LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 8 cze 2015, 19:45

Ale będzie dziś, spokojnie :).
Hubertos
A6

Postprzez gregrallypl » poniedziałek, 8 cze 2015, 20:50

Witam na forum
Na rajdy jeżdżę od kilku lat ale jeszcze nigdy nie byłem na rajdzie WRC a z tego co czytam szczególnie w Polsce organizator utrudnia swobodne oglądanie rajdu. Stąd moje pytanie bo chciałem jechać na rajd Polski i w miare dobrze się przygotować. Dojeżdżając na parking wyznaczony przez organizatora a potem na piechotę dochodząc do strefy kibica czy można iść dalej wzdłuż odcinka kilka km dalej? Czy safety utrudniają przejście w inne miejsca?
gregrallypl

Postprzez michuczy » poniedziałek, 8 cze 2015, 20:55

primo to czy wolisz grille i mnóstwo kibiców czy znaleźć miejscówkę bez takich?
jeśli ich parkingi to można zawsze przejść gdzieś dalej
michuczy
N2

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 8 cze 2015, 21:16

gregrallypl napisał(a):Witam na forum
Na rajdy jeżdżę od kilku lat ale jeszcze nigdy nie byłem na rajdzie WRC a z tego co czytam szczególnie w Polsce organizator utrudnia swobodne oglądanie rajdu. Stąd moje pytanie bo chciałem jechać na rajd Polski i w miare dobrze się przygotować. Dojeżdżając na parking wyznaczony przez organizatora a potem na piechotę dochodząc do strefy kibica czy można iść dalej wzdłuż odcinka kilka km dalej? Czy safety utrudniają przejście w inne miejsca?

Nawet jak będą Ci zawracać głowę, to po prostu idziesz w bok tak żeby Cie nie widzieli i się nie przejmujesz. Ale jak nie będziesz szedł zaraz przed zawodnikami, to nie powinni zwracać uwagi.
Hubertos
A6

Postprzez G.R.E.G » poniedziałek, 8 cze 2015, 21:21

w tamtym roku safety chciał mnie usilnie zatrzymać w strefie kibica ale mu powiedziałem że idę na następny zakręt i nie miał nic do powiedzenia.Ważne abyś nie szedł droga.
Moje Produkcje http://rallymovies.xt.pl
To nie był five minus - Lechu K. :D
G.R.E.G
N2

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 8 cze 2015, 21:28

Oni mogą mieć różne zalecenia, generalnie chcą ludzi utrzymać w PW, mogą się pluć ewnetualnie o to że idzie się drogą. Zawsze można iść w pewnej odległości od drogi.
Hubertos
A6

Postprzez gregrallypl » poniedziałek, 8 cze 2015, 21:38

Oczywiście ze myśle przemieszczać się na długo przed przejazdem 1 zawodnika. Chodzi mi właśnie o szukanie takich miejsc, ciekawych ale najlepiej bez tłumów. Czy ktoś z Was tak właśnie robi że dochodzi do punktu widokowego i idzie dalej w poszukiwaniu mniej zatłoczonych miejsc? To dobre rozwiązanie? Bo jak rozumie drogi inne niż te do stref kibica bywają poblokowane 5-10 km i więcej od oesu. Nie będe nocował przy oesach więc ten wariant odpada.
gregrallypl

Postprzez daryush » poniedziałek, 8 cze 2015, 21:38

Ja nie spotkałem się, a byłem 3 razy na Polskim przez ostatnie 3 lata, żeby safety starało się kogoś trzymać w strefach kibica, mam na myśli te strefy w zielonej taśmie wyznaczane przez partnera komercyjnego. Oczywiście o ile nie będziesz stwarzał zagrożenia sobie/innym to nie powinno być z tym problemu ;)
daryush
N2

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 8 cze 2015, 21:51

Zawsze możesz zostawić auto na blokadzie, rzadko blokują dalej niż na 3-4 km, nie ma szans na 10 km. Chyba trzeba będzie trochę poczekać na listę zgłoszeń...
Hubertos
A6

Postprzez daryush » poniedziałek, 8 cze 2015, 21:55

Hubertos napisał(a):Zawsze możesz zostawić auto na blokadzie, rzadko blokują dalej niż na 3-4 km, nie ma szans na 10 km. Chyba trzeba będzie trochę poczekać na listę zgłoszeń...

Często zdarzało się też tak, że nawet z tych blokad, albo wyszukanych niezablokowanych dróg do odcinka wychodziło bliżej niż z oficjalnego parkingu.
daryush
N2

Postprzez michuczy » poniedziałek, 8 cze 2015, 22:00

z podwójną uwagą na lasy !! :wink:
michuczy
N2

Postprzez Texaco » poniedziałek, 8 cze 2015, 22:18

W tamtym roku były tez blokady 150 m od odcinka i parking bez oficjalnej strefy kibica mijałes tasme i policjanta lub 2 i wchodziłes na odcinek w takich mało zaludnonych miejscach safeciarzy mało i ludzi mało :twisted:

Wędrowałem tez i 5 km od oficjalnej strefy i tak jak pisza nie ma z tym problemu, ale nie po trasie os i 5 min przed delegatami :)
Ford Sierra Cosworth by Texaco Marian Bublewicz
Texaco
N1

Postprzez Iwan Drago » poniedziałek, 8 cze 2015, 23:03

Nigdy nie spodkałem się z sytuacją żeby Safety próbowały kogoś zatrzymać w strefie kibica. Moga się trochę krzywić na przemieszczanie się trasą odcinka na 30min przed startem, ale wtedy wystarczy zejść na chwilkę w pole i pędzisz gdzie chcesz.
Co do parkowania aut na blokadach, to widziałem pare lat temu znaki zakazu postoju postawione gdzieś w polu na dojazdówkach do blokad.
Iwan Drago

Postprzez Hubertos » wtorek, 9 cze 2015, 12:31

http://www.rajdpolski.pl/pliki/zawodnic ... poland.pdf lista zgłoszeń na Rajd Polski 2015 :), z WRC brakuje mi Sołowowa i Solberga, z WRC 2 brakuje mi Cronina, Grondala, Breena, Camilli i Protasova, ale lista ogólnie dobra, limit 70 załóg przekroczyli :).
Hubertos
A6

Postprzez Mad Max » wtorek, 9 cze 2015, 13:16

Lista solidna ale bez szaleństw - liczyłem na kilka WRC więcej i na to że Sołek pojedzie (że będzie ktoś jeszcze z naszych w WuRCu poza RK)... za to w WRC2 same nazwiska robią wrażenie... szykuje się niesamowita walka, do tego 3 Fabie R5 - jednym słowem będzie co oglądać...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata