Barbórka Warszawska

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Barbórka Warszawska

Postprzez viper » niedziela, 30 lis 2014, 12:13

Kubica wielokrotnie podkreślal ze pzm i całemu społeczeństwu ( chodzi o sponsorów itd. ) w Polsce nie zawdzięcza nic jeżeli chodzi o jego karierę. W związku z czym postępuje jak postępuje i nie ma mu sie co dziwić, bo nie ma takiej potrzeby. Jestem pewien ze pod względem sportowym bliższe mu sa Włochy. Jeżeli była by np. odpowiednik barbórki włoskiej i polskiej w tym samym terminie bo nie ma co sie dziwić jeżeli wybrał by włoska.
viper
S2000

Postprzez sebaWRC » niedziela, 30 lis 2014, 12:18

Zaś się robi spór o Roberta,pojedzie to będzie dobrze,jak nie to trudno,świat się nie zawali... :roll:

Bardziej już chyba są wyczekiwania na listę,która pojawi się jutro :) Oby WRC było jak najwięcej !
www.youtube.com/user/kajto13
www.facebook.com/DominikaMorkaPhotography
sebaWRC
A5

Postprzez andrew88 » niedziela, 30 lis 2014, 12:47

Właśnie z WRC może być słabo. C-Rally nie wystawia Sołowowa, Rzeźnik szukał Fiesty R5+, Hubert Ptaszek nie startuje w Warszawie. Wiadomo cokolwiek o jakimś samochodzie WRC?
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez Gracko » niedziela, 30 lis 2014, 13:08

Jeden z Baranów już Wam wytłumaczył dość dosadnie co zawodnicy zawdzięczają kibicom i żaden inny zawodnik tego nie wyprostował więc jaka wdzięczność wobec kibiców?

Na Karowej kibice są wyjątkowo potrzebni bo organizator musi sie "nahapać" , ale coś mi sę wydaje że tam kibiców rajdowych jest nie wielu.

Napiszcie maruderzy do Kubicy petycję z prośbą o zmianę obywatelstwa i jak się zgodzi będziecie mieli problem z głowy bo widzę że wielu nie moze przeżyć tego że mamy kierowcę rajdowego światowego formatu.
Ja tam sie Kubicy nie dziwię bo na Monzy jest Show ale jest i element rally i duże nazwiska motorsportu a w Warszawie to bardziej rewia kilku zawodników , sponsorów za kółkiem i celebrytów z byłym rekordzistą skoków z balonu.
Gracko
A5

Postprzez wanderer » niedziela, 30 lis 2014, 14:41

Kiedyś chyba była mocna sprawa z PZM, który utrudniał Kubicy zdobycie licencji i przez pewien czas zdaje się, że startował z włoską licencją. A co do Lotosu, to ten w reklamach przedstawia się jako PARTNER Kubicy w mistrzostwach świata, a jeśli chodzi o starty gdzieś jeszcze poza WRC, to Kubica pewnie zadbał o zawarcie w kontrakcie jakiejś klauzuli aby mieć tu dowolność wyboru.

remotec napisał(a):Jak rajdy w Polsce mają być promowane skoro nasz teoretycznie najlepszy zawodnik woli zabawiać Włochów??

A jak Kubica dajmy na to zrezygnuje z rajdów, to co wtedy zrobisz? Rajdy to nie tylko Kubica i Barbórka Warszawska, która jeszcze trochę a stanie się świętem chyba dla samych drifciarzy.
wanderer
A6

Postprzez remotec » niedziela, 30 lis 2014, 16:44

wanderer napisał(a):Kiedyś chyba była mocna sprawa z PZM, który utrudniał Kubicy zdobycie licencji i przez pewien czas zdaje się, że startował z włoską licencją. A co do Lotosu, to ten w reklamach przedstawia się jako PARTNER Kubicy w mistrzostwach świata, a jeśli chodzi o starty gdzieś jeszcze poza WRC, to Kubica pewnie zadbał o zawarcie w kontrakcie jakiejś klauzuli aby mieć tu dowolność wyboru.

i skoro ma dowolność wyboru to moim zdaniem powinien pokazać się w Polsce , Grzegorz Grzyb potrafi odwdzięczyć się kibicą za doping , wczoraj był na Praskim Rally Sprincie a za tydzień będzie na Barbórce

remotec napisał(a):Jak rajdy w Polsce mają być promowane skoro nasz teoretycznie najlepszy zawodnik woli zabawiać Włochów??

wanderer napisał(a):A jak Kubica dajmy na to zrezygnuje z rajdów, to co wtedy zrobisz? Rajdy to nie tylko Kubica i Barbórka Warszawska, która jeszcze trochę a stanie się świętem chyba dla samych drifciarzy.

szczerze to się chyba ucieszę, ma większy potencjał jako kierowca wyścigowy choćby w długodystansowych seriach lub WTCC
remotec

Postprzez martin.h » niedziela, 30 lis 2014, 17:23

Dzieci, potupcie jeszcze nóżkami :roll:
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez corados » niedziela, 30 lis 2014, 18:12

To moze jeszcze jakas pikieta pod siedziba Lotosu, ze sponsoruja Roberta, a ten nie raczy przyjechac do Warszawy na Barborke...
corados
A6

Postprzez tomek87 » niedziela, 30 lis 2014, 18:51

Gracko napisał(a):Jeden z Baranów już Wam wytłumaczył dość dosadnie co zawodnicy zawdzięczają kibicom i żaden inny zawodnik tego nie wyprostował więc jaka wdzięczność wobec kibiców?

Na Karowej kibice są wyjątkowo potrzebni bo organizator musi sie "nahapać" , ale coś mi sę wydaje że tam kibiców rajdowych jest nie wielu.

Napiszcie maruderzy do Kubicy petycję z prośbą o zmianę obywatelstwa i jak się zgodzi będziecie mieli problem z głowy bo widzę że wielu nie moze przeżyć tego że mamy kierowcę rajdowego światowego formatu.
Ja tam sie Kubicy nie dziwię bo na Monzy jest Show ale jest i element rally i duże nazwiska motorsportu a w Warszawie to bardziej rewia kilku zawodników , sponsorów za kółkiem i celebrytów z byłym rekordzistą skoków z balonu.

Boże, jak ja nie lubię takiego podejścia - oczywiście, że musi się, jak to mówisz, "nahapać", bo nikt normalny nie będzie pracował za darmo i generalnie wszystkie aktywności lub ich zdecydowaną większość podejmuje się dla zysku. Ja wiem, że patrząc na to, kto stoi przy odcinkach na rajdach w sezonie (pijana patologia, miejscowa żulnia i garstka ludzi którzy wiedzą o co w tym wszystkim chodzi) można odnieść wrażenie, że tam nie ma kibiców rajdowych. Na szczęście, będąc na Barborce, wiem, że jest zupełnie inaczej. Generalnie uważam, że wstęp na np. takie patelnie walimskie powinien być płatny.

Co do wypowiedzi Barana - z większością rzeczy w jego wypowiedzi się zgadzam, natomiast akurat kibice ( a właściwie ich duża liczba) jest niezbędna, aby przyciągnąć sponsorów. NIkt nie będzie łożył kasy na cykl, który obserwuje garsta zapaleńców (vide RSMP). Dużo kibiców- dużo reklam - dużo pieniędzy - dużo wyższy poziom i porządne auta.

Z kierowców światowego formatu to mieliśmy Bublewicza, Zasadę, Hołowczyca, Kuliga oraz Kuzaja. To są ludzie, którzy rzeczywiście ciągneli ten sport w Polsce do przodu. Stawianie wokół nich Kubicy to jakiś niesmaczny żart.

corados napisał(a):To moze jeszcze jakas pikieta pod siedziba Lotosu, ze sponsoruja Roberta, a ten nie raczy przyjechac do Warszawy na Barborke...

Po co? Ja po prostu jestem zdziwiony, że sami go nie ściągneli, będąc sponsorem rajdu.
tomek87

Postprzez kuba.es » niedziela, 30 lis 2014, 19:08

Widzę, że im krótszy staż na forum, tym większy krzyk i bardziej roszczeniowe podejście.
tomek87, remotec, zdajcie sobie wreszcie sprawę, że Robert jest wam winien dokładnie NIC. Po co miałby przyjeżdżać na ten śmieszny festyn? Żeby zostać zadeptanym? Czy może dlatego, że wy i wam podobni tak ŻĄDACIE? On nie jest niczyją własnością ani publicznym dobrem narodowym, by spełniać wszystkie zachcianki takich frustratów. Chcecie go zobaczyć w akcji, to proszę wsiąść w samochód/samolot i jechać na którąś rundę wrc. A zapomniałem, tomek87 jeździ za nim przecież na każdą rundę i dlatego czuje się oszukany.

Dla mnie Barbórka jest pokazówką raczej dla kierowców startujących w RSMP + czasem jakiś celebryta. Przez kilkanaście lat broniłem się przed wyjazdem na tą imprezę, w tym roku jadę ale przez myśl by mi nie przeszło by rozkazywać występ tam jakiemukolwiek kierowcy.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Tomek K » niedziela, 30 lis 2014, 19:17

tomek87 napisał(a):
Z kierowców światowego formatu to mieliśmy Bublewicza, Zasadę, Hołowczyca, Kuliga oraz Kuzaja. To są ludzie, którzy rzeczywiście ciągneli ten sport w Polsce do przodu. Stawianie wokół nich Kubicy to jakiś niesmaczny żart.

Z większością Twojej wypowiedzi się mogę zgodzić, ale tutaj trochę popłynąłeś. Nie wiem jaki masz wyznacznik światowego formatu kierowcy ale ostatnie dwa nazwiska to też nie wiem jak pod to podciągnąć. Oczywiście trzeba pamiętać i doceniać ich osiągnięcia, które czy to w Polsce czy na arenie międzynarodowej (głównie europejskiej) były znaczące. Jednak nie przesadzajmy z tą światowością. Żaden z nich nie miał na koncie żadnego spektakularnego sukcesu w najwyższej klasie w najważniejszym cyklu (tak, tak, pamiętam o Production Car czy po prostu grupie N). Nawet Hołka ciężko nazwać zawodnikiem światowego formatu jeśli chodzi o rajdy płaskie.
Natomiast wygląda na to, że u Ciebie zawodnik światowego formatu = gwiazda, która w swoim rodzimym kraju stara się jak może ciągnąć, jak to określiłeś, rajdy do przodu. A to chyba nieco błędne założenie. Czy ktoś tego chce czy nie, Kubica ma obecne największe szanse by mocno pobić osiągnięcia przynajmniej 4 spośród wspomnianych przez Ciebie 5 kierowców. I co ważniejsze ma na to "papiery". A to, że mówiąc nieelegancko ma głęboko w d*'e nasze krajowe podwórko? Nie wiem jaki to ma związek z wynikami na odcinkach. Tak jest i będzie. Ci oburzeni zawsze mogą przerzucić swoją miłość na drugiego Lotosowca:)

I na koniec. Myślicie, że ile takich Barbórek jest w Europie? Pewnie są jakieś w Skandynawii, Francji, Hiszpanii? Myślicie, że we wszystkich biorą udział Asy z WRC, z odpowiednich krajów...?
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez wanderer » niedziela, 30 lis 2014, 19:25

A tak w ogóle dlaczego Kubica miałby ciągnąć ten sport w Polsce do przodu? Choć moim zdaniem tyle co zrobił (co mógł zrobić) dla popularyzacji rajdów to i tak sporo.

Za popularyzację tego sportu odpowiada PZM, tak ma chyba wpisane w swoim statucie.
wanderer
A6

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 30 lis 2014, 21:33

Organizatorzy Barbórki (jak i większości rajdów w polsce) mają w d. . .,kto wystartuje. Ważne żeby kasa była i tyle. Nawet niechce im się kogoś zaprosić. W Czechach był Kankunen,a u Nas po Makinenie nikt godny. Na Monza są same gwiazdy nie tylko włoskie - Hamilton, Block czy Kubica.
Jarek55511
S1600

Postprzez maciek127 » niedziela, 30 lis 2014, 22:20

w ramach ciekawostki Fiesta Sołowowa brał udział w Monza Rally Show 2014 jechał nią Busch Kurt
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez kubicafan1 » niedziela, 30 lis 2014, 23:26

https://www.facebook.com/video.php?v=85 ... =2&theater
a oto barbórkowóz Janka Chmielewskiego
Ale poszedł!!!!!!!!!!!!
kubicafan1
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP