Moderator: SebaSTI
chcieć odświeżonej trasy względem lat poprzednichkaka napisał(a):czego chciec wiecej!
trasy są oklepane do nieprzyzwoitości, moim zdaniem - nie są ok -kaka napisał(a):Trasy sa ok.
Jeśli nie rozumiesz różnicy między "krytyką" a "szyderstwem" oraz "nowością" a "zmianom/odświeżeniem" to proponuję zajrzeć do słownikakaka napisał(a):Jestem pewien, ze co by nie wymyslili to i tak szydercy z forum by pisali: "jaka nowosc, w 82 to juz bylo."
Ciężko się odnieść do takiej bzdury (??)... nie każdy metr tej wspaniałej trasy jest wart obejrzeniakaka napisał(a):Nie wierze ze z tych 130 kilometrow ci szydercy stali na kazdym metrze i "juz to widzieli".
krzysiek_swrt napisał(a):ale właśnie ciągle się trzymają tych gór sowich a jak by raz wyszli poza schemat i zrobili odcinki właśnie na trasach strzelińskiego część oesów a druga część w okolicach sobótki i tam gdzie ostatnio testował Habaj są mega odcinki i w sumie nie aż tak daleko od świdnicy ale trzeba chcieć.Ja mieszkam w tych okolicach i też mógłbym w ciągu paru minut wymyślić całkowicie nowe odcinki.
Powinno być dokładnie tak jak mówisz i tak robią organizatorzy "zza miedzy" w Jeleniej GórzeRajducH napisał(a):raz na jakiś czas trzeba robić zmiany i to takie konkretne
To akurat jest mało realne bo tak jak napisał krzysiek_swrt wiązało by to się z długimi dojazdówkami chyba ze poszli by w kierunku tras starego Nikona - totalnie nowej konfiguracji tez raczej nie dało by się zrobić bo zawsze coś było wykorzystywane... pytanie tylko jak dawno temu ??RajducH napisał(a):totalnie nowy os, totalnie nowa konfiguracja
To jest ciekawe rozwiązanie na pewno dla kibiców ale z tego co większość kierowców mówi to wolą jednak dłuższe odcinki - poza tym wydaje mi się że przy większej ilości odcinków (nawet jeśli trasa była by tak samo długa) potrzeba by było większej ilości osób do pracy przy nich - nie mniej jednak rozwiązanie większej ilości odcinków ale krótszych w przypadku Świdnickiego było by dobrym rozwiązaniem.RajducH napisał(a):lub totalnie nowy harmonogram (wiem że to kwestia regulaminu ale np 18 oesów po 7 km każdy - po 3 trzykrotnie jechane odcinki każdego dnia - niech jakiś rajd choć trochę różni się od pozostałych)
Ortografia nigdy nie była moją mocną stronę ale dziękuję za zwrócenie uwagi... poza tym przyganiał kocioł garnkowi mi zwracasz uwagę na błąd a sam nie używasz Polskich znaków.kaka napisał(a):a skoro juz jedziesz zlosliwoscia to tez zajrzyj do slownika, bo nie zmianom tylko zmianą. i nie badz taki mad!
Z jednej strony bronisz że trasa jest świetna... a z drugiej walisz teks że się nie wysilają... trochę mało zdecydowany jesteśkaka napisał(a):moze w koncu ktos z ak swidnickiego tu kiedys zajrzy. chociaz watpie, zeby im sie chcialo za rok bardziej meczyc niz dotychczas.
Chyba nie do końca Ci się wszystko przypomniało... Patelni Walimskich nie było tylko w 2012r i ludzie protestowali że usunięto z rajdu najbardziej znane i kultowe miejsce Polskich rajdów, we wcześniejszych latach protesty były o to że było ich za dużo - każdego dnia rajdu oraz na testowym - więc nie jest do końca tak jak napisałeśkaka napisał(a):A tak mi sie przypomnialo, ze na jakims swidnickim byl misz masz trasowy i nawet zrezygnowali z patelni i tak samo byla krytyka, wiec moim zdaniem co by nie zrobili i tak krytycy sie znajda.
Jeśli jest za dużo to pozmieniaj sobie punkty start/meta... a jak jest za mało to mogę coś jeszcze dorysować.kaka napisał(a):i skoro nie jestes szyderca to zamiast narzekac/krytykowac napisz swoja propozycje tras na nastepny rok. pamietaj o 130 kilometrach.
Tyle mniej więcej zajęło mi zrobienie tych mapekzaszybki napisał(a):Ale konfiguracji jest multum, w 15 minut można zrobić mapkę z oesami w konfiguracjach, które nigdy nie szły w tym rajdzie.
Viper kolega prosił to mu narysowałem, a to o czym napisałeś to argument który pojawia się po raz kolejny - więc ja po raz kolejny powtórzę - to jest problem ogólnopolski, wszyscy sobie jakoś z tym radzą tylko bidulki ze Świdnicy mają z tym problem - więc jeśli mają z tym problem to może niech skontaktują się z sąsiadami po fachu z Jeleniej Góry i poproszą o wskazówki jak sobie z tym problemem poradzić, albo niech zadzwonią do Arłamowa który w zeszłym roku w ostatniej chwili musiał zmieć duża część trasy. A może sytuacja którą mają Świdniccy organizatorzy jest wynikiem wcześniejszych ich zaniedbań i uchybień (może coś na wzór tego co się działo na mazurach z okazji Polskiego) ??viper napisał(a):Mad Max to jeszcze ci zostało dogadać sie z burmistrzami , ksiedzami itd. A to podobno jedno z trudniejszych zadań. Wystarczy ze jeden osobnik z tej twojej mapy gminy gdzie oes przechodzi nie zgodzi sie na rajd i szlag trafił ta konfiguracje. Na mapie Mad max to ja Ci 10 konfiguracji narysuje i to zaden problem.
Otóż to.krzysiek_swrt napisał(a):dla chcącego nic trudnego i tu jest największy problem.
Mad Max napisał(a):Viper kolega prosił to mu narysowałem, a to o czym napisałeś to argument który pojawia się po raz kolejny - więc ja po raz kolejny powtórzę - to jest problem ogólnopolski, wszyscy sobie jakoś z tym radzą tylko bidulki ze Świdnicy mają z tym problem - więc jeśli mają z tym problem to może niech skontaktują się z sąsiadami po fachu z Jeleniej Góry i poproszą o wskazówki jak sobie z tym problemem poradzić, albo niech zadzwonią do Arłamowa który w zeszłym roku w ostatniej chwili musiał zmieć duża część trasy. A może sytuacja którą mają Świdniccy organizatorzy jest wynikiem wcześniejszych ich zaniedbań i uchybień (może coś na wzór tego co się działo na mazurach z okazji Polskiego) ??viper napisał(a):Mad Max to jeszcze ci zostało dogadać sie z burmistrzami , ksiedzami itd. A to podobno jedno z trudniejszych zadań. Wystarczy ze jeden osobnik z tej twojej mapy gminy gdzie oes przechodzi nie zgodzi sie na rajd i szlag trafił ta konfiguracje. Na mapie Mad max to ja Ci 10 konfiguracji narysuje i to zaden problem.
Poza tym mam do ciebie pytanie: Jaki był by problem z odwróceniem trasy która jest w tym roku?? i która jest bardzo podobna do trasy zeszłorocznej ??Otóż to.krzysiek_swrt napisał(a):dla chcącego nic trudnego i tu jest największy problem.
Może rzeczywiście z Arłamowem to zły przykład niemniej jednak mi zaimponowali że po ogłoszeniu i pokazaniu trasy potrafili w krótkim czasie zrobić "zastępstwo" - a jeśli chodzi o Rzeszów to Lubenia jest wizytówką tego rajdu, to że używane są te same drogi to widzi każdy ale konfiguracja ich i kierunek zmienia się, o tym że od kilku lat co roku pojawia się nowy odcinek to nawet nie będę wspominam - w Świdnicy tak wizytówka może również być, ale nikomu się nie chce jej zrobić...viper napisał(a):Jak sobie radzą. Kazdy rajd jest systematycznie w 80 procentach kopiowany z roku poprzedniego. Lubienia w Rzeszowie idzie co roku praktycznie tej samej długości. Jak zrobią to samo w tym roku to jedna lubenie zrobią 40% rajdu. Dajesz przykład arlamowa. Ten rajd w porównaniu do świdnickiego raczkuje i z pewnoscia łatwiej jest tam rozmawiać z ludzi wlasnie z tej racji.
Po raz kolejny podpierasz się argumentem ogólnopolskim - nie chce cię martwić ale z tym problemem będą się borykać wszyscy organizatorzy w tym roku i w moich oczach nie jest to żaden argument przeciwko braku zmian w trasie.viper napisał(a):Ja nie bronię organizatorów w zaden sposob ale papier wszystko przyjmie, a do tego dochodzi jeszcze ułożenie harmonogramu ktory z pewnoscia dzisiaj jest trudniejszy bo jest mniej czasu do rajdowania. No sorry ale cos kosztem czegoś. w zeszłym roku Świdnica trwała 3 dni z prologiem dzisiaj organizator ma 1,5 to raz a dwa musieli by w harmonogram musza wmontować oes w swidnicy ktory jest w tom roku w niedziele.
Cóż w tych dojazdówkach było by innego ?? Kierunek ?? Przecież to ta sama droga tylko w drugim kierunku - Musieli by zmienić harmonogram ?? O Chryste Panie przecież to nie wykonalne... na innych rajdach co roku jest inny harmonogram czyli jednak się da... słabe te Twoje argumenty... ja tego nie kupujęviper napisał(a):Popatrz sobie gdzie sa np. Pkc itd. I ci wyjdzie czy np. Pkc z tamtego roku na strefie serwisowej w niedziele jest dokładnie na trasie gdzie tegoroczny niedzielny oes Świdnica. Tak wiec odwracanie trasy to łatwo sie mowi , a w praktyce jestem pewien ze łączy sie z gruba zmiana samych dojazdowek a co za tym idzie harmonogramu czasowego. tak wiec masz odpowiedz dlaczego nie da sie Tak " bezmyślnie odwrocić kierunku " jak tobie sie wydaje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości