Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez Aaltonen » niedziela, 25 sty 2015, 10:13

Dani napisał(a):
Takie gówniane auto, a odcinki seryjnie wygrywa, no popatrz pan!!! :lol: :lol: :lol:

Tylko, że auto rzeczywiście jest gówniane w stosunku do reszty, ino kierowca genialny. :)

Oczywiście - kierowca jest genialny. Fiesta natomiast nie jest zła, skoro pozwala na wygrywanie odcinków co usilnie próbowałem wytłumaczyć V., za co mnie zbanował.
Aaltonen
N3

Postprzez adamlen » niedziela, 25 sty 2015, 10:18

Kubica stał na dojazdówce dłuższą chwilę, ale już jedzie. Oby już dzisiaj żadnej przygody i meta.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Domson » niedziela, 25 sty 2015, 10:19

adamlen napisał(a):Kubica stał na dojazdówce dłuższą chwilę, ale już jedzie. Oby już dzisiaj żadnej przygody i meta.

Na dojazdówkach kierowcy zawsze sięzatrzymują :D
Domson
A6

Postprzez Thomas » niedziela, 25 sty 2015, 10:22

Aaltonen napisał(a):
Dani napisał(a):
Takie gówniane auto, a odcinki seryjnie wygrywa, no popatrz pan!!! :lol: :lol: :lol:

Tylko, że auto rzeczywiście jest gówniane w stosunku do reszty, ino kierowca genialny. :)

Oczywiście - kierowca jest genialny. Fiesta natomiast nie jest zła, skoro pozwala na wygrywanie odcinków co usilnie próbowałem wytłumaczyć V., za co mnie zbanował.

inaczej, Fiesta była gów...nie przygotowana w zeszłym roku, w tym widoczny jest progres, choć wczoraj znowu pojawiły się problemy z ręcznych, co skutkowało brakiem zwycięstwa :?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Aaltonen » niedziela, 25 sty 2015, 10:27

No dokładnie, w zeszłym sezonie nie działał system zmiany biegów jak należy i auto było źle przygotowywane i pewnie też ustawiane - dlatego tylu inżynierów.
Po poprawieniu tego Fiesta nie jest złą rajdówką. Wręcz jak widać dobrą.

FORZA KUBICA!
Aaltonen
N3

Postprzez Faster » niedziela, 25 sty 2015, 10:37

Panowie posiada ktoś link do streama z relacjii?
Faster
N3

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 10:37

Odcine w zdecydowanej większości suchy asfalt.
Zobaczymy power stage o punktu odnośnie wczorajszej dyskusji. Mysle ze vw nie odda punktow z power stage.
viper
S2000

Postprzez Cairo » niedziela, 25 sty 2015, 10:38

Nie chce sugerować jakiś spiskowych teorii, ale dlaczego na WRC+ nie ma onboardu Roberta z OS10??
www.cairo.com.pl - części do samochodów marki Honda - Kraków
Cairo
N2

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 10:40

Właśnie jedna rzecz mi uświadomiono. Lepiej wydzwonic to bedziesz w tv :) chory system,a ci co jada cały rajd braknie im czasu antenowego.
viper
S2000

Postprzez Hlor » niedziela, 25 sty 2015, 10:41

http://live.drakulastream.eu/ zakładka motor sport
Hlor
N1

Postprzez Faster » niedziela, 25 sty 2015, 10:48

Hlor napisał(a):http://live.drakulastream.eu/ zakładka motor sport

Dzięki wielkie :wink:
Faster
N3

Postprzez Domson » niedziela, 25 sty 2015, 10:51

same nawroty pod góre moze byc ciezko na tym poewr stage'u ze względu na furę

Odcinek dla Citroenów i VW
Domson
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » niedziela, 25 sty 2015, 10:55

Fakt auto już na pierwszym rajdzie trochę niedomaga (głupia awaria alternatora i ręczny). Ciekaw jestem co będzie po kilku tygodniach serwisowania poza M-Sport-em.
Hyunadiowa taktyka jak się okazuje trochę popłaca- mają miejsca niemalże tuż za VW. Podobnie z Ostbergiem- ludzie na forum chcieli go wywalić z Citroena a on jest w rajdzie na 4 miejscu, pomimo jazdy bez fajerwerek.
Do mety jeszcze jeden etap ale i tak graty należą się dla Lefebvre. Okazuje się, że nie jest takim cieniasem jak pisał np Gregor i Francuz puka w R5-ce do 10 generalnej rajdu. Jak widać nauka na Jannerze nie poszła w las. To jest jednak Monte więc nie ma co prorokować na cały sezon.
Co do Kubicy to póki nie osiągnie poziomu Loeba i Ogiera to zawsze będą jakieś plusy i minusy z jego jazdy. Jak ktoś stoi przy odcinku to woli, żeby Robert jechał pełną bombą a ja wolę zobaczyć Polaka na pudle rajdu. Chce zobaczyć taktykę, przemyślaną walkę i wyważone tempo. Rajdy to nie sprint i szybka jazda to za mało. Cały poprzedni sezon Kubica powtarzał, że celem jest meta i chyba tylko w Argentynie i GB to osiągnął bez Rally 2 (jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi). W tym sezonie Robert buduje własny zespół, na pierwszym rajdzie pokazuje super tempo ale ja dalej czekam na taktykę i regularność. Zgadzam się z Viperem, że bez dojeżdżania do mety są marne szanse na fabrykę a bez fabryki nie ma walki o zwycięstwa.
Obawiam się tego o czym pisałem już chyba wcześniej. RK buduje własny team tylko w jednym celu- wygrana rajdu WRC. Będzie pierwszym kierowcą ze zwycięstwami w F1 i WRC. Wtedy operacja i powrót na tor.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez zenzen23 » niedziela, 25 sty 2015, 10:57

To ja poproszę bana. Bo coś czuję że długo już nie wytrzymam czytając bzdury jakie tu niektórzy wypisują. Nie należę do ludzi którzy lubią prowokować innych, ale wszystko ma jakieś granice. Czy Wy( niektórzy z was) nie rozumiecie że Kubica jest zawodnikiem który jeszcze się uczy. Jak można wymagać od niego kończenia rajdów, czy walki o punkty w generalce. Niech mi ktoś pokarze jakiegoś zawodnika(poza Sebami) który po trzech niepełnych latach startów(i nie mówimy o trzech latach w MŚ,tylko o trzech sezonach od początku kariery rajdowej) wygrywa oesy w MŚ.

I tak dla porównania:
Seb Loeb pierwszy wygrany oes MŚ w swoim 50 rajdzie
Seb II pierwszy wygrany oes MŚ w swoim 34 rajdzie
Kubica pierwszy wygrany oes MŚ w swoim 41 rajdzie, 21 po wypadku!
Jeszcze dodam że Sebowie wygrywali swoje pierwsze oesy dysponując teoretycznie najlepszymi autami w stawce(fabryka), Robert zrobił to jednym z najsłabszych aut, jadąc drugi rajd z nowym pilotem, jedną ręką, no może nie jedną, ale dwóch sprawnych jak reszta nie miał.

Trzeba być zwykłym ignorantem lub po prostu kretynem, żeby nie dostrzegać tego jak ogromny jest talent Roberta i jaki potencjał w nim drzemie.
I żebyśmy mieli jasność, nie twierdze że Rob to najlepszy kierowca rajdowy na Świecie(jeszcze nie, ale będzie :D ), ale jakakolwiek krytyka na tym etapie jego kariery, i to przez ludzi którzy w temacie rajdów nie dorastają mu do pięt jest słaba, nie na miejscu, po prostu żałosna i nie przystoi prawdziwemu kibicowi rajdowemu.
zenzen23
N2

Postprzez viper » niedziela, 25 sty 2015, 10:58

No nagle kierowców punktujących oświeci pewnie w power stegu :)
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata