Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez kij » sobota, 24 sty 2015, 19:07

mr00wa napisał(a):Nie jest to uzależnione od pozycji kierowcy w rajdzie, czyli załogi niezgłoszone w WRC M czy WRC T nie mogą zabierać punktów zespołom zgłoszonym w klasyfikacji zespołów.

To oznacza, że Hyundai zdobyłby w tej chwili punkty za 3. i 4. miejsce, bo Mikkelsen i Ostberg w tym rajdzie nie punktują dla swojego zespołu.

To oznacza, że wirtualna klasyfikacja zespołów na ten moment wygląda tak:
1. Volkswagen Motorsport 43 p. [25+18]
2. Hyundai Motorsport 27 p. [15+12]
3. M-Sport World Rally Team 12 p. [10+2]
4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team 10 p. [6+4]
5. Jipocar Czech National Team 8 p.
6. FWRT SRL 1 p.

Mikkelsen jedzie w HW Motorszport II, więc też punktuje jako zespół.

viper i Krzysiek_WrC, kolega okun911 pisał to raczej z przymrużeniem oka, bo równie dobrze można by pisać, że po przegranym 11 i 12 oesie, Kubica się skończył i nic więcej nie osiągnie
kij
N3

Postprzez Anton » sobota, 24 sty 2015, 19:13

viper napisał(a):
okun911 napisał(a):
Shaitan napisał(a):Czyli Kubica wygrał 3 dzień! Tego chyba jeszcze nie było...
+28,7s Meeke
+1:19,2 Loeb

+2:25.0 Ogier - czas kończyć karierę, to ma być mistrz? tak się ośmieszyć w domowym rajdzie :lol: :lol: Niech bierze przykład z Loeba, który wcześniej widział zagrożenie ze strony Kubicy i się wycofał. Podobnie zresztą zrobił Hirvonen.

Okun911 spójrz najpierw na klasyfikacje generalna rajdu na ktorym sie znajduje zawodnik za nim zaczniesz osadzać jego umiejetnosci, bo chyba nie śledzisz wyników rajdu :)

Porownujesz goscia ktory wygrywa w rajdzie do dwóch gości którzy rajdu nie skończyli i sa w nim tylko dzieki zielonemu stolikowi, ale ok taki regulamin. Natomiast jak juz tak oceniasz straty to sobie porównaj teraz straty w klasyfikacji generalnej rajdu w/w zawodnikow.

Po pierwsze chyba nie wyczułeś sarkazmu w wypowiedzi kolegi okun911, po drugie określenie "zielony stolik" ma wydźwięk mocno pejoratywny więc mogłeś sobie je darować. Chyba że znów stosujesz sprawdzone metody prowokacji ;) Z wieloma Twoimi tezami sie zgadzam bo z faktami sie nie dyskutuje, ale mógłbyś bardziej stosownie się wypowiadać aby nie wszczynać kolejnych bezsensownych "awantur".
Z rajdowym pozdrowieniem ;)
Anton

Postprzez mr00wa » sobota, 24 sty 2015, 19:15

kij napisał(a):
mr00wa napisał(a):Nie jest to uzależnione od pozycji kierowcy w rajdzie, czyli załogi niezgłoszone w WRC M czy WRC T nie mogą zabierać punktów zespołom zgłoszonym w klasyfikacji zespołów.

To oznacza, że Hyundai zdobyłby w tej chwili punkty za 3. i 4. miejsce, bo Mikkelsen i Ostberg w tym rajdzie nie punktują dla swojego zespołu.

To oznacza, że wirtualna klasyfikacja zespołów na ten moment wygląda tak:
1. Volkswagen Motorsport 43 p. [25+18]
2. Hyundai Motorsport 27 p. [15+12]
3. M-Sport World Rally Team 12 p. [10+2]
4. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team 10 p. [6+4]
5. Jipocar Czech National Team 8 p.
6. FWRT SRL 1 p.

Mikkelsen jedzie w HW Motorszport II, więc też punktuje jako zespół.

Akurat w tym rajdzie drugi zespół VW nie jest zgłoszony w klasyfikacji zespołowej, tak więc nie zabiera punktów pozostałym teamom.
mr00wa
N1

Postprzez The Prisoner » sobota, 24 sty 2015, 19:23

jarauto napisał(a):
The Prisoner napisał(a):W tej chwili trzeba pracować nad regularnością, może wyrachowaniem i przede wszystkim nad samochodem.

Nad samochodem??
Nad którym samochodem??
Nad tym, do którego na jednym tylko odcinku nikt nie może się zbliżyć na mniej niż pół minuty a najlepszy VW ma ponad minutę straty?

Nad samochodem to niech sobie teraz Malcolm popracuje bo te jego małokonkurencyjne coś wziął prywaciarz do nowopowstałego teamu i w miesiąc zrobił z tego maszynkę do wygrywania :D

Beka z Wilsona is ON, zaraz fieściarze bd chcieli się serwisować u Roba :)

Trzeba pracować nad samochodem, żeby wyeliminować chociażby "głupią" awarię ręcznego. Poza tym - nad samochodem pracuje się cały sezon.
The Prisoner
N2

Postprzez viper » sobota, 24 sty 2015, 19:26

Anton napisał(a):
viper napisał(a):
okun911 napisał(a):+2:25.0 Ogier - czas kończyć karierę, to ma być mistrz? tak się ośmieszyć w domowym rajdzie :lol: :lol: Niech bierze przykład z Loeba, który wcześniej widział zagrożenie ze strony Kubicy i się wycofał. Podobnie zresztą zrobił Hirvonen.

Okun911 spójrz najpierw na klasyfikacje generalna rajdu na ktorym sie znajduje zawodnik za nim zaczniesz osadzać jego umiejetnosci, bo chyba nie śledzisz wyników rajdu :)

Porownujesz goscia ktory wygrywa w rajdzie do dwóch gości którzy rajdu nie skończyli i sa w nim tylko dzieki zielonemu stolikowi, ale ok taki regulamin. Natomiast jak juz tak oceniasz straty to sobie porównaj teraz straty w klasyfikacji generalnej rajdu w/w zawodnikow.

Po pierwsze chyba nie wyczułeś sarkazmu w wypowiedzi kolegi okun911, po drugie określenie "zielony stolik" ma wydźwięk mocno pejoratywny więc mogłeś sobie je darować. Chyba że znów stosujesz sprawdzone metody prowokacji ;) Z wieloma Twoimi tezami sie zgadzam bo z faktami sie nie dyskutuje, ale mógłbyś bardziej stosownie się wypowiadać aby nie wszczynać kolejnych bezsensownych "awantur".
Z rajdowym pozdrowieniem ;)

Nie wiem co miał na myśli ale wiele ludzi pisze o wstydzie w strone ogiera i to nie pierwszy taki tekst. Wielu mowi o szacunku,a szacunek należy sie nawet przegranym. Po za tym jakie prowokacje. Ja mam swoje zdanie o Kubicy i wszyscy je znają,ale szacunek u mnie ma i nigdy nie wypowiedziałem sie w tonie " szyderczym " a tu widzę niestety mnóstwo ataków na osobę ogiera od 1 oesu gdzie przegrał z loebem i za dzisiajszy cały dzien a bo to mistrz jaki mistrz przegrywa 1 min na oesie. No kurde moze sobie na to pozwolić, bo to sie nazywa zmniejszenie ryzyka. Nikt za kilka miesięcy nie bedzie pamiętał czy ogier wygrał rajd o 2 s czy 2 min, a 2 min zwolnić to jest bardzo duży zapas bezpieczeństwa i tylko głupi go nie wykorzystuje. Jak byśmy sie cofnęli wstecz to mysle ze latvala mogl co najmniej raz juz zostać MS, ale tego właśnie nie wykorzystał a potem to sie na nim zemściło i brakło punktow. Oddajmy cesarzowi co cesarskie a o reszcie można sobie duskutowac, ale to sa rajdy i myślenie obowiązuje do początku do konca rajdu.
Po za tym ja tutaj jestem najbardziej stosowny bo to ja nie używam obelg :)
viper
S2000

Postprzez żółtodziób » sobota, 24 sty 2015, 20:04

viper, ja nie widziałem ataków na Ogiera, więc radzę odpuścić. Nie było zachwytów, ale przecież przed rajdem większość wieszczyła miejsce Loeba "gdzieś w pierwszej piątce", a tymczasem kręcił rewelacyjne czasy. Zaskoczenie było ewidentne i nie dziwię się zachwytom. Powtórzę jeszcze raz - trzy razy pomyśleć, czwarty raz napisać.
żółtodziób
A8

Postprzez viper » sobota, 24 sty 2015, 20:32

OK byc moze źle zrozumiałem okuna skoro kilku chłopaków zrozumiało ze to sarkazm w takim razie przepraszam za tekst w strone Okuna 911.
viper
S2000

Postprzez okun911 » sobota, 24 sty 2015, 20:49

Viper z tym Ogierem to był oczywiście żart :) , gość jedzie jak na mistrza przystało. Najpierw walczył z Loebem, a jak go zabrakło to pozostało mu kontrolowanie tempa Latvali i ograniczanie ryzyka do minimum, a nie walka z Kubicą o wygrane oesowe.
okun911
N2

Postprzez viper » sobota, 24 sty 2015, 20:51

okun911 napisał(a):Viper z tym Ogierem to był oczywiście żart :) , gość jedzie jak na mistrza przystało. Najpierw walczył z Loebem, a jak go zabrakło to pozostało mu kontrolowanie tempa Latvali i ograniczanie ryzyka do minimum, a nie walka z Kubicą o wygrane oesowe.

Teraz wszystko rozumiem i oficjalnie Cie przepraszam. Nie chciałem Cie atakować tylko wyjaśnić kwestie.
viper
S2000

Postprzez okun911 » sobota, 24 sty 2015, 21:13

viper napisał(a):
okun911 napisał(a):Viper z tym Ogierem to był oczywiście żart :) , gość jedzie jak na mistrza przystało. Najpierw walczył z Loebem, a jak go zabrakło to pozostało mu kontrolowanie tempa Latvali i ograniczanie ryzyka do minimum, a nie walka z Kubicą o wygrane oesowe.

Teraz wszystko rozumiem i oficjalnie Cie przepraszam. Nie chciałem Cie atakować tylko wyjaśnić kwestie.

Spokojnie nie masz mnie za co przepraszać, nie uznałem Twojego postu jako atak tylko właśnie jasne wytłumaczenie kwesti.
okun911
N2

Postprzez Dzukis » sobota, 24 sty 2015, 21:15

okun911 napisał(a):
+28,7s Meeke

+2:25.0 Ogier - czas kończyć karierę, to ma być mistrz? tak się ośmieszyć w domowym rajdzie :lol: :lol: Niech bierze przykład z Loeba, który wcześniej widział zagrożenie ze strony Kubicy i się wycofał. Podobnie zresztą zrobił Hirvonen.

Oj I tu sie mylisz. Ogier mysli o tytule a nie o wygranym oesie. Pokazuje na czym polega rowna jazda. Nie chce wygrac bitwy tylko wojne. Twoim zdaniem co jest lepsze wygranie 2 oesow i calego rajdu czy wygranie 5 i 13 miejsce na koniec.
Dzukis

Postprzez okun911 » sobota, 24 sty 2015, 21:18

Dzukis napisał(a):
okun911 napisał(a):
+28,7s Meeke

Oj I tu sie mylisz. Ogier mysli o tytule a nie o wygranym oesie. Pokazuje na czym polega rowna jazda. Nie chce wygrac bitwy tylko wojne. Twoim zdaniem co jest lepsze wygranie 2 oesow i calego rajdu czy wygranie 5 i 13 miejsce na koniec.

Polecam przeczytać kilka postów wyżej :) Wszyscy wiemy co jest lepsze.
Pozdrawiam
okun911
N2

Postprzez Thomas » sobota, 24 sty 2015, 21:43

no tak, Tanak dzwoni równie często, a z tempem jest w czarnej d*pie w porównaniu do Kubicy, przynajmniej na Monte, ale jakoś o tym cisza :lol:, a to kolejny rajd nieprzejechany czysto przez niego, to samo tyczy się Meeka. Pirelli pewnie pomagają, ale kierowca robi różnicę, zdecydowanie, bo gdzie jest Prokop?!

Kolejny wspaniały dzień w wykonaniu naszej załogi i zdecydowanie fenomenu historycznego WRC w kontekście doświadczenie/pochodzenie drajwera(wyścigi)/typ zespołu/auto.

Zobaczymy co się będzie działo na szutrach, bo po Szwecji wiele nie oczekuję. Natomiast widać, że z przyzwoicie przygotowanym autem asfaltowe rundy w tym roku będą ciekawe.
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez kremer » sobota, 24 sty 2015, 21:53

Thomas ja bym zaczekał z tą opinią :) Tanak to dobry gość ogarnie się w połowie sezonu :) Moim zdaniem więcej może ugrać niż Evans :)
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez ryjas » sobota, 24 sty 2015, 21:56

piotrg napisał(a):Bezcenny jest też livestream, kamera pokazuje tylko VW przez cały dzień jak by tylko oni tu startowali.

http://www.wrc.com/live-ticker/live_popup_stream.html

RedBulla pokazują raczej. VW przy okazji:/ To jest dramat.
ryjas
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata