie ( o testach opon jako kierowca testowy nie wspomne ) i gwarantuje ci ze wowczas nawet jak bedzie mial r5 to bedzie dobrze musial sie skrobac zeby lapac sie na pudlo. Nie porownuj kogos kto nie wysiada z rajdowki do kogos kto chodzi do pracy itd. Habaj przy boufierze to amator rajdowy. Mowie oczywiscie o porownaniu mozliwosci jakimi dysponuje boffier a jakimi habaj. To jest tak samo jak bys porownywal w tym samym rajdzie kierowcow fabrycznych do bofiera i spojrz ile mu jeszcze brakuje na pojedynczych rajdach a mial okazje sie wykazac. Pomijam monte bo tam czesto karty rozdaje pogoda i warunki. Tak wiec nie tedy porownanie.
viper
S2000

Postprzez Bad-i » poniedziałek, 16 lis 2015, 00:49

viper napisał(a):
Zoe napisał(a):Ja mam dysonans.

Z jednej strony Habaj zasłużył na Mistrzostwo, z drugiej chciałem, żeby wygrał Buff, bo zależało mi na ostatecznym utarciu nosa naszym orłom, którę kupują R5 doszukując się w tym wyniku, a wyniku jak nie było tak nie ma i "kundel" ich leje.

Stworztakie same warunki boufierowi i jakie ma habaj i bedziemy porownywac tzn.
Wsadz boffirea do samochodu 7 razy w roku przez powiedzmy 5 lat co lacznie daje jakies 35 rajdow w polsce co lacznie daje powiedzmy 5000 km oesowych. Mysle tyle to boofier robi w duzo krotszym czasie ( o testach opon jako kierowca testowy nie wspomne ) i gwarantuje ci ze wowczas nawet jak bedzie mial r5 to bedzie dobrze musial sie skrobac zeby lapac sie na pudlo. Nie porownuj kogos kto nie wysiada z rajdowki do kogos kto chodzi do pracy itd. Habaj przy boufierze to amator rajdowy. Mowie oczywiscie o porownaniu mozliwosci jakimi dysponuje boffier a jakimi habaj. To jest tak samo jak bys porownywal w tym samym rajdzie kierowcow fabrycznych do bofiera i spojrz ile mu jeszcze brakuje na pojedynczych rajdach a mial okazje sie wykazac. Pomijam monte bo tam czesto karty rozdaje pogoda i warunki. Tak wiec nie tedy porownanie.

Z czystej ciekawości bo widze że robisz to nagminnie, nazwiska kierowców piszesz w większości błędnie (z małej litery, lub z innymi błędami); z braku kultury? Chamstwa? Czy nie umiesz pisać?
Bad-i
N3

Postprzez piotrg » poniedziałek, 16 lis 2015, 02:46

Nie przesadzaj stary to nie jest forum polonistyczne tylko rajdowe. Zwracasz uwage na treść i sens wypowiedzi czy czytasz żeby czyjeś błędy wychwycić ?, niektórzy piszą też na kolanie prowadząc auto i niemają czasu żeby to sprawdzać.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez RajducH » poniedziałek, 16 lis 2015, 09:20

oj Panowie skończcie tą dziwną wymianę zdań, każdy ma prawo mieć inne poglądy, inną ocenę sytuacji. Osobiście też kibicowałem Bouffierowi i też miałem satysfakcję z tego, że będąc jak piszecie "lepiej objeżdżonym" ale jadąc nieco słabszym autem :?: klepał naszych driverów :wink: Jakby nie było dzięki niemu w wielu przypadkach Habaj, Grzyb czy Kuchar musieli mocniej cisnąć i bardziej się postarać, a to na pewno w przyszłości zaprocentuje u nich jako doświadczenie :) życzyłbym sobie i Wam aby w przyszłym roku też wystartował i też tak wysoko podniósł poprzeczkę Naszym rodzimym rajdowcom :)

co do Brzezińskiego - teraz naprawdę wyjdzie jak dobrym jest kierowcą; jeśli po mocnym dzwonie odnajdzie prędkość i nie zablokuje się będzie wkrótce walczył o laury, mimo to uważam przeciwnie niż co niektórzy na forum, że w walce o majstra w przyszłym sezonie jeszcze nie będzie się liczył
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Mad Max » środa, 5 paź 2016, 16:03

Na stronie rajdu pojawiły się informacje dotyczące tegorocznej edycji
http://www.rajdarlamow.pl/
http://www.rajdarlamow.pl/mapy-rajdu-arlamow/ - mapy
http://www.rajdarlamow.pl/wp-content/up ... C3%B3w.pdf - harmonogram

osobiście mam bardzo mieszane uczucia i niezłą zagwozdkę - z jednej strony siedem odcinków to mało ale trzy z nich są zapętlone (pomijam że są do miejskie partie), do tego harmonogram który daje możliwość obejrzenia praktycznie wszystkich odcinków (jeśli ktoś lubi ganianie za czołówką), jest też nieszczęsny układ piątek sobota...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Mic_123 » środa, 5 paź 2016, 16:10

Plus za dlugosc OSow, 6 z 7 ponad 20 km kazdy, bedzie ciekawa walka o tytul MP (jesli wczesniej nie rozstrzygna na Dolnoslaskim).
Mic_123
N3

Postprzez antch » piątek, 14 paź 2016, 15:52

Czy ktoś planuje przejechanie przed rajdem OS Rokietnica i mógłby się podzielić onboardem? Pruchnik taki sam jak rok temu ale Rokietnica poza nazwą praktycznie nie ma nic wspólnego z odcinkiem z 2015 r.
antch
N1

Postprzez MSG Racing » piątek, 14 paź 2016, 16:20

Taka ciekawa walka będzie jak mało kto tam pojedzie. Bojkot się szykuje....
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 14 paź 2016, 22:18

MSG Racing napisał(a):Taka ciekawa walka będzie jak mało kto tam pojedzie. Bojkot się szykuje....

Po tym liście otwartym na bank będzie ze 120 załóg :lol:

http://rajdy.autoklub.pl/news/list-otwa ... amow,71360
SOKÓŁ
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP