Wurcuś napisał(a):tak...a za późniejszy wjazd na PKC przed serwisem, masz o 10s krótszy serwis
Chyba nie zrozumialeś

...no chyba, że coś pomieszałem. Nigdy nie jechałem w rajdzie z PKCami

Moderator: SebaSTI
Wurcuś napisał(a):tak...a za późniejszy wjazd na PKC przed serwisem, masz o 10s krótszy serwis
Yrtat napisał(a):Ja tłumaczę to tym, że z punktu widzenia organizatora rajdu wcześniejszy wjazd na PKC jest znacznie większym problemem logistycznym. Dla przykładu - pierwszy zawodnik wjeżdża o 3 minuty wcześniej i zero które wystartowało na 5 minut przed planowanym startem pierwszego zawodnika nie dało rady jeszcze dostatecznie daleko odjechać.
A ja do tego co napisałeś polecam niektórym zapoznać się z takim wynalazkiem jak karta drogowa, do czego służy jak i jak się wypełnia - bo to o czym teraz debatujecie to są podstawy obowiązujące nawet na kjsachseal napisał(a):W przypadku pierwszej załogi sędzia startu wpisuje rzeczywisty czas startu załogi, uwzględniający 5 minutowy odstęp od zerówki.
Yrtat napisał(a):Niestety nigdy nie jechałem pierwszy i nie wgłębiałem się w to jak to wygląda z punktu kierowcy zaczynającego listę.
gregortest napisał(a):Sikora i Spława-Nejman walczyli o tytuł i się rozeszło przy zielonym na korzyść Sikory. Szarama o tak, ten to zamiatał tą gruchą![]()
Wiesz, czy strzelasz ???? - na temat Spławy i Sikory ?
U Spławy znaleziono - chip - i zmianę oprogramowania - dokładnie miał przesuniętą odcinkę o 1000 obr/min.
U Sikory nic nie znaleziono.
Szarama, nie miał nic wspólnego c Colinem:) poza tym ,ze burzył co chwilę auto. Bez żadnych wyników.
A na prawdę szybko to jeździł - Sikora, Neyman, Dzitko, Solarski,czasami Chudzikiewicz.
iceman150 napisał(a):Ale Brakuje dziś takiego taniego pucharu. Przydałby się program na wzór KIA Picanto. Myślę, że frekwencja mocno by się poprawiła.
seal napisał(a):iceman150 napisał(a):Ale Brakuje dziś takiego taniego pucharu. Przydałby się program na wzór KIA Picanto. Myślę, że frekwencja mocno by się poprawiła.Znasz kogoś kto go zorganizuje ? (nie teoretycznie!!!)
iceman150 napisał(a):Ale Brakuje dziś takiego taniego pucharu. Przydałby się program na wzór KIA Picanto. Myślę, że frekwencja mocno by się poprawiła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości