Rajd Hiszpanii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Hiszpanii 2014

Postprzez Thomas » sobota, 24 paź 2015, 10:17

Dzieje się już na drugim OS dzisiaj, Tanak odpada (urwane koło), kapeć Paddona...i świetne tempo Kubicy.

Obrazek
Ostatnio edytowano sobota, 24 paź 2015, 10:52 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez pagor » sobota, 24 paź 2015, 10:33

Zdaje sie że nawet LIVE TEXT na WRC nie zauważa drugiego czasu na os11.
Brawo Kubek
pagor

Postprzez jacko » sobota, 24 paź 2015, 10:52

pierwszy kapeć na OS5
Obrazek

i pozniejsza jazda za Lefebrem
Obrazek

a tutaj kapeć na OS7
Obrazek

w obydwu tych przypadkach przed zlapaniem kapcia mial tempo lepsze niz zwyciezca tych OSów (prawy dolny rog), na szutrze, wiekszosc OSów na pudle taka padliną :)

rok temu drugiego dnia było podobnie, mikkelsen neville i kubica przyrzneli ostro w tym samym miejscu w skarpe, pierwszych dwoch pojechalo dalej bez najmniejszych problemow, a RK zostal z urwanym kołem
jacko
A5

Postprzez Thomas » sobota, 24 paź 2015, 11:05

tyle, że to nie rozwaliło opony, a opona zeszła z felgi, śmiem twierdzić, że Michał przeszedłby bez problemu to cięcie...ale co tu więcej dyskutować, skutek taki sam i tak późniejsze problemy pozbawiłyby go szans na dobry wynik.

P.S. kolejne 2 miejsce, tuż za Sebem, ciekam na drugą pętlę, gdzie szanse będą chyba trochę zrównane :)

co ciekawe Hayden objeżdża Madsa na aslfaltach. Uczy się chłop szybko. Kurde, gdyby nie problem ze skrzynią to Robert byłby prawdopodobnie na punktowanym miejscu.

No i Evans odpada. Malcolm nie bedzie miło wspominał tego weekendu
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Dani » sobota, 24 paź 2015, 12:45

Nie mogę wyjść z zachwytu patrząc na tempo Roberta, a zwłaszcza na szutrze. WYstarczy popatrzyć na drugą pętlę gdzie wszyscy mieli podobne warunki, to kręcił czasy czołówki.
Największy bezwzględnie talent w historii polskiego motorsportu.
Dani
N3

Postprzez passta134 » sobota, 24 paź 2015, 13:08

Zostało 10 OS i ma 3,30 straty do 10 miejsca. Biorą pod uwagę, że prawie na każdym miał nad Tidemandem ponad 20sekund przewagi jest szansa na punktowane miejsce!
passta134

Postprzez Domson » sobota, 24 paź 2015, 13:46

Dani napisał(a):Nie mogę wyjść z zachwytu patrząc na tempo Roberta, a zwłaszcza na szutrze. WYstarczy popatrzyć na drugą pętlę gdzie wszyscy mieli podobne warunki, to kręcił czasy czołówki.

Robert nie ma takiego tempa na szutrze. Po prostu inni jechali wolniej, odpuścili już jazdę bo rajd się skończył, ufoludki zaczarowały trasę, Kubica jechał więcej niż potrafi pojechać i stąd takie przypadkowe dobre czasy osiągał, ale w żadnym wypadku n nie ma takiego tempa na szutrze.
Dzisiaj także jestem zawiedziony jego jazdą. Dwa drugie miejsca i miejsce czwarte pomiędzy VW jest zdecydowanie rozczarowującym rezultatem i także wynikiem jazdy ponad umiejętności oraz dziełem przypadku.
Domson
A6

Postprzez Dani » sobota, 24 paź 2015, 14:02

Domson napisał(a):
Dani napisał(a):Nie mogę wyjść z zachwytu patrząc na tempo Roberta, a zwłaszcza na szutrze. WYstarczy popatrzyć na drugą pętlę gdzie wszyscy mieli podobne warunki, to kręcił czasy czołówki.

Robert nie ma takiego tempa na szutrze. Po prostu inni jechali wolniej, odpuścili już jazdę bo rajd się skończył, ufoludki zaczarowały trasę, Kubica jechał więcej niż potrafi pojechać i stąd takie przypadkowe dobre czasy osiągał, ale w żadnym wypadku n nie ma takiego tempa na szutrze.
Dzisiaj także jestem zawiedziony jego jazdą. Dwa drugie miejsca i miejsce czwarte pomiędzy VW jest zdecydowanie rozczarowującym rezultatem i także wynikiem jazdy ponad umiejętności oraz dziełem przypadku.

Normalnie jakbym czytał komentarz takiego jednego forumowego trolla. :lol:
Dani
N3

Postprzez Iwan Drago » sobota, 24 paź 2015, 14:39

Domson napisał(a):

Inni odpuścili? Hyundai i Citroen nie walczą o pkt i o vice producentów? W klasyfikacji kierowców 7 może być jeszcze 4, ale o czwarte miejsce nie ma już co walczyć.
Iwan Drago

Postprzez adamlen » sobota, 24 paź 2015, 14:43

Domson było dopisać, że to Ironia :wink:

Kubica dzisiaj bardzo ładnie, ale sporo kierowców ma o co walczyć i 4-5 mocno ciśnie, szczególnie Latvala i ciężko będzie o zwycięstwo oesowe z VW. Ogier odpuścił.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez rypley » sobota, 24 paź 2015, 15:31

The car is only breaking with three wheels.

I 4 czas. Jak się auto nie rozpadnie to w punktach dojedzie plus liczę na coś na PS. Ach szkoda tych opon wczoraj. Ogier już spokojnie będzie kontrolował.
rypley
N3

Postprzez Thomas » sobota, 24 paź 2015, 15:37

Domson, zmiażdżyłeś :lol:

cóż, płyn hamulcowy cieknie u Roberta, miejmy nadzieję, że to naprawią, a mimo wszystko 4-ty czas. . Na poprzednim osie auto stanęło bokiem po hamowaniu :?
Thomas
A5

Postprzez maciotacio » sobota, 24 paź 2015, 15:49

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale od Portugalii Fiesta Roberta zostawia na mecie plamy.
maciotacio
N2

Postprzez ryjas » sobota, 24 paź 2015, 16:27

No to koniec dnia Roberta i Maćka. Problemy z hamulcami nie pozwalały mi optymistycznie patrzeć na ten oes.
Edit: jedzie, ale coś mi się zdaje, że i tak nie dojedzie:/
ryjas
N3

Postprzez Cendra » sobota, 24 paź 2015, 16:40

Przygoda przez problemy z tylnymi hamulcami i zmiana koła na OS-ie.
Cendra
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata