okun911 napisał(a):Mała poprawka nie 120km tylko 135km (+-10%)
Wiem ale zobaczysz ze bedzie 120. Max 125, bo taniej i krócej jak pzm wymusza to organizator pojdzie na skróty.
Aaltonen napisał(a):Nie raz jechałem w rajdzie i na opisie nie szło sie wysikac a o zjedzeniu obiadu można było zapomnieć.
Nie na opisie, tylko na zapoznaniu. To raz.
A dwa, że zapoznanie też trzeba umieć zrobić. Czasu może braknąć jak się jedzie po 3 razy - tak naprawdę nie wiadomo po co, i cofa się na każdym zakręcie po 3 razy - a takich nie brakuje. Mi nigdy nie brakowało czasu.
Zresztą w dobie dzisiejszych rejestratorów video, jechanie 3 razy zapoznania to głupota. Powinny być dwa przejazdy.
Zwał jak zwał i w czym problem, bo ja go nie widzę. Cos to zmienia w kwestii ze ktos czegoś nie zrozumiał.
To sobie rób opis z video ja nie mam zamiaru. Jak jest 3 razy w regulaminie to ma byc czas na 3 razy i nie ma dyskusji, a jak nie ma czasu to niech zrobią 2, ale oficjalnie..
Kramar ci wytłumaczył ,wiec ja nie będę sie produkował. Harmonogram ma byc uniwersalny , bo w każdym regionie jest to albo łatwiej albo trudniej zorganizować.
karluum napisał(a):Krakowski w 2002 miał 120 km i był zrobiony w jeden dzień. Nie pamiętam oesów ale były bodajże 3 pętle po 4 odcinki. Gdyby nie śmierć Bartka Sitka byłyby to bardzo fajne zawody. Pojechaliśmy, obejrzeliśmy i wróciliśmy do domów bez większej spinki.
Skracanie kilometrów oesowych i rozbijanie na dwa dni jest kompletnie bez sensu. Bo koszt ( w szczególności dla tych małych) noclegów i wyżywienia dla tych małych potrafi stanowić niezłą sumkę.
No a dla tych dużych nie chodzi o nocleg, bo koszt 1 km oesowego r5 waha sie od 150 do 200 euro czyli 60 000 taniej przy 40 km oesowych i co teraz

na kogo patrzymy. Ja ci mowie ze organizacyjnie przy 3 przejazdach nie jestes wstanie zrobic tego rajdu,
acha i jeszcze jedno , bo do tej pory nikt o tym nie wspomniał.
Kolejnych kilka godzin dolicz na testowy bo do tej pory w rsmp 40 samochodów robiło testowy a od tego roku organizator musi założyć ze bedzie 80 bo rpp zlikwidowane.
Nie ma takiej opcji zeby przy 160 km zrobic to tak zeby wszystko miało ręce i nogi od piątku rana do niedzieli, bo to by świadczylo ze w piatekmusisz zrobic 160 km opisu w praktyce 480 km plus kilkaset dojazdowek, bo po opisie nie mozesz jechac pod prąd a to czasem od mety do startu 40 km jednego oesu + bk --- nierealne
W sobotę testowy i pierwszy dzien rajdu a
Niedziela klasycznie drugi.