Moderator: SebaSTI
Motulski napisał(a):Warto rzucić okiem, co nieco jest wyjaśnione :
http://eurosport.onet.pl/motorowe/rajdy ... wrc/07c7d3
do walki w rajdzie staje nawet ponad 20 rywali w autach podobnych do mojego. Szalenie wysoki poziom rywalizacji w ME
Nie jest jednak tak, że zgadzam się ze wszystkimi teoriami Roberta. Mam inne podejście do rajdów, Robert ma inne, to wiadomo.
jacko napisał(a):nie chce w zaden sposob umniejszac tytulu ME kajtkowi na co sie zanosi, ale teksty typu:do walki w rajdzie staje nawet ponad 20 rywali w autach podobnych do mojego. Szalenie wysoki poziom rywalizacji w ME
wanderer napisał(a):jacko napisał(a):nie chce w zaden sposob umniejszac tytulu ME kajtkowi na co sie zanosi, ale teksty typu:do walki w rajdzie staje nawet ponad 20 rywali w autach podobnych do mojego. Szalenie wysoki poziom rywalizacji w ME
Tyle mniej więcej startuje aut klasy RC2, więc prawdę powiedział.
Co do poziomu rywalizacji, to przecież często było tak, że Kajto bił się z lokalesami o miejsca na pudle i różnica między nimi na mecie wynosiła od kilku do kilkunastu sekund.
s1quattro napisał(a):Ja bym tak nie "upraszczał" drogi Kajetana do zwycięstwa. Nasser będzie tam piekielnie szybki, a i Aleksieja nie należy skreślać, wiemy co on wyczynia na szutrach. Al-Kuwari w zeszłym roku odstawał od Kajta ale też może być groźny. Tę trójkę rywali będzie trzeba bacznie obserwować. Oby bez przygód do mety a mistrzostwo Europy będzie na wyciągnięcie rękiBrak Craiga na liście zgłoszeń wygląda jak złożenie broni przez Peugeota. Decyzja zupełnie dla mnie niezrozumiała...
Mad Max napisał(a):Punktują wszyscy którzy jadą dany rajd, nie ma już zgłaszania się tak jak było kiedyś że przyjeżdżałeś na mete 10 w generalce rajdu ale 1 w ERC tak że mocnych przeciwników jest kilku - nie wiem jak natomiast sprawa ma się z MBW.
Maksymalna ilość punktów przy zbędnym ryzyku i myślę że w końcu doczekam się kolejnego Polskiego Mistrza Europy czego Kajtkowi i Jarkowi życzę, oraz życzę tego wam i sobie
Możliwe że coś pomyliłem ale z tego co pamiętam to z Baumschlagerm na Jannerze były jakieś cyrki, jeśli się nie mylę chodziło o opony i ich rozmiar - bo z tego co pamiętam to przepisy ich dotyczące zmieniły się w ostatniej chwili i jeśli dobrze kojarzę Raimund nie był w stanie sprowadzić sobie odpowiednich i startował na takich które były niedopuszczone do ERC dlatego nie punktował - przynajmniej takie dzwony biją w którymś kościelependzoncy napisał(a):No ale w Internationale Jänner Rallye 2015 Baumschlager Raimund był 2 w generalce i nie punktował w ERCWtedy był zgłoszony do Mistrzostw Austrii tylko.
Tomek K napisał(a):MERC nie punktuje w ERC. Mają odzielną listę zgłoszeń, bez dopisku ERC. Czyli rywalem zostaje Aleksiej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości