Moderator: SebaSTI
Przecież umowa była podpisana na 3 lata - pomimo zeszłoroczne "Litewskiej wtopy" nie wywalili nas z kalendarza było do przewidzenia że w 2016 też się pojawimy... pytanie brzmi jak sytuacja będzie się przedstawiać w 2017Yrtat napisał(a):Wszystko wskazuje na to, że w 2016 roku także zobaczymy zawody WRC w Polsce!
http://rajdy.autoklub.pl/news/rajd-pols ... 2016,61230
A4 dla dokładnoścideyott napisał(a):Jak byłem z Mad Maxem na RP w 2013 to w naszej ekipie był m.in. Opel Signum, Opel Astra, Audi A6, Renault Thalia czy Toyota Corolla i wszystkie bez problemu dały radęNo może jeden lekko się uszkodził ale to było poza trasą , chcieliśmy na skróty dojechać do odcinka.
Jeśli nocowałeś gdzieś niedaleko odcinka to nocowanie przy odcinku praktycznie niczym się nie różni - grunt to dobrze się przygotować, w sensie żeby kupić w sklepie wszystko co jest potrzebne zarówno na wieczór jak i na następny dzień bo nie będziesz miał możliwości wyjazdu... i to tyle.iceman150 napisał(a):Kurcze nie wiemByć może.
Ja na RP byłem tylko w 2013 i mam niewielkie doświadczenie. Nocowałem ze znajomymi w bliskiej odległości od pierwszego odcinka który chcieliśmy obejrzeć, na dziko gdzieś w lesie często nad jeziorem. Raz był tylko problem z wyjazdem bo ASR nas trzymał przy podjeździe po błocie, no ale 3 chłopa pchnęło to jakoś poszło. Chętnie właśnie skocztowałbym kibicowania w stylu fińskim.
Więc skoro wiesz że bedziesz miał problem ze skompletowaniem ekipy wśród znajomych to masz dwa wyjścia, albo proponować im wyjazd na zasadzie opisanej przez mnie i kolegów w temacie o Rajdzie Świdnickim a druga możliwość to jest temat w dziale RSMP pt. Szukam/Mam wolne miejsce więc można się ogłosić i zebrać ekipę gdzieś w swojej okolicy ew. po drodze.iceman150 napisał(a):Mam tylko dwa problemy
1. Moja ekipa wyjazdowa totalnie się rozsypała, a mieszkam w regionie gdzie każdy na słowo rajdy przeciera oczy i pyta na czym to polega więc zebrać nową jest ciężko.
2. Sam nie wiem jak będę dysponował czasem wolnym, bo wszystko zależy jak się robota ułoży a o tym będę pewnie wiedział dopiero tydzień przed. :/
Może będę miał szczęście i podepnę się w ostatniej chwilio do kogoś z forum
Osobiście się nie zgodzę z tym stwierdzeniem że Kubica jest głównym czynnikiem dal którego mam WRC w Polsce - przypomnę tylko że RP trafił do kalendarza WRC w momencie kiedy Robert nie określił co będzie robił w roku następnym - poza tym czy jak by WRC było na Białorusi albo na Litwie to kibice RK by tam na rajd nie pojechali ?? Oczywiście ze by pojechali. Moim zdaniem najważniejsze czynniki które kierują wyborem rund to $$$$$ od organizatora oraz atrakcyjność (pod kontem zespołów fabrycznych) danej rundy pod względem rynku samochodowego dlatego bardzo dużo mówi się ostatnio o Brazylii oraz o powrocie Chin. To że fani którzy jeżdżą tylko dla Kubicy są specyficzni to już inna sprawa, każdy kibicuje komu lubi i jak lubi.amigo napisał(a):Witam
Dopóki Kubica zostanie w WRC to i WRC zostanie w Polsce. To jest biznes i oni wiedzą ile przynosi Kubica kibiców itp. Troche ci kibice Kubicowi są denerwujący jak po przejechaniu Kubicy schodzą z OS. Troche to dziwne.
Nop takiej mistrzyni bym się nie spodziewał że znajdziesz - niestety jakoś hopy "nie lubią Polskiego" - jakieś mniejsze się na pewno trafiąamigo napisał(a):Ja jadę w tym roku też na rajd na Sobotnie odcinki i liczę, że coś takiego trafi się w tym roku:
https://youtu.be/MPKjOSoxXEs
W zeszłym roku była powiedzmy ze "nowość" to wszycy byliśmy podnieceni jak stonka wykopkami, a teraz już towarzystwo bardziej wyedukowaneamigo napisał(a):Jak na razie mało emocji w wątku Rajdu Polski.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości