Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez slivex » poniedziałek, 26 sty 2015, 00:44

na razie to porównanie mocno na wyrost ale colina tez kibice kochali za sposób w jaki nie zdobywał mistrzostw
slivex
N2

Postprzez piotrg » poniedziałek, 26 sty 2015, 01:09

Zółtodziób moja propozycja na spokój na forum taka, pomyśl nad tym żeby od następnej rundy rsmś na pozostałe 12 tworzyć dwa oddzielne tematy np. Rally Sweden 2015 i Rally Sweden 2015 FANS RK. Ludzie się podzielą na dwa obozy Kubicomaniaków i tych co też kibicują RK ale w trochę inny sposób i chcą obiektywnie pogadać o wynikach RK (ale nie tak obszernie że cały temat to spory o jego osobę) ale przede wszystkim o samym rajdzie i pozostałych zawodnikach. Nikt nie będzie się kłócił i wchodził sobie w drogę bo będzie pisał w innym temacie. Tobie zaoszczędzi to czas i nerwy. Bo tego co obecnie jest tu napisane nie da się czytać, człowiek ma wrażenie nie obrażając nikogo że czyta wypowiedzi podjaranych dzieci.
Viper - Syzyfie, podziwiam cię, ty chyba w edukacji robisz i to w resocjalizacji stąd ta upartość i wiara.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez wrc1600 » poniedziałek, 26 sty 2015, 01:52

Jersey napisał(a):A ja proponuje poczytać co piszą ludzie ktrórzy na rajdach znają się najlepiej:
TOMASZ CZOPIK:
No dobra skończyło się,,,, :(( Jechał przepięknie, zrobił kawał roboty, wszyscy o nim mówią, zagrał na nosie Michelinkowi, wzbudził emocje (różne ale przeważnie max pozytywne, reszta niech spada albo coś się pozna na rajdach, ewentualnie spróbuje sam pozapierdzielać :)) Wolę takiego Roberta niż dojeżdżajacego za marne punkty 8 min. za liderem.... Wielu na tym Rajdzie popełniło błędy, wielu jechało taktycznie, to niebywały Rajd! To co zrobił RK na 50-cio km oesie to niebywałe i wszystkie znakomitości tego sportu to wiedzą i o nim mówią (Kosmita - dziennikarze na strefie.
Mam nadzieję że Szwecję dojedzie bo to chyba nie ulubiona eliminacja ale potem będzie lepiej. Pamiętajmy on jedzie starszym WRCem w prywatnym Teamie. ROBERCIK JESTEŚ THE BEŚCIAK!! i Twój Pilot też

WOJCIECH CHUCHAŁA:
RK wymiata ! Potrafi pojechać szybciej niż mistrzowie świata. Samo bycie na mecie nie jest na dzień dzisiejszy aż tak istotne. Na mecie może być każdy szofer, a wygrywać z całym światem może tylko on. Droga do jego mistrzostwa niebawem się zacznie. Tak myślę.
RK king !

COLIN CLARK:
My Man of the Monte has to be Kubica. Such a tricky demanding rally, and he drove like a demon! Speed was awesome

Wprawiasz hejterów w kompleksy, jak oni teraz sie beda bronic?
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez matiz » poniedziałek, 26 sty 2015, 01:57

Aaltonen napisał(a):I to są wypowiedzi prawdziwych LUDZI, którzy wiedzą o co chodzi w rajdach, zwłaszcza na poziomie WRC.

No tak bo przecież Chuchała i Czopik tyle natrzaskali tych kilometrów w mistrzostwach świata,że potrzeba by chyba kilku Loebów i Ogierów żeby ich pobić :wink:
matiz

Postprzez piotrg » poniedziałek, 26 sty 2015, 02:07

matiz napisał(a):
Aaltonen napisał(a):I to są wypowiedzi prawdziwych LUDZI, którzy wiedzą o co chodzi w rajdach, zwłaszcza na poziomie WRC.

No tak bo przecież Chuchała i Czopik tyle natrzaskali tych kilometrów w mistrzostwach świata,że potrzeba by chyba kilku Loebów i Ogierów żeby ich pobić :wink:

Oj matiz matiz igrasz sobie, za chwilę przerobią cię z powrotem - z chevroleta na daewoo a potem na malucha :lol:
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez viper » poniedziałek, 26 sty 2015, 02:27

matiz napisał(a):

Wyjąłeś mi to z ust szukają kolegi ktory potwierdzi ich teorie,a jeszcze rok temu ten sam kolega czopik był be dla Forestera, a teraz to autorytet :)

Tak przynajmniej o tym świadczy tem wpis dokładnie dwie strony wstecz tego pana pozwolicie ze zacytuje Forestera :
Forester napisał(a):I już nie będziemy Czopikowi wypominać co pisał w zeszłym roku bo się zrehabilitował . :)
Kubica Królem jest i basta!

Z tego wynika ze w tamtym roku pan czopik nie posiadał wiedzy a dzisiaj juz ja posiada :)
Dzięki temu tekstowi kazda intelinta osoba zrozumie o co chodzi i czym kierują sie kubicomaniaki czy jak ich tam nazwać tzn. Nie ważne co gadać byle pozytywnie o Kubicy, a reszta to hejtery :)
To tyle nie ma co zaśmiecać wątku. Sami sobie wykopaliście dołek jakim tokiem rozumowania sie kierujecie.
viper
S2000

Postprzez Mariusz » poniedziałek, 26 sty 2015, 03:06

Ale o co chodzi? Podobała im się jazda Roberta to napisali. Niektórym się nie podobała to też piszą. To nie matematyka, tutaj się nie da nic udowodnić.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 sty 2015, 03:36

piotrg napisał(a):Zółtodziób moja propozycja na spokój na forum taka, pomyśl nad tym żeby od następnej rundy rsmś na pozostałe 12 tworzyć dwa oddzielne tematy np. Rally Sweden 2015 i Rally Sweden 2015 FANS RK. Ludzie się podzielą na dwa obozy Kubicomaniaków i tych co też kibicują RK ale w trochę inny sposób i chcą obiektywnie pogadać o wynikach RK (ale nie tak obszernie że cały temat to spory o jego osobę) ale przede wszystkim o samym rajdzie i pozostałych zawodnikach. Nikt nie będzie się kłócił i wchodził sobie w drogę bo będzie pisał w innym temacie. Tobie zaoszczędzi to czas i nerwy. Bo tego co obecnie jest tu napisane nie da się czytać, człowiek ma wrażenie nie obrażając nikogo że czyta wypowiedzi podjaranych dzieci.

Mówię zupełnie serio - od wczoraj to rozważam. Znaczy coś w tym stylu, bo nie dokładnie to. Myślałem, żeby po prostu oddać rzeczonej ekipie temat "Starty Kubicy w Rajdach". Tam niech sobie piszą co chcą i jak chcą. Jest kilka merytorycznych przesłanek, żeby tak właśnie zrobić. Po pierwsze zgody między nimi a viperem nie będzie nigdy. Jeśli każdy będzie miał swoje terytorium to nie będzie żadnych kontrowersji kogo walić po łapach - zawsze tego, kto jako pierwszy wkroczy na nie-swój teren i nikt nie będzie mógł mieć żadnych wątów jak dostanie "nagrodę".

Drugi powód jest dużo bardziej merytoryczny. Temat Kubicy dominuje ten wątek. Prowadziłem korespondencję z jedynym z krytyków vipera i padł zarzut, że to viper przez swoje uporczywe wcinki zawłaszcza wątki. To tylko połowa prawdy, ponieważ druga strona też się zachowuje jak by w rajdzie WRC startował tylko Kubica. No, może jeszcze Loeb, Ale Latvala? Mikkelsen? Padło choćby jedno zdanie na ich temat? To się właśnie nazywa zawłaszczyć temat. Dopóki Kubica nie zaczął startować w WRC dyskusja zawsze dotyczyła wszystkich kierowców, teraz zwyczajnie nie ma miejsca dla osób, które by chciały o tym coś powiedzieć. Jeśli nawet wspomina się o innych kierowcach to wyłącznie w kontekście Kubicy. Ile razy przenosiłem posty, ile razy kasowałem, prosiłem, żeby o Kubicy pisać w stosownym wątku - jak grochem o ścianę. A potem płacz, że moderator jest mało uprzejmy... I żeby nie było, że się czepiam tylko jednej strony - ciężar winy leży w tym przypadku równo po stronie vipera i całej reszty. Oni wszyscy razem tak się nakręcają, że niczego poza kwestią Kubicy nie dostrzegają. Także tego, że znikają osoby, które naprawdę mają coś ciekawego do powiedzenia.

Jedyne co mnie jeszcze przed tym powstrzymuje to śmieszność takiej sytuacji dla każdego kto zajrzy tutaj z zewnątrz. Nie śmieszność rozwiązania, bo rozpaczliwa sytuacja wymaga rozpaczliwych środków, ale cała sytuacja to by była jakaś komedia. Dorośli ludzie...

Jest jednak jedna rzecz, o której myślę, że powinna być zgodna z logiką funkcjonowania tego forum, jest to łagodniejsza forma, wydaje mi się, że akceptowalna w sensie nazwijmy to "estetycznym", ale na razie nie będę się rozpisywał.Poobserwuję jeszcze trochę, zobaczę w jakim kierunku sprawy się potoczą i podejmę jakieś decyzje. Na pewno będę starał sie wpowadzić jakieś rozwiązanie systemowe.

@ Mariusz - zadzwoń do Radia Maryja i powiedz, że uważasz Rydzyka za cynika i manipulatora, posłuchaj reakcji prowadzącego audycję i wszystkich tych "wyznawców" którzy zadzwonią tam po Tobie. Tutaj właśnie chodzi o to samo, myślenie tutaj już się dawno skończyło, pozostały niezdrowe emocje, zresztą również podbudowane czymś w rodzaju religii.
żółtodziób
A8

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 26 sty 2015, 09:21

Hlor napisał(a):
Domson napisał(a):Wypadek po ss14. I tak sporo uratował tym ręcznym, gdyby nie to to by była miazga.....
https://www.youtube.com/watch?v=yhBryeZMCpw

ma chłop opanowanie, chyba lepiej wyratować nie mógł

pojawiło sie również dobre nagranie wypadku z ss8 https://www.youtube.com/watch?v=B5bHoiq3Ztk

i jeszcze warto zobaczyć https://www.youtube.com/watch?v=ai-XnEjEvYs i tu bym dodał, że bardzo cieszy jak ogląda się filmiki z Robertem i praktycznie na każdym słychać będących pod wrażeniem kibiców

To zhamowanie do prawy - lewy, ciasno przy murku to poezja :)
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Thomas » poniedziałek, 26 sty 2015, 09:50

Nawer Kosciuszko w radiowej Trojce chwalil Kubice, ze imponowal szybkoscia, siok :shock:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez ryjas » poniedziałek, 26 sty 2015, 10:33

ryjas
N3

Postprzez martin.h » poniedziałek, 26 sty 2015, 10:37

Mnie dziwi, że każdorazowy start Kubicy wywołuje tak mieszane emocje. Kibicujemy rodakowi i tutaj nie musi być obiektywizmu, nie jesteśmy jury oceniającym jego wyniki. Prawdziwy kibic jest ze sportowcem nawet jak temu nie idzie, popatrzcie choćby jak zachowują się Włosi, Hiszpanie, Francuzi. U nas zawsze musi być jakieś ale.

Ale kiedyś dobrze ujął to Piłsudski, nie będę pisał wystarczy poszukać cytatu i się domyślić ;)

A co do Monte, to jeszcze nigdy nie doświadczyłem tylu emocji w rajdzie na poziomie Mistrzostw Świata. Coś czuję, że brak podawanych kierowcom międzyczasów trochę poprawi rywalizację w MŚ :)
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez karluum » poniedziałek, 26 sty 2015, 10:41

A ja sobie myślę, że powinien być wątek "Starty RK dla mentorów", bo czasem mam wrażenie, że niektórzy wiedzą lepiej co i jak Kubica powinien robić. Ja tylko dodam, że Kubica wie co to znaczy jechać po wyniki i wie co to znaczy jeździć za pieniądze sponsorów w środowisku gdzie każdy punkt warty jest miliony dolarów...
A widocznie Lotosowi lepiej jest jak Kubek się rozbije, bo go przynajmniej w relacji pokażą, a wygranie 4 oesów nie zasługuje na wzmiankę w oficjalnej relacji WRC. Osobiście jestem rozgoryczony poziomem promocji bo to się powinno nazywać VRC albo MRC....
karluum
A5

Postprzez jarexcc » poniedziałek, 26 sty 2015, 10:53

MC zakończone, po raz kolejny potwierdzone co wszyscy wiedzą, że rajd trudny i nieprzewidywalny, patrząc na wyniki większość kierowców pojechała swoje, bez błędnie, rozważnie, kilku miało pomysł na maks atak, czym wzbudzali emocje, uważam że z tego rajdu chyba wszyscy są zadowoleni.
Ogier- swoje zrobił wygrał
Latvalla- jechał swoje urwał pkt na power, powinien być zadowolony, nie stracił wiele na dzien dobry w walce o tytuł
Mikkelsen-3 plac swoje zrobione, pkt są doświadczenie zebrane, zespól zadowolony z jego postawy
Ostberg- podobnie jak Mikkelsen
zespół Hyundaia- 5-6 dojechali, szkód wielkich nie narobili, zespół będzie zadowolony w wyniku
Elfyn- przejechał swoje doświadczenie zebrał jest młody przed nim wiele lat startów, aut nie tłucze, coś z niego będzie w pryszlości
Loeb- ma pewnie mieszane uczucia, z jednej strony pewnie chciał wygrać, z drugiej pokazał jak szybki jest mimo odpuszczenia na rzecz kręcenia się w kółko
Prokop- swoje pkt ma fury nie rozbił, tanio i przyjemnie jak na możliwości prywaciarza
Meeke- dużych szkód nie narobił w aucie, pokazal że groźny jest dla najlepszych, zgarnął bonus, pewnie z niedosytem, ale sezon cały przed i nie raz podgryzie WV bo widać że cytryna zrobiła postęp przez zimę
BB- jedyny nie zadowolony i to mocno, nie najeździł się ( szkoda)
Kubica- pokazał że asfalt mu bardzo odpowiada w każdej konfiguracji, powienien być bardzo zadowolony z przejechanych km preferowanym przez niego tempem, po raz kolejny wzbudził emocje u wszystkich, kibicach przy trasie ( bo ciągle na limicie) na drodze po za nią, na tych przed wynikami, cyferki,pozycje, dla służb ratowniczych, bo nie wiadomo co gdzie i kiedy, dla dziennikarzy, szefów zespołow bo nikt nie wie jak to ocenić, ( tak, powinno wrocić SUBARU zaangażować KUBICE)
michelin- ma ból głowy z pirelli, ale RK jest prywatny, a w sporcie liczy się kasa, i media, więc to jakoś FIA załatwi.
jarexcc
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 sty 2015, 11:16

@karluum - to o czym pisałem nie ma nic wspólnego z tym kto jest mentorem a kto fanbojem. Problem polega na tym, że żadna ze stron nie potrafi odpuścić. Nie będzie żadnego wątku typu "RK Fans", ani o żadnej innej nazwie sugerującej że jest to miejsce dla forumowiczów specjalnej troski, nie będzie żadnego ghetta. Forum jest, było i pozostanie otwarte dla wszystkich użytkowników. Jeśli już coś zostanie wprowadzone (i w zasadzie na 90% będzie) to zakaz pisania o Kubicy w takich wątkach jak ten. Praktyka pokazuje, ze każdy jeden taki wątek kończy się awanturą, zatem taki zakaz będzie szansą i to nie tylko dla jednej ze stron. Po pierwsze szansa dla vipera, żeby móc pisać w spokoju co chce i nie wpadać w sam srodek ataków ze strony adoratorów RK, po drugie szansa dla owych adoratorów, żeby nie zaśmiecać wątku ogólnego o rundzie WRC swoimi zachwytami, takimi samymi za każdym razem, wreszcie szansa dla pozostałych forumowiczów na odzyskanie tych wątków, bo zostali z nich kompletnie wypchnięci przez paru egoistów kompletnie nie dostrzegających szerszych konsekwencji swoich działań. W zadnym wypadku nie narzucę na nikogo obowiązku ograniczania się do pisania w konkretnym wątku, będzie chodziło jedynie o nie poruszanie w określonych wątkach określonych tematów, które zawsze kończyły się awanturami. I jeśli to się tak nie podoba to możemy wrócić do pierwotnej koncepcji, czyli zaostrzania polityki ostrzeżeń i banów. Dlatego właśnie proponuję nie robić sobie z tego żartów, bo nie czas i nie miejsce.
żółtodziób
A8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata