Rallye Monte Carlo 2015

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye Monte Carlo 2015

Postprzez jacko » sobota, 24 sty 2015, 01:10

ależ Cairo, czym ty sie tak podniecasz, przeciez viper wrecz czuje satysfakcje gdy niektorzy tak sie tym irytuja, po prostu on tak ma, mozna sie tylko z tego pośmiać :)

Cairo napisał(a):Viper kim Ty kurde jesteś??(...)

wiemy, ze jest niespelnionym kierowca rajdowym, nie dostal angazu w fabryce, ani pieniazkow na dalsze starty no i została mu tylko żółć, którą wylewa na tych paskudnych prywaciarzy :twisted:

"Wygrywasz" ostrzeżenie. Pisałem, wczoraj żeby się nie mieszać w spory? Pisałem. Mówiłem setki razy, żeby nie robić "psychoanaliz" i wycieczek osobistych? Z twojego postu nie wynika kompletnie nic, poza tym,że masz ochotę viperowi dowalić. Póki ja tutaj moderuję nie ma dowalania nikomu, ani Gutowskiemu, ani viperowi. I nie chodzi tu o ochronę żadnego Gutowskiego ani vipera tylko poszanowanie regulaminu i netykiety. żółtodziób.
jacko
A5

Postprzez seal » sobota, 24 sty 2015, 01:14

Cairo czy ty nie jesteś jakimś duszpasterzem bo chyba najwyższy przez Ciebie przemawia ;-)
Święte słowa prawisz :twisted:
seal
A5

Postprzez dominik_r » sobota, 24 sty 2015, 01:19

Przypomniała mi się pewna wypowiedź Vatanena: http://youtu.be/ex6Vufkr2l0?t=11m49s wydaje mi się, że to trochę podobne charaktery :)
dominik_r
N2

Postprzez ryjas » sobota, 24 sty 2015, 01:24

No własnie entertainment. Szkoda, że promotorzy WRC mają tak wywalone na kierowców innych niż Ogier i Loeb
ryjas
N3

Postprzez piotrg » sobota, 24 sty 2015, 01:35

Jutro jeśli warunki będą w miarę przewidywalne to pewnie tylko Loeb z Kubica będą oesy wygrywać bo o nic już nie jadą. Mam nadzieje że Ogier się trochę podepnie bo to że kierowcy forda, cytryn i hyndaia nie będą ryzykować to rozumiem (jednych posada wisi na włosku inni muszą koniecznie przywieźć dobre punkty dla zespołu itp) ale Ogiera to już nie bo to jest rajd domowy, jest obok Loeb czyli wróg nr 1 i tu powinien stanąć na rzęsach by wygrywać oesy i błyszczeć. Bo kiedy jak nie tu, jak będzie w dalsze części sezonu po 8 wygranych z rzędu walczył np z Evansem wkładając mu sekundę na km, czy to będą te same emocje dla widowiska według mnie nie.

Nie rozumiem też gadania że on ma cały sezon przed sobą i o tym ma tylko myśleć i nie ryzykować. Stresować to by się mógł VW i Ogier na 5 rajdzie jak by nie ukończył 4 pierwszych w sezonie a nie na pierwszym. Ja się pytam o jakim ryzyku jest mowa ?, przecież już przed 1 rajdem sezonu wiadomo że on nie ma żadnej konkurencji (bo powiedzmy sobie szczerze niby kto ?) i wszyscy jego rywale nawet nie marzą o mistrzostwie, jedyna konkurencja to Latvala ale w perespektywie całego sezonu to mimo ogromnego szacunku i sympatii nie daje mu żadnych szans (mimo że bardzo ustabilizował formę)żeby go w punktach wyprzedził. A gdyby już było blisko to Capito szybko ustalił by hierarchie kierowców bo jak "nic się nie dzieje" to wiadomo że lepiej wygląda taka walka fair play ale jakby już się zadziało to myślę że by się szybko okazało że ma taka pozycję w zespole jak Loeb miał w PSA. W ostatnim czasie nie przypominam sobie drugiego takiego kierowcy który miał by wszystkich zdecydowanie słabszych rywali od siebie i dysponował do tego znacznie szybszym autem. Loeb jednak miał zawsze Marcusa i Mikko w autach bardzo konkurencyjnych. Tyle ode mnie na temat "nie podejmowania zbędnego ryzyka" przez Ogiera.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez kormoran » sobota, 24 sty 2015, 03:15

Cairo nic dodać nic ując. Rzadko się wypowiadam na forum, bo nie chce mi się polemizować z takimi ludźmi jak Viper. Wile bym dał (oj wiele!), żeby Viper zdradził kim jest i co w tym sporcie osiągnął żeby głosić te wszystkie tezy, albo chociaż ile ma lat. Chłopie ja osobiście zapraszam Cię na rajd przyjedź i pokaż, a jak nie to przejeździj przynajmniej ze trzy sezony nie przed monitorem kompa w RBR tylko live i zaprezentuj Swoją taktykę, szybkość, skuteczność, wiedzę ustawienia własnego auta i doboru opon. Jak już to uczynisz to w tedy wygłaszaj swoje tezy bo to co wypisujesz nie ma nic wspólnego z wiedzą, a tym bardziej ze zdrowym spojrzeniem na sprawę. Kończę w tej sprawie.

Po oglądnięciu wczorajszej, a tym bardziej dzisiejszej relacji jestem bardzo zniesmaczony (jak chyba wiele osób). Może Michelin ma w tym swój udział, ale myślę, że Volkswagen też dołoży swoje trzy grosze, żeby ta relacja wyglądała tak, a nie inaczej. Chyba gdyby nie przygody Sordo, Meeka, Kubicy i występ Lobea to byśmy oglądali same VW. Trochę to irytujące. Gdyby dany widz nie śledził czasów na poszczególnych oesach, i oglądał tą relację w zagranicznej telewizji to by w życiu się nie dowiedział co tak naprawdę się działo na oesach, a już to, że jakiś tam Polak wygrał trzy oesy to zapomnij. Ogólnie relacje na Eurospocie z ERC dużo lepsze i bardziej obiektywne.
kormoran

Postprzez romi » sobota, 24 sty 2015, 09:31

Ludzie jak mnie drażni ten viper -on naprawdę jest mocno stuknięty!!!Kubica choćby wygrał MC -on by stwierdził że to był przypadek!!!
Robert ma talent i zobaczysz że wygra jeszcze nie jeden rajd(kwestia tylko czasu-a wyniki już są )
romi

Postprzez seal » sobota, 24 sty 2015, 09:37

Uważam że słowa Cairo, pomimo uwag moderatora wyrażają opinię forumowiczów praktyków a nie teoretyków tego sportu.
Nie raz padają tutaj słowa poziomu tego forum i naprawdę trzymajmy jakiś poziom, byle jaki ale nie onet-owy.
Jeździł Michał czysto i bez przygód, była jazda po nim jak po psie. Jeździ Robert pełną dzidą, nadal źle. To czego oczekujemy???
Ja osobiście chcę chociaż raz dziś zobaczyć biało-czerwoną flagę przy nr 1. To są MŚ, a Robert reprezentuje nas (PL) i nasze ambicje sportowe!
seal
A5

Postprzez Thomas » sobota, 24 sty 2015, 09:55

Aha, czyli cairo, ktory wyrazil opinie wiekszosci uzytkownikow forum, dostal ostrzezenie, mimo ze kolejna dyskusje sprowokowal viper. Koniec swiata.
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez canis » sobota, 24 sty 2015, 10:00

Cairo
Chciałoby się rzec nie karm trolla (żmiji), ale pięknie to ująłeś :)
w 100 % się zgadzam.
Ciary przy śledzeniu wyników i RK przed SL i SO - bezcenne :roll:
canis

Postprzez seal » sobota, 24 sty 2015, 10:00

Proponuję postawić grubą linię pod całą tą polemiką i przygotować się do 3 dnia Monte :-)
A tak przy okazji zauważyliście jak wczoraj reporterzy jarali się Roberta jazdą na rajdowym radiu?
seal
A5

Postprzez gregortest » sobota, 24 sty 2015, 10:14

Ja już dawno przestałem zwracać uwage co ten vipler, viper, czy jak mu tam (fan amerykańskich samochodów ???) pisze.
Cairo podsmumował i wypunktował gościa na dechach.
Brawo.
Wracajac do tematu.
Robert dzisiaj musi ukończyć, bo inaczej dupa zbita z jutrzejszym dniem.
On o tym doskonale wie.
Ciekawe, jakie będzię tempo.???
Co do Loeba, będzie szedł maxa :), aby wklepać Ogierowi i wygrać power stage.
A wiadomo, że Ogier pomimo przewagi , łatwo się nie podda.
Więc może być ciekawie.
Co do relacji w WRC +, to nie tylko my tak myślimy, że vw i tylko oni...
Kibice i fani Loeba zasypali mailami i zablokowali skrzynkę, promotora :):)
Jadą po nich, jak po burej...
gregortest
A5

Postprzez Kajtofan » sobota, 24 sty 2015, 10:15

Zobaczcie, co robił Robert z młodzieży francuskiej, która jechała u siebie ( Seb 3 - jak to niektórzy mówią), który ma przejechaną dokładnie taką samą ilość rajdów w WRC jak Robert!
Kajtofan
N3

Postprzez romi » sobota, 24 sty 2015, 10:16

No to odwołany os 9.
szlak by ich trafił.
romi

Postprzez seal » sobota, 24 sty 2015, 10:16

Na ewrc-resault jest wpis, że OS9 odwołany, mam nadzieję, że to pomyłka.
seal
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata