RSMP 2015

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: RSMP 2015

Postprzez viper » niedziela, 9 lis 2014, 12:38

Wloch a ty? napisał(a):
viper napisał(a):Co do zapitalania to punktacja niczego nie zmieni, bo jak zawodnik nie umie szybko jechać to nawet jak mu 100 pkt dasz w prezencie to szybko nie pojedzie. Jak zawodnicy sa na podobnym poziomie to podobne czasy bedą mieli i z tego bierze sie walka. Przykład był w tym roku wielokrotnie i wcale punktow za pojedyncze oesy nie było.
Jak chcesz zawodników którzy szybko bedą jeździć to stwórz im warunki do szukania sponsorów. Np tv na zywo z każdego superoesy jak Karowa itd. a nie wieczne grzebanie w regulaminach, bo to nic nie daje. Zasada jest prosta. Im wiecej zawodników tym większa szansa ze wsród nich bedą szybcy zawodnicy. Póki rajdy bedą polegać na jeździe za własna kasę puty bedą sie w nie bawić bogaci ustatkowani panowie, a szybkich zawodników bedzie jak na lekarstwo.

Każda z tych wypowiedzi jest trafna każdy wie co najlepiej i - mówi daj kase, przyciągnij sponsorów i TV. I to też jest prawda, ale do czego? Do sportu w którym poprzez punktacje bardziej promuje się dojeżdżanie do mety niż walkę? na Swoim przykładzie 2012 na koniec sezonu byliśmy przed gościem który potrafił na klepnąć 6 minut w dniu ale miał dwie awarie..... Więc do czego maja przyjść Ci sponsorzy do 5 którzy jadą a peleton taksówkarzy którzy wyjeżdżają tytuły w klasach wlokąc się niech sponsoruje się sam. I co gorsze tak sie psuje rynek sponsorski..... ale pewnie i w tym zakresie wiecie więcej.

Jeżeli nie sporty walki to siatkówka... tam też sie burzyli że nie zmienią zasad punktacji zmienili i jakoś sport dało postawić się na nogi pod względem marketingowym i to własnie polacy byli orędownikami tych zmian

Człowieku więc o czym Ty piszesz? ja już czasem dochodzę do wniosku że kibice zrozumieją 30% z tekstu jak napisze do nich Maciek Baran......

W siatkówce zmienili zasady, bo mecz trwałby 10 godzin i żadna tv właśnie by tego nie pokazała. Właśnie to był ukłon w stronę relacji tv, bo ktos mądry pomyślał i to przewidział.
Awarie sa częścią tego sportu czesto wynika właśnie z bezmyślnego zapitalania, a kazda rzecz ma swoją wytrzymałość ( nie mowie oczywiscie o twoim przypadku) , dlatego trzeba umieć zwolnić miedzy innym dla poszanowaniu sprzętu. To tylko jeden przykład dlaczego czasami warto zwolnić. Oczywiscie to zależy od rajdu, bo np. Rzeszowski przy Wiśle to autostrada itd. Nie postawisz sportu na nogi, ktory wymaga najpierw kasy a potem weryfikacji umiejętności, a punktacja to tylko gole cyfry nie mówiące nikomu kto w tym nie siedzi. Ludzie wola patrzeć niz liczyć i trzeba im takie warunki stworzyć zeby było dla nich dostępne w najprostrze sposób np. W centrum miasta. Z reszta jestem pewien ze na jednym prologu w jeleniej gorze jest wiecej ludzi niz na jednej pętli rajdu. Tym to sie charakteryzuje. Dla ciebie najważniejsza jest walka a dla ludzi wizualne oglądanie gołym okiem, bo w rajach nie sie pokazać emocji bo to walka z czasem a nie bezpośrednim rywalem. dałem przykład z driftem. To chora dyscyplina ( tak samo jak te xtrem games fikołki na rowerach itd) pod względem punktacji i klasyfikacji, ale na początku dla kogos kto to widzi to bajka dla oka i nikogo nie interesuje punktacja kto i dlaczego akurat wygrywa. Tak wiec nie człowiekuj mi tu bo ja wiem o czym piesze. Ty wsiadasz w auto na prawy i dostajesz kasę, a kierowca walczy z budżetem, zeby to wszystko zapewnić. Nie mowie oczywiscie o rodzinnych teamach jak np. szeja ty dzisiaj jesteś u jednego jutro u drugiego, bo pierwszemu sie kasa skończyła, kazdy kierowca przechodzi przez to samo. Walka z wiatrakami bo nie ma argumentów w rozmowie ze sponsorami, a żadne wyniki i tabelki nic nie zmienia. Przykładem jest chuchala. Jaka punktacje byś nie wziął i kto by to nie był zamiast chuchaly nic by to nie zmieniło.Jak chcesz walczyc o dobro rajdow nie walcz o regulaminy tylko o marketing.
viper
S2000

Postprzez iceman150 » niedziela, 9 lis 2014, 12:52

Tak, ale stara rajdowa prawda głosi "Zwycięzcy są na mecie" i nie widzę sensu tego zmieniać. Można by zwiększyć ilość pkt. zdobywanych za zwyciestwo, co zwiększyłoby możliwość odrabiania ewentualnych strat.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez Marcin z Mtl » niedziela, 9 lis 2014, 13:52

Fajnie poczytać zapiekłych entuzjastów, wiedząc, że z rzeczywistością to i tak będzie miało mało wspólnego. Siatkówka, a rajdy... Mecz w siatkę odbywa się w jednym miejscu, kibice wsuwają hot dogi i mają show nie ruszając się z miejsca. Rajdy nie będą tak popularne i medialne, dopóki również nie będą odbywać się na zamkniętym torze i nie będzie w nich elementów cyrkowych w stylu driftu. Czyli nigdy.

A propos tego, co pisze Włoch: pan Maciej Baran to oddzielna historia. W Twoim profilu, Włoch, w poście z tekstem p. Barana napisałem co ja o tym myślę (autor: PropellerSky Video).

Pozdrawiam wszystkich :)
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez Wloch a ty? » niedziela, 9 lis 2014, 14:43

Wy sobie sami przeczycie przykład boksu zły przykład siatkówki zły. Przeczycie sobie sami bo mówiće że mecz by trwał 10h i byłby jaki nudny. Tak samo jak jazda w kierowców w RSMP jest nudna. Jest zasada zwycięzcy są na mecie, jest tradycja srycja nie zmieniajmy nic. W RSMP jest przecież walka tak zażarta od pierwszego do ostatniego zawodnika chyba jeszcze bardziej zażarta jest tylko jak na tym forum. Awarie się zdarzają od zapieprzania. Ręce opadają. JEst w Rajdach wiele czynników które powodują że ten sport jest ryzykowny do wkładania kasy właśnie takie coś jak awaria kapeć i mały pech wyklucza z kosztownej jazdy. Kilka takich tematów można restrukturyzować. Ale nie bo tradycja. To wykasujmy z regulaminu rally2 bo tradycja i na mecie będzie zawodników 5 w których rzucacie mandarynkami jak jada, oni nie będą mieli awarii przygód bo jadą wolniej niż autobus szkolny. TO się będzie świetnie oglądało. Jeżeli wszystko jest super to dlaczego jest tak źle? Oczywiście bo nie ma kasy i telewizji a dlaczego nie ma kasy bo w gówno tylko debile wrzucą kasę a Ci co tą kasę już zarobili i mogli by za sponsorować debilami nie są.

"Nie postawisz sportu na nogi bo wymaga kasy" Sportu ? To jest sport to jest gorsze jak caravaning najpierw żeby coś było sportem trzeba zapewnić rywalizacje która wytworzy sprtowe emocje.

Jacy ludzie liczą pkt ? Podasz z pamięci jaka jest punktacja i lub choćby ile pkt dostaniesz za 6 miejsce jak będzie 8 zawodników ???? Więc nie pie....l o śledzeni o tym że się to wszystko ludziom wymiesza bo 2% z garstki pozostałych kibiców może to wie. Podaj chociaż z pamięci punktacje dla RSMP do 5 miejsca ?

Dla Ciebie lepiej się ogląda gołym okiem jak ktoś poprostu jedzie czy jak ktoś poprostu gołym okiem poprostu walczy ?? To chyba trzeba być debilem żeby nie widzieć różnicy. Może inni się wypowiedzą czy wolą patrzeć na tych którzy walczą czy na tych którzy macają gaz zeby tylko jechać???? Chyba ze tylko ja jestem debilem który lubi oglądąc walczących zawodników ???

Wsiadasz na prawy dostajesz kase a kierowca walczy skąd możesz wiedzieć który z nas walczy o kasę i jaki jest podział ról jeżeli chodzi o np rozowy ze sponsorami to jak nie wiesz to po co pieprzysz głupoty...

JA właśnie walczę o marketing ale jak przyjedziesz z takim sponsorem na odcinek i pokażesz mu na czym to polega a on też ma oczy i widzi czy coś jest atrakcyjne. Teraz bardziej sie opłaca 7 przyjechać na 3 miejscu jak 5 razy wygrać i dwa razy nie skończyć. A nie skończyć możesz z różnych powodów nie tylko wypadku. I mistrzem zostanie ten co był zawsze trzeci to jest dobra punktacja ale dla Kurta Gottlichera albo Richelmiego jeżeli w ogóle wiesz o czym i o kim pisze ?
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez viper » niedziela, 9 lis 2014, 15:05

No widzisz nie chodzi o to ze mecz byłby nudny tylko o to ze fizycznie nie było by czasu na pokazanie tego meczu bo doba ma 24 h i z racji tego tv by tego nie transmitowała. Trochę wyobrazni. Skoro mówisz ze to caravaning ja nie widzę problemu, żebys wsiadł i pokazał jak sie jeździ, bo gadać to sobie można i hojrakowac. Wsiąć i pokaz jak to łatwo zrobic. Tylko nie zapomnij zebrać najpierw grubszej kasy. Pochodź po sponsorach po pytaj to sie dowiesz ze mało ktory sponsor przyjedzie na rajd z racji ze sa to ludzie zajęci. Natomiast kazdy chciałby zeby jego firma była w tv, bo jest dźwignia handlu, a nie paru zapalonych kibiców. Jak bys walczył o kasę to bys dzisiaj nie jeździł z zawodnikami, którzy jeżdżą za swoje. Ostatnim ktory jeździł z tobą systematycznie i walczył o kasę był pan Tomaszczyk, a gdzie dzisiaj jest wszyscy wiemy. Brak budżetu mu nie pomógł, a to znaczy, ze albo jestes nie skuteczny, albo tylko dużo gadasz. Ludzie znają środowisko bo jest małe, a krzyki i obelgi nic nie dadzą,a z tego tez jestes znany. Nie tak załatwia sie sprawy, a wulgaryzmów u ciebie dostatek, ale nie chodzi o ciebie. Zasada jest prosta. Masz kasę jedziesz nie masz jej nie jedziesz. Natomiast na walkę trzeba mieć kasę. Chuchala jest rowniez tutaj przykładem na jednym z rajdow jechał na używanych oponach i niestety źle to sie skończyło, bo niestety nie da sie na używanych wygrywać z kimś kto jedzie na nowych. Na dolnośląskim już tego błędu nie popełnił i dał sobie spokój. Taki wiec daj sobie na wstrzymanie z krzykiem, a weź sie za konstruktywna pomoc jak chcesz pomoc.
viper
S2000

Postprzez Glitol » niedziela, 9 lis 2014, 16:32

viper: Włoch ma rację, obecnie rajdów (RSMP, RPP) nie da się oglądać. Jedzie tylko kilku, reszta to porażka. Teraz rajdowcem jest ten co wystartuje w rajdzie a nie ten co ma umiejętności. Dla mnie jako kibica punktowanie osesów ma sens. Do tego zakaz R w RPP. I koniecznie tani puchar.
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez rundi » niedziela, 9 lis 2014, 16:39

Glitol napisał(a):viper: Włoch ma rację, obecnie rajdów (RSMP, RPP) nie da się oglądać. Jedzie tylko kilku, reszta to porażka. Teraz rajdowcem jest ten co wystartuje w rajdzie a nie ten co ma umiejętności. Dla mnie jako kibica punktowanie osesów ma sens. Do tego zakaz R w RPP. I koniecznie tani puchar.

Włoch akurat nie ma racji. Nie ma znaczenia kto jak jedzie tylko jak to można medialnie sprzedać. Jeśli uda się to zrobić to w niedługim czasie przybędzie sponsorów a to przełoży się na ilość zawodników a co za tym idzie będzie więcej takich, którzy zapierniczają a nie tylko się wiozą. Wtedy będą wszyscy zadowoleni. Nic nie da kombinowanie na siłę z regulaminami. Dotychczasowi zawodnicy nie zmienią wiele w swojej jeździe i jeśli ktoś do tej pory był powolny to po zmianie punktacji nagle nie przyspieszy :(
Jeśli znajdzie się ktoś kto umiejętnie zadba o promocję tego sportu i będzie miał plan na 2-3 lata to wtedy jest szansa na poprawę kondycji.
rundi
N2

Postprzez viper » niedziela, 9 lis 2014, 16:54

rundi napisał(a):
Glitol napisał(a):viper: Włoch ma rację, obecnie rajdów (RSMP, RPP) nie da się oglądać. Jedzie tylko kilku, reszta to porażka. Teraz rajdowcem jest ten co wystartuje w rajdzie a nie ten co ma umiejętności. Dla mnie jako kibica punktowanie osesów ma sens. Do tego zakaz R w RPP. I koniecznie tani puchar.

Włoch akurat nie ma racji. Nie ma znaczenia kto jak jedzie tylko jak to można medialnie sprzedać. Jeśli uda się to zrobić to w niedługim czasie przybędzie sponsorów a to przełoży się na ilość zawodników a co za tym idzie będzie więcej takich, którzy zapierniczają a nie tylko się wiozą. Wtedy będą wszyscy zadowoleni. Nic nie da kombinowanie na siłę z regulaminami. Dotychczasowi zawodnicy nie zmienią wiele w swojej jeździe i jeśli ktoś do tej pory był powolny to po zmianie punktacji nagle nie przyspieszy :(
Jeśli znajdzie się ktoś kto umiejętnie zadba o promocję tego sportu i będzie miał plan na 2-3 lata to wtedy jest szansa na poprawę kondycji.

Dokładnie kolego o to chodzi :D . Pan Włoch nie moze zrozumieć, ze ilosc zapierniczaczy weźmie sie automatycznie z większej ilości zawodników, którzy ewentualnie pojawia sie na trasach rajdowych, a zeby tak sie stało trzeba stworzyć im możliwość pozyskiwania pieniędzy, bo to ma byc argument dla "biednych "zawodników, których jest zdecydowanie wiecej niz bogatych bogatych.
viper
S2000

Postprzez Glitol » niedziela, 9 lis 2014, 17:24

rundi, viper: ale co telewizja ma pokazać? Żenadę a nie jazdę? Żeby coś sprzedać trzeba posiadać PRODUKT a tym nie są rajdy w PL. Dopóki nie będzie w rajdach rywalizacji nikt tego nie pokaże (sądzicie, że telewidz będzie zainteresowany oglądaniem jadących powoli aut?)
Glitol
A5

Postprzez Wloch a ty? » niedziela, 9 lis 2014, 17:45

Ok macie racje szkoda gadać Viper bardzo Ci współczuje.

"Włoch nie moze zrozumieć, ze ilosc zapierniczaczy weźmie sie automatycznie z większej ilości zawodników, którzy ewentualnie pojawia sie na trasach rajdowych, a zeby tak sie stało trzeba stworzyć im możliwość pozyskiwania pieniędzy, bo to ma byc argument dla "biednych "zawodników, których jest zdecydowanie wiecej niz bogatych bogatych."

Ty kolego nie możesz zrozumieć że do puki nie będzie rywalizacji to nie będzie pieniędzy bo nikt w to nie zainwestuje. Rozumiesz że pewna kolejność musi być zachowana. I wbij sobie pod swój kask że inaczej to nie zadziała. Jeżeli porównam to do sprzedaży bo już nie wiem jak bardziej to obrazowo wyjaśniać jak do debili. Jeżeli chcesz coś sprzedać to najpierw powinieneś mieć coś co chcesz sprzedać a nie odwrotnie. Czyli klienta który chce kupić ale co jak nie masz towaru.

Najpierw trzeba coś wyprodukować opakować żeby później promować i sprzedać a nie odwrotnie. Chyba że chcesz mi powiedzieć że Ty najpierw sprzedajesz później promujesz a później pakujesz a później produkujesz to gratuluje.

A ja trace czas żeby przekonać kogoś takiego jak Ty że lepsze rajdy w których jest walka jak te w których jej nie ma.

Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania to lepiej jest żeby w rajdach nie było walki? Tylko zawodnicy sobie jechali a ja chcąc sprowokować regulaminem walkę na odcinkach jestem debilem, bo walka na odcinkach to sprawa drugorzędna i nikomu nie potrzebna, a liczy się Meta. Napisz to proszę !!!

Odpowiedz na poprzednie pytania bo jak Ci daje argumenty np na temat punktacji to jest Cisza ? Siejesz tylko zamęt

To tego odniosę się jednym zdaniem
Włoch akurat nie ma racji. Nie ma znaczenia kto jak jedzie tylko jak to można medialnie sprzedać.

Gitol Co chcesz sprzedać medialnie? jazdę jazdę lamusów? Napisałem Ci że bardziej się opłaca być trzecim niż zawsze pierwszym i 2 razy nie skończyć to to jest ta wasza propozycja na wspaniałe sprzedanie czegoś bez wartości. To ja chętnie przekaże dochód ze sprzedaży tego medialnie na pomoc dla Ciebie choć myślę że tu akurat jest za późno.

Dotychczasowi zawodnicy nie zmienią wiele w swojej jeździe i jeśli ktoś do tej pory był powolny to po zmianie punktacji nagle nie przyspieszy :(

Masz tu rację ale jeżeli ktoś się wlecze to się wlecze ale wlekąc się możesz być trzeci bez problemu. a ten co zapierdziela może 2 razy wylecieć albo mieć awarie. I mistrzem zostaje w koncu się lamus. Czy wy specjalnie zakrzywiacie faktyczna sytuacje czy jesteście ślepi żeby nie napisać durni że tego nie widzicie. Gdyby nie jedna awaria na koszycach gość z którym jechałem zostałby mistrzem w kl 8 a Herbi który zwykle klepał go po 40sek na oesie byłby drugi a Witkowski który 6 min włożył na nam w drugim dniu dolnośląskiego to byłby 3 a Jurecki 4 to jest dobra punktacja według was ???????

Szkoda mojego czasu..... Powodzenia w RSMP Viper może zgłoś sie do PZM będziesz tam pasował.
Z rajdowym pozdrowieniem

Wloch a ty?
N3

Postprzez Bad-i » niedziela, 9 lis 2014, 17:48

Glitol, mysle ze powinienes dac przyklad i jako pierwszy zaczac pokazywac jak nalezy zebrac budzet i pokazac jak sie nie wozic.

Z ciekawosci, ile i jakich rajdow do tej pory "zapierniczales"?

Jezeli tak duzo? To dzieki czemu?
Bad-i
N3

Postprzez Glitol » niedziela, 9 lis 2014, 18:00

Bad-i: napisałem "jako kibic" ale widocznie problem ze zrozumieniem. I naprawdę nie chcę oglądać "rajdowców hamujących 3 razy przed zakrętem.
Włoch - to samo, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Uważam, że w tej dyskusji to Ty masz rację
Ostatnio edytowano niedziela, 9 lis 2014, 18:01 przez Glitol, łącznie edytowano 1 raz
Glitol
A5

Postprzez viper » niedziela, 9 lis 2014, 18:00

Glitol napisał(a):rundi, viper: ale co telewizja ma pokazać? Żenadę a nie jazdę? Żeby coś sprzedać trzeba posiadać PRODUKT a tym nie są rajdy w PL. Dopóki nie będzie w rajdach rywalizacji nikt tego nie pokaże (sądzicie, że telewidz będzie zainteresowany oglądaniem jadących powoli aut?)

Jak to co zobacz relacje w wizji sport jak to wyglądało w Krakowie z prologu.
https://m.youtube.com/watch?v=p34punB7Gms
No nie mów mi ze nie robi to wrażenia jak wyglądają rajdy. Dzisiaj przy tej technologi można dołoży relacje z wewnatrz itd. Beczki . No przecież to jest widowiskowe jak diabli, a ty sie pytasz co pokazać. Kazda dyscyplina ma cos w sobie tylko trzeba to umieć pokazać. To tak jak z reklama filmu. Film moze byc nudny a reklama filmu w kilku fragmentach zajebista i ludzie wała do kin. Ludzie sa jak cielęta idą tam gdzie jest tłum i zamieszanie reszta sie sama nadmuchany. Tylko takie prologi trzeba robić w miastach a nie na wsi tzn. Wrocław krakow itd. Nawet kosztem 100 km dojazdu do kłodzka .
viper
S2000

Postprzez Wloch a ty? » niedziela, 9 lis 2014, 18:25

Wszystko świetnie, ale czy myślisz że prolog w Krakowie i 100tyś kibiców na błonie przyciągnęła telewizja czy rywalizacja ? A telewizje przyciągnęli sponsorzy czy 100tyś ludzi którzy tam byli?

Prologi są fajne i na pewno pomagają ale jeżeli na prologu będą jechać taksówkarze to nikogo to nie przyciągnie nawet jakby było w centrum wszechświata.
Ostatnio edytowano niedziela, 9 lis 2014, 18:29 przez Wloch a ty?, łącznie edytowano 1 raz
Z rajdowym pozdrowieniem

Wloch a ty?
N3

Postprzez viper » niedziela, 9 lis 2014, 18:27

Włochu, ale jak chcesz opakować prezent skoro nie masz co opakować bo nie ma na nie go pieniędzy. Przecież sa szybcy zawodnicy na których można oprzeć widowiskowość. Po za tym prologi to inna bajka 70 % zawodników jedzie szybko na tego typu próbach, bo to inna bajka niz prawdziwy super oes , bo ryzyko uszkodzenia auta jest mniejsze. No kurde trzeba wykorzystać co jest póki jeszcze sa szybcy i widowiskowy Habaj rzeźnik oleksowicz. Jak chcesz opakować prezent skoro na niego nie masz pieniędzy, a nie bedzie rywalizacji póki nie bedzie pieniędzy. Od kilku lat narzekamy ze frekwencja szybkich maleje a ty wciskasz kity ze musimy najpierw mieć szybkich zawodników a potem tv sie zaiteresuje. Frekwencja tych szybkich ja ci mowie ze bedzie jeszcze bardziej spadać, a nie rosnąć, bo zawodnicy nie maja za co jeździć. Twój to myślenia to błędne koło. Czekanie jak zawodnik wystartuje i pokarze ze jest szybki podczas gdy on nie wystartuje bo nie ma za co. Jeżeli bedzie ci powietrze z koła uchodzić to zejdzie do 0 póki nie weźmiesz pompki w łapę. Tych chcesz czekać jak to powietrze zejdzie do 0. Po raz kolejny ci mowie jak ktos nie umie szybko jeździć wirowanie punktow nic nie da, bo jego tempa nie zmienisz.
Karowa jest najlepszym przykładem na to ze topowi zawodnicy nie musza jechać a widowisko i tak jest bo prolog rządzi sie swoimi prawami.
Wloch a ty? napisał(a):Wszystko świetnie, ale czy myślisz że prolog w Krakowie i 100tyś kibiców na błonie przyciągnęła telewizja czy rywalizacja ? A telewizje przyciągnęli sponsorzy czy 100tyś ludzi którzy tam byli?

Zobacz na samochód holowczyca i domyśl sie kto przyciągnął tv. Roznica jest taka ze wtedy korzystali na tym wszyscy zawodnicy zaczynajac od holowczyca a kończąc na pozostałych którzy w tej relacji brali udział. Dzisiaj zobacz jak to wyglada korzysta na tym tylko 1 zawodnik lotosu. Reszta napędzała sie automatycznie tzn. Gwarantuje ci ze dzisiaj robisz prolog w Krakowie na tej samej trasie izasadzie co wtedy i rowniez bedzie 100 tys kibiców i tv sie tym tez zainteresuje. Natomiast jak sie robi prolog w kłodzku w nocy w czwartek to pies z kulawa noga tam nie dotrze. Dzisiejsza sytuacja jest spowodowana złym zarządzaniem. Krótko mówiąc rajdy zeszły na prowincje a tam nigdy ludzi nie ma.

Krótko mówiąc pan Tomaszczyk idzie do potencjalnego sponsora mowi mu panie jest prolog w Krakowie 100 tys ludzi relacja w tv i gwarantuje ci ze zaden sponsor nie pyta sie jaka jest punktacja bo go to gowno w tym momencie bedzie obchodzić. Bedzie sie liczyło 100 tys ludzi i relacja w tv. Natomiast dzisiaj pan tomaszczyk siedzi w domu i nie ma argumentów do rozmowy. Efek jest taki ze pojawia sie szybki "biedny" zawodnik ktory dzisiaj nie ma opcji zeby sie pojawił
Ostatnio edytowano niedziela, 9 lis 2014, 18:35 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP