Rajd Hiszpanii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Hiszpanii 2014

Postprzez viper » niedziela, 25 paź 2015, 10:23

posejdon napisał(a):
Domson napisał(a):wygląda na to, że Robert pirelli na power stage oszczędza

Ogier też. Ciekawa walka zapowiada się o 5 plac. Serce podpowiada, żeby stawiać na Krisa ale rozum mówi twardo - Ostberg...

Kubica sobie notatki poprawiał :)

Nie poprawial tylko teraz zmienily sie pozycje startowe i zawodnicy z czolowki maja odwrotny uklad. On i tak ma lepiej bo jedzie 5 to juz troche mu wyczyscili. zmienil pozycje na liscie startowej dlatego pozycje na szutrze wrocily do do normy tzn. Ok. 10 miejsca.

Dla mnie sytuacje pozycji startowej ładnie wykorzystał sordo. pewnie bardzo mocno pomogla mu pozycja z pierwszega dnia, a pozniej jak zazebilo to teraz tez mu lepiej bo jedzie z tylu. Tak wiec caly rajd byl w komfortowej sytuacji, ale wykorzystal ladnie. W identycznej sytuacji byl kubica.
viper
S2000

Postprzez Kajtofan » niedziela, 25 paź 2015, 10:37

posejdon napisał(a):Kubica sobie notatki poprawiał :)

Na 1 międzyczasie Kubica był drugi, zaraz za Latvalą.
Biorąc pod uwagę, że kierowcy startujący na początku stawki mają trochę czystszą drogę, liczę na świetny czas Roberta na PS.
Ostatnio edytowano niedziela, 25 paź 2015, 10:39 przez Kajtofan, łącznie edytowano 1 raz
Kajtofan
N3

Postprzez TomMaz » niedziela, 25 paź 2015, 10:39

viper napisał(a):
posejdon napisał(a):
Domson napisał(a):wygląda na to, że Robert pirelli na power stage oszczędza

Ogier też. Ciekawa walka zapowiada się o 5 plac. Serce podpowiada, żeby stawiać na Krisa ale rozum mówi twardo - Ostberg...

Kubica sobie notatki poprawiał :)

Nie poprawial tylko teraz zmienily sie pozycje startowe i zawodnicy z czolowki maja odwrotny uklad. On i tak ma lepiej bo jedzie 5 to juz troche mu wyczyscili. zmienil pozycje na liscie startowej dlatego pozycje na szutrze wrocily do do normy tzn. Ok. 10 miejsca.

Dla mnie sytuacje pozycji startowej ładnie wykorzystał sordo. pewnie bardzo mocno pomogla mu pozycja z pierwszega dnia, a pozniej jak zazebilo to teraz tez mu lepiej bo jedzie z tylu. Tak wiec caly rajd byl w komfortowej sytuacji, ale wykorzystal ladnie. W identycznej sytuacji byl kubica.

Sorki, ale o czym ty piszesz ? Dzis jadą po asfalcie, wiec pozycja z przodu jest lepsza... Wczoraj Kubica miał najgorzej na pierwszej pętli bo miał najwięcej syfu z cięć. Teraz pewnie Ci co muszą cisną , a Ci którzy nie oszczędzają opony na power stage... bo gdzieś czytałem że nie ma dziś zmiany opon w połowie dnia ?
Ostatnio edytowano niedziela, 25 paź 2015, 10:40 przez TomMaz, łącznie edytowano 1 raz
TomMaz
N3

Postprzez Kajtofan » niedziela, 25 paź 2015, 10:39

TomMaz nie karm Trolla.
Kajtofan
N3

Postprzez posejdon » niedziela, 25 paź 2015, 10:43

viper napisał(a):Nie poprawial tylko teraz zmienily sie pozycje startowe i zawodnicy z czolowki maja odwrotny uklad.

Mówił, że poprawiał i nie usłyszał komendy i dlatego przydzwonił w barierę.

viper napisał(a):On i tak ma lepiej bo jedzie 5 to juz troche mu wyczyscili.

Co wyczyścili? Chyba nie asfalt?

viper napisał(a): zmienil pozycje na liscie startowej dlatego pozycje na szutrze wrocily do do normy tzn. Ok. 10 miejsca.

Coś w tym jest ale jednak w piątek na drugiej pętli wygrał jeden OS.
Ostatnio edytowano niedziela, 25 paź 2015, 10:45 przez posejdon, łącznie edytowano 1 raz
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Markus_Lupo » niedziela, 25 paź 2015, 10:44

Ma ktoś może linka do stream z power stage?
Markus_Lupo
N1

Postprzez DonCorrado » niedziela, 25 paź 2015, 11:06

Co do Power Stage, sprawdzajcie tutaj kolo 12stej:

http://u-stream.me/bt1.html

http://starshd.org/channel5.php

A jak bedzie lipa to tutaj, po prawej sporty motorowe, zjechac w dol do 25 pazdziernika niedziela i do godziny 12stej widze jest kilka pozycji ale raczej wszystkie nie beda dzialac

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=motorsport
DonCorrado
A6

Postprzez SebaSTI » niedziela, 25 paź 2015, 11:08

Albo zaczniecie normalnie pisać na temat rajdu albo temat ZAMYKAM.
SebaSTI
A6

Postprzez DonCorrado » niedziela, 25 paź 2015, 11:12

SebaSTI napisał(a):Albo zaczniecie normalnie pisać na temat rajdu albo temat ZAMYKAM.

Co to ma być? Jakies pogrózki palcem? Juz nie mozna tu pisac czego sie mysli? Trzeba pisac wg utartego schematu albo punktowac kazdy oes w skali 1-10 i nic nie dodawac? Nie wyglupiaj sie z takimi postami.
DonCorrado
A6

Postprzez HenriS12B » niedziela, 25 paź 2015, 11:13

Mam nieodparte wrażenie, że kolega V wykorzystuje swoje ostatnie chwile, przed zablokowaniem konta, do jeszcze większego wkur... nas.
Liczę na to, że Robert pójdzie 110% na ostatnim odcinku :twisted:
HenriS12B
N2

Postprzez Thomas » niedziela, 25 paź 2015, 11:29

"Gdybym był we władzach Toyoty, to według mnie nie ma lepszego kierowcy, wokół którego można by budować auto mogące rywalizować z Volkswagenem czy Citroenem" - powiedział Colin Clark.

"Na poprzednim OS-ie popełniliśmy głupi błąd. Korygowałem notatki i nie słyszałem wszystkiego i uderzyliśmy w barierę. Mierzyliśmy w Power Stage, a teraz będzie trudniej, ale jest OK." - powiedział Robert na mecie.
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez DonCorrado » niedziela, 25 paź 2015, 11:39

Z takimi uszkodzeniami moze byc slabo na PS
DonCorrado
A6

Postprzez Thomas » niedziela, 25 paź 2015, 12:06

tia, skrzynia się sypie przed PS. Niedowiary, to jest niemożliwe, aż się scyzoryk otwiera. Naprawdę staram się nie wierzyć w spiski, ale po tym sezonie i szczególnie po tym rajdzie chyba zacznę wierzyć :( chyba po punktach na PS
Ostatnio edytowano niedziela, 25 paź 2015, 12:12 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez madman » niedziela, 25 paź 2015, 12:11

RK na mecie ostatniego oesu:
Mamy problem ze skrzynią biegów. Praktycznie straciliśmy drugi bieg. Nadal jest, ale słyszymy jakieś złe dźwięki. Musimy się zastanowić czy jest sens jechać ostatni odcinek

Świetnie... :roll:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez adamlen » niedziela, 25 paź 2015, 12:20

Widać, że cały dzień jechali z nastawieniem na Power Stage w stylu z Korsyki. A tu taka sytuacja. Ehhh :(

Neuville kolejny rajd nie udany. Na PowerStage będzie walka Mikkelsen-Latvala i Meeke-Ostberg.

Paddon się poczuł jak lider zespołu (moim zdaniem za wcześnie) i mocno skrytykował Neuvilla.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata