61 Rajd Wisły 2015

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 61 Rajd Wisły 2015

Postprzez Yrtat » niedziela, 6 wrz 2015, 20:54

martin.h napisał(a):Za dogrzewanie dostało 3 innych zawodników. Chuchała coś powiedział, nie wiem czy nie o korku na Kubalonce i za to dostał karę ;)

A tak w ogóle to Wisła bardzo udana, może poza korkiem gdzie nie zdążyłem na czołówkę. OS Kiczora mnie zmiażdżył, w sumie to zauroczył mnie już rok temu, ale teraz przejechaliśmy prawie cały i takich odcinków przydałoby się więcej, wąsko, technicznie, szybko i wysoko w górach, coś pięknego :)

Mam takie same odczucia, w ogóle robienie rajdu w podczas Dni Wisły to nie wiem czy to dobry pomysł, jak widać ma to swoje plusy jak i minusy. Co do Kiczory, jeżdżę sobie tam często, kiedyś był tam asfalt gdzie pośrodku rosła trawa, coś jak na Semetinie :) Cieszę się, że wybrali to miejsce do rajdu. W tym terenie jest wiele właśnie takich dróg jak opisujesz, można stworzyć dobry rajd, oby tylko ludziom tam mieszkającym to nie przeszkadzało.
Yrtat
A5

Postprzez SOKÓŁ » niedziela, 6 wrz 2015, 21:53

A mnie zastanawia jedna rzecz kto był tak mądry i postanowił zrobić metę wg.harmonogramu gdzie Cisownica 2 poszła prawie 50 minut opóźniona :!:
Kolejny raz pokazane zostało gdzie organizatorzy mają kibiców!!!
SOKÓŁ
A6

Postprzez seal » niedziela, 6 wrz 2015, 21:58

SOKÓŁ napisał(a):A mnie zastanawia jedna rzecz kto był tak mądry i postanowił zrobić metę wg.harmonogramu gdzie Cisownica 2 poszła prawie 50 minut opóźniona :!:

Po Cisownicy miałeś komasację.
seal
A5

Postprzez kostek45 » niedziela, 6 wrz 2015, 22:08

Dla mnie rajd świetny pod każdym względem.
Zaliczyliśmy testowy + 2x kiczora. Kiczora dwa, a w zasadzie trzy, świetna miejsca. Wszystko w okolicy miejscowści Sól Kiczora, na przełęczy. Najpierw na głębokim cięciu (ktoś buchnął słupek na długo przed 1 przejazdem. Szpiedzy wywęszyli cięcie i poszło) + spadanie do haka. Później zamiennie hak lub hopa gdzie Halicki wyleciał. Ogólnie piękny OS. Gorzej ze zjazdem kamienistą szutrówką. Na szczęście się udało bezproblemowo. Dzięki Yrtat za wskazówki. ;)

Sobota z rana Cisownica. Widok z okna zachęcał do odwiedzenia tych ciasnych zakrętów i nie żałowaliśmy. Około 1km przed metą.
Obrazek

Późnej Bzie. Plan był na krzywą hopę - wyszło cięcie na mega bombie.
Na koniec Power Stage - ostatni zakręt/szykana przed metą. Habaj sporo stracił. Ciekawe czy była szansa na wygranie? Ciężko powiedzieć. Grzyb przeciął szykanę a mimo to ma 3pkt za Power Stage? Dziwne.

Sportowo jak dla mnie rewelacja. Chyba najlepszy rajd w kalendarzu.
Czołówka mega bombą. BRZEZIŃSKI PRZEKOZAK. Nie ma co się rozpisywać. Przyszły Mistrz Polski. :D
Grabryś początek niemrawo. II dzień się rozkręcił i szedł nieźle, odważnie. Gość z zagranicy Gavlak też na +.

Stawka w ośkach bardzo mocna. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak przyjemnie oglądało się chłopaków w 2WD.
Pieniążek, Poloński, Chuchała, Zawada, Jurecki - BOMBĄ!

Parę naszych ujęć.
https://www.youtube.com/watch?v=o6FJdYh ... e=youtu.be

Wracamy za rok!
kostek45
A5

Postprzez Zajcev » niedziela, 6 wrz 2015, 22:25

seal napisał(a):
SOKÓŁ napisał(a):A mnie zastanawia jedna rzecz kto był tak mądry i postanowił zrobić metę wg.harmonogramu gdzie Cisownica 2 poszła prawie 50 minut opóźniona :!:

Po Cisownicy miałeś komasację.

Po drugiej Cisownicy nie było komasacji.
Zajcev
N4

Postprzez seal » niedziela, 6 wrz 2015, 22:32

Zajcev napisał(a):Po drugiej Cisownicy nie było komasacji.

http://auto-slaski.katowice.pl/pliki/20 ... 632242.pdf
W harmonogramie jest.
seal
A5

Postprzez Zajcev » niedziela, 6 wrz 2015, 22:42

seal napisał(a):
Zajcev napisał(a):Po drugiej Cisownicy nie było komasacji.

http://auto-slaski.katowice.pl/pliki/20 ... 632242.pdf
W harmonogramie jest.

ale jej nie było, był po prostu PKC przed startem do Power Stage
Zajcev
N4

Postprzez Motulski » poniedziałek, 7 wrz 2015, 02:20

Ogólnie rajd mega pod każdym względem ! Najlepsza tegoroczna runda RSMP ;) Można było zobaczyć dużo odcinków ( same odcinki mega ! ). Był tylko jeden minus, ale to dotyczy nie tylko rajdu Wisły, ale ogólnie RSMP ! Szkoda, że na SAFETY bierze się zakompleksiałe dziewczynki z OLX-u. Niestety jedna z takich zrobiła nam bałagan na Kubalonce ;) Dostała kamizelke i niestety poczuła władzę ;) Ganiała ludzi pomimo iż wszyscy stali OK za taśmą ! Nie poradziła sobie z jedną ekipą po jednej stronie drogi to po dwudziestu autach przyszła do nas na drugą stronę i też chciała pokazać jaka to ona jest ważna i zna się na rzeczy. Z nami też sobie nie poradziła więc wykonała kilka telefonów. Zrobiła się zadyma i uciekła na inny zakręt wymieniając się ze swoim kolegą, który za nią miał już bałagan i mase telefonów co się tam dzieje, a nie działo się nic tylko nastolatka poczuła się ważna ;) PZDR !
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Yrtat » poniedziałek, 7 wrz 2015, 07:20

kostek45 zapraszam i polecam się na przyszłość :)
Yrtat
A5

Postprzez daryush » poniedziałek, 7 wrz 2015, 08:17

kostek45 napisał(a):Habaj sporo stracił. Ciekawe czy była szansa na wygranie? Ciężko powiedzieć.

Próbowałem złapać międzyczas między BB a Habajem na wyjściu z szykany, bo chciałem sprawdzić, czy uda się urwać te 4 sekundy. Na pewno nie było szans na wygranie rajdu, bo na wysokości słupka na wyjściu czas byłby niemalże taki sam (praktycznie równo minuta po BB gdyby nie przygoda w szykanie), bo Habaj wpadając w szykanę był już 56 sekund po BB, a powinien być tyle na wyjściu z niej, natomiast była by szansa na walkę na ułamki sekund z BB o wynik na Power Stage.
daryush
N2

Postprzez kostek45 » poniedziałek, 7 wrz 2015, 08:20

Dzięki za rozwianie wątpliwości. :)
Co nie zmienia faktu, że Grzesiu nie powinien dostać 3 pkt za Power Stage. Ponoć sprawa jeszcze w toku.
kostek45
A5

Postprzez Cendra » poniedziałek, 7 wrz 2015, 09:26

Czyli Chuchała dostał karę za coś co powiedział, ale nikt, nawet fani nie usłyszeli tych słów. Komedia.
Cendra
A6

Postprzez woocasch » poniedziałek, 7 wrz 2015, 11:04

Jeżeli Chuchała powiedział coś, co krytykowało lub opisywało sytuację na Kubalonce w trakcie jej drugiego przejazdu to bardzo dobrze zrobił. Bo to co tam się wyprawiało to był dramat. DW941 zablokowana w oby dwie strony, rajdówki jadące na start utknęły na długie minuty. Ruch stał w miejscu co najmniej kwadrans. Był moment, że policja przepuszczała zawodników, ale potem nagle nastąpił całkowity paraliż. Ja wiem, że Zagroń i Istebna przychylnie patrzą na rajd i nie mówię, że trzeba zrezygnować z tego miejsca, ale trzeba lepiej podejść do przejezdności drogi, bo widać było że w korku stoją też ludzie nie związani z rajdem. Wg mnie wystarczyło zadbać o to, aby nikt nie parkował na poboczu, ale wtedy trzeba by odpowiednio tego pilnować :)

A tak pomijając ten mały problem to rajd uważam za udany, widać było dużą ilość kibiców, sportowo też się sporo działo. Mimo wczorajszego referendum układ piątek-sobota pozwolił mi na zobaczenie jednego przejazdu+serwis w piątek bez brania urlopu, więc było dobrze :)

Debiut Brzezińskiego mega udany, zaskoczyła mnie jego jazda. Oby starczyło kasy na kolejne starty :) jednak mimo wszystkich zachwytów to ten jego fan-club czy jak ich tam nazwać, który np. na Cisownicy wpadł 1min przed jego przejazdem, zapiszczał, i od razu sobie poszedł to moim zdaniem taka lekka lipa. Ja rozumiem, że komuś się bardziej kibicuje, ale żeby przyjeżdżać tylko na 2min po to żeby przez 10sek zapiszczeć to chyba nie o to chodzi w rajdach, no nie? Odniosłem wrażenie, że aby być cool i trendy to trzeba kibicować "Colinowi", widać takie czasy :) Oczywiście mówię o jego fanach/fankach i otoczce, bo sama jego jazda była bez zarzutu i życzę mu aby znalazł budżet na R5 do końca sezonu i na cały przyszły rok. Fajnie widzieć nowe szybkie nazwisko w czołówce RSMP :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Booogi » poniedziałek, 7 wrz 2015, 11:28

Na rajdzie nie byłem, ale jak widzę coś takiego:

https://youtu.be/ua5YGN_ZS88?t=1m55s

To zastanawiam się co z tymi ludźmi jest nie tak, stanie na wypadkowej na hamowaniu ze spadania to jest absurd.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 7 wrz 2015, 11:33 przez Booogi, łącznie edytowano 1 raz
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez Szkucik » poniedziałek, 7 wrz 2015, 11:32

Chuchała dostał karę za nieodpowiednie zachowanie na zapoznaniu.
Szkucik
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP