Jänner Rallye 2015

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Re: Jänner Rallye 2015

Postprzez Domson » wtorek, 6 sty 2015, 13:06

Lefebvre jedzie Monte w WRC czy R5 ?
Domson
A6

Postprzez Dani » wtorek, 6 sty 2015, 13:08

Domson napisał(a):Lefebvre jedzie Monte w WRC czy R5 ?

R5
Dani
N3

Postprzez madman » wtorek, 6 sty 2015, 13:14

Ten rajd to takie deja vu dla Kajta z Lotosu 2012... :mrgreen:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez ryjas » wtorek, 6 sty 2015, 13:18

piotrg napisał(a):
ryjas napisał(a):Łotwa asfalcik?

A ty co z Łotwy jesteś ?, może położyli przez rok :mrgreen: .

To było pytanie do Wujeek'a. Sugerował ż ena Łotwie jest asfalt. Edytował to więc i ja wywaliłem ten temat z postu.
ryjas
N3

Postprzez Thomas » wtorek, 6 sty 2015, 13:39

On board Consaniego:

https://www.youtube.com/watch?v=QsaGu2c7WhI

nie odnosicie wrażenia, że jeśli chodzi o realizację TV to ERC, póki co góruje nad WRC- ciekawsze ujęcia z onboardów z większą ilością danych, ciekawsze relacje na Eurosport...

P.S. Kajto to powinien dostać prowizję od Pirelli za dystrybucję :lol:
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Wujeek » wtorek, 6 sty 2015, 13:55

ryjas napisał(a):
piotrg napisał(a):
ryjas napisał(a):Łotwa asfalcik?

A ty co z Łotwy jesteś ?, może położyli przez rok :mrgreen: .

To było pytanie do Wujeek'a. Sugerował ż ena Łotwie jest asfalt. Edytował to więc i ja wywaliłem ten temat z postu.

Taa bo sie pomyliłem...
Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team
Wujeek
N2

Postprzez Dani » wtorek, 6 sty 2015, 14:09

Zobaczyć Kajto na Rajdzie Szwecji w WuRcu...marzenie.
Dani
N3

Postprzez wanderer » wtorek, 6 sty 2015, 14:11

Thomas napisał(a):On board Consaniego:

https://www.youtube.com/watch?v=QsaGu2c7WhI

nie odnosicie wrażenia, że jeśli chodzi o realizację TV to ERC, póki co góruje nad WRC- ciekawsze ujęcia z onboardów z większą ilością danych, ciekawsze relacje na Eurosport...

Może im się po prostu chce.
wanderer
A6

Postprzez Domson » wtorek, 6 sty 2015, 14:16

Dani napisał(a):Zobaczyć Kajto na Rajdzie Szwecji w WuRcu...marzenie.

Nie porównywałbym Jannera do Szwecji i ERC do WRC , już prędzej na Rajdzie Polski gdzie zna tereny
Domson
A6

Postprzez Dani » wtorek, 6 sty 2015, 14:18

Domson napisał(a):

Nie porównywałbym Jannera do Szwecji i ERC do WRC , już prędzej na Rajdzie Polski gdzie zna tereny

Nawet nie chodzi o porównanie, tylko jak się facet fantastycznie czuje na śniegu. Wiadomo, że samochód WRC i R5 to inna para kaloszy, ale miło by było zobaczyć.
Dani
N3

Postprzez maciek127 » wtorek, 6 sty 2015, 14:23

Niech Kajto rozdaje opony Pirelli, im więcej osób będzie na nich jechała tym mniejsza szansa na jakieś protesty.
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez Dani » wtorek, 6 sty 2015, 14:27

maciek127 napisał(a):Niech Kajto rozdaje opony Pirelli, im więcej osób będzie na nich jechała tym mniejsza szansa na jakieś protesty.

Z tym już nie powinno być problemów, bo z czołówki chyba na nich jechali już wszyscy oprócz Breena i Levebvra.
Dani
N3

Postprzez TomMaz » wtorek, 6 sty 2015, 15:06

Dani napisał(a):
Domson napisał(a):

Nawet nie chodzi o porównanie, tylko jak się facet fantastycznie czuje na śniegu. Wiadomo, że samochód WRC i R5 to inna para kaloszy, ale miło by było zobaczyć.

Mógłby pojechać jakiś rajd w WRC2 w jakiejś niezłej obsadzie, jeśli cokolwiek w WRC to tylko Polske, albo chociaż Polskę w WRC2. Z resztą Kajto mówi że pojedzie pewnie 7-8 rund w ERC więc wątpie żeby Lotos sypnął na cokolwiek w WRC jak ma tam już Kubice. Takie wsiadanie do WRC na specficzny rajd jakim jest Szwecja gdzie jest cała objeżdżona czołówka do tego lokalni kierowcy, którzy znają świetnie taką nawierzchnię, nie ma więszego sensu.
TomMaz
N3

Postprzez gregortest » wtorek, 6 sty 2015, 15:14

gdyby to ode mnie zależało poprosił bym Hirschiego o dmuchnięcie w alkomat https://www.youtube.com/watch?v=d1Ant2KTW-s

To nie jest śmieszne...on jest po prostu naćpany...- nie mruga powieką...przez około 10-15 sek, a źrenice jak spodki.
Znajomi są na rajdzie, po dzisiejszej rozmowie, mogę śmiało powiedzieć.
Breen , Lefebvre i inni to jest po prostu żenada.
Pieprzenie, że nigdy w takich warunkach i wogóle po śniegu, a tak po za tym jeszcze w nocy, pierwszy raz , ten tego na halogenach, to on nigdy w życiu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Trzaskają tych km, w każdych warunkach , w dowolnych konfiguracjach ...., i potem głupio się tłumaczą....
Nie twierdzę że są ciency, ale to przerost formy nad treścią... A Breen, popadł w totalną ignorancję...co do swoich wypowiedzi.
Nie potrafią się odnaleźć na śniegu i tyle. Kierowcy fabryczni, jak z koziej dupy wór na mąkę. - Lefebvre - to samo... :lol: :lol:
gregortest
A5

Postprzez Thomas » wtorek, 6 sty 2015, 15:24

:lol: "za**anej baletnicy przeszkadza nawet rąbek spódnicy" Głupio się tłumaczą, zwalanie wszystko na opony i pozycję startową jest po prostu dla naiwnych, straty 3-5 sek/km- nie to nie są tyko te dwa czynniki

za to wg niektórych to są wymiatacze i punkt odniesienia dla Kajto. Szczerze to dawno nie widziałem takiego pogromu i dominacji jednego zawodnika i jestem pod wrażeniem jazdy Kajta po śniegu
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME