ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez HenriS12B » piątek, 21 sie 2015, 14:36

Ktoś wie może jak dotrzeć do wyników Tomaszczyka?

Edit:
Dobra, mam :wink:
znts.de/zeitnahme/lives/259/rc_zoom_zeit_live_adac_3_aktuell.html
Ostatnio edytowano piątek, 21 sie 2015, 14:50 przez HenriS12B, łącznie edytowano 1 raz
HenriS12B
N2

Postprzez gregortest » piątek, 21 sie 2015, 14:39

Nie chciał bym wszczynać jakieś wojenki ale gdzie są ci co ta początku sezonu tak rozpływali się w zachwytach jakie to w tym roku nie będą wyniki prywatną Fiestą odzianą w Pirellki ??

Ja się rozpływałem...
ale także pisałem, że na wilgotnym ,albo mokrym asfalcie.. są duże szanse na sukces.
Tylko nie wziołem pod uwagę tego ,ze fiesta okaże się gorsza niż w tamtym roku... :evil:
Ito nie jest kwestia budżetu,, o tym też pisałem.
Konsekwencją uszkodzeń na fince była teraz wymiana silnika.
Szkoda, że nie zamienia fiesty na Citroena.
gregortest
A5

Postprzez Thomas » piątek, 21 sie 2015, 14:55

Kris ciśnie:

https://youtu.be/j-j0o1jtA4Y

gdzieś czytałem, że Fiesta dymka puszczała już w Portugalii. VW jest nietykalny, niestety, na asfaltach ich przewaga jest jeszcze bardziej widoczna :(
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez pagor » piątek, 21 sie 2015, 15:21

Trochę podejrzany czas Tannerta na OS3 - 35sek przewagi nad drugim??? potem już stawka 7 zawodników w 30 sek... :?:
pagor

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 21 sie 2015, 15:30

Ale teraz bardzo ladny czas Lefabvre :wink:

Co do przewagi VW, nie jestem taki przekonany, czy jest jeszcze widoczniejsza na asfalcie. Latvala i Ogier sa daleko z przodu. Meeke moze moglby zawalczyc z Mikkelsenem, ale to tyle. Kto inny moglby jeszcze powalczyc z JML czy Ogierem? Ostberg? Sordo i Neuville tez zdecydowanie nie, czy to przez aktualna forme, czy przez nie najlepszy samochod, Tanak czy Evans rowniez nie. Nie spodziewalem sie w sumie niczego innego. Mysle, ze 1-2-3 Volkswagena obecnie to glownie kwestia kierowcow, a nie przewagi sprzetowej.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Mad Max » piątek, 21 sie 2015, 15:50

gregortest napisał(a):ale także pisałem, że na wilgotnym ,albo mokrym asfalcie.. są duże szanse na sukces.
Tylko nie wziołem pod uwagę tego ,ze fiesta okaże się gorsza niż w tamtym roku... :evil:
To że Pirelka dobrze radzi sobie na mokrym asfalcie wiadomo nie do wczoraj
Myślę że jeśli został by dalej u Malcolma to w tym roku problemów było by mniej bo z tego co pamiętam to w zeszłym roku najwięcej problemów było ze względu na skrzynie biegów i to że Rob jako jedyny korzystał z pchanego ręcznego i z łopatki której inni nie mieli - myślę że na ten sezon problem byłby rozwiązany. No nic zrobili jak zrobili, nie ma co gdybać.
Niby Robert tak spokojnie sobie jedzie a straty cały czas w okolicy 0,7s/km co moim zdaniem jest znakomitym wynikiem.

Przy szczęściu Roberta pewnie urwało by koło... a tu nawet kapcia nie ma
Obrazek

trochę się zacisk przyszlifował... ale felga wytrzymała
Obrazek

tasma dobra na wszystkie problemy...
Obrazek

Bouffi
Obrazek

tak zasuwali że aż się połamało...
Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 21 sie 2015, 16:40

Meeke... :roll: obawiam sie, ze to jego koniec w Citroenie...
Troche jestem zawiedziony, ze JML nie jest w stanie bardziej zblizyc sie do Ogiera. Moze jutro.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Cendra » piątek, 21 sie 2015, 16:57

Tylko, że to jedyny gość, który obecnie potrafi się zbliżyć do kierowców VW.
Fiesta chyba nie jest taka kulawa skoro kierowcy tracą po ok. 0,5 sek/km. Tylko dobrego drivera brak...
Cendra
A6

Postprzez maciotacio » piątek, 21 sie 2015, 17:09

gregortest napisał(a):Tylko nie wziołem pod uwagę tego ,ze fiesta okaże się gorsza niż w tamtym roku... :evil:
Ito nie jest kwestia budżetu,, o tym też pisałem.

Masz na myśli, że Fiesta jest gorsza od zeszłorocznej Robertowej Fiesty, czy Fiesta jest gorsza w porównaniu do innych wurców ?
Ja jedynie żałuje, że RK nie jedzie na takich samych oponach co reszta. Wtedy byśmy mieli lepsze odniesienie co do tempa i postępów w tym roku, a tak to jest zagadka.

Nie wiem czy ktoś wspominał, ale jazda Ostberga jest beznadziejna, a dokłaniej jego tempo. Młody Stephane, debiutując w wurcu potrafi kręcić lepsze czasy i gdyby nie spora strata czasowa na Mittelmosel to byliby na równi... Ciekawe jaką obrał strategię na rajd i co powiedział panu Mattonowi, że będzie jechał tempem debiutującego młodzika ?
maciotacio
N2

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 21 sie 2015, 19:11

No coz, Ostberg orlem na asfalcie nigdy nie byl i nie spodziewalem sie, ze moze byc wiele wyzej.

A co do Meeke - owszem, jako jedyny potrafi zblizyc sie do VW, ale niestety nic z tego nie wynika. Gosc ma 36 lat i po prostu nie potrafi wciaz regularnie konczyc rajdow. Szkoda, bo nie dosc ze jest stosunkowo 'barwny', to jeszcze na dodatek jest naprawde szybki, ale najczesciej na nadziejach sie konczy i taki Ostberg, jadacy nieraz slabo, predzej zostanie w Citroenie niz Meeke.
Zreszta, jestem prawie przekonany, ze Kris wypadnie. Jedyne, co moze go przytrzymac w zespole to fakt, ze Matton nie bedzie w stanie znalezc nikogo innego. A jest na to jednak szansa.
Wydaje mi sie jednak, ze dawac po raz kolejny szanse takiemu gosciowi to byloby przegiecie (zalezy jeszcze jak pojedzie w kolejnych rajdach). Juz lepiej zrobic jakis eksperyment (wsadzic mlodego Lefabvre), niz odgrzewac kotlety i powtarzac 'wspieramy Krisa, bo potrafi zblizyc sie do VW'.
Gdyby Citroen byl pewien swojej przyszlosci, a zarzad dalby wiecej kasy, powinni byliby sprobowac sciagnac z powrotem Neuville'a + Lappiego, czy Mikkelsena. Doskonale jednak wiadomo, ze to nie jest mozliwe z wielu powodow.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez rypley » piątek, 21 sie 2015, 19:53

Przedostatni OS i przygoda, szyba poszła, taka meta na ostatnim odcinku.
Obrazek
rypley
N3

Postprzez DonCorrado » piątek, 21 sie 2015, 20:24

Te google mnie rozlozyly, szczegolnie jak bylo inne mniej wyrazne ujecie, Robert wygladal jak Malysz. Doswiadczenie zebrane :roll: :D
DonCorrado
A6

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 21 sie 2015, 20:50

Te gogle rozbrajajace :D ciezki dzien RK..

Volkswagen 1-2-3 i jesli nie bedzie jakichs zawirowan pogodowych, nareszcie to wygraja. Licze na to, ze JML jutro pogoni Ogiera, ale realistycznie patrzac - watpie.

Mozna mowic co sie chce, ale Hyundai gra tutaj role pierwszego po VW i nie ma znaczenia niestety fakt, ze Meeke byl najblizej Volkswagena. Wynik jest wynikiem i Citroen okupuje koncowke, a Hyundai jest tuz za podium. Zobaczymy czy wytrzymaja :P
Matthias Schmidt
N4

Postprzez adamlen » piątek, 21 sie 2015, 21:35

Obejrzałem onboard Kubicy z wylecenia z trasy. Gdyby nie pęknięta szyba to by nawet tam sekundy nie stracili..ale też dużo szczęścia bo zaraz za tymi paroma winoroślami była znów droga i samochód odzyskał przyczepność. Błąd niestety, ale widać, że do kręcenia czasów na poziomie VW trzeba zbyt dużego ryzyka.
Nie wiem czy z takimi przeciwnościami losu, da się jeszcze w tym sezonie ustrzelić jakiś solidny wynik w TOP4-5.
Rajd Niemiec wygląda bardzo podobnie jak rok temu, VW na czele, odpadający Meeke i przyczajony Hyundai. Raczej w tym roku Hyundai nie wygra, ale na podium jeszcze któryś z nich może trafić.
Brawa również dla Kopeckiego, widać, że Skoda to świetne auto a on sam zawsze świetnie sobie tutaj radził, chociaż dawno nie jechał.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Thomas » piątek, 21 sie 2015, 22:03

Nie wiem, smiech przez lzy, ale naprawde to zdjecie przejdzie do kanonu rajdow. Forza Robert na dobre i zle :) jan bracia .Marx...
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata