61 Rajd Wisły 2015

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 61 Rajd Wisły 2015

Postprzez viper » czwartek, 27 sie 2015, 00:26

RallyShot napisał(a):viper jak masz zamiar reprezentować poziom dyskusji rzędu bravo girl to lepiej zamilcz. Jest to wątek o Rajdzie Wisły i nie rób chlewu.

To nie ja reprezentuje. Wyrazilem zdanie o zawodniku a nie o forumowiczu. Spojrz wyzej kto na mnie wsiadl i do niego miej pretensje o chlew.
viper
S2000

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 27 sie 2015, 08:03

Z całym szacunkiem do Pana Gabrysia to startował on ostatnio w klasie N4 samochodem EVO IX. Ja rozumiem, że to bardzo fajny samochód ale od R5 różni się bardzo. Już nie tacy zawodnicy mieli problem w pierwszym rajdzie przy przesiadce do nowego samochodu. Nawet gdy przeskok był dużo mniejszy. Owszem Kajetanowicz poradził sobie z podobną przesiadką świetnie, z tym, że jego Subaru było troszkę nowocześniejsze i nie miał wieloletniej przerwy w startach.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez woocasch » czwartek, 27 sie 2015, 08:30

Z całym szacunkiem do Gabrysia to osiem lat przerwy w startach robi swoje. Nie wiem ile kilometrów testów zrobił w tym czasie i jakimi autami jeździł, ale rozbrat z rajdami chyba był raczej stały, więc wątpię aby mocno upalał wieczorami ;) Do tego nie wiem ile kilometrów nawinął Fiestą R5, chyba jak do tej pory ta ilość dąży do zera - jak ktoś wie, że np. testował już kilka dni to dajcie znać. To wszystko oznacza, że na walkę o top5 nie ma co liczyć, top10 jest oczywiście realne z racji auta jakim pojedzie. Jeżeli przejedzie czysty rajd, a konkurencja będzie miała kłopoty, to na mecie w piątce może się zmieścić. A jeżeli po takiej przerwie będzie regularnie notował czasy w czołówce stawki, to tylko źle świadczy o reszcie kierowców.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez gregortest » czwartek, 27 sie 2015, 09:16

Z całym szacunkiem do Gabrysia to osiem lat przerwy w startach robi swoje. Nie wiem ile kilometrów testów zrobił w tym czasie i jakimi autami jeździł, ale rozbrat z rajdami chyba był raczej stały, więc wątpię aby mocno upalał wieczorami ;) Do tego nie wiem ile kilometrów nawinął Fiestą R5, chyba jak do tej pory ta ilość dąży do zera - jak ktoś wie, że np. testował już kilka dni to dajcie znać. To wszystko oznacza, że na walkę o top5 nie ma co liczyć, top10 jest oczywiście realne z racji auta jakim pojedzie. Jeżeli przejedzie czysty rajd, a konkurencja będzie miała kłopoty, to na mecie w piątce może się zmieścić. A jeżeli po takiej przerwie będzie regularnie notował czasy w czołówce stawki, to tylko źle świadczy o reszcie kierowców.

Bardzo rozsądnie napisane.
Z tym , że jedna sprawa. Gabryś zawsze był szybki na mokrym...on po prostu zapie...la.. jeżeli nie pójdzie od 1 os bombą, i sie nie zagotuje. To jest szansa na pierwszą piątkę...
gregortest
A5

Postprzez viper » czwartek, 27 sie 2015, 11:41

gregortest napisał(a):

Bardzo rozsądnie napisane.
Z tym , że jedna sprawa. Gabryś zawsze był szybki na mokrym...on po prostu zapie...la.. jeżeli nie pójdzie od 1 os bombą, i sie nie zagotuje. To jest szansa na pierwszą piątkę...

Mysle ze pierwsża 5 jest w zasiegu, bo znowu tych r5 duzo nie a szybkich kierowcow brakuje. Ktos sie zepsuje czy cos wywinie ispokojnie do 5 moze wejsc. Z oleksowiczem czy kasperczykiem moze sobie poradzic.
viper
S2000

Postprzez martin.h » czwartek, 27 sie 2015, 11:46

Ja o tym wszystkim wiem, że Gabryś dawno nie jeździł, znam go jeszcze z czasów Felicii czy Evo4 i zawsze był szybki, kto pamięta co zrobił jak się przesiadł na Rajd Polski do Evo6 od Steca? ;)
Do podium go nie obstawiam, ale przasadą jest, że nie poradzi sobie w R5, te samochody wcale aż tak zaawansowane technicznie nie są, są normalne pedały kierownica, więc kto potrafi nią kręcić to sobie poradzi ;) Do tego pewnie dostanie bazowe ustawienia Chuchały z zeszłego sezonu, skoryguje pod siebie i będzie dobrze ;)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez martin.h » czwartek, 27 sie 2015, 11:49

gregortest napisał(a):jeżeli nie pójdzie od 1 os bombą, i sie nie zagotuje.

Dlatego genialnym zagraniem był Oświęcimski w R2, aby się zgrać na nowo z pilotem i obeznać z rajdówką :)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez wrxsti0 » czwartek, 27 sie 2015, 20:32

Co do testowego o który tak wszyscy tutaj piszą.
Odcinek idzie tak jak rok temu czyli zgodnie z odcinkiem Koniaków który idzie popołudniu. Sam odcinek testowy ma 3.13 km czyli dobrze patrząc na mapę Koniakowa będzie się kończyć mniej więcej tutaj:
Obrazek
wrxsti0
N2

Postprzez sebaWRC » czwartek, 27 sie 2015, 21:28

Panowie mam pytanko,Koniaków i Kiczore jadą tak jak w zeszłym roku ? Bo nigdzie nie moge znaleźć zeszłorocznych mapek.Z tego co widze to długości odcinków są inne,ale większość pewnie po tym samym leci.
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez martin.h » czwartek, 27 sie 2015, 21:50

Oba odcinki jadą w drugą stronę, w Koniakowie odcinek jest skrócony od mety, a Kiczora ma inny początek i w końcówce nie leci do centrum Soli tylko odbija na przełęcz Kotelnica ;)
martin.h
A6

Postprzez sebaWRC » czwartek, 27 sie 2015, 23:30

Dzięki wielkie ! :) Czyli trzeba będzie na miejscu obczaić już dogodne miejscówki,bo niestety pare zeszłorocznych straci swój urok.
sebaWRC
A5

Postprzez Yrtat » piątek, 28 sie 2015, 06:09

sebaWRC napisał(a):Dzięki wielkie ! :) Czyli trzeba będzie na miejscu obczaić już dogodne miejscówki,bo niestety pare zeszłorocznych straci swój urok.

A który oes wybierasz, jeśli chodzi o Koniaków mogę coś doradzić.
Yrtat
A5

Postprzez mari00sh22 » piątek, 28 sie 2015, 08:17

Yrtat napisał(a):
sebaWRC napisał(a):Dzięki wielkie ! :) Czyli trzeba będzie na miejscu obczaić już dogodne miejscówki,bo niestety pare zeszłorocznych straci swój urok.

Ja wybieram się na Wisełkę pierwszy raz, wszelkie rady mile widziane :-)
www.zaczarowani.com
mari00sh22

Postprzez kostek45 » piątek, 28 sie 2015, 08:52

Siemano, na Wisełce byłem w 2013 i sporo się chyba zmieniło trasowo.
https://www.youtube.com/watch?v=AwzanbO-z04
1:30 i 1:35 idzie coś z tego? To był chyba Dobki.

Testowy w tą stronę z tymi miejscami?
https://www.youtube.com/watch?v=A8LoyUrfFoM

Cisownica:
https://www.youtube.com/watch?v=q7LIBlOiXho Jest to miejsce?
https://www.youtube.com/watch?v=_nzXNFoH10Y 6:10? Ogólnie całość onboardu na ile się pokrywa z tegoroczną trasą? Nie mogę coś mapki znaleźć z 2013.

edit: https://mapa.targeo.pl/Moja%20mapa%201, ... 4Q5gqgzqfR Mam mapkę z 2013. Jest parę zmian.

Piatek żeby się zamknąć lepiej Kiczora czy Koniaków? Ze zmianą miejsca na OS.

Sobota co myślicie o planie: Kubalonka->Cisownica/Bzie/Powerstage?

Na Kubalonce jest coś ciekawego? Bo pamiętam, że jak szukałem w 2013 to średnio z miejscówkami.

Ogólnie mógłby ktoś podpowiedzieć coś fajne na poszczególne dni? Są jakieś TOP miejsca warte odwiedzenia? Hopa na Bzie z krzywym lądowaniem?
kostek45
A5

Postprzez sebaWRC » piątek, 28 sie 2015, 15:48

Yrtat napisał(a):

Generalnie planowałem Kiczore,ale w tej sytuacji się zastanawiam,jak coś znasz ciekawego z Koniakowa to z chęcią poczytam o Twoich wskazówkach :)
sebaWRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP