Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Re: Rajdy w TV

Postprzez kij » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:42

filantrop napisał(a):może jakaś petycja do polsatu żeby zdjeli borowczyka ???

Eee, Borowczyk nie jest zły. Jakoś te jego wywody i głupoty dobrze się słucha. Bez niego to by było jak na Karowej bez Szaji (chociaż nigdy nie byłem ;) )
Co najwyżej na kompana by mu się przydał eks-szofer jakiś konkretny, bo Grzesiu Jędrzejewski to tak trochę zagubiony się wydaje.

Domson napisał(a):Imo dopóki nie pojawił się VW w WRC to jakoś te relacje wyglądały sensownie. z 2011 czy 2012 relacje z WRC to bajka. Teraz pokazują tylko VW głównie. Taka prawda niestety.

To nie problem z HW jest, tylko że promotor i sponsor HW to jedna banda. Promotor powinien być bezstronny i zapewniać ogólną atrakcyjność medialną cyrku WRC, a nie promować jednego producenta aut, bo Ci akurat wożą ich logo na masce.

P.S. Żeby nie było, że bronię HW, ich nimi samymi w sobie też nie przepadam, ale to względy historyczne ;)

Edyt jeszcze.
Eccelstone jest jaki jest, ale dba o atrakcyjność całości F1, jeśli nie jest w 100% czy nawet w 50% obiektywny w tym co robi, to i tak wygląda to o kilka poziomów lepiej niż to co robi RB MH
kij
N3

Postprzez iceman150 » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:56

Borowczyka to ja akurat lubię słuchać w rajdach, pasuje tu o wiele bardziej niż do F1. Po za tym nie przychodzi mi do głowy żaden inny sensowny komentator, pamiętaj "Lepsze wrogiem dobrego". A to, że relacje są marne to nie wina Borowczyka tylko beznadziejnego promotora o ile promotorem można nazwać która dba tylko o własny interes.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Domson » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:04

Borowczyk ma dobry głos do rajdów, ale okropnie mnie drażni jak plecie głupoty np. o tym kto ma jakie opony, a ja wiem , że mówi błędnie :D
Domson
A6

Postprzez TomMaz » poniedziałek, 26 sty 2015, 17:33

Domson napisał(a):Borowczyk ma dobry głos do rajdów, ale okropnie mnie drażni jak plecie głupoty np. o tym kto ma jakie opony, a ja wiem , że mówi błędnie :D

On tego sam nie wymyślił, tylko zaproszony ekspert Kościuszko... Chodzi dokładniej o OS1 to tam Kościuszko nie wiedział o co biega z naklejkami na tylnej szybie, potem sobie wysnuł że jedna kreska znaczy że bez kolców, a Latvala jedzie na slicku (może się przejęzyczył z zimówką bez kolca, ale tak powiedział) Najlpsze że sekundę wcześniej pokazywali przednie koło Latvali z kolcem. Potem Panowie Borowczyk i Jędrzejewski zaczeli brnąć w teorie Kościuszki że różnica czasó między Ogierem a Latvala i Mikelsenem wynika właśnie z doboru opon, chociaż wszyscy jechali na takim samym konfigu zima/kolec na krzyż.
TomMaz
N3

Postprzez seal » poniedziałek, 26 sty 2015, 19:25

Domson napisał(a):Borowczyk ma dobry głos do rajdów, ale okropnie mnie drażni jak plecie głupoty np. o tym kto ma jakie opony, a ja wiem , że mówi błędnie :D

Dlatego komentować powinny osoby z doświadczeniem zawodniczym. Ja osobiście lubię słuchać Grzegorza Gaca.
seal
A5

Postprzez iceman150 » poniedziałek, 26 sty 2015, 19:37

Gac wystarczy mi na Dakarze. Każdy ma swoje preferencje, ale Borowczyk to też nie jest człowiek z nikąd i dość mocno siedzi w temacie. Fakt, że i jemu zdarzają się wpady no ale nikt nie jest nieomylny zwłaszcza w komentowaniu live.
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
iceman150
N3

Postprzez filantrop » poniedziałek, 26 sty 2015, 19:50

kij napisał(a):
Eee, Borowczyk nie jest zły. Jakoś te jego wywody i głupoty dobrze się słucha. Bez niego to by było jak na Karowej bez Szaji (chociaż nigdy nie byłem ;) )

no widzisz, nie byłeś a mówisz... ja Borowczyka nie trawię. straszne głupoty gada. przekręca, myli się, podaje nieprawdziwe informacje. i nie mówię tu o ostatniej relacji tylko ostatnich dwunastu czy tam ilu latach w komentowaniu WRC. f1 wolałem oglądać na RTL
filantrop
N2

Postprzez Dzukis » poniedziałek, 26 sty 2015, 20:06

ma ktoś link do stream z relacji na polsat sport extra ?
Dzukis

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 26 sty 2015, 20:14

Lepiej niech ktos nagra :)
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez TomMaz » poniedziałek, 26 sty 2015, 20:59

Nic ciekawego, zlepione w jedno podsumowania dnia i w właściwie nic więcej. Dorzucili załogę szpiegowską M-Sportu jak jeździła w piątek i przekazywała info kierowcy.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 26 sty 2015, 21:00 przez TomMaz, łącznie edytowano 1 raz
TomMaz
N3

Postprzez kij » poniedziałek, 26 sty 2015, 21:00

filantrop napisał(a):
kij napisał(a):

no widzisz, nie byłeś a mówisz... ja Borowczyka nie trawię. straszne głupoty gada. przekręca, myli się, podaje nieprawdziwe informacje. i nie mówię tu o ostatniej relacji tylko ostatnich dwunastu czy tam ilu latach w komentowaniu WRC. f1 wolałem oglądać na RTL

Jednak zaczynam się wahać.
Popchnął trochę za dużo głupot w tej relacji z rajdu całego, chyba że to tylko montaż z tych kilku dni i te głupoty popychał na bieżąco.
Osłabłem jak stwierdził, że Robertowi nie przeszkadzało narzucanie śniegu przez Ogiego, (do czego po 5 oesie się przyznał), i że drugiego dnia też otwiera trasę.
Chłopaki wypadałoby, żeby korzystali ze strony WRC, to wiedzieliby kto kiedy i przed kim jedzie.
kij
N3

Postprzez TomMaz » poniedziałek, 26 sty 2015, 21:02

kij napisał(a):
filantrop napisał(a):
kij napisał(a):

Jednak zaczynam się wahać.
Popchnął trochę za dużo głupot w tej relacji z rajdu całego, chyba że to tylko montaż z tych kilku dni i te głupoty popychał na bieżąco.
Osłabłem jak stwierdził, że Robertowi nie przeszkadzało narzucanie śniegu przez Ogiego, (do czego po 5 oesie się przyznał), i że drugiego dnia też otwiera trasę.
Chłopaki wypadałoby, żeby korzystali ze strony WRC, to wiedzieliby kto kiedy i przed kim jedzie.

Tego nie mówił Borowczyk tylko Jędrzejewski, w ogóle zero ogarnięcia że RK przed nim na trasie jechał...
TomMaz
N3

Postprzez filantrop » poniedziałek, 26 sty 2015, 22:04

Pan Borowczyk potrafił w 2005-6 roku powtarzać że Loeb to nie jest tylko spec od asfaltu :) dobra dajmy mu już spokój. widocznie ma tam ciepłą posadkę i tyle. gdyby motorsport się liczył w naszym kraju to już dawno by dali tam kogoś kto ma do tego dar i wiedzę. a tak to wychodzą z założenia że i tak się cieszymy że jest relacja w tv, to nie muszą się spinać.

ciekawe czy na Rajdzie Polski puszczą jakąś ekipę(Polsat) na oesy w celu relacji? i nie mówię tu o załodze. chociaż fajnie by było gdyby tak jak na Dakarze jeden Holender był kierowcą buggy i reporterem jednocześnie. ciekawe czy mogłoby się to sprawdzić w rajdach płaskich???
filantrop
N2

Postprzez iceman150 » poniedziałek, 26 sty 2015, 22:25

Zapewne chodziło ci o Jurgena Van den gorberga (możliwe że strzeliłem literówkę). No w sumie Byśkiniewicz i Wiślak komentowali rajdy RSMP jako startujący zawodnicy w TVN Turbo.
iceman150
N3

Postprzez wrcgrzesiek » wtorek, 27 sty 2015, 13:17

Stawiam krate browarów za rip podsumowania monte (koniecznie do ściągnięcia na dysk)
wrcgrzesiek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne