Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Postprzez Motulski » piątek, 27 lut 2015, 18:01

Jedni się ścigają i wybiorą TOP R2, drudzy jeżdżą dla funu i ogąrną taki ciekawy sprzęt jak wyżej ;)

Co do tej Fiesty, myślisz, że będzie konkurencyjna w stosunku d0 208 ? Chyba bardziej rajdówka do ścigania się w swoim markowym pucharze ;)
I zobaczymy jeszcze jak z niezawodnością.
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Hubertos » piątek, 27 lut 2015, 18:15

Nivette potwierdził w Odcinku Specjalnym Fiestę R5 na RSMP i wybrane zagraniczne rajdy.
Hubertos
A6

Postprzez pisq » piątek, 27 lut 2015, 18:54

Nivette bedzie startował z Kamilem Hellerem! Dla mnie mega niespodzianka.
pisq
N1

Postprzez Motulski » piątek, 27 lut 2015, 19:03

Co w takim razie z Butvilasem ? ERC z... ?
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez tarmaq » piątek, 27 lut 2015, 19:54

Teoretycznie kalendarze ERC i RSMP się nie pokrywają, ale tygodniowe odstępy raczej nie sprzyjają.
tarmaq
N1

Postprzez krzysiek_swrt » piątek, 27 lut 2015, 21:19

na prawdę szykuje się puchar fiesty r5 bo chyba nie ma co liczyć na inną r 5iątkę na naszych odcinkach, ciekawe kto pojedzie w końcu tą fabią Czopikową?A swoją drogą kiedyś jeździło kupe lancerów czy subaru i nikt nie narzekał że puchar lancera jedzie,a przynajmniej w czołówce nie będzie zwalania winy że ktoś ma szybsze auto bo wszystkie będą prawie równe więc będzie widać kto jest kozak.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez posejdon » piątek, 27 lut 2015, 22:21

krzysiek_swrt napisał(a):A swoją drogą kiedyś jeździło kupe lancerów czy subaru i nikt nie narzekał że puchar lancera jedzie

Subaru to trochę później ale na początku wieku to rzeczywiście same Lancery jeździły. Tylko trzeba pamiętać, że przed nimi jeszcze parę Wurców było (a przynajmniej jeden :wink: ) a i samym Lancerom daleko było do unifikacji.
Mnie tam nie przeszkadza, że będą same Fiesty bo akurat podoba mi się to auto i dzięki temu jest tak jak mówisz - równa, czysta walka.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez iceman150 » piątek, 27 lut 2015, 22:47

No i lancery były różnych evolucji :)
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez martin.h » piątek, 27 lut 2015, 23:23

Fajnie jeszcze jak taką Fiestą jedzie driver co wie co z nią zrobić ;) Ja nie ukrywam, że będzie mi brakowało Kucharowej szlifierki :( Fiesta R5 już nie ma tego czegoś, niby blisko WuRCa, a jednak daleko.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez SkyWalker » sobota, 28 lut 2015, 09:10

Z tego co mi się obiło o uszy to Czopika Fabią ma śmigać Kuba Brzeziński ale jest to nie potwierdzone info :)
SkyWalker
N3

Postprzez MSG Racing » sobota, 28 lut 2015, 09:37

madman napisał(a):
martin.h napisał(a):A dlaczego uważasz że 208 R2 jest przereklamowane? Większość osób, które tym jeździły jednogłośnie twierdzą, że w swojej klasie te samochody nie mają konkurencji i jest to zdecydowanie sprzęt do wygrywania ośki.
Uważasz, że jest coś szybszego w tej klasie?

Pamiętajmy, że nadchodzi Fiesta R2 Turbo... :wink:

Generalnie to nie ma aut w klasie R2..... ogólnie te eRki ani trochę nie przyciągają nowych producentów....
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez qbus » sobota, 28 lut 2015, 10:00

Fiesta R2
Fiesta R2 Turbo
208 R2
Fabia R2
Adam R2
C2 R2
Twingo R2
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Hubertos » sobota, 28 lut 2015, 10:20

SkyWalker napisał(a):Z tego co mi się obiło o uszy to Czopika Fabią ma śmigać Kuba Brzeziński ale jest to nie potwierdzone info :)

To też całkiem prawdopodobne, ale wydaje mi się, że on może wsiąść w R5, a Chwist w Fabię S2000. Marcin Gagacki pojedzie Lancerem?
Hubertos
A6

Postprzez viper » sobota, 28 lut 2015, 11:07

MSG Racing napisał(a):
madman napisał(a):
martin.h napisał(a):A dlaczego uważasz że 208 R2 jest przereklamowane? Większość osób, które tym jeździły jednogłośnie twierdzą, że w swojej klasie te samochody nie mają konkurencji i jest to zdecydowanie sprzęt do wygrywania ośki.
Uważasz, że jest coś szybszego w tej klasie?

Pamiętajmy, że nadchodzi Fiesta R2 Turbo... :wink:

Generalnie to nie ma aut w klasie R2..... ogólnie te eRki ani trochę nie przyciągają nowych producentów....

Jak nie ma no co ty. Kwestia tylko jest taka ,ze peugeot 208 jest najszybszy, dlatego kto ma siano idzie w 208, a mało ktory dzisiaj jej nie ma kto sie wogole ściga na tym poziomie, wiec chłopaki sobie kupują topowe auto w klasie. Z reszta zobacz to chyba nawet jedyny samochod ktory systematycznie potrafił wygrywać z citroenem chmielewskiego ( do niedawna jeszcze Chmielewski był po za zasięgiem oski ),a nie jednokrotnie podpinal sie pod lancery, choc tutaj pewnie kwestia charakterytyki oesu, ale czasu sie nie oszuka.
viper
S2000

Postprzez MSG Racing » sobota, 28 lut 2015, 13:03

viper napisał(a):
MSG Racing napisał(a):
madman napisał(a):Generalnie to nie ma aut w klasie R2..... ogólnie te eRki ani trochę nie przyciągają nowych producentów....

Jak nie ma no co ty. Kwestia tylko jest taka ,ze peugeot 208 jest najszybszy, dlatego kto ma siano idzie w 208, a mało ktory dzisiaj jej nie ma kto sie wogole ściga na tym poziomie, wiec chłopaki sobie kupują topowe auto w klasie. Z reszta zobacz to chyba nawet jedyny samochod ktory systematycznie potrafił wygrywać z citroenem chmielewskiego ( do niedawna jeszcze Chmielewski był po za zasięgiem oski ),a nie jednokrotnie podpinal sie pod lancery, choc tutaj pewnie kwestia charakterytyki oesu, ale czasu sie nie oszuka.

Ja wiem ze 208 to obecnie jest uwazane nawet za najszybsza oske. Wiem tez ile aut w R2 i bardziej mialem na mysli auta porownywalne osiagami niz przynaleznoscia do klasy. Ale prawda jest tak to i tak malo a wrecz mozna mowic ze nie ma nic bo C2R2 to juz pomalu podstarzale auto. Renault i jego R2 to chyba jeszcze gorzej. Skoda tez praktycznie nie istnieje i nie ma widokow no nowe auto. Adam R2 to jedyny nowy samochod w klasie i calkiem zwawy. Fiesta to tez tak troche nie bardzo ma podejscie do 208 a turbo dopiero wchodzi. Czyli ogolnnie mamy 3 auta. Fest, naprawde duzo.
A ze 208 jest najlepszy to go kupuja. Szybki i tanszy od DS3 czy Clio w R3.
Wiesz ja osobiscie wole oske na limicie niz toczace sie R5 takze jak bedzie wymiatanie w 208 w polaczeniu z jego bardzo fajnym wydechem to moze ich jezdzic nawet 500.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP