Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez TomMaz » sobota, 24 sty 2015, 15:08

piotrg napisał(a):
TomMaz napisał(a):Loeb nie ma motywacji ? Przecież jest nominowany do zdobycia punktów dla fabryki, podobnie Meeke. Powinni cisnąć na maksa żeby uratować jakieś punkty dla fabryki. 8 miejsce dla Loeba jest dalej realne niby to zawsze tylko 3 pkt. ale lepsze to niż nic. No nie nie wiadomo czy cała 7 która jest poza zasięgiem czasowym dojedzie. Chwalony Tanak w ciągu jedengo odcinka wszystko położył, a tempa wcale nie miał tutaj specjalnie powalającego, więc jak to jest z tą jego jazdą na dojechanie ?

Evansa z Ostbergiem dzielą sekundy i też nie mieli motywacji żeby jechać ?

To może pomysł Capito na Shootout nie jest taki zły jak się okazuje że wszyscy zawodnicy, poza Kubicą, w połowie rajdu nie mają już motywacji żeby szybko jechać.

Odnoszę wrażenie że co niektórzy to zaczęli się interesować rajdami wraz ze startem kariery RK w rajdach i coś mało rozumieją z jazdy innych kierowców. Rajdy zawsze na tym polegały żeby być na mecie i przywieźć duże punkty więc nie dziwcie się że wielu nie podejmuje ryzyka już w połowie rajdu. Zrozumcie że fabryczni kierowcy są na rajdzie w pracy - mają nad sobą przełożonych i to oni decydują w jakim tempie mają pracować (jechać) i jakie cele (wyniki) na koniec rajdy osiągnąć.

No dobrze ale powiedz mi czym teraz ryzykują Meeke i Loeb i co fabryka im ciśnie macie jechać spokojnie żeby dojechać na 11 pozycji ? ;)
TomMaz
N3

Postprzez Kajtofan » sobota, 24 sty 2015, 15:10

Klepie tego Chardonetta, jak jakiegoś amotora... :D :D :D
Kajtofan
N3

Postprzez piotrg » sobota, 24 sty 2015, 15:12

Ziggy napisał(a):
okun911 napisał(a):
Ziggy napisał(a):Tak
A pozostali, to nie top kierowcy w top furach tylko "pasterze" jadący dopiero 2 sezon w WRC...
Jizes... :roll:
Zastanawiam się co RK powinien jeszcze zrobić aby przekonać niedowiarków... :roll:

Że niby ja jestem niedowiarkiem, niby w czym? Jestem takim samym kibicem Kubicy jak wy, tylko obiektywnie patrzę na jego jazdę. Sam Robert mówił żeby się nie podniecać za bardzo.

Widziałeś klasyfikację generalną po wczorajszym etapie?

andrzejn4 napisał(a):kurcze gdyby Latvala pojechał tempem (Roberta- który mówi e tylko jechał ) to byłby na równi z Ogierem i by się zaczęło...

Mając prawie 2 minuty straty do Ogiera jazda tempem Kubicy w przypadku Latvali byłaby złym pomysłem, za duże ryzyko dzwona

No właśnie prawdziwi kibice rajdowi powinni "podniecać się" wynikami. Nie było i niestety podejrzewam, że długo nie będzie PL kierowcy, który wygrywa kilka oesów w jednym rajdzie WRC nawet jak jeszcze "nie dowozi" generalki. Poczekajmy, dowiezie ;)
Kubica nie wpada w podniecenie, ponieważ jest zdeterminowanym perfekcjonistą, którego interesuje wyłącznie wynik total i do tego dąży.

viper napisał(a):Dojeżdżać do mety i tylko tyle, albo aż tyle.

Dojechał 4 oesy na pierwszym miejscu, z czego 10 os z różnicą 33 sec na drugim... :P

Twoja odpowiedź Viperowi jest pozbawiona sensu, on o dojeżdżalności a ty o jeździe sprinterskiej
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez Domson » sobota, 24 sty 2015, 15:13

Teraz Loeb minimalnie szybciej na ss11, ale tylko dlatego że RK się nie chciało jechać tutaj :mrgreen:
Domson
A6

Postprzez gregortest » sobota, 24 sty 2015, 15:15

do mety dojeżdżał Rysiek Plucha. znasz takiego?
ja tam wole Kubice i emocje które towarzyszą jego startom...

Zaraz powie że zna...poszuka w wiki...

A z drugiej strony, Rysiek pod koniec kariery śmigał Tavrią.
Ale w czasach kiedy był w teamie FSo, to był naprawdę szybki gość.

TEż jestem za tym, aby każdy dzień był punktowany w MŚ:)
gregortest
A5

Postprzez Ziggy » sobota, 24 sty 2015, 15:18

Dojechał 4 oesy na pierwszym miejscu, z czego 10 os z różnicą 33 sec na drugim... :P[/quote]

piotrg napisał(a):Twoja odpowiedź Viperowi jest pozbawiona sensu, on o dojeżdżalności a ty o jeździe sprinterskiej

słaba dygresja...
Na czym polega osiągnięcie najlepszego czasu na odcinku?
Te 4 oesy z najlepszym czasem nie dojechał do mety?
Ziggy
A5

Postprzez czarnyolek » sobota, 24 sty 2015, 15:19

Ciekawe, czy jak Loeb wskoczy do top 10, to Ostberg się spóźni do serwisu, sprawdzi naciąg pasków na oesie, czy coś podobnego, żeby spaść za francuza w generalce?
Ostatnio edytowano sobota, 24 sty 2015, 15:20 przez czarnyolek, łącznie edytowano 1 raz
czarnyolek
N3

Postprzez viper » sobota, 24 sty 2015, 15:19

piotrg napisał(a):
Ziggy napisał(a):

Dojechał 4 oesy na pierwszym miejscu, z czego 10 os z różnicą 33 sec na drugim... :P

Twoja odpowiedź Viperowi jest pozbawiona sensu, on o dojeżdżalności a ty o jeździe sprinterskiej

Dokładnie kolego o to chodzi, nikt nie rozumie,albo nie chce zrozumieć o co mi chodzi i na czym polegają rajdy. Bardzo słuszna uwaga z twojej strony.
viper
S2000

Postprzez Motulski » sobota, 24 sty 2015, 15:20

Kajtofan napisał(a):
maro1000maro napisał(a):

do mety dojeżdżał Rysiek Plucha. znasz takiego?
ja tam wole Kubice i emocje które towarzyszą jego startom...

:lol: :lol: :lol: :lol: 100/100

Mistrzowie, leżę :D
http://oesrecords.pl/rajdy/
Motulski
A5

Postprzez Kajtofan » sobota, 24 sty 2015, 15:23

gregortest napisał(a):
TEż jestem za tym, aby każdy dzień był punktowany w MŚ:)

E tam , dzień, każdy oes powinien być punktowany.
A pomysły Capito wydają mi się teraz sensowne... :D :D :D

Obrazek
Kajtofan
N3

Postprzez madman » sobota, 24 sty 2015, 15:23

Ziggy napisał(a):słaba dygresja...
Na czym polega osiągnięcie najlepszego czasu na odcinku?
Te 4 oesy z najlepszym czasem nie dojechał do mety?

Zdajesz sobie sprawę, że viperowi chodzi o metę rajdu, prawda? I nie zaprzeczysz, że to największy problem RK.
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez posejdon » sobota, 24 sty 2015, 15:25

czarnyolek napisał(a):Ciekawe, czy jak Loeb wskoczy do top 10, to Ostberg się spóźni do serwisu, sprawdzi naciąg pasków na oesie, czy coś podobnego, żeby spaść za francuza w generalce?

Nie sądzę. I tak mało punktów wywiozą a tym sposobem mogłoby być ich jeszcze mniej.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez czarnyolek » sobota, 24 sty 2015, 15:26

posejdon napisał(a):
czarnyolek napisał(a):Ciekawe, czy jak Loeb wskoczy do top 10, to Ostberg się spóźni do serwisu, sprawdzi naciąg pasków na oesie, czy coś podobnego, żeby spaść za francuza w generalce?

Nie sądzę. I tak mało punktów wywiozą a tym sposobem mogłoby być ich jeszcze mniej.

Ostberg nie punktuje, zgłoszeni do punktów są Loeb i Meeke - stąd ten pomysł. A taka akcja daje Kubicy szanse na punkty - pod warunkiem, że dojedzie bez większych przygód.
Ostatnio edytowano sobota, 24 sty 2015, 15:27 przez czarnyolek, łącznie edytowano 1 raz
czarnyolek
N3

Postprzez ceofx » sobota, 24 sty 2015, 15:26

Wy spać nie możecie przez nadwornego trola?
Ja ignoruje i mam się dobrze :D
2 czas na os 11 no dramat , ale słabo! , no zaraz napiszą że dostał baty :lol:
Nagłówki na onecie będą "wieli spadek formy Kubicy" albo "Loeb w końcu się obudził i pokazał Kubicy gdzie raki zimują " :lol:

Trole mam pytanie, który z Polaków jest w stanie w gorszym sprzęcie podpiąć się pod czołówkę światową poza KUB?
Albo kto pomijając Polaka?
Obawiałem się koncertu jednej ekipy (VW) na szczęście na tym rajdzie udało się ich dopaść.
Nawet jak tylko na tym jednym rajdzie to jest to WIELKIE OSIĄGNIECIE szczególnie dla prywaciarza :!:
Ostatnio edytowano sobota, 24 sty 2015, 15:31 przez ceofx, łącznie edytowano 1 raz
ceofx
N1

Postprzez Sebekrally » sobota, 24 sty 2015, 15:28

Jednak SL się chce... mimo iż rajd jest teoretycznie poukładany emocje są kosmiczne. Czekam na sisteron będzie walka o wygranie kolejnego odcinka i awans w generalce :D
Sebekrally
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata