viper napisał(a): Marzenia z dzieciństwa za 200 tys. Dobre tyle ze nie realne, bo to sie kupy nie trzyma.
… to nie moje marzenie akurat (pewnie znowu ci się dwóch Kołdejów pomyliło

) … ale marzenie Bartosza raczej się ziści : samochód stoi zbudowany i czeka na start
a klasa OPEN zaistniała w regulaminie
viper napisał(a):Zasada jest prosta, albo masz kase i kupujesz auto ktore technologicznie da ci możliwość walki, albo jej nie masz i jeździsz najwyżej type r.
… powiem tyle : to ja chce mieć taki status materialny żebym nie mając kasy mógł startować type r

…
… znowu sprzedam ci info "z życia" ile może kosztować utrzymanie takiego "taniutkiego w twoim przekonaniu" type eRa jak masz odrobinę pecha … kolega startował takim
autem w zeszłym sezonie w GSMP i miał taki niefart że nałożyło mu się kilka awarii na dwie rundy tego cyklu - kosztowało go to 40 tys. PLN czyli prawie tyle co wartość tego auta

…przestało mu się chcieć walczyć o mistrza w klasie
viper napisał(a): Żyjesz w świecie wirtualnym z gier.
… na razie jedyną wirtualną postacią jesteś TY drogi użytkowniku viper , ja się przedstawiłem…
viper napisał(a): zeby robic wynik takim autem ani nie dochodowe, zeby na tym zarobić,
… może zniszczę Twój świat ale w tym kraju na rajdach to zarabia może z dwóch graczy

… reszta ma szczęście jak mało dokłada ze swojej kieszeni

viper napisał(a):bo i sponsorów na taki antyk znaleść ciezko, choc ich akurat stać na to. na każdym kroku ten samochod s1600 przegra w walce o budżet z lancerem czy subaru, bo to auta modelowo stare i tak sa postrzegane, a jeżeli szukasz pieniędzy to niestety najpierw trzeba myślec co bedzie twoim argumentem w rozmowach a potem żyć marzeniami.
… chłopaku a może ty zostań menadżerem sportowym a nie recenzentem forumowym

… jeżeli załatwisz kasę na starty to cię zatrudniam i możesz mi wybierać które auto jest
najlepsze dla "rozwoju mojej kariery"

viper napisał(a):Po co mi clio r3t w klasie Open.
… nie wiem skąd u ciebie pomysł żeby clio r3t startować w klasie OPEN ???
viper napisał(a):Nie słuchasz mnie. Klasa Open dzisiaj na pewno dyskwalifikuje właśnie pod względem praktycznym takie s1600 czy takiego fiata 500 halickiego, bo to tylko oska, ktora zachowuje sie niemal identycznie jak r2 za podobne pieniądze,malbo droższe. Silnikowo trochę mocniejsza ale na pewno za 200 tys jest kilka aut dających jeszcze wieksza frajdę niz s 1600.
… taki np Kubica uznał że taki złom jak S1600 jest lepszy od R3 i takim autem startował we Włoszech ulegając tylko WRCom … ale ty pewnie wiesz lepiej

… fajnym przykładem Auta klasy open jest renault kol. Barana za 120tys. PLN takie niby S1600 z 2l motorem , duzym sadevem , dodac tylko zawieszenie w specu rajdowym …
… chłopaku nie mwię żebyś się przejechał R2 i s1600 ale chociaż poleć na prawym jednym i drugim autem i potem wygłaszaj takie opinie

viper napisał(a):Choćby wspomniana " babcia ". Ta kwota po prostu jest zabójcza
… znowu zniszcę ci świat ale "projekt babcia" miał większy budżet

… i tak po raz pierwszy się z tobą zgodzą te kwoty są zabójcze … choć muszę przyznać że chwilami nie wiem dlaczego …
viper napisał(a): Problem w tym ze zazwyczaj ci co mówią co by chcieli widzieć w praktyce nawet cinqecento w rsmp nie startują, .
… i tu uderzyłeś w sedno

… to mówisz że gdzie startujesz jako zawodnik????

… a teraz przyszedł czas na chwilę "mentorzenia"

… jestem na tym forum dekadę i napisałem 20 x mniej (tak to nie pomyłka : dwadzieścia razy) postów niż ty w 4 lata

… na kilku ostatnich stronach twoje wywody ograniczają się tylko do subiektywnych recenzji wypowiedzi innych użytkowników … nie podzieliłeś w nich żadną ciekawą informacją …
ograniczyłeś się tylko do obrażenia innych uczestników dyskusji np. Tomka sugerując że nie wie gdzie i w jakiej klasie jeździł albo że jest niespełna rozumu chcąc wyposażyć swoje auto w większy hamulec …
… za moich czasów wypadało by do kolegi Tomka napisać jakieś PW z przeprosinami …
… moja Ś.P. mama mawiała "mów tak żeby inni chcieli ciebie słuchać a nie musieli" - polecam pod rozwagę

… swoją drogą wypadało by aby moderator wyciął część tej dyskusji i wkleił w osobny topic ...