Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Rajdy w TV

Postprzez Gąsior » wtorek, 27 sty 2015, 13:56

Jako abonent WRC+ od samego początku (połowa zeszłego roku) stwierdzam, że tegoroczna relacja z Monte była najsłabszą z dotychczasowych (mało materiału, powtarzalny). (Aż musiałem sprawdzić kim jest Idris Elba - z ciekawości). Promotor tak się podjarał tym startem, że nękał nas tym materiałem codziennie. Może problemem były warunki, które chyba ograniczały trochę loty śmigłowców.
Co do wyboru między ipla i wrc+ - widziałem dla porównania Polsat i jeżeli ktoś ma możliwości językowe to opcja angielska jest o niebo lepsza od naszej. Goście mówią co się dzieje i ma to odniesienie do tego co na ekranie. Nasi, czyli Borowczyk i Gac na Eurosporcie (taka widac polska maniera) tłuką coś co sobie wcześniej przygotowali w oderwaniu od pokazywanego materiału - sprawia to wrażenie wielkiej improwizacji.
Gąsior
N3

Postprzez woocasch » wtorek, 27 sty 2015, 14:06

wrcgrzesiek napisał(a):Stawiam krate browarów za rip podsumowania monte (koniecznie do ściągnięcia na dysk)

A musi być podsumowanie całego Monte, czy może być każdy dzień z osobna? No i czy musi być po polsku czy angielski też wchodzi w grę?
http://wrc.mirafiori.com/wrc_2015/ tutaj są relacje do ściągnięcia na dysk, czekam na piwo :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez wrcgrzesiek » wtorek, 27 sty 2015, 16:13

Ale chodzi o rip z polsatu. Najlepiej wszystko co bylo, ale za samo podsumowanie skrzynka piwa :)
wrcgrzesiek

Postprzez woocasch » wtorek, 27 sty 2015, 16:54

Co za wymagania :) byle tylko nie dać skrzynki piwa :D
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez kremer » wtorek, 27 sty 2015, 17:07

Dzień 3 http://....org/.../1037066
Dzień 4 oesy live http://....org/.../1037380

tylko tyle znalazłem
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Cairo » środa, 28 sty 2015, 08:33

Gąsior napisał(a):Jako abonent WRC+ od samego początku (połowa zeszłego roku) stwierdzam, że tegoroczna relacja z Monte była najsłabszą z dotychczasowych (mało materiału, powtarzalny). (Aż musiałem sprawdzić kim jest Idris Elba - z ciekawości). Promotor tak się podjarał tym startem, że nękał nas tym materiałem codziennie.

Dokładnie!! W każdym podsumowaniu kilka min relacji z przejazdów z gośćmi. Co mnie to interesuje?? Super fascynujące jest ogladanie 5ty raz jak Ogier z jakimś czarnskórym aktorem kręci beczki na ulicy. Co za ludzie decydują o tych relacjach, napewno nie miłośnicy rajdów.
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez seal » środa, 28 sty 2015, 09:51

Cairo napisał(a):Co za ludzie decydują o tych relacjach, napewno nie miłośnicy rajdów.

To jest biznes, więc rządzi się swoimi prawami. Zapewne chcą aby transmisja trafiła do szerszego grona osób,
więc kombinują na różne sposoby. Dobrym rozwiązaniem byłoby ankietowanie i dostosowywanie transmisji do oczekiwań widzów.
seal
A5

Postprzez Dani » środa, 28 sty 2015, 10:20

btw. Nie rzuciło wam się w uszy notorycznie powtarzanie imienia Tanaka przez Jędrzejewskiego "Ojt" zamiast "Ott"? Chociaż może w rzeczywistości ma rację, albo ktoś wie jak prawidłowo powinno się to imię wymawiać ;)
Dani
N3

Postprzez G.R.E.G » środa, 28 sty 2015, 17:31

jesli dobrze słyszałem na radiu rajdowym WRC ,Colin i Becsy Wecsy tak samo wymawiali imie Tanaka - Ojt
Moje Produkcje http://rallymovies.xt.pl
To nie był five minus - Lechu K. :D
G.R.E.G
N2

Postprzez krzysiek_swrt » środa, 28 sty 2015, 18:13

na moto wizji była godzinna relacja z monte i nawet Roberta kilka razy pokazali ale nie za dużo.
krzysiek_swrt
N3

Postprzez Rules » środa, 28 sty 2015, 19:18

Odnośnie tego, że Roberta było mało w relacjach.

Ciekawy przypadek Roberta Kubicy

http://www.autogaleria.pl/nowosci/motor ... ta-kubicy/
Rules
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 28 sty 2015, 20:13

Na Pirelli tez jechał Prokop i jego tez pokazali i tez mało.
Zawsze mało pokazywali prywaciarzy bo raz ze fabryki graja główna role a dwa ze mało który prywaciarz wbijał się tak wysoko. Ostatnio Petter Solberg.
Także wcale nie tak o opony poszło.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez jacko » środa, 28 sty 2015, 20:41

MSG Racing napisał(a):(...)Także wcale nie tak o opony poszło.

w TV na power stage'u banery michelina pokazywali co ok 10 sekund :) w stopce na dole strony wrc.com michelin jako glowni sponsorzy i partnerzy to: michelin, volkswagen, citroen i hyundai, fabryki placa sporo siana takze ich reklamowanie w trakcie rajdu jest po prostu wpisane w cene, nie ma co sie łudzić, ze beda pokazywali wiecej RK zwlaszcza jak uzywa pirelli, druga strona medalu jest to, ze pirelli to aktualnie dostawca opon dla F1;)
jacko
A5

Postprzez MSG Racing » środa, 28 sty 2015, 20:56

Wlasnie Pirelli nie jest partnerem tego cyrku czy fabryk tylko RK i dlatego go nie ma na dole w tej stopce.
Inaczej nie tylko o opony tutaj chodzi. Ale szukajcie dziury w calym.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez krzysiek_swrt » środa, 28 sty 2015, 21:05

Co do Petera Solberga to o ile dobrze pamiętam pokazywali go dość dużo nawet jak jeździł w teamie prywatnym.
krzysiek_swrt
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne