Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Postprzez gregortest » czwartek, 12 lut 2015, 20:24

Nie no spokojnie padła kwota miedzy 200 a 400 tys do klasy Open 2 wd, wiec moja odpowiedz była ze za 250 tys masz cukierka 208 nówkę sztukę i podejrzewam każde inne auto do wyboru do koloru klasy r2. Natomiast mozesz skorzystać ze sprawdzonej c2 r2 za 120 tys ostatnio widziałem i efekty nadal beda podobne co jakies s1600 na podrabianych częściach. Tak wiec jak widzisz jest wiele opcji wcale nie tanich oczywiscie ale na pewno sprawdzonych i w widełkach s1600 czy maxów kombinatorskich. No ale jak wiemy z życia że kaprys i inność zawsze kosztuje :D
... C2r2>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> s1600 ... :)
viper

Człowieku, ani nie masz pojęcia, ani doświadczenia , więc tak się nie gardłuj, bo coraz bardziej się pogrążasz.

Ja pisałem już dawno o 208 R2, że to tak naprawdę gów...o.
I lepiej i taniej wejść w S1600.
gregortest
A5

Postprzez Bad-i » czwartek, 12 lut 2015, 20:30

viper napisał(a):
Bad-i napisał(a):
viper napisał(a):Nie no spokojnie padła kwota miedzy 200 a 400 tys do klasy Open 2 wd

:shock: gdzie taka kwota padla?

Mozesz zacytowac?

To sa słowa Psychobójcy

"słowo "tani" dla różnych ludzi znaczy co innego ;)
spójrz na to z innej strony
podobny performance do s1600 ma topowe R3
R3 ("goły") kosztuje 100 tys EURO a np 206 S1600 ze wszystkimi nowymi gratami i busem frutów i opon na sezon 50 tys. EURO

Kilka stron wstecz
Teraz mozesz :shock: Ja sie tylko do nich ustosunkowałem, bo w tych pieniądzach naprawde moga byc współczesnie nawet super auta i to bez kombinowania.

Ty zartujesz prawda? Przeciez On pisal ze wlasnie zamiast wydawac 400 na r3 mozesz miec za 200 s1600.
A jeszcze taniej cos fajnego do klasy OPEN. Tylko nie pisz znowu ze malo dokladnie Ci to tlumaczymy
Bad-i
N3

Postprzez woytek » czwartek, 12 lut 2015, 20:33

Błagam Was załóżcie sobie nowy temat - zrobiliście ogromny syf w najprawdopodobniej najciekawszym temacie na forum autoklubu... :twisted:
woytek
N3

Postprzez munster » czwartek, 12 lut 2015, 20:37

woytek napisał(a):Błagam Was załóżcie sobie nowy temat - zrobiliście ogromny syf w najprawdopodobniej najciekawszym temacie na forum autoklubu... :twisted:

pelne poparcie!!
w tym roku to szczegolnie syficie i agresor taki ze hej
munster
N1

Postprzez Hlor » czwartek, 12 lut 2015, 20:51

wystarczy zbanować jednego użytkownika i obędzie się bez kłótni i bałaganu w wielu wątkach
Hlor
N1

Postprzez okun911 » czwartek, 12 lut 2015, 20:59

gregortest napisał(a):Ja pisałem już dawno o 208 R2, że to tak naprawdę gów...o.

I dalej nikt Cie nie posłuchał,
możesz podać przybliżony koszt startów S1600, R2 i R3.
okun911
N2

Postprzez viper » piątek, 13 lut 2015, 00:50

okun911 napisał(a):
gregortest napisał(a):Ja pisałem już dawno o 208 R2, że to tak naprawdę gów...o.

I dalej nikt Cie nie posłuchał,
możesz podać przybliżony koszt startów S1600, R2 i R3.

Dobre on mowi ze to gowno,a zawodnicy jak tylko moga kupują 208 r2. Ba nawet zamieniają z innych r2 na 208 i kto tu ma racje :D.
Nie poda przybliżonych kosztów bo skąd ma wiedzieć co ile kosztuje.
Po za tym ludziska nawet 200 tys to mało ? 7o% rajdówek dzisiaj startujących w rsmp zaczynajac od r2 a kończąc na lancerach i subaru kupuje za te pieniądza o ktorych mowa czyli 200 tys. Moze nie w najwyższych specyfikacjach ale rowniez nie biedaki. Jednak z pewnoscia ta kwota wystarczy. Chyba zatraciliście wartość pieniądza. Ja rozumiem zeby s 1600 kosztawalo w granicach type r, ale to sa nadal kosmiczne pieniądze,zeby mieć kaprys. Ja rozumiem ktos ma hobby stać go na to, ale jak ktos myśli ze dzieki s1600 poruszy niebo i ziemie to chyba sie przeliczy, bo świat idzie jednak do przodu a nie cofa sie.
viper
S2000

Postprzez PSYCHObójca » piątek, 13 lut 2015, 01:16

viper napisał(a):Dobre on mowi ze to gowno,a zawodnicy jak tylko moga kupują 208 r2. Ba nawet zamieniają z innych r2 na 208 i kto tu ma racje :D.

… np Aleks Zawada który tak cenił 208 R2 , że wolał wybrać raczkujący projekt Opla pt. :Adam R2 ;) i to na ERC ;)

… zresztą kto je tak strasznie kupuje ??? 2 szt. Mają Panowie Foltynowie , 3 szt. ma RALLYTECHNOLOGY , 1szt. kol. Lewandowski , 1szt. kol. Ogryzek - wszystkie zamówione sezon temu
… ja nie mówię że 208 to nie jest konkurencyjne auto w klasie , mówię tylko że trzeba często silnik do Francji na odbudowę wysyłać ;)
… jak już chcesz wydawać duże pieniądze na współczesne auto klasy R to zainteresuj się nowym CLIO R3T - wygląda obiecująco ;) baza silnikowa ta sama co w projekcie
endurance Deltawing ; największy sadev dla ośki (fajne rozwiązania serwisowe tej skrzyni) , pedal box , elektronika Costwortha , momentu obrotowego jak w WuRCu , a interwały serwisowe na silniku 4000 km , na skrzyni 2000 km , półosie i sprzęgło 1500 km ;)

… chłopaku ty nie czytasz/słuchasz co się do ciebie pisze/mówi - nikt tu z obecnych nie kupuje fury za 400 tys. mówimy tylko ,że klasa OPEN
daje duże możliwości wyboru sprzętu … jednemu pozwala za małe pieniążki (relatywnie) poprawić swoje auto (większy hamulec , wytrzymalsza skrzynia biegów)
… a drugiemu pozwala zrealizować marzenia z dzieciństwa o lataniu prawie-MAXI jak Ragniotti ;)

Hlor napisał(a):wystarczy zbanować jednego użytkownika i obędzie się bez kłótni i bałaganu w wielu wątkach

kliknął bym LUBIĘ TO ;)
PSYCHObójca
N2

Postprzez viper » piątek, 13 lut 2015, 02:08

PSYCHObójca napisał(a):
viper napisał(a):Dobre on mowi ze to gowno,a zawodnicy jak tylko moga kupują 208 r2. Ba nawet zamieniają z innych r2 na 208 i kto tu ma racje :D.

… np Aleks Zawada który tak cenił 208 R2 , że wolał wybrać raczkujący projekt Opla pt. :Adam R2 ;) i to na ERC ;)

… zresztą kto je tak strasznie kupuje ??? 2 szt. Mają Panowie Foltynowie , 3 szt. ma RALLYTECHNOLOGY , 1szt. kol. Lewandowski , 1szt. kol. Ogryzek - wszystkie zamówione sezon temu
… ja nie mówię że 208 to nie jest konkurencyjne auto w klasie , mówię tylko że trzeba często silnik do Francji na odbudowę wysyłać ;)
… jak już chcesz wydawać duże pieniądze na współczesne auto klasy R to zainteresuj się nowym CLIO R3T - wygląda obiecująco ;) baza silnikowa ta sama co w projekcie
endurance Deltawing ; największy sadev dla ośki (fajne rozwiązania serwisowe tej skrzyni) , pedal box , elektronika Costwortha , momentu obrotowego jak w WuRCu , a interwały serwisowe na silniku 4000 km , na skrzyni 2000 km , półosie i sprzęgło 1500 km ;)

… chłopaku ty nie czytasz/słuchasz co się do ciebie pisze/mówi - nikt tu z obecnych nie kupuje fury za 400 tys. mówimy tylko ,że klasa OPEN
daje duże możliwości wyboru sprzętu … jednemu pozwala za małe pieniążki (relatywnie) poprawić swoje auto (większy hamulec , wytrzymalsza skrzynia biegów)
… a drugiemu pozwala zrealizować marzenia z dzieciństwa o lataniu prawie-MAXI jak Ragniotti ;)

Chyba ty nie słuchasz, bo kto ci karze kupować 208 r2. Marzenia z dzieciństwa za 200 tys. Dobre tyle ze nie realne, bo to sie kupy nie trzyma. Zasada jest prosta, albo masz kase i kupujesz auto ktore technologicznie da ci możliwość walki, albo jej nie masz i jeździsz najwyżej type r. Twoje marzenia przyszłościowo z s1600 nie maja sensu. Żyjesz w świecie wirtualnym z gier. Jasne na taki wydatek moze sobie pozwolić z pewnoscia kilku w Polsce. Pan oleksowicz czy solowowow, Kołtun, ale nawet oni nie bawią sie w auta ktore maja wprawić w zachwyt kilku kibiców, bo ani to nie praktyczne , zeby robic wynik takim autem ani nie dochodowe, zeby na tym zarobić, bo i sponsorów na taki antyk znaleść ciezko, choc ich akurat stać na to. na każdym kroku ten samochod s1600 przegra w walce o budżet z lancerem czy subaru, bo to auta modelowo stare i tak sa postrzegane, a jeżeli szukasz pieniędzy to niestety najpierw trzeba myślec co bedzie twoim argumentem w rozmowach a potem żyć marzeniami. Po co mi clio r3t w klasie Open. Nie słuchasz mnie. Klasa Open dzisiaj na pewno dyskwalifikuje właśnie pod względem praktycznym takie s1600 czy takiego fiata 500 halickiego, bo to tylko oska, ktora zachowuje sie niemal identycznie jak r2 za podobne pieniądze,malbo droższe. Silnikowo trochę mocniejsza ale na pewno za 200 tys jest kilka aut dających jeszcze wieksza frajdę niz s 1600. Choćby wspomniana " babcia ". Ta kwota po prostu jest zabójcza do tego co mozna mieć dzisiaj za te pieniądze i jeżeli podeprzemy sie tym ze to ma byc widowiskowe to rowniez bedzie, a marzenia no cóż . Na nie trzeba mieć kase, a w polskich realiach nie ma to racji bytu na dłuższa mete. No ale cóż za marzenia nie karaja wiec mozna sobie marzyć, kto co by chcial na oesach, a życie zweryfikuje jaki ma to sens jakie auto byśmy nie kupili. Problem w tym ze zazwyczaj ci co mówią co by chcieli widzieć w praktyce nawet cinqecento w rsmp nie startują, wiec łatwo mowic co sie chce,a tym bardziej co ile kosztuje.
viper
S2000

Postprzez MSG Racing » piątek, 13 lut 2015, 06:04

Obrazek
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez rundi » piątek, 13 lut 2015, 08:53

Panowie proszę zakończcie temat Open 2WD. Zostało już powiedziane wszystko a resztę zobaczymy w trakcie sezonu :)
rundi
N2

Postprzez PSYCHObójca » piątek, 13 lut 2015, 09:16

viper napisał(a): Marzenia z dzieciństwa za 200 tys. Dobre tyle ze nie realne, bo to sie kupy nie trzyma.

… to nie moje marzenie akurat (pewnie znowu ci się dwóch Kołdejów pomyliło ;) ) … ale marzenie Bartosza raczej się ziści : samochód stoi zbudowany i czeka na start
a klasa OPEN zaistniała w regulaminie ;)

viper napisał(a):Zasada jest prosta, albo masz kase i kupujesz auto ktore technologicznie da ci możliwość walki, albo jej nie masz i jeździsz najwyżej type r.

… powiem tyle : to ja chce mieć taki status materialny żebym nie mając kasy mógł startować type r ;)

… znowu sprzedam ci info "z życia" ile może kosztować utrzymanie takiego "taniutkiego w twoim przekonaniu" type eRa jak masz odrobinę pecha … kolega startował takim
autem w zeszłym sezonie w GSMP i miał taki niefart że nałożyło mu się kilka awarii na dwie rundy tego cyklu - kosztowało go to 40 tys. PLN czyli prawie tyle co wartość tego auta ;)
…przestało mu się chcieć walczyć o mistrza w klasie ;)

viper napisał(a): Żyjesz w świecie wirtualnym z gier.

… na razie jedyną wirtualną postacią jesteś TY drogi użytkowniku viper , ja się przedstawiłem…

viper napisał(a): zeby robic wynik takim autem ani nie dochodowe, zeby na tym zarobić,

… może zniszczę Twój świat ale w tym kraju na rajdach to zarabia może z dwóch graczy ;) … reszta ma szczęście jak mało dokłada ze swojej kieszeni ;)

viper napisał(a):bo i sponsorów na taki antyk znaleść ciezko, choc ich akurat stać na to. na każdym kroku ten samochod s1600 przegra w walce o budżet z lancerem czy subaru, bo to auta modelowo stare i tak sa postrzegane, a jeżeli szukasz pieniędzy to niestety najpierw trzeba myślec co bedzie twoim argumentem w rozmowach a potem żyć marzeniami.

… chłopaku a może ty zostań menadżerem sportowym a nie recenzentem forumowym ;) … jeżeli załatwisz kasę na starty to cię zatrudniam i możesz mi wybierać które auto jest
najlepsze dla "rozwoju mojej kariery" ;)

viper napisał(a):Po co mi clio r3t w klasie Open.

… nie wiem skąd u ciebie pomysł żeby clio r3t startować w klasie OPEN ???

viper napisał(a):Nie słuchasz mnie. Klasa Open dzisiaj na pewno dyskwalifikuje właśnie pod względem praktycznym takie s1600 czy takiego fiata 500 halickiego, bo to tylko oska, ktora zachowuje sie niemal identycznie jak r2 za podobne pieniądze,malbo droższe. Silnikowo trochę mocniejsza ale na pewno za 200 tys jest kilka aut dających jeszcze wieksza frajdę niz s 1600.

… taki np Kubica uznał że taki złom jak S1600 jest lepszy od R3 i takim autem startował we Włoszech ulegając tylko WRCom … ale ty pewnie wiesz lepiej ;)
… fajnym przykładem Auta klasy open jest renault kol. Barana za 120tys. PLN takie niby S1600 z 2l motorem , duzym sadevem , dodac tylko zawieszenie w specu rajdowym …

… chłopaku nie mwię żebyś się przejechał R2 i s1600 ale chociaż poleć na prawym jednym i drugim autem i potem wygłaszaj takie opinie ;)

viper napisał(a):Choćby wspomniana " babcia ". Ta kwota po prostu jest zabójcza

… znowu zniszcę ci świat ale "projekt babcia" miał większy budżet ;)
… i tak po raz pierwszy się z tobą zgodzą te kwoty są zabójcze … choć muszę przyznać że chwilami nie wiem dlaczego …

viper napisał(a): Problem w tym ze zazwyczaj ci co mówią co by chcieli widzieć w praktyce nawet cinqecento w rsmp nie startują, .

… i tu uderzyłeś w sedno ;) … to mówisz że gdzie startujesz jako zawodnik???? ;)

… a teraz przyszedł czas na chwilę "mentorzenia" ;)

… jestem na tym forum dekadę i napisałem 20 x mniej (tak to nie pomyłka : dwadzieścia razy) postów niż ty w 4 lata ;)
… na kilku ostatnich stronach twoje wywody ograniczają się tylko do subiektywnych recenzji wypowiedzi innych użytkowników … nie podzieliłeś w nich żadną ciekawą informacją …
ograniczyłeś się tylko do obrażenia innych uczestników dyskusji np. Tomka sugerując że nie wie gdzie i w jakiej klasie jeździł albo że jest niespełna rozumu chcąc wyposażyć swoje auto w większy hamulec …
… za moich czasów wypadało by do kolegi Tomka napisać jakieś PW z przeprosinami …

… moja Ś.P. mama mawiała "mów tak żeby inni chcieli ciebie słuchać a nie musieli" - polecam pod rozwagę ;)

… swoją drogą wypadało by aby moderator wyciął część tej dyskusji i wkleił w osobny topic ...
PSYCHObójca
N2

Postprzez RajducH » piątek, 13 lut 2015, 09:56

błagam załóżcie nowy temat o OPEN 2WD bo tego co tu się dzieje już nie idzie czytać :!:

ma ktoś jakieś nowe przecieki w meritum sprawy, czyli KTO CZYM WYSTARTUJE W NOWYM SEZONIE?
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez andrew88 » piątek, 13 lut 2015, 09:59

To ja odświeżę mój post z wczoraj.
andrew88 napisał(a):https://www.facebook.com/ultersportrall ... 99/?type=1
Coś dla Tomaszczyka? Ktoś wie coś więcej? :)
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez viper » piątek, 13 lut 2015, 10:21

PSYCHObójca napisał(a):… to nie moje marzenie akurat (pewnie znowu ci się dwóch Kołdejów pomyliło ;) ) … ale marzenie Bartosza raczej się ziści : samochód stoi zbudowany i czeka na start
a klasa OPEN zaistniała w regulaminie ;)
No życzę mu tego z całego serca, zeby nie tylko stał w garażu.

PSYCHObójca napisał(a):… powiem tyle : to ja chce mieć taki status materialny żebym nie mając kasy mógł startować type r ;)

… znowu sprzedam ci info "z życia" ile może kosztować utrzymanie takiego "taniutkiego w twoim przekonaniu" type eRa jak masz odrobinę pecha … kolega startował takim
autem w zeszłym sezonie w GSMP i miał taki niefart że nałożyło mu się kilka awarii na dwie rundy tego cyklu - kosztowało go to 40 tys. PLN czyli prawie tyle co wartość tego auta ;)
PSYCHObójca napisał(a):…przestało mu się chcieć walczyć o mistrza w klasie ;)

No to ja ci tez sprzedam info :) wyobraź sobie ze taka splot zdarzeń w rajdach jest dużo bardziej prawdopodobna awaria niz w wyścigach i teraz wobraz sobie ze taka awaria przytrafi ci sie w takim s1600 i jeździsz za swoje. Gwarantuje ci ze nie po dwoch rundach bedziesz miał dosyć tylko juz po jednej.

PSYCHObójca napisał(a):… na razie jedyną wirtualną postacią jesteś TY drogi użytkowniku viper , ja się przedstawiłem…

Ja tez by, sie przedstawił,ale na forach niestety jest za duzo agresji :)

PSYCHObójca napisał(a):… może zniszczę Twój świat ale w tym kraju na rajdach to zarabia może z dwóch graczy ;) … reszta ma szczęście jak mało dokłada ze swojej kieszeni ;)

No właśnie sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie ze ktos kto nie ma za duzo pieniędzy powinien przede wszystkim myślec jakie auto moze zwiekszyć możliwość pozyskania ich, a nie tylko żyć marzeniami. No chyba ze komus sprawia przyjemność samo stanie w garażu takiego auta to ja nie widzę problemu.

PSYCHObójca napisał(a):… chłopaku a może ty zostań menadżerem sportowym a nie recenzentem forumowym ;) … jeżeli załatwisz kasę na starty to cię zatrudniam i możesz mi wybierać które auto jest
najlepsze dla "rozwoju mojej kariery" ;)

No skoro jestes taki mądry to sobie sam załatw i to na s 1600. Zobaczysz jakie reakcje na rocznik beda potencjalnych sponsorów :)

PSYCHObójca napisał(a):… nie wiem skąd u ciebie pomysł żeby clio r3t startować w klasie OPEN ???

Ktos tam wyżej wymienił ta klase. Po za tym chyba halickiego Fiat 500 to chyba ta klasa.

PSYCHObójca napisał(a):… taki np Kubica uznał że taki złom jak S1600 jest lepszy od R3 i takim autem startował we Włoszech ulegając tylko WRCom … ale ty pewnie wiesz lepiej ;)
… fajnym przykładem Auta klasy open jest renault kol. Barana za 120tys. PLN takie niby S1600 z 2l motorem , duzym sadevem , dodac tylko zawieszenie w specu rajdowym …
PSYCHObójca napisał(a):… chłopaku nie mwię żebyś się przejechał R2 i s1600 ale chociaż poleć na prawym jednym i drugim autem i potem wygłaszaj takie opinie ;)

Ja nie muszę jezdzic na prawym bo jeżdzę na lewym :). Prawy mnie nie interesuje.
Kubica :) chłopie ty mowisz gosciu ktory nawet nie pyta sie co ile kosztuje no to dałeś przykład biednego ktory spełnia swoje marzenia i buduje auto rok albo 2 :). Po za tym szybciutko z tego co wiem poszedł w auto współczesne. we Włoszech jest inna charakterystyka tras ciasno i wąsko. Rajd Korsyki wygrał kit car w klasyfikacji generalnej.

PSYCHObójca napisał(a):… znowu zniszcę ci świat ale "projekt babcia" miał większy budżet ;)
… i tak po raz pierwszy się z tobą zgodzą te kwoty są zabójcze … choć muszę przyznać że chwilami nie wiem dlaczego …

Bardzo ogólnikowe masz argumenty. Cały czas niszczysz mój świat a on nadal stoi :)

… i tu uderzyłeś w sedno ;) … to mówisz że gdzie startujesz jako zawodnik???? ;)

Jak jestes na forum dekadę to powinieneś widzieć. Wielokrotnie na to pytanie odpowiadałem :)

PSYCHObójca napisał(a):… a teraz przyszedł czas na chwilę "mentorzenia" ;)

… jestem na tym forum dekadę i napisałem 20 x mniej (tak to nie pomyłka : dwadzieścia razy) postów niż ty w 4 lata ;)
… na kilku ostatnich stronach twoje wywody ograniczają się tylko do subiektywnych recenzji wypowiedzi innych użytkowników … nie podzieliłeś w nich żadną ciekawą informacją …
ograniczyłeś się tylko do obrażenia innych uczestników dyskusji np. Tomka sugerując że nie wie gdzie i w jakiej klasie jeździł albo że jest niespełna rozumu chcąc wyposażyć swoje auto w większy hamulec …
… za moich czasów wypadało by do kolegi Tomka napisać jakieś PW z przeprosinami …

… moja Ś.P. mama mawiała "mów tak żeby inni chcieli ciebie słuchać a nie musieli" - polecam pod rozwagę ;)

… swoją drogą wypadało by aby moderator wyciął część tej dyskusji i wkleił w osobny topic ...

Jak nie podzieliłem sie wymienię jeden najważniejszy. Za 200 tys mam nowsza konstrukcje samochodu ktory daje możliwości szukania pieniędzy jak ich nie masz, a kazdy zawodnik ktory dzisiaj je ma a w rsmp zazwyczaj tacy bawią sie w rajdy nie wchodź a w projekt ktory nic im nie da ani wynikowo ani finasowy. Moze tobie nie podobać sie ten argument ale to fakt. Wszyscy bogaci kupują współczesne auta a dowód masz na liście startowej.

Sorry za taki "sklejony" tekst w całości ale chyba bedziesz wiedział o co chodzi nie beda kombinował zeby to prostować. Pod twoimi wypowiedziami sa moje.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP