LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez Mad Max » środa, 17 cze 2015, 11:45

ToKu napisał(a):Także, gdyby nie polska, partyzancka natura w ogóle prawie nic by nie było dostępne w chwili obecnej, bo organizator ma nas głęboko ..... za taśmą (od majtek). I to nie jest śmieszne, to jest k.... żałosne.
P.S. A morał (dla nowych) z tego taki - jak coś jest opublikowane przez organizatora, natychmiast zgrywaj na dysk, bo nie znasz dnia, ani godziny kiedy zniknie.
AMEN !!!
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » środa, 17 cze 2015, 12:08

Jeżeli my na tym forum mamy pewne problemy z normalnym przygotowaniem się do rajdu, to ciekaw jestem jak to wygląda u takich mniej ogarniających kibiców, którzy szukają informacji na stronie organizatora. Również nie ma żadnej oficjalnej informacji, czy mapy można uzyskać w punktach sprzedaży karnetów. Ktokolwiek z zagranicy nie ma praktycznie żadnej możliwości zdobycia jakichkolwiek ważnych informacji, opinie na temat rajdu na pewno nie będą przychylne, bo nie ma żadnych podstaw do tego. Oby to nie był gwóźdź do trumny RP w MŚ. Gdyby nie profil "Testy u delegata", to wszyscy bylibyśmy w czarnej dupie.
Hubertos
A6

Postprzez posejdon » środa, 17 cze 2015, 12:19

Mad Max napisał(a):jak coś kojarzę to w zeszłym roku albo dwa lata temu też było podobnie ze pojawiły się na stronie przed samym rajdem.

Żona mi mówiła, że w zeszłym roku płakałem, że nie ma map i się pojawiły przed samym rajdem.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez stachniak14 » środa, 17 cze 2015, 12:20

Hubertos napisał(a):Jeżeli my na tym forum mamy pewne problemy z normalnym przygotowaniem się do rajdu, to ciekaw jestem jak to wygląda u takich mniej ogarniających kibiców, którzy szukają informacji na stronie organizatora. Również nie ma żadnej oficjalnej informacji, czy mapy można uzyskać w punktach sprzedaży karnetów. Ktokolwiek z zagranicy nie ma praktycznie żadnej możliwości zdobycia jakichkolwiek ważnych informacji, opinie na temat rajdu na pewno nie będą przychylne, bo nie ma żadnych podstaw do tego. Oby to nie był gwóźdź do trumny RP w MŚ. Gdyby nie profil "Testy u delegata", to wszyscy bylibyśmy w czarnej dupie.

Ej, ze strony organizatora wszystko jest ok.
Mapy z blokadami będą, ale im później dla organizatora tym lepiej, tym mniej czasu na ogarnięcie alternatywnych dojazdów itp.
Dzięki temu więcej osób przyjedzie oficjalnymi dojazdami, co jeszcze bardziej ułatwi pracę organizatorom i zmaksymalizuje zyski.
O opinię bym się nie martwił, bo organizator wszystko udostępni, więc spełni swój kibicowski obowiązek.

Cierpi na tym jedynie grupa pasjonatów, takich jak my. Osób, które nie jadą się na rajd polansować i wrzucić selfie na fb z oznaczeniem, że jest się na rajdzie Polski (wow), tylko jadą odnaleźć dostarczone wiele lat temu emocje. Wychowani na Kuligu, Kuzaju itp, ale mam wrażenie, że jest nas z roku na roku mniej, co głównie wynika ze zmniejszenia atrakcyjności zawodów. Teraz są pikniki, które piją 3 dni i są zakochane w takich wyjazdach, a nie w sporcie - dla nich miejscówka jest znacznie mniej ważna:)
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez posejdon » środa, 17 cze 2015, 12:31

stachniak14 napisał(a):Mapy z blokadami będą, ale im później dla organizatora tym lepiej, tym mniej czasu na ogarnięcie alternatywnych dojazdów itp.

Ja tam alternatywne dojazdy mam ogarnięte. Tylko, że mam ich po prostu więcej bo nie wiadomo co i gdzie dokładnie będzie pozamykane. Trzeba posiedzieć nad mapami i obczaić teren. Zawsze tak robię jak jadę na nowe odcinki, żeby później nie dumać nad mapą jak np. droga nieprzejezdna.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Hubertos » środa, 17 cze 2015, 12:36

Mapy z blokadami ma opublikować w najbliższych dniach profil "Testy u delegata".
Hubertos
A6

Postprzez Yrtat » środa, 17 cze 2015, 13:23

Już coś mamy chociaż niewyraźne ale pod testy. będzie więcej

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 9354901390
Yrtat
A5

Postprzez jacko » środa, 17 cze 2015, 13:42

ok, teraz wszystko jasne, mapy stąd są dostępne z hasłem a dzięki partyzantce, równiez gdzie indziej
http://rajdpolski.pl/pl/2015/dokumenty-i-formularze
ja swoja droga pozgrywalem wszystkie pdfy/jpgi na dysk w dniu ich publikacji :)

Hubertos napisał(a):Mapy z blokadami ma opublikować w najbliższych dniach profil "Testy u delegata".

a ten delegat to jakiś anonimowy gość z teamu organizujacego rajd ?
jacko
A5

Postprzez daryush » środa, 17 cze 2015, 14:50

jacko napisał(a):a ten delegat to jakiś anonimowy gość z teamu organizujacego rajd ?

To taki po prostu... Delegat :)
daryush
N2

Postprzez ToKu » środa, 17 cze 2015, 15:04

Tiaaa, Testy u delegata ostrzegał, że może być lipa i go zablokują, no i chyba się stało, bo u mnie komunikat "zawartość chwilowo niedostępna" u niego na profilu. Może błąd facebooka, może organizator pokazuje, że jak chce to potrafi.

Szkoda mi tych onboardów, bo nie zgrałem...
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Faster » środa, 17 cze 2015, 15:08

U mnie wszystko się otwiera na profilu FB Delegata,i wszystkie materiały są do odczytu :wink:

https://www.facebook.com/pages/Testy-u- ... 90?fref=ts
Faster
N3

Postprzez Hubertos » środa, 17 cze 2015, 15:09

Profil nie został zbanowany, onboardy dalej są. Ale problemu nie ma, niektórzy onboardy zgrali :).
Hubertos
A6

Postprzez ToKu » środa, 17 cze 2015, 15:09

No to ja mam jakiś problem, bo u mnie nadal ten sam komunikat od co najmniej godziny.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez jacko » środa, 17 cze 2015, 15:10

Faster napisał(a):U mnie wszystko się otwiera na profilu FB Delegata,i wszystkie materiały są do odczytu :wink:

https://www.facebook.com/pages/Testy-u- ... 90?fref=ts

trzega od razu zgrywać i najlepiej od razu torenta robić, bo jak u stonogi, bedzie kasował za 3 dni :D
jedna wielka partyzantka :lol:
jacko
A5

Postprzez Mad Max » środa, 17 cze 2015, 15:14

ToKu napisał(a):No to ja mam jakiś problem, bo u mnie nadal ten sam komunikat od co najmniej godziny.
Też mi wywala że zawartość jest niedostępna - nie wiem czy nie jest to kwestia zalogowania się bo ja np. nie mam konta na FB

Znajomy był w punkcie obsługi kibica w wawie i punkt tak samo dobrze zorganizowany jak i strona rajdu - tylko karnety i praktycznie nic więcej... reszta do odbioru na miejscu...

twg. to poza jedno stronicową reklamą w magazynie WRC to nigdzie nie spotkałem się z jakąkolwiek wzmianką, reklamą, bilbordem, kompletnie niczym co by informowało że będziemy mieli w Polsce Mistrzostwa Świat... tak że marketing nie odstaje organizacyjnie od reszty
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata