LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez miras » poniedziałek, 1 cze 2015, 17:56

stachniak14 napisał(a):
Szczerze powiedziawszy jak nikt się nie zlituje i nie wrzuci on boardów to wiele osób, w tym ja będzie w dupie....

Spokojnie ,my z ziomale zawsze damy sobie radę. Jedziesz wieczorkiem na odcinek i sobie zwiedzasz na spokojnie.
I jedynie co masz w dupie to karnet :)

Pozdrawiam ziomala.
miras

Postprzez amigo » poniedziałek, 1 cze 2015, 22:44

Do rajdu został miesiąc, a tu nadal cisza i to bardzo zastanawiające. Czy kibice przenieśli się na inne forum? Czy kibice okupowali forum rajdu polski bo jechał kubica zobaczyli go i już po sprawie, a teraz tłucze się w ogonie WRCów to nie ma sensu tłuc się tak daleko. Tak jestem ciekaw czy przynajmniej będzie tyle samo kibiców co w tamtym roku.?
amigo
N1

Postprzez kostek45 » poniedziałek, 1 cze 2015, 22:53

Kto ma pojechać - pojedzie.
Przypadkowych może być ciut mniej, ale nie sądzę.

Nie ma map, onboardów, żałosnych blokad to nie ma dyskusji.
Sam nie siadam do opracowania logistyki, bo nie ma materiałów. Więc nie ma pytań.

A czasu co raz mniej...
kostek45
A5

Postprzez Hubertos » poniedziałek, 1 cze 2015, 23:02

amigo napisał(a):Do rajdu został miesiąc, a tu nadal cisza i to bardzo zastanawiające. Czy kibice przenieśli się na inne forum? Czy kibice okupowali forum rajdu polski bo jechał kubica zobaczyli go i już po sprawie, a teraz tłucze się w ogonie WRCów to nie ma sensu tłuc się tak daleko. Tak jestem ciekaw czy przynajmniej będzie tyle samo kibiców co w tamtym roku.?

Entuzjazm chyba jest mniejszy :). Nikt przypadkowy nie pojawia się na tym forum. Czekamy na jakieś przydatne informacje, bo na razie to ostre lekceważenie.
Hubertos
A6

Postprzez player_wrx » wtorek, 2 cze 2015, 08:43

Wystartowały Punkty Informacji Kibica 72 Rajd Polski

Punkty znajdują się w galeriach handlowych na terenie:

M1 - Warszawa
M1 - Kraków
Galeria Dominikańska - Wrocław
Aura - Olsztyn
Galeria Katowicka - Katowice

Na miejscu są mapy, bilety (już gotowe do odbioru, a nie vouchery tak jak w sprzedaży internetowej!) podobno będą też w przyszłym tygodniu onboardy całej trasy i zdjęcia z punktów widokowych wybranych dla kibiców.

Pozdróweczka
player_wrx

Postprzez player_wrx » wtorek, 2 cze 2015, 08:48

Chłopaki z RallyViewer już działają ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Wk4Y6x7Di4A
Ostatnio edytowano środa, 3 cze 2015, 16:45 przez player_wrx, łącznie edytowano 1 raz
player_wrx

Postprzez RajducH » wtorek, 2 cze 2015, 09:18

wspaniała robota :) to by załatwiło wiele wątpliwości - gdyby ktoś był w posiadaniu mapek i miał scany to proszę o podesłanie na maila :wink:
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez player_wrx » wtorek, 2 cze 2015, 09:35

aż się pokuszę o subskrybcję kanału na YouTube - czekamy na więcej!
player_wrx

Postprzez bercik » wtorek, 2 cze 2015, 09:59

Jak parę lat temu zaczynałem jeździć na rajdy to można było sobie wydrukować mapki odcinków. A teraz, ja pierdziele...
bercik
A5

Postprzez ToKu » wtorek, 2 cze 2015, 10:08

Jako, że część zawodników trenuje na Warmińskim pozwolę sobie tutaj zamieścić informację, że znamy już trasę:

http://www.rajdwarminski.pl/kibice/trasa-rajdu

w skrócie: hopa w lesie na początku Nowego Kawkowa nie idzie, hopa przed Gołogórą idzie, ale w złą stronę. Hopa koło Bałąga nie idzie, jest żwirownia i ta podwójna hopa w lesie, gdzie Typa swego czasu dachował (przed Gutkowem).
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Mad Max » wtorek, 2 cze 2015, 10:51

ToKu napisał(a):Jako, że część zawodników trenuje na Warmińskim pozwolę sobie tutaj zamieścić informację, że znamy już trasę:
http://www.rajdwarminski.pl/kibice/trasa-rajdu
w skrócie: hopa w lesie na początku Nowego Kawkowa nie idzie, hopa przed Gołogórą idzie, ale w złą stronę. Hopa koło Bałąga nie idzie, jest żwirownia i ta podwójna hopa w lesie, gdzie Typa swego czasu dachował (przed Gutkowem).
To ja do tego zestawienia dorzucę jeszcze łatwo dostępną partię przed Godkami oraz szybką partię w otwartym terenie na Jonkowie jakiś 1,2km od startu. Ja czas pozwoli i obsada będzie jakaś w miarę ciekawa to trzeba będzie się wybrać.

bercik napisał(a):Jak parę lat temu zaczynałem jeździć na rajdy to można było sobie wydrukować mapki odcinków. A teraz, ja pierdziele...
Pewnie nie uwierzysz ale sporo osób dalej tak robi :wink: tylko w przypadku Polskiego dochodzi jeden niewielki acz bardzo ważny element którego nie ma na innych rajdach czyli blokady 3km przed odcinkiem i chyba na tej informacji zależy wszystkim najbardziej bo mapy z przebiegiem trasy były już od dawna dostępne w dziale dla zawodników (trez tylko zrobili podmiankę z jpg. na pdf. i za hasłowali to)
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » wtorek, 2 cze 2015, 12:46

Fajnie, że ludzie potrafią się zorganizować na przeków tym gburom :D . Z niecierpliwością czekam na filmy z odcinków.
Hubertos
A6

Postprzez bercik » wtorek, 2 cze 2015, 13:22

Może niezbyt jasno się wyraziłem, ale bardziej chodziło mi o to, że wtedy tylko to było dostępne. W tej chwili są takie możliwości planowanie wyjazdów na rajdy (ogólnie) że szczęka opada. A ten filmik z drona to już jest apogeum :D Kończę offa.
bercik
A5

Postprzez Yrtat » wtorek, 2 cze 2015, 15:04

Raczkowiski Fiestą R5 na Polskim. Czym pojedzie Staniszewski?
Yrtat
A5

Postprzez Hubertos » wtorek, 2 cze 2015, 15:13

Stanik kupił 207 S2000, więc pewnie tym. Ciekawe czy się zmieszczą na listę zgłoszeń, limit to 70, a na Portugalii grubą tę liczbę przekroczyli.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata