Neste Rally Finland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Neste Rally Finland

Postprzez madman » sobota, 1 sie 2015, 16:07

Not the way we wanted to end our day - crashing on SS6. First roll in 42 WRC events so not a bad record.

To tak w kwestii skuteczności Paddona.
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez viper » sobota, 1 sie 2015, 16:15

Cairo napisał(a):
viper napisał(a):Zasada jest prosta i juz to mowilem. Im slabszym autem jedziesz i chcesz sie podpinac pod czylowke tym wiecej dzwonow bedzie. tak bedzie bo rajdy nie wybaczaja bledow a ryzykujac zawsze je popelnisz i rzadko kiedy nie ma konsekwencji.

Choć rzadko to czasem jednak uda Ci się napisać coś sensownego.

Jak bys czytal moje teksty ze zrozumieniem a bez zawisci to wiecej takich sensownych elementow bys widzial. Tym sysstemem jedzie w tym rajdzie hanninen. Faceta nie widac a efekt bardzo dobry. Mysle ze spokojnie stac kubice zeby w ten sposob jezdzic, bo jak chce sie dostac do fabryki to tak musi jezdzic.
viper
S2000

Postprzez jarauto » sobota, 1 sie 2015, 16:23

ktokolwiek powiedział by Kubicy by jechał tempem Hanninena, czyli 0,9s/km straty do lidera - usłyszał by zapewne tylko salwę śmiechu...

Na prawdę trzeba być ślepym i głuchym na to co Robert mówi i robi by rzucić taką bzdurę.
Przecież RK nawiększości oesów bez żadnych przygód jedzie poniżej 0,6s/km straty do VW...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Unusual_sarcasm_notice.jpg
jarauto
N2

Postprzez viper » sobota, 1 sie 2015, 16:27

jarauto napisał(a):ktokolwiek powiedział by Kubicy by jechał tempem Hanninena, czyli 0,9s/km straty do lidera - usłyszał by zapewne tylko salwę śmiechu...

Na prawdę trzeba być ślepym i głuchym na to co Robert mówi i robi by rzucić taką bzdurę.
Przecież RK nawiększości oesów bez żadnych przygód jedzie poniżej 0,6s/km straty do VW...

No super :) a ile konczy rajdow, bo chyba o to chodzi ?

Po za tym haninen dzisiaj jedzie jako gosc jak bys go systematycznie w wrc zmiescil mysle ze ta roznica sspokojnie by malała.
Ostatnio edytowano sobota, 1 sie 2015, 16:31 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez jarauto » sobota, 1 sie 2015, 16:29

Wiem Viper,
chodzi mi tylko o to, że Robert choć jest w stanie jechać tempem Hanninena, po prostu nie jest jazdą takim tempem zainteresowany.
jarauto
N2

Postprzez lukasz64fj » sobota, 1 sie 2015, 16:35

Oj viper viper sam sobie zaprzeczasz, zawsze odwracasz kota ogonem, jak kubica jedzie wolniej to jest za wolno , a jak jedzie dobrym tempem to mówisz że za szybko jak na niego, chłopie ogarnij sie bo czytając twoje posty dochodze do wniosku ,że robisz to specjalnie bo masz wakacje i ci sie nudzi , zgadłem?
Zarno
lukasz64fj

Postprzez madman » sobota, 1 sie 2015, 16:36

Jestem ciekaw kiedy ta jałowa dyskusja na tym forum na temat tempa Kubicy i tego jak ma jechać się skończy. :roll:
Ostatnio edytowano sobota, 1 sie 2015, 16:39 przez madman, łącznie edytowano 1 raz
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Cairo » sobota, 1 sie 2015, 16:37

viper napisał(a):Jak bys czytal moje teksty ze zrozumieniem a bez zawisci to wiecej takich sensownych elementow bys widzial. Tym sysstemem jedzie w tym rajdzie hanninen. Faceta nie widac a efekt bardzo dobry. Mysle ze spokojnie stac kubice zeby w ten sposob jezdzic, bo jak chce sie dostac do fabryki to tak musi jezdzic.

Jakoś o Prokopa się fabryki nie biją przesadnie.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez jarauto » sobota, 1 sie 2015, 16:38

madman napisał(a):Jestem ciekaw kiedy ta jałowa dyskusja na temat tempa Kubicy i tego jak ma jechać na tym forum się skończy. :roll:

Bezpośrednio po wygraniu pierwszego rajdu :mrgreen:
Ostatnio edytowano sobota, 1 sie 2015, 16:39 przez jarauto, łącznie edytowano 1 raz
jarauto
N2

Postprzez viper » sobota, 1 sie 2015, 16:40

jarauto napisał(a):Wiem Viper,
chodzi mi tylko o to, że Robert choć jest w stanie jechać tempem Hanninena, po prostu nie jest jazdą takim tempem zainteresowany.

Dlatego fabryka nim tez nie bedzie zainteresowana bo ona przede wszystkim potrzebuje kierowcow co koncza rajdy, a nie kamikadze. Droga do fabryki jest zazwyczaj taka sama. Najpierw cie obserwuja. Potem daja ci sporadyczna mozliwosc startu na zasadzie okazji, a jak stoi za toba kase to jest latwiej w tym "kroku ". Nastepnie jestes fabrycznym nr2 a potem nr 1. Wbrew pozorom kierowca nr 2 ma takie samo znaczenie jak jeden w zdobywaniu punktow tylko jest mniej jakby to powiedziec " marketingowy "
Cairo napisał(a):
viper napisał(a):Jak bys czytal moje teksty ze zrozumieniem a bez zawisci to wiecej takich sensownych elementow bys widzial. Tym sysstemem jedzie w tym rajdzie hanninen. Faceta nie widac a efekt bardzo dobry. Mysle ze spokojnie stac kubice zeby w ten sposob jezdzic, bo jak chce sie dostac do fabryki to tak musi jezdzic.

Jakoś o Prokopa się fabryki nie biją przesadnie.

Bo prokop nie jest szybki i nigdy nie był.
viper
S2000

Postprzez madman » sobota, 1 sie 2015, 16:43

Czasami mam wrażenie, że niektórzy w ogóle zapominają, że dany wątek dotyczy danego rajdu, który ciagle trwa i wiele się w nim dzieje.
Mało piszemy o WRC2, a tam Skoda, w zasadzie Lappi rozstawia wszystkich po kątach. Martwi mnie od jakiegoś czasu postawa Lefebvra, bo jak mniemam, był on kandydatem numer 1 do fotela w fabrycznym Citroenie. Chardo przepadł we Włoszech, został Stephane, który jak na razie nie olśniewa. Ma ktoś może info, dlaczego zamiast obiecanego sezonu w DS3 R5, upala od jakiegoś czasu RRC? Ja wiem, że wytrzymałość, prędkość, ale nagroda za tytuł w JWRC przewidywała R5. :P
madman
N3

Postprzez viper » sobota, 1 sie 2015, 16:47

madman napisał(a):Czasami mam wrażenie, że niektórzy w ogóle zapominają, że dany wątek dotyczy danego rajdu, który ciagle trwa i wiele się w nim dzieje.
Mało piszemy o WRC2, a tam Skoda, w zasadzie Lappi rozstawia wszystkich po kątach. Martwi mnie od jakiegoś czasu postawa Lefebvra, bo jak mniemam, był on kandydatem numer 1 do fotela w fabrycznym Citroenie. Chardo przepadł we Włoszech, został Stephane, który jak na razie nie olśniewa. Ma ktoś może info, dlaczego zamiast obiecanego sezonu w DS3 R5, upala od jakiegoś czasu RRC? Ja wiem, że wytrzymałość, prędkość, ale nagroda za tytuł w JWRC przewidywała R5. :P

Fakt troche zeszlismy z tematu, ale to chba nie tragedia. Rajd rozstrzygniety w dalszych pozycjach. Ciekawe czy ogier odpusci latvali.
Wrc2 nikt sie nie interesuje, bo byl tylko jeden rok co ta klasa sie interesowalo, ale wracajac do lefebre.
Mnie lefebre nie martwi. Mysle ze bedzie szybki, bo jest mlody i ma czas.
viper
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 1 sie 2015, 16:54

Meeke ma chyba pozamiatane jesli chodzi o przyszly rok w Citroenie...

JML pieknie idzie :shock: oby utrzymal to tempo i utrzymal sie na drodze :P do mety coraz blizej, ponad 11 sekund na Finlandie to juz nie minimalna roznica. Oby tylko Latvala nie popelnil bledu
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jarauto » sobota, 1 sie 2015, 17:35

KUB, nie wiem co powiedzieć... rolka :roll:
jarauto
N2

Postprzez Dani » sobota, 1 sie 2015, 17:40

MOże lepiej przemilczmy to....
Dani