Not the way we wanted to end our day - crashing on SS6. First roll in 42 WRC events so not a bad record.
To tak w kwestii skuteczności Paddona.
Moderator: SebaSTI
Not the way we wanted to end our day - crashing on SS6. First roll in 42 WRC events so not a bad record.
Cairo napisał(a):viper napisał(a):Zasada jest prosta i juz to mowilem. Im slabszym autem jedziesz i chcesz sie podpinac pod czylowke tym wiecej dzwonow bedzie. tak bedzie bo rajdy nie wybaczaja bledow a ryzykujac zawsze je popelnisz i rzadko kiedy nie ma konsekwencji.
Choć rzadko to czasem jednak uda Ci się napisać coś sensownego.
jarauto napisał(a):ktokolwiek powiedział by Kubicy by jechał tempem Hanninena, czyli 0,9s/km straty do lidera - usłyszał by zapewne tylko salwę śmiechu...
Na prawdę trzeba być ślepym i głuchym na to co Robert mówi i robi by rzucić taką bzdurę.
Przecież RK nawiększości oesów bez żadnych przygód jedzie poniżej 0,6s/km straty do VW...
viper napisał(a):Jak bys czytal moje teksty ze zrozumieniem a bez zawisci to wiecej takich sensownych elementow bys widzial. Tym sysstemem jedzie w tym rajdzie hanninen. Faceta nie widac a efekt bardzo dobry. Mysle ze spokojnie stac kubice zeby w ten sposob jezdzic, bo jak chce sie dostac do fabryki to tak musi jezdzic.
madman napisał(a):Jestem ciekaw kiedy ta jałowa dyskusja na temat tempa Kubicy i tego jak ma jechać na tym forum się skończy.
jarauto napisał(a):Wiem Viper,
chodzi mi tylko o to, że Robert choć jest w stanie jechać tempem Hanninena, po prostu nie jest jazdą takim tempem zainteresowany.
Cairo napisał(a):viper napisał(a):Jak bys czytal moje teksty ze zrozumieniem a bez zawisci to wiecej takich sensownych elementow bys widzial. Tym sysstemem jedzie w tym rajdzie hanninen. Faceta nie widac a efekt bardzo dobry. Mysle ze spokojnie stac kubice zeby w ten sposob jezdzic, bo jak chce sie dostac do fabryki to tak musi jezdzic.
Jakoś o Prokopa się fabryki nie biją przesadnie.
madman napisał(a):Czasami mam wrażenie, że niektórzy w ogóle zapominają, że dany wątek dotyczy danego rajdu, który ciagle trwa i wiele się w nim dzieje.
Mało piszemy o WRC2, a tam Skoda, w zasadzie Lappi rozstawia wszystkich po kątach. Martwi mnie od jakiegoś czasu postawa Lefebvra, bo jak mniemam, był on kandydatem numer 1 do fotela w fabrycznym Citroenie. Chardo przepadł we Włoszech, został Stephane, który jak na razie nie olśniewa. Ma ktoś może info, dlaczego zamiast obiecanego sezonu w DS3 R5, upala od jakiegoś czasu RRC? Ja wiem, że wytrzymałość, prędkość, ale nagroda za tytuł w JWRC przewidywała R5.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości