viper napisał(a):Czepiłem tego Lukjaniuka i to wzór . Jak ktos jest słaby to nawet po mokrym przegra. Dla mnie wyznacznikiem jest levebre albo breen. Ten gosc o którym mówisz to nawet nie wiem kto to jest.
Nie kompromituj sie juz
Moderator: SebaSTI
viper napisał(a):Czepiłem tego Lukjaniuka i to wzór . Jak ktos jest słaby to nawet po mokrym przegra. Dla mnie wyznacznikiem jest levebre albo breen. Ten gosc o którym mówisz to nawet nie wiem kto to jest.
viper napisał(a):woocasch napisał(a):@ Viper A kolejność start to wynik rezultatów odcinka kwalifikacyjnego, więc Kajto sam sobie "wygrał" i wybrał takie miejsce w stawce, nikt nie dał mu tego za darmoA inne (już nie Twoje) teksty o przewadze, bo zna trasy czy ma lepsze opony to śmiech na sali. Akurat tym razem jest przewaga Pirelli, a w innym rajdzie może być sytuacja odwrotna, więc trzeba się cieszyć, że Kajto i Baran znają ten rajd, znają auto, mają dobre opony, konkurencja ma problemy i jak do tej pory wygrali wszystkie odcinki. Oby tak dalej bo z Austrii trzeba wywieść maksymalną ilość punktów, o które w innych rajdach może być o trudniej.
Podobnie Ogryzek. Niech korzysta z pozycji na drodze i zbudowanej przewagi i oby znalazł się na tym miejscu na mecie.
P.S. Jakiekolwiek dygresje o Kubicy w tym temacie w trakcie rajdu to dla mnie jakieś dziwne nieporozumienie
Ja nie kwestionuje wyniku odcinka kwalifikacyjnego tylko warunki panujące na drodze z ktorych wynika przewaga lub strata, a to znaczna roznica szczególnie w zimie. Dla kogos kto nie wnika nie ma tamatu, a dla kogos kto choc trochę sie scigał nawet kjs to ma znaczenie jak chce porównać faktyczne wyniki z umiejętnościami.
Nie wiem jak bedzie jutro tzn. Czy jako lider kajto tez bedzie wybierał bo nie znam regulaminów w tej kwestii. Jak ktos by to podał był bym wdzięczny
Dani napisał(a):
Pierwsza dziesiątka w odwróconej kolejności.
ryjas napisał(a):Ale frajerstwo. Niepotrzebnie puścił gaz. Mógł jeszcze powalczyć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości