Moderator: SebaSTI
MSG Racing napisał(a):Co do Bartellego to nie wiem czy zauważyliście ze mu blokuje się lewe tylne kolo. Dlatego nie wyprowadził auta z tego poślizgu.
Cos mi się zdaje, że jakaś trefna partia dyfrów poszła od Malcolma;)
gregortest napisał(a):Cos mi się zdaje, że jakaś trefna partia dyfrów poszła od Malcolma;)
Po wczorajszych informacjach, nie do konca wiadomo , czy przyczyna w rozpięciu napendów i ew rozsypania się dyfra w fordach - nie leży w hamulcu ręcznym i w łopatce.
Nie wiadomo, było do samego serwicu, czy te dyfry wogóle się rozpadły, czy tylko, półosie?
Czy może wina leży po stronie skrzyni.
Tam była wczoraj niezła awantura u Mcolma.
MSG Racing napisał(a):Tyle ze M-sport to nie fabryka. A reklama taka ze mówią o Fieście WRC a te auta robi M-sport. I media prędzej powiedzą o tym ze RK jest szybszy od nich niż oni od RK. A jak powiedzą to własnie ze w Fieście.
Co do Bartellego to nie wiem czy zauważyliście ze mu blokuje się lewe tylne kolo. Dlatego nie wyprowadził auta z tego poślizgu.
Kajtofan napisał(a):Jakiego dyfra... Nie ma żadnego centralnego dyfra.
Przecież tam jest sprzęgło które rozłącza tylny napęd i na 90% rozłączyło się to sprzęgło.
G.R.E.G napisał(a):Nowy dzień, nowe możliwości.Robson nie ma nic do stracenia więc myśle że będzie cisnął ile fabryka dała.Mogą być ładne czasy.
Kajtofan napisał(a):MSG Racing napisał(a):Co do Bartellego to nie wiem czy zauważyliście ze mu blokuje się lewe tylne kolo. Dlatego nie wyprowadził auta z tego poślizgu.
Nie zauważyłem, żeby mu się tylne lewe koło blokowało.
BartekRally napisał(a):MSG Racing napisał(a):Tyle ze M-sport to nie fabryka. A reklama taka ze mówią o Fieście WRC a te auta robi M-sport. I media prędzej powiedzą o tym ze RK jest szybszy od nich niż oni od RK. A jak powiedzą to własnie ze w Fieście.
Co do Bartellego to nie wiem czy zauważyliście ze mu blokuje się lewe tylne kolo. Dlatego nie wyprowadził auta z tego poślizgu.
Nie wiem czy słuchaliście wywiadu w radiu rajdowym z Malcolmem na temat wejścia Toyoty do WRC, wspominał o wsparciu technicznym ze strony fabryki.
Poza tym dajcie spokój, zwykła awaria która mogła się zdarzyć każdemu
Cairo napisał(a):Kajtofan napisał(a):Jakiego dyfra... Nie ma żadnego centralnego dyfra.
Przecież tam jest sprzęgło które rozłącza tylny napęd i na 90% rozłączyło się to sprzęgło.
Jak może nie być centralnego dyfra?
WuRCe mają napę na Haldexie? Bez jaj. Co wy wygadujecie.
gregortest napisał(a):Ja nic nie napisałem o centralnym dyfrze.Właśnie o to chodzi, dlaczego sie rozpieło ???.
Dani napisał(a):Jak na obecne warunki tempo RK jest rewelacyjne, szybszy od Tanaka który na tej nawierzchni czuje się jak ryba w wodzie.
Tylko, że RK nadal swoje "jedziemy ostrożnie"
żółtodziób napisał(a):Miałem niczego ie komentować prywatnie i tego się bedę trzymał, piszę tylko małe sprostowanie co do Haldexa, bo widzę, ze domysły idą w złym kierunku - w WRC nie ma żadnego elektronicznego sprzęgła typu Haldex, jest sztywne połączenie tyłu z przodem. Coś jak by dyfer centralny był spięty szperą 100%. Jest sprzęgło do rozłączenia tyłu, ale nie działa stopniowo jak Haldex tylko zerojedynkowo. W momencie kiedy ręczny idzie w ruch trzeba odpiąć tylny napęd i po to właśnie jest to sprzęgło, kompletnie niczego nie rozdziela. Jeśli jednak padnie to auto traci tylny napęd i takie awarie raz na jakiś czas się zdarzają, miał kiedyś nawet taką Latvala. Nie jestem pewien, czy owe sprzęgło nie jest też standardowe dla wszystkich samochodów (jako element napędu) no i warto byłoby to sprawdzić. nie jest jednak wykluczone,że padł i dyfer -mógł się rozlecieć tylny i w takim przypadku też może nie być napędu na tył.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości