Moderator: SebaSTI
Booogi napisał(a):Ciekawa koncepcja z 207 s2000 z silnikiem z Evo - ciekawe jak czasowo w porównaniu do s2000 prezentuje się ta konstrukcja, w końcu większy momenty niż w wolnossącym silniku.
https://www.youtube.com/watch?v=bacGM7jR74g
bimber napisał(a):Czyżby Stanikowi Padł silnik i w ramach cięcia kosztów wpadło serducho z evoka?
andrew88 napisał(a):Być może nie wszyscy słyszeli wywiad z Chuchałą w radiu rajdowym podczas Rajdu Polski. Siemanko mówił, że planuje start w Rajdzie Wisły. Nie zdradził niestety jakim samochodem.
Hubertos napisał(a):Z tego co widziałem to Stanik zakładał silnik od Evo Do 207 już na testach przed Polskim.
Potwierdzam też o tym słyszałem.nahram1 napisał(a):Hubertos napisał(a):Z tego co widziałem to Stanik zakładał silnik od Evo Do 207 już na testach przed Polskim.
Stanik już przed warmińskim testował silnik od evoX. Na warmińskim rozmawiałem z nim i opowiadał że na testach przejechali ok 80km i silnik wybuchł.
- Gdyby powstały szutrowe mistrzostwa Polski – miałoby to u nas sens?
– Tak, uważam, że miałoby to bardzo duży sens. Ja osobiście promuję ten projekt, tak jak szereg innych kierowców, choćby Krzysiek Oleksowicz. Rozmawialiśmy w niedzielę z kilkoma rajdowymi działaczami, namawialiśmy ich na zajęcie się czymś takim. Powiedzieli, że to fajny program i chętnie się tym zajmą. Może coś z tego wyjdzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości