Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez Aaltonen » niedziela, 25 sty 2015, 11:00

Czemu oni wybierają takie beznadziejne odcinki na PS? Same nawroty, gdzie tu widowiskowość?
Robert zagrywa taktycznie. Cała pętla na jednych gumach, trzeba trochę przyoszczędzić na PS.
Aaltonen
N3

Postprzez Thomas » niedziela, 25 sty 2015, 11:02

Zbyszek, Kubica nie po to inwestuje w WRC, aby wygrać jeden rajd. Jego interesują tylko najwyższe cele, czyt. MŚ.

Robert miał prawdopodobnie problemy z przegrzewającymi się hamulcami na tym odcinku :( z drugiej strony, może to byc przemyślana taktyka, oszczędza opony.
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez canis » niedziela, 25 sty 2015, 11:06

Hlor napisał(a):http://live.drakulastream.eu/ zakładka motor sport

dzieeeexxx :mrgreen:
canis

Postprzez Domson » niedziela, 25 sty 2015, 11:07

dobra, na tego typu odcinku mozna zapomniec o pkt na poewr stage...
Domson
A6

Postprzez Thomas » niedziela, 25 sty 2015, 11:11

niestety Domson chyba masz rację, już na pierwszym nawrocie Robert nie użył ręcznego, być może był jakiś delikatny problem, nie wiemy...+ ograniczenia, ale może jaki pisaliśmy, element taktyki, bądźmy cierpliwi
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sty 2015, 11:12 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Cairo » niedziela, 25 sty 2015, 11:11

Wiadomo nie widzimy w relacji całego odcinka, ale to co widzimy to jakaś porażka. Dla kierowcy to chyba mega nuda taki odcinek. Bez sensu, że takie coś wybrali na PS

Też liczę na to, że Kubica oszczędza gumy.

Taki trochę off top.
Mam pytanko, wiadome jest, że między strefami serwisowymi załoga nie może przyjąć, żadnych narzędzi, części od osób trzecich, ale może np przekazać zbędne koło zapoasowe komuś z zespołu? Załóżmy że kierowca wyjeżdza na ostatnią pętle MC z dwiema zapasówkami aby mieć dwie nowe gumy na PS, przed startem do PS jedną zużytą "wyrzuca" z auta żeby być lżejszym.
Ostatnio edytowano niedziela, 25 sty 2015, 11:14 przez Cairo, łącznie edytowano 1 raz
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez Aaltonen » niedziela, 25 sty 2015, 11:12

Domson napisał(a):dobra, na tego typu odcinku mozna zapomniec o pkt na poewr stage...

Spokojnie, nie byłbym taki pewien.
Aaltonen
N3

Postprzez TomMaz » niedziela, 25 sty 2015, 11:12

Albo VW oszczedzają opony na Powet Stage albo Citroen w takich warunkach jest bardzo mocny, w sumie potwierdza to wynik Chardoneta.
TomMaz
N3

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 11:17

Cairo napisał(a):Wiadomo nie widzimy w relacji całego odcinka, ale to co widzimy to jakaś porażka. Dla kierowcy to chyba mega nuda taki odcinek. Bez sensu, że takie coś wybrali na PS

Też liczę na to, że Kubica oszczędza gumy.

Na tym polegają rajdy. Ogier po to wczoraj odpuszczał. bo wiedział ze dzisiaj sa oesy bardzo proste i nie sa wstanie go dojść, bo różnice beda nie duże . To sie Cairo nazywa taktyka i tak należy rozgrywać rajdy chcą cos ugrać.
Na PS wybierają takie odcinki bo sa proste do pokazania w tv. Po za tym jak by wybierali trudniejsze to kierowcy punktujacy by je zupełnie odpuszczali ze względu na ryzyko.
viper
S2000

Postprzez Nox2 » niedziela, 25 sty 2015, 11:18

Qbab napisał(a):Żółtodziobie, możesz mnie zbanować za wycieczkę osobistą ale mimo to napiszę: dorośnij bo na tym forum zostaniesz sam. Czytam je od lat wypowiadam się bardzo mało, ale Twój sposób traktowania ludzi świadczy o całkowitym braku szacunku dla użytkowników. Wypchaj się sianem człowieku z syndromu "boga".

Niestety ale Qbab ma trochę racji.

Co do MC to ten odcinek trochę "nudny" jak na PS.
Nox2
N1

Postprzez Dani » niedziela, 25 sty 2015, 11:20

Na takim OS gdzie jest tyle nawrotów można zapomnieć o punktach dla RK choćby nie wiem jak oszczędzał opony. Wychodzenie z nawrotów Cytryn i VW jest nie do porównania z prywatną Fiestą.
Dani
N3

Postprzez Aaltonen » niedziela, 25 sty 2015, 11:22

Było widać, że Robert nie idzie soczyście, pełną dżidą... :D
Wydaje mi się, że oszczędzał oponki, ale i tak z Fordów najszybszy.
Zobaczymy na PS.
Aaltonen
N3

Postprzez Domson » niedziela, 25 sty 2015, 11:22

Aaltonen napisał(a):Było widać, że Robert nie idzie soczyście, pełną dżidą... :D
Zobaczymy na PS.

no nie wiem, tutaj to nie ma gdzie iść "pełną dzidą"
Domson
A6

Postprzez Anton » niedziela, 25 sty 2015, 11:23

Dla nas ten odcinek nudny, ale dla Januszy do ktorych skierowana jest ta relacja jest mega widowiskowy.

Robert dziś nie musi niczego udowadniać, wczoraj pokazal kim jest i co potrafi zrobic przecietnym autem. Pokazal takze ze jest progress wzgledem poprzedniego nieudanego sezonu a o to wszak chodzi. Dzis lepiej niech osiagnie mete coby niektorym zamknac dzioby.
Anton

Postprzez adamlen » niedziela, 25 sty 2015, 11:31

Aaltonen napisał(a):Było widać, że Robert nie idzie soczyście, pełną dżidą... :D
Zobaczymy na PS.

Nie wydaje mi się, gdyby jechał ostrożnie, nie zagrzał by tak hamulców. Po za tym na relacji widać było, że mocno atakuje każdy zakręt.
Więc albo Fiesta ma mniejszą moc pod górę bo i inne Fiesty też słabo, albo taki oes Kubicy "nie leży".
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata