Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:15

maro, zaproponuj w takim razie coś, co spowoduje ,ze wiadome osoby nie będą sobie skakać do oczu za każdym razem. Tak jak pisałem - czekam na PW na mądrzejsze propozycje. To że się coniektórym to nie spodoba to zdaję sobie z tego całkowicie sprawę, tym się jednak krytyka konstruktywna różni od tego co właśnie czytam, że proponowane jest coś mądrzejszego w zamian. Wszystko co piszesz to gdybanie jakieś. Na razie sytuacja na jaką sie powołujesz nie miała miejsca, a jak będzie miała to się będę zastanawiał co z tym zrobić.
żółtodziób
A8

Postprzez woocasch » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:21

żółtodziób napisał(a):
woocasch napisał(a):Ufff, wreszcie przebrnąłem przez weekendowe zaległości na forum, szok, że przez dwa dni przybyło aż tyle stron w tym wątku.

Że co :?: :!: :?: Będzie wątek o danym rajdzie i nie będzie można w nim pisać o zawodniku uczestniczącym w tym rajdzie? A czemu zakaz ma dotyczyć tylko Kubicy?

Albo rybka, albo akwarium. Mówisz że przebrnąłeś ledwo przez to co nawalili tutaj przez 2 dni, dodaj sobie jeszcze do tego 2 strony wątków z wyzwiskami, szyderstwami, kpinami itd itp. Albo będziesz przezywał co rajd coraz większy szok, albo czegoś zakażemy pisać, albo wyrzucimy stąd kola osób. W inny sposób to nie zadziała, skoro nie zadziałało do tej pory, zdrowy rozsądek dawno już tutaj umarł.

Aby z mojej strony zakończyć off-top - może ten problem warto by było rozważać w osobnym wątku? - jak na to tak spojrzeć to masz rację, ale wg mnie zamiast zakazywać pisania na jakiś temat to lepiej wyrzucić zadymiarzy, dawać ostrzeżenia i banować. Albo przeczekać, tylko czy inni użytkownicy wytrzymają taką próbę czasu jest wątpliwe. Mnie czasem śmieszy to, że znajdzie się osoba pisząca jakby znała rajdy od 10 lat, a potem zadaje proste pytanie, które każdy, kto interesuje się rajdami dłużej niż 5min wstydziłby się zadać.

No nic, rajd był fajny, działo się, oby w kolejnych na podium nie stali tylko zawodnicy VW, bo te ich gwiazdki na ramionach to tak jakoś . . . dziwnie wyglądają. Loeb czy Citroen to by musieli mieć na sobie tylko gwiazdki, gdyby tak im się zachciało pokazać ile to razy mistrza zgarnęli :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez piotrg » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:26

Jakieś zmiany rozgraniczające jednych od drugich (bez żadnego wnikania kto ma racje a kto nie)) muszą nastąpić bo na ta chwilę to zostaje jedno rozwiązanie - nie udzielać się na "głównej" tylko wysyłać swoje podsumowania po rajdzie do wybranych osób na PW.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:29

woocasch napisał(a):Aby z mojej strony zakończyć off-top - może ten problem warto by było rozważać w osobnym wątku?

Nawet chciałem tak zrobić, ale ten wątek to i tak już "potworek", wiec dalsze offtopy mu nie zaszkodzą.

- jak na to tak spojrzeć to masz rację, ale wg mnie zamiast zakazywać pisania na jakiś temat to lepiej wyrzucić zadymiarzy, dawać ostrzeżenia i banować.

OK, to jest dla mnie wiążące.

Albo przeczekać, tylko czy inni użytkownicy wytrzymają taką próbę czasu jest wątpliwe.

Dokładnie w tym leży problem. Nie ma już na co czekać, coś trzeba zrobić.
żółtodziób
A8

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:49

No to słówko od mnie.

okun911 napisał(a):
Aaltonen napisał(a):Za to hejtują na Kubicę sami nieudacznicy, którzy nic w tym sporcie nie osiągnęli, albo bardzo niewiele, mógłbym wymieniać nazwiska czy nicki, ale szkoda klawiatury.
Tą wypowiedzią pokazałeś że sam jesteś hejterem i to dużo gorszym niż Viper, nawet on nie pisał że Kubica jest nieudacznikiem. Może i mało jeszcze osiągnął ale dużo jeszcze przed nim.
Przecież to klasyczne podejście kolegi, brak szacunku i pogarda dla każdego kto o RK mówi inaczej niż "och" "ach" jest ogólnie znany.
Od samego początku o to się rozbija rozmowa(już prawie od roku, tylko endżojkowców teraz przybyło to kilku poczuło się mocniej), każdy kto napisze cokolwiek niepochlebnego o RK od razu jest określany jako troll i hejter - dlatego jest tak jak żółty zauważył że część w ogóle przestała pisać bo i po co jak za chwilę siądzie na nim kilku takich entuzjazstów - przykład z Czopikiem jest tego najlepszy, w zeszłym roku było: "jak on śmiał coś takiego napisać, kim on jest" a w tym roku jest: "no spoko ziomuś, gość zna się na rzeczy" Ciekaw jestem ile to jeszcze razy będzie przerabiane.

Zakaz pisania o RK w temacie o rajdzie w którym startuje jest kiepski bo w głównej mierze jego startem interesujemy się najbardziej, problem jest tylko w tym o czym pisałem powyżej - albo pisz "OCH" "ACH" albo spier**** trollu

piotrg napisał(a):Jakieś zmiany rozgraniczające jednych od drugich (bez żadnego wnikania kto ma racje a kto nie)) muszą nastąpić bo na ta chwilę to zostaje jedno rozwiązanie - nie udzielać się na "głównej" tylko wysyłać swoje podsumowania po rajdzie do wybranych osób na PW.
Jestem również za, ale skończy się to i tak że pewna cześć będzie się wtrącały innym, szydery też się nie pozbędziesz, więc nie do końca tędy droga, ale w jakimś stopniu podzielam zdanie kolegi.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez viper » poniedziałek, 26 sty 2015, 14:59

kij napisał(a):Panowie, jest wiele odcieni szarości między białym i czarnym.
Bardziej może chodzić o zakazanie dyskusji typu:
U1. Kubica znowu wydzwonił bo gniótł za bardzo.
U2. Ale to przecież nieważne, bo tempo dobre miał.
U1. Ale to ważne bo punkty się liczą.
U2. Nie nie, to nie ważne bo ciągle się uczy.
U1. ...
U2. ...
U3. ...

To ja ci dam inny przykład na zakazanie
U1 Kubica to mega kozak jestem pod wrażeniem zlać MS Na Oesie jakims padłem
U2 ale to przecież nie ważne bo jak umie wygrac oes to skuteczność zaraz przyjdzie
U3 jak zaraz jak juz gościu przejechał 20 rajdow i mety nie widac tylko od swieta sie zdarza.
U4 to nic ja wole jak dzwoni ale wygrywa oesy bo sa emocje
U5 jakie emocje jak Jest po za rajdem przez rally 2
Itd.
Jak ktos chce sie podjąć ktory dialog jest tym dobrym a ktory złym to ja życzę powodzenia :)
No kolego przecież to sa argumenty z każdej strony czy tych " złych czy dobrych" a to ze jedni i drudzy maja inny punkt widzenia ja nie widzę nic złego.

Za bardzo zaczynacie wnikać w forum. Moim zdanie powinno sie tępić " wycieczki osobiste " typu to troll on tutaj trolluje to hejt itd. Jeżeli ktos używa argumentów to nie jest hejterem ani trolem.

Hejterem dla mnie jest ktos kto napisze np.
" kubica to dzwonnik a oesy wygrał fuksem a wszyscy podniecają " no chyba jest roznica w stosunku do tekstu w stylu.
" Kubica jest szybki na pojedynczych oesach ale brakuje mu dojeżdżania do mety, bo jak by musiał dojechać to by jechał wolniej a co za tym idzie nie wygrywał by oesow po 50 s z Ms ktory musi dojechać
No ludzie chyba jest roznica miedzy tymi stwierdzeniami, bo pierwszy to spłycony komentarz a drugi konkretny argumen dlaczego ktos ma takie zdanie.

Nie wierze zeby któryś z fanatyków na tym forum powstrzymał sie od zdania w stylu kubica to zawodnik światowej klasy po jakims dobrym wyniku po pierwszym udanym oesie.
Żóltodziob to nie przejdzie w żadna strone. Moim zdanie niech kazdy pisze co chce byle bez wycieczek osobistych,ale z argumentami, bo tekst w/w jest bez argumentów.
viper
S2000

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:08

Cóż, nie będę odnosił się do zaczepnych wypowiedzi powyżej, bo za chwilę zostanie to zinterpretowane jako próba robienia zadymy.

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że Mistrz Polski na takie samo zdanie o Robercie jak ja i wielu tutaj piszących.
Tomasz Czopik również doszedł do wniosku, że droga obrana przez Roberta jest słuszna, widząc jakie robi postępy w jeździe w WRC.

Wiadomo, że znajdą się tacy którzy mają inne zdanie, jednak co ono znaczy przy opinii Mistrzów Polski. Mniej niż niewiele.

Co do zakazu wypowiadania się na temat Kubicy, przemilczę ten poroniony pomysł.
Aaltonen
N3

Postprzez ceofx » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:13

O taki wynik nic nie robiłem!
GRATULACJE ROBERT I MACIEK! daliście do myślenia fabrykom , siedzą teraz i myślą "wtf? jak to możliwe" :D
Mam nadzieje że R i M nie czytają tego tematu bo żal.pl. (cebulactwo i fachowość niektórych "polaków" którzy maja same osiągnięcia w motorsporcie wiec maja prawo krytykować, ba DORADZAĆ , wiedzieć co lepsze, i WYMAGAĆ )
Hejterzy pochwalcie się swoimi osiągnięciami prywatnymi , oraz tym ile przelaliście na konto sponsorów RK , aby mieć prawo sugerować co ma robić, jak ma robić , i krytykować. Wsadzcie swoje oczekiwania w d...obre zimowe buty :lol:

1. Nie pokrzykuj. 2. Zapoznaj się z regulaminem. żółtodziób
Ostatnio edytowano poniedziałek, 26 sty 2015, 15:15 przez ceofx, łącznie edytowano 1 raz
ceofx
N1

Postprzez Domson » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:14

Weź uspokój się już Aaltonen, bo i mnie drażnisz.

Nikt kto jest obiektywny na tym forum, włącznie z Viperem nie podważa umiejętności Roberta, bo tylko ktoś całkowicie zaślepiony nie widzi , że Kubica nie jest jednym z wielu kierowców, tylko ma nieprzeciętny talent i umiejętności.
Ale trzeba przyznać rację, że skuteczność musi poprawić Robert, żeby wskoczyć do fabryki i sam Robert też o tym mówił, więc nie walmy na ślepo że jest super fantastycznie. Jest super fantastycznie, ale to jedna strona medalu - szybkościowa. Teraz trzeba ogarnąć drugą - skuteczność. Mam nadzieję ,że już niedługo wszystko zagra.

Trzeba czekać na rozwój sytuacji. Jestem pewien, że prędzej czy później osiągnie sukcesy, ale równie dobrze może być jak Colin - osiągnie sukcesy i podbije serca fanów rajdowych, ale od czasu do czasu będzie musiał sobie walnąć :mrgreen:
Domson
A6

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:19

Domson, ale co ma awaria alternatora i układu hamulcowego do braku skuteczności bo nie bardzo rozumiem?
Aaltonen
N3

Postprzez Domson » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:21

Aaltonen napisał(a):Domson, ale co ma awaria alternatora i układu hamulcowego do braku skuteczności bo nie bardzo rozumiem?

Ja piszę głównie w kontekście ss8, gdzie jednak nie musiał tak odlecieć. Awaria alternatora - ciężko stwierdzić czy jest efektem uderzenia na ss1 czy nie, i tego się nie dowiemy. Może tak, może nie. Hamulce -sprawa wiadoma.
Domson
A6

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:24

viper - osobiste wycieczki to oczywiście najpodlejsze z rzeczy jakich się dopuszczają ludzie na tym forum, ale jak najbardziej dostrzegam w tym wszystkim Twoją cegiełkę. Prosiłem wielokrotnie, żeby odpuścić, przytaczałem masę argumentów, a ty nadal prowadzisz tę samą przegraną walkę. W związku z moimi propozycjami odezwało się przez PW parę osób i większość zgodnie uważa fanatyków za znacznie większy od Ciebie problem i również jest za banowaniem i zaostrzeniem kryteriów przyznawania "nagród". Nie zmienia to jednak faktu,że nie było potrzeba wiele wyobraźni, żeby się domyślić jak się skończą kolejne Twoje wpisy na temat Kubicy. Inni jakoś potrafią to przewidzieć i sami odpuszczają, nie proszeni przeze mnie o nic, tylko Ty jeden masz jakąś "misję" do spełnienia. Sorry, ale jedynym który jest od robienia tutaj porządku jestem ja, i wielokrotnie pisałem ci, ze twoja działalność wcale mi nie ułatwia sprawy, ponieważ w związku z ciągle przewijającą się przez te wątki Twoją osobą ciągle powstają kontrowersje kto jest rzeczywistym prowodyrem. Moim zdaniem prowokują głównie fanatycy, ale po pierwsze ja mogę się mylić i przy podejmowaniu jakichkolwiek decyzji muszę zawsze brać poprawkę na taką możliwość, a po drugie naprawdę nie brakuje ludzi, którzy uważają inaczej. Najwięcej jest zaś tych, którzy uważają, że najrozsądniej byłoby ukarać obie strony. I nie mówię wcale o osobach bezpośrednio zaangażowanych w ten spór, bo ich zdanie w ogóle nie jest brane przeze mnie pod uwagę. Nie chcę powiedzieć przez to, że jesteś "na wylocie" jak niektórzy, ale zdecydowanie masz problem z dostrzeżeniem własnych przewinień, prawdopobobnie nie byłoby takiej akcji, albo byłaby ona znacznie mniejsza gdyby nie Twój upór. Nie wystarczy mieć rację, nie wystarczy mieć do czegoś prawa, ze wszystkiego trzeba umieć rozsądnie korzystać.
żółtodziób
A8

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:27

Nikt nie pisał o awarii hamulców w kontekście skuteczności - każdy powtarzał że to awaria nie zawiniona przez kierowcę
Natomiast awaria alternatora/problem z prądem powstał na skutek przygody z SS1 i sam RK o tym mówił i wielokrotnie były jego słowa przytaczane
Wycieczkę na SS8 i straty 7min już można nazwać brakiem skuteczności, a poprzedni sezon każdy wie jak wyglądał
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Aaltonen » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:32

No to rzeczywiście, dwie przygody SS2, SS8 na 350 km oesowych, w rajdzie tak trudnym jak Monte Carlo, jadąc go drugi raz - to skuteczność - tragiczna. :roll:
I nie mówimy o kimś kto się wiózł na oesach tylko zapiedzielał non stop.

To co mamy powiedzieć o Loebie który urwał koło jadąc tu chyba 10 czy 11 raz?
Aaltonen
N3

Postprzez martin.h » poniedziałek, 26 sty 2015, 15:35

Loeb powinien się zastanowić, czy dla niego ważna jest szybka jazda czy dojeżdżanie do mety na wysokich pozycjach ;)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata