LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez ToKu » wtorek, 9 cze 2015, 14:31

Może ktoś widział w punktach sprzedaży biletów te mityczne mapki z zaznaczonymi blokadami i punktami widokowymi?
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez gregrallypl » wtorek, 9 cze 2015, 21:25

Dzięki wszystkim za informacje odnośnie blokad i stref kibica. W weekend wybieram sie do M1 w krakowie to sprawdze czy są te mapki. Chyba ze pojawią sie wcześniej w necie
gregrallypl

Postprzez tomek30 » środa, 10 cze 2015, 10:21

W niedzielę byłem we Wrocławiu po bilety i jedyne co mieli to czapeczka WRC i cennik biletów... Ten punkt sprzedaży też taki schowany przy schodach i mało widoczny...
tomek30

Postprzez Sar trek » środa, 10 cze 2015, 12:17

Witam. Mam pytanie, jak wygląda wstęp na odcinek Paprotki? Czy da się tam wejść w sobotę nie mając biletu? Czy trzeba by w piątek rozbić namiot przy OS-ie?
https://wyscigowehistorie.blogspot.com/ - strona o historii wyścigów Indy Car
Sar trek

Postprzez ToKu » środa, 10 cze 2015, 12:27

Co do zasady bilety sprawdzają tylko na oficjalnych dojściach do OSów. Zawsze (prawie, czasem dranie stoją na mostku, albo w innym wąskim gardle) da się to ominąć łąką, lasem. Na bocznych drogach (leśnych, polnych) w ogóle nie ma kontroli biletów. Próbuj. Nawet jak nie będziesz miał możliwości ominięcia punktu kontroli, to tam można kupić bilety jednorazowe (35 pln jak pamiętam) i to jest całe ryzyko.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Śmiechol » środa, 10 cze 2015, 12:38

ToKu napisał(a):Co do zasady bilety sprawdzają tylko na oficjalnych dojściach do OSów. Zawsze (prawie, czasem dranie stoją na mostku, albo w innym wąskim gardle) da się to ominąć łąką, lasem. Na bocznych drogach (leśnych, polnych) w ogóle nie ma kontroli biletów. Próbuj. Nawet jak nie będziesz miał możliwości ominięcia punktu kontroli, to tam można kupić bilety jednorazowe (35 pln jak pamiętam) i to jest całe ryzyko.

I ja właśnie mam taki plan. Jak się przyczepią, to kupię i tyle. I tak planuję ten sam OS 2x jednego dnia i nic więcej, no może wieczorem na serwis pooglądać z "bliska" rajdówki.
Śmiechol
N2

Postprzez Pirelli » czwartek, 11 cze 2015, 12:04

ToKu napisał(a):Co do zasady bilety sprawdzają tylko na oficjalnych dojściach do OSów. Zawsze (prawie, czasem dranie stoją na mostku, albo w innym wąskim gardle) da się to ominąć łąką, lasem. Na bocznych drogach (leśnych, polnych) w ogóle nie ma kontroli biletów. Próbuj. Nawet jak nie będziesz miał możliwości ominięcia punktu kontroli, to tam można kupić bilety jednorazowe (35 pln jak pamiętam) i to jest całe ryzyko.

I to są właśnie Polskie cwaniaki.
Ktoś pracuje cały rok aby tak piękna impreza jak rajd WRC w Polsce wypaliła, a jeden cwaniak podpowiada drugiemu jak wyruchać innych, i nie zapłacić za bilet. Przemknąć łąką, lasem, boczną drogą itp. itd.
I jeszcze się tym chwali w necie. Ręce opadają

Wstyd mi za Was
Pirelli
N1

Postprzez Mad Max » czwartek, 11 cze 2015, 12:16

Pirelli napisał(a):
Ktoś pracuje cały rok aby tak piękna impreza jak rajd WRC w Polsce wypaliła, a jeden cwaniak podpowiada drugiemu jak wyruchać innych, i nie zapłacić za bilet. Przemknąć łąką, lasem, boczną drogą itp. itd.
Wstyd mi za Was
A może spójrz na to z tej strony że jakby kibice nie czuli się być dyman**** to nie próbowaliby dyma**** innych...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » czwartek, 11 cze 2015, 12:35

Pirelli napisał(a):

Wstyd mi za Was

Przeczytaj swój ostatni post o Rajdzie Francji 2013, mniej więcej podobnie jest na Polskim, może tylko nikt Cie nie będzie gonił na koniach :mrgreen: . Informacja na stronie internetowej jest jasna, karnet pozwala Ci wejść do Punktów Widokowych, nie ma tu mowy o odcinku specjalnym.
Hubertos
A6

Postprzez Witcher1990 » czwartek, 11 cze 2015, 13:08

pytanie czy można stać poza PW i co w momencie gdy ktoś wjeżdża na os dzień wcześniej kamperem i śpi na osie. Rano ma darmowe oglądanie. Lub co jeśli wjedziesz boczną drogą i wbijesz się na PW? Tam również nikt Cię nie sprawdzi bo bilety sprawdzają przy wjeździe. To mogą być luki regulaminowe, nie wiem. Aż chyba o tym poczytam.
Z drugiej strony faktycznie 150zł na polskie realia to dużo biorąc pod uwagę, że w innych krajach wejściówki są darmowe. I u nas też mołyby być. Wystarczy znaleść sponsora np browar, producent kiełbasek. Lotos jest oficjalnym ale dodatkowymi mogą być takie firmy. I wtedy na każdym PW stoiska z piwem i kiełbaskami, grillem w rozsądnej cenie. Sam bym taką zjadł żeby nie brać jak to robiliśmy swojego jedzenia. W parku serwisowym w Mikołajkach to samo. Dodatkowo darmowy catering dla kierowców- pokazują w relacji logo tej firmy od kiełby czy karkówki. Cokolwiek idzie na prawdę zrobić duuuużo i pro kliencko. Bo czego nie wydam na wejściówkę to wydam na kiełbe, piwo, lepszy domek, dodatkowe pamiątki, może po rajdzie gdzieś pojadę. koszt dla rodziny z dziećmi to min 300zł za same wejściówki. A jak masz starsze dzieci to jeszcze więcej, nikt nie powie że to mało. za 300zł można mieć dodatkowe kilka dni noclego lub tydzień wyżywienia dla całej rodziny...
Ale w Polsce to się patrzy jak się nachapać tanim kosztem, nie narobić się i wydymać innych ludzi. Kierowcy i zespoły to kasa, kibic to również kasa. Szkoda, wielka szkoda...
Witcher1990
A6

Postprzez gutek88 » czwartek, 11 cze 2015, 13:18

Wolne 1 miejsce na Rajd Polski w Mikołajkach (1-5.07.2015), przejazd + noclegi w fajnym miejscu nad jeziorem. Chętni proszeni o kontakt. Wyjazd z okolic Cieszyna.
gutek88
N1

Postprzez Hubertos » czwartek, 11 cze 2015, 13:19

Ktoś broni sprawdzać karnety w PW, a nie tylko na dojazdach? Nie ma przepisu prawnego, który by zabraniał oglądania poza PW, jeśli właściciel danego terenu nie ma nic przeciwko.
Hubertos
A6

Postprzez tomek30 » czwartek, 11 cze 2015, 14:18

Pytanie co do tras: Po obejrzeniu onboardów macie już upatrzone jakieś fajne miejscówki?
tomek30

Postprzez ToKu » czwartek, 11 cze 2015, 17:45

Kolejny raz jestem nazywany cwaniakiem na tym forum... przywykłem. Muszę jednak zaznaczyć jedno, ja jestem cwaniakiem, ale cała reszta co sądzi, że żeby oglądać rajd trzeba mieć bilet, jest baranami do golenia.

Jakby ludzie w Polsce wiedzieli jakie mają prawa (choć w ogólnym zarysie), to mogliby ich bronić i myślę, że wszystkim żyłoby się lepiej. Nie chce mi się po raz kolejny prowadzić tej dyskusji, ale... jeżeli rajd przebiega drogą obok łąki Zenka X., a ja mam od owego Zenka pozwolenie, żeby sobie tam rozbić namiot i rajd oglądać, to po co mi bilet?

Ja osobiście kupuję na pamiątkę i wiecie co wam powiem, po tym jak 3 tygodnie przed rajdem nie ma map z blokadami i pw, po tym jak odkryto, że trasa Baranowa będzie zamknięta w momencie jak u mnie na Świętajnie jeszcze nawet wszystkie wurce nie przejdą TO PIERWSZY RAZ ŻAŁUJĘ, ŻE KUPIŁEM.
ToKu
N3

Postprzez michuczy » czwartek, 11 cze 2015, 21:07

Kolega ma racje. Dwa rajdy z cyklu WRC już zorganizowali a wszystko wygląda jakby robili to pierwszy raz. Żebym nie miał porównania to pomyślałbym, że tak widocznie musi być.
1. parkingi kilka kilometrów od oesu
2. miejsca widokowe jak dla bydła że jeden na drugim
3. karnety tylko można kupić w wyznaczonych miejscach
4. brak opisu miejsc ze zdjęciami długo przed rajdem dostępnych
5. jakieś vipy?
To ma być święto kibica a nie okazja by wyciągnąć kasę i nic za to nie dając.
michuczy
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata