Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez Mariusz » wtorek, 13 paź 2015, 22:02

adamlen napisał(a):Dobry program WRC2 byłby idealny, ale kolejny sezon w ERC również był by świetny.
Jeśli będzie startowała Skoda a pewnie będzie to będą faworytami, w końcu to fabryka i jeśli będzie dla nich jeździł Kopecky albo Lappi, Kajto może mieć z nimi problem, ale jeśli by się okazało, że potrafi z nimi nawiązać walkę to znaczy, że jest już nie tylko europejską, ale i światową czołówką w klasie RC2.

Z tego co czytałem to na razie Skoda nie planuje wystawiać fabrycznego zespołu w ERC w przyszłym roku.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez pisq » wtorek, 13 paź 2015, 23:08

Pamietacie akcje "kometarzy" po rajdzie Monte Carlo z Robertem Kubicą? Mam propozycje, każdą notke prasową o piłkarzach zespamujmy komentarzami z grafiką związaną z Kajtkiem. Co wy na to?
pisq
N1

Postprzez Zajcev » środa, 14 paź 2015, 08:53

dlaczego szachistom nie poświęcają większej uwagi w TV?

Spamowanie zmieni tyle, że społeczeństwo odbierze kibiców rajdowych jako jakiś fanatyków.
Oglądałeś mecz reprezentacji? Przypomnij sobie kiedy widziałeś tylu kibiców na rajdzie w PL? Dodaj do tego jeszcze miliony przed telewizorami. Piłka nożna czy się tego chce czy nie, to sport narodowy, mecze oglądają miliony. Można nie lubić tego sportu, ale też nie należy umniejszać sukcesu naszej reprezentacji. W tych eliminacjach osiągnęli bardzo wiele. To nie jest wina piłkarzy, że ludzie wolą to oglądać, nie zmusisz kibiców do tego żeby nagle polubili rajdy, trzeba ich do tego przekonać, tylko jak ich przekonać, kiedy rajdy w Polsce to małe bagno? Temat rzeka.. Dziennikarze pokazują to co ludzie chcą widzieć, a oni nie chcą widzieć rajdów, oni chcą widzieć piłkę.
Ogromne poruszenie, a wystarczy popatrzeć na facebook Lotosu, emocji do pełna, 2544 kliknięć "lubię to" pod meczem, 841 pod Mistrzostwem Kajta (i tak dużo, ale z tego względu na to, że na wielu forach ludzie zostali mobilizowani do klikania Lubię To).
Zajcev
N4

Postprzez kostek45 » środa, 14 paź 2015, 09:02

kostek45
A5

Postprzez BialyDST » poniedziałek, 19 paź 2015, 21:02

pisq napisał(a):Pamietacie akcje "kometarzy" po rajdzie Monte Carlo z Robertem Kubicą? Mam propozycje, każdą notke prasową o piłkarzach zespamujmy komentarzami z grafiką związaną z Kajtkiem. Co wy na to?

To chyba za ten spam jestem zablokowany na oficjalnym profilu WRC na Facebook'u :D Mogę tylko czytać ich posty i nic więcej :P
BialyDST

Postprzez żółtodziób » wtorek, 20 paź 2015, 00:37

Zajcev napisał(a):dlaczego szachistom nie poświęcają większej uwagi w TV?

Spamowanie zmieni tyle, że społeczeństwo odbierze kibiców rajdowych jako jakiś fanatyków.
Oglądałeś mecz reprezentacji? Przypomnij sobie kiedy widziałeś tylu kibiców na rajdzie w PL? Dodaj do tego jeszcze miliony przed telewizorami. Piłka nożna czy się tego chce czy nie, to sport narodowy, mecze oglądają miliony. Można nie lubić tego sportu, ale też nie należy umniejszać sukcesu naszej reprezentacji. W tych eliminacjach osiągnęli bardzo wiele. To nie jest wina piłkarzy, że ludzie wolą to oglądać, nie zmusisz kibiców do tego żeby nagle polubili rajdy, trzeba ich do tego przekonać, tylko jak ich przekonać, kiedy rajdy w Polsce to małe bagno? Temat rzeka.. Dziennikarze pokazują to co ludzie chcą widzieć, a oni nie chcą widzieć rajdów, oni chcą widzieć piłkę.
Ogromne poruszenie, a wystarczy popatrzeć na facebook Lotosu, emocji do pełna, 2544 kliknięć "lubię to" pod meczem, 841 pod Mistrzostwem Kajta (i tak dużo, ale z tego względu na to, że na wielu forach ludzie zostali mobilizowani do klikania Lubię To).

Dokładnie tak. Decyzje są podejmowane na podstawie statystyk i ludzie którzy je podejmują są z nich rozliczani. Jeśli do kogoś można mieć o to wąty, to do włodarzy tego sportu, że nie potrafią go skutecznie wypromować. Szczytem paranoi było to, że producenci paliw sami wykupywali czas antenowy żeby pokazać kilka migawek z rajdów. Telewizja oczywiście najchętniej pokazuje wszystko to co się sprzedaje samo i oczywiście kompletnie zapomina o swojej misyjnosci totalnie zlewając rajdy. Ale PZM tym bardziej ma misję, jeśli nie chcą pokazywać rajdów to dlaczego sam PZM o to nie zabiega w żaden sposób i jeszcze rzuca kłody pod nogi wszystkim tym, którzy po frajersku chcą zrobić coś za darmo? Jeśli kogoś chcecie spamować to skrzynkę Witkowskiego i wszystkich tych którzy przepychają go z kadencji na kadencję swoimi głosami. Zapytajcie ich jak to się stało, że rajdy prawie nie istnieją w mediach i dlaczego PZM nie robi nic,żeby ten stan rzeczy poprawić, tym samym przyciągając sponsorów.
żółtodziób
A8

Postprzez Mad Max » wtorek, 20 paź 2015, 10:53

Przepraszam za małe OT.
Jeśli chcemy aby z każdego rajdu były ujęcia we wszystkich TV rozwiązanie jest bardzo proste - Przed każdym rajdem zrobimy losowanie "ofiary" która da się trafić rajdówką w ryj (ewentualnie ochotnicy mile widziani) Akcję potrącenia proponuję zorganizować na ostatnim odcinku cobyśmy całego rajdu nie stracili. "Ofiara" będzie miał zaszczyt wybrać sobie załogę od której dostanie rajdówką. Do tego załoga obdarowana przez ofiarę będzie miała mega niespodziankę i super promocje sponsorów w ogólnodostępnej TV - przypuszczam że dzięki temu załogi same będą się zgłaszać do takich akcji.
Jeszcze raz sorry za OT.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez gregortest » wtorek, 20 paź 2015, 12:51

Mad MAx :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dobre, ale i czysta prawda.
Ale PZM tym bardziej ma misję, jeśli nie chcą pokazywać rajdów to dlaczego sam PZM o to nie zabiega w żaden sposób i jeszcze rzuca kłody pod nogi wszystkim tym, którzy po frajersku chcą zrobić coś za darmo? Jeśli kogoś chcecie spamować to skrzynkę Witkowskiego i wszystkich tych którzy przepychają go z kadencji na kadencję swoimi głosami. Zapytajcie ich jak to się stało, że rajdy prawie nie istnieją w mediach i dlaczego PZM nie robi nic,żeby ten stan rzeczy poprawić, tym samym przyciągając sponsorów.

Jak wiadomo prezio Witkowski, jest osobą bardzo zajętą. Czy widzieliście może ostatnio- rok- gdziekolwiek tego osobnika?
Poza tym ma ręce obie zajęte, bo po pierwsze.
Trzymają stołek, żeby mu nie ukradli, a po drugie pociągają za sznureczki wszelkich swoich popleczników, włącznie z Sąsarą i skarbnikiem Lewandowskim.
http://www.pzm.pl/o-nas/wladze/zarzad-glowny

http://www.pzm.pl/o-nas/wladze/prezydium

Tak sie składa, że znam i Sąsarę i Lewandowskiego. I kiedy byli jeszcze "normalni" - 20 lat temu - nic nie wskazywało, na ich zepsucie.
Tym czasem, jak się okazuje, prezes W, nie chce się wychylać, poza ustalone normy, w czymkolwiek co związane jest ze sportem motorowym w polsce. .
Dlatego powinno się zasypać i zablokować jego i innych skrzynkę mailową, jakąś ciekawostką związaną z promocją sportu motorowego w TV.
:)
gregortest
A5

Postprzez żółtodziób » wtorek, 20 paź 2015, 18:52

Problem w tym,że żaden biznes nigdy nie kręci się sam. W TV nie pokazuje się bardzo wielu dyscyplin. Oprócz nędznych kabaretów i jakichś festiwali typu Opole nie pokazuje żadnych wydarzeń artystycznych. Ze sportu to chyba już tylko skoki narciarskie pokazuje. To jest dno i metr mułu, ale to nie znaczy,że po pierwsze nie ma sposobów wpłynięcia na stacje telewizyjne, po drugie nie oznacza, że to usprawiedliwia całe zło jakie się dzieje w polskich rajdach. To jest trochę jak kwękanie PISu po każdych przegranych wyborach, "aaaa, bo media są przeciwko nam". Bullshit... i dowodem jest to, że wystarczyło iść po rozum do głowy, dać się wykazać młodszym i okazuje się,ze wybory można wygrać mając przeciwko sobie wszystkie te same media co wcześniej. Identycznie jest z rajdami. Media mają je w dupie, chyba, że stają się źródłem taniej sensacji, za którymi to tanimi sensacjami uganiają się dniami i nocami. Ale:

1. Na TVP, TVN i Wyborczej świat się nie kończy,
2. Jest internet...
3. ...I to nie tylko potale tematyczne, ale masowe Onety, Interie i inne takie. Oprócz tego,ze to wylęgarnia hejterów to jednak piszą o rajdach i chyba można się z nimi dogadać,żeby zamieszczali jakieś relacje.
4. Nie wiem czy to Gregor czyt kto inny pisał tu kiedyś, że nawet jak któraś ze stacji sama się zadeklarowała że zrobi i wyemituje materiał to PZMłoty zażądali od nich kasy za licencję. To jest prawdziwy problem, pewne osoby mają po prostu wywalone na to jaka będzie kondycja rajdów, obchodzi ich to co Gregor napisał - żeby ktoś im nie wyrwał stołka spod tyłka i żeby samemu mieć z tego hajs. spokonie można się w dzisiejszych czasach obyć bez TV, ale musiałoby się chcieć.
żółtodziób
A8

Postprzez viper » wtorek, 20 paź 2015, 19:11

@żółtodziób
No widzisz teoretycznie wymienileś 3 punkty.
Ja z praktyki powiem ci tak. Dla mnie mogloby dzisiaj nie byc zadnej informacji internetowej, ale chialbym zeby byla ktoras stacja z punktu 1 na zywo jak np. Relacja podobna do wrc w polsacie i rajdy wstaja z dna. Co do innych dyscyplin to niestety medialnosc nie jest tak istotna zeby to uprawiac bo nie ma takich kosztow jak w rajdach. kazdy moze biegac skakac itd za przyslowiowe grosze porownujac to do motorsportu.
Krotko mowiac moim zdaniem nie mozna obyc sie bez tv na naszym podworku, bo ludzie sa wzrokowcami. Jak czegos nie widzi to tego po prostu nie ma. Relacje internetowe sledza tylko prawdziwi fani a ich jest garstka. Najprostrzym przykladem jest zuzel. Jakies 5 lat temu byl na dnie dzisiaj sa sponsorzy kasa itd. i jestem pewien ze tego nie sprawil zaden internet tylko transmisje telewizyjne ktore akurat pojawily sie kilka lat wstecz na zywo zaczynajac od gp a konczac na najpierw ekstra lidze a potem nawet 1 lidze i jestem pewien ze to nie przypadek. Tv to góru a pozostale internety gazety itd to polsrodki. Problem w tym ze tam gdzie musi byc duza kasa tam musza byc duze media. W rajdach pierwsze jest a drugiego nie ma.
viper
S2000

Postprzez Voo » wtorek, 20 paź 2015, 19:22

W TVN czy TVP miejsca na sport poza piłką może nie ma ale kurcze, ja mam w dekoderze chyba z 10 kanałów sportowych + kilka motoryzacyjnych. Przecież TV to nie musi być zaraz prime time na głównej stacji.

Jak wiadomo prezio Witkowski, jest osobą bardzo zajętą. Czy widzieliście może ostatnio- rok- gdziekolwiek tego osobnika?

A co on ma się panisko szlajać po zawodach jak jakiś Jean Todt czy inny pionek? ;)
Voo
N3

Postprzez Dawidos » wtorek, 20 paź 2015, 20:22

Przypominam że dyskusja o Kajto,a nie o problemach z medialnością rajdów:)
Dawidos

Postprzez żółtodziób » wtorek, 20 paź 2015, 21:19

Dawidos - wyluzuj. Od pilnowania porządku to jestem tu ja i jeśli offtop za bardzo się rozwinie to wydzielę go do osobnego wątku.
żółtodziób
A8

Postprzez whisky » środa, 21 paź 2015, 09:54

viper napisał(a):/../
Najprostrzym przykladem jest zuzel. Jakies 5 lat temu byl na dnie dzisiaj sa sponsorzy kasa itd. i jestem pewien ze tego nie sprawil zaden internet tylko transmisje telewizyjne ktore akurat pojawily sie kilka lat wstecz na zywo zaczynajac od gp a konczac na najpierw ekstra lidze a potem nawet 1 lidze i jestem pewien ze to nie przypadek.
/.../

Tak tylko ad vocem..

Żużel jest w telewizjach (płatnych) od 2002 roku. (2002-2007 Polsat Sport, 2008-2012 TVP Sport i od 2013 NC+)
Wydaje mi się że jego pojawienie się w tych platformach było formą na przyciągnięcie kibiców przed telewizory (tj. do sklepów po dekodery), a nie jakimiś działaniami marketingowymi na rzecz żużla.

Ktoś chciał oglądać reklamy w trakcie i kupić dodatkowo dekoder (+abonament), więc komuś się opłacało zapłacić za prawa do pokazywania by miec na tym zarobek.

A wpływ na sponsorów ma to wręcz żaden (patrz narzekania klubów z I ligi w tym roku na spadek wpływów z biletów, których nie rekompensują wpływy ze stacji telewizyjnych), gdyż pokazuje się sponsorów ligi a nie sponsorów klubów.

Koniec OT.
whisky
N3

Postprzez gregortest » czwartek, 22 paź 2015, 16:04

http://karting.autoklub.pl/news/basz-odznaczony,64275
ja pier....
szok, ale zaszczyt..
prezio ruszył 4 litery :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona