Rally Liepaja Ventspils

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Liepaja Ventspils

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 3 lut 2015, 20:33

C-Rally było chyba za drogie,bo to firma tylko dla bogatych. No i kiedyś ktoś coś pisał na J. Kołtuna i chyba jednak było ziarenko prawdy.
Jarek55511
S1600

Postprzez Mariusz » środa, 4 lut 2015, 20:24

Ze zdjęć które widziałem wygląda, że będzie tylko trochę śniegu a pod nim zmrożony szuter. Myślicie, że kierowcy będą jeździć na wąskich czy szerokich oponach?
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez szefo2 » środa, 4 lut 2015, 22:59

No właśnie , mam nadzieję że wszystkie chwyty Kołtuna niebawem zostaną
nie tylko na forum przedstawione .
Powiem że osoby bardzo blisko z nim współpracujące trochę nie trzymają ciśnienia.
szefo2

Postprzez szefo2 » czwartek, 5 lut 2015, 01:16

Nie tylko Siemanko w RT Ogryzek również.
szefo2

Postprzez gabrally » czwartek, 5 lut 2015, 09:38

Mariusz napisał(a):Ze zdjęć które widziałem wygląda, że będzie tylko trochę śniegu a pod nim zmrożony szuter. Myślicie, że kierowcy będą jeździć na wąskich czy szerokich oponach?

Na wąskich. Śniegu jest sporo, i tak jak mówisz, pod spodem lód. Może nie jest to Szwecja ale jest naprawdę dobrze. :) Dziś też troszkę posypało.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez jacko » czwartek, 5 lut 2015, 10:18

Jarek55511 napisał(a):C-Rally było chyba za drogie,bo to firma tylko dla bogatych. No i kiedyś ktoś coś pisał na J. Kołtuna i chyba jednak było ziarenko prawdy.

jesli chodzi o to C-Rally to w wiekszosci wywiadow jak pada ta nazwa od razu pada tez nazwisko Urmo Aava, chocby Maciek Rzeznik w ostatnim numerze WRC, tak doswiadczony kierowca to raczej ich przewaga nad konkurencja w PL
jacko
A5

Postprzez Mariusz » czwartek, 5 lut 2015, 18:03

gabrally napisał(a):
Mariusz napisał(a):Ze zdjęć które widziałem wygląda, że będzie tylko trochę śniegu a pod nim zmrożony szuter. Myślicie, że kierowcy będą jeździć na wąskich czy szerokich oponach?

Na wąskich. Śniegu jest sporo, i tak jak mówisz, pod spodem lód. Może nie jest to Szwecja ale jest naprawdę dobrze. :) Dziś też troszkę posypało.

Po cichu liczyłem, że będzie można zobaczyć porównanie Sottozero przed Szwecją, ale wygląda, że będzie tak jak mówisz, bo Consani testował na cienkich, czyli jeśli mnie katalog opon nie oszukuje to są to WR5.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez Dani » czwartek, 5 lut 2015, 18:57

Śniegu jest w cholerę, będzie to niemal całkowicie śnieżny rajd.
Dani
N3

Postprzez Voo » czwartek, 5 lut 2015, 23:26

Czy zawodnicy startujący w JERC są z automatu klasyfikowani także w ERC3, czy też jest to kwestia tego do czego się zgłosili?

Zmierzam do tego, czy Chuchała walcząc o mistrza Europy juniorów może przy okazji powalczyć o mistrza Europy w ośce?
Voo
N3

Postprzez Cubson » piątek, 6 lut 2015, 02:00

Voo napisał(a):Czy zawodnicy startujący w JERC są z automatu klasyfikowani także w ERC3, czy też jest to kwestia tego do czego się zgłosili?

Zmierzam do tego, czy Chuchała walcząc o mistrza Europy juniorów może przy okazji powalczyć o mistrza Europy w ośce?

Zgodnie z tym co znajduje się na oficjalnym serwisie fiaerc.com wszyscy zawodnicy zgłoszeniu w ERC Junior zdobywają i walczą również o punkty w ERC 3. Do cyklu juniorów zaliczanych jest jednak tylko 6 eliminacji, dlatego kierowcy uczestniczący tylko w tych rozgrywkach mają teoretycznie mniejsze szansę na sukces w końcowej klasyfikacji mistrza ośki ERC :)

Zapraszam do zabawy na profilu GRB: kto lepszy w Rally Liepaja?

https://www.facebook.com/GRBrodacz/phot ... 95/?type=1
facebook.com/GRBrodacz
youtube.com/GRBrodacz
instagram.com/GRBrodacz
Cubson
N2

Postprzez filantrop » piątek, 6 lut 2015, 10:42

Mad Max napisał(a):twg. to przyszło mi do głowy że C-Rally było tak zajebi*** że Siemanko aż się do RallyTechnology przeniósł...

nie no było mega h.u.j.o.we skoro mu przez pół sezonu budżet łatali. samo zło!
filantrop
N2

Postprzez Cendra » piątek, 6 lut 2015, 12:11

C-rally chyba nie przygotowuje Pugów, to co się dziwić?

Swoją drogą ciekawe kim w C-rally jest Pani Dominika Tajner, znana również jako żona Michała Wiśniewskiego.
Cendra
A6

Postprzez Aro90 » piątek, 6 lut 2015, 12:23

Cendra napisał(a):C-rally chyba nie przygotowuje Pugów, to co się dziwić?

Swoją drogą ciekawe kim w C-rally jest Pani Dominika Tajner, znana również jako żona Michała Wiśniewskiego.

C-Rally w tamtym sezonie obsługiwało 208 Ogryzka, poza tym może nie mają na wynajem i dlatego Wojtek poszedł do RT, 208 którą jedzie w Lipawie jest chyba byłą rajdówką Krausa. A ja ciekawy jestem kim jest Kołtun w C-Rally czasem mam wrazenie jakby byl wlascicielem ale w necie pisze ze są nimi p. Oborski(były szef Cersanit RT) i p.Pięta...
Aro90
N3

Postprzez ryjas » piątek, 6 lut 2015, 16:40

Trzeci czas Kajta w Quali. Breen niewiele gorzej od Lukjaniuka. No ale ponoć więcej tam szutru niż śniegu. Coś mi się zdaje, że właśnie w tej kolejności może się skończyć rajd. Chyba, że warunki się zdecydowanie pogorszą, wtedy Lukjaniuk i Kajto będą radzić sobie lepiej od Breena.
ryjas
N3

Postprzez Hubertos » piątek, 6 lut 2015, 16:58

Cendra napisał(a):C-rally chyba nie przygotowuje Pugów, to co się dziwić?

Pani Tajner jest menedżerem z tego co wiem.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME