39 Rajd Barbórka Cieszyńska 2013

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Re: 39 Rajd Barbórka Cieszyńska 2013

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 3 lis 2014, 18:25

Czyli fragmenty tego OSu jesli nie 2/3-3/4 bedzie to to co rok temu i lub tam gdzie ostatnio Kajto testuje (tak tez slyszalem) czyli np ta mala hopka przez droge a wczesniej szuter (ale moze ok 30m). Generalnie moze tam byc naprawde fajny rajdowy OS.

tak bym to widzial
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 3 lis 2014, 20:52

Inaczej, OS ma lecieć od Dworskiej, koło piekarni w Goleszowie, bodajże ul. Radoniowa. Kawałek osu pójdzie glówną droga z goleszowa na kisielów ( goleszów równia- meta bardzo blisko mety OS Cisownica z zeszłorocznej barbórki gdzie Pan jarzyna roz...bał astre z dwoma zerami o słup tylko po drugiej stronie głównej drogi lecącej na Ustroń). Mniej więcej 1/4 oesu pójdzie podobnie jak wcześniej. Reszta- zupełna nowośc. Choć kiedyś dawno dawno temu ponoć szła jużtam barbórka :D
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez rafalze-ce » poniedziałek, 3 lis 2014, 21:37

Prosze pokaz na mapie gdzie jest dworska w Bazanowicach,bo choc jestem z cesarskiego nie moge nigdzie znalesc. Dzieki tak z gory
rafalze-ce
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 4 lis 2014, 00:51

Na mojej mapie punkt "O" jest na Dworskiej w Bażanowicach.
Marco to w końcu na Dworskiej w Bażanowicach ma być start czy na/koło Dworcowej w Goleszowie? Bo dwa różne miejsca startu OSu. A jeśli ma być meta w goleszowie to reszta OSu musi iść znanymi miejscami. Ja słyszałem że ma być tam gdzie Kajto testował i Tomaszczyk 106 rozwalił.

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

MSG Racing
S2000

Postprzez RallyMarco » wtorek, 4 lis 2014, 10:15

Panowie od początku piszę że start na Dworskiej przy 1 domu po lewej. Meta goleszów równia na granicy z ustroniem. Dokładnie, pierwsze kilometry odcinka to tam gdzie często się testuje, dalej nowość. Na 100% os nie pojdzie tam gdzie tomaszczyk skończył na płocie-lecz może iść tam gdzie na tym samym oesie też Tomaszczyk miał spotkanie z płotem ale tyłem(1 dzwon), drugi pod koniec oesu już niestety ich unieruchomił. Pierwsze km tylko beda się pokrywać z wcześniejszymi latami
RallyMarco
N3

Postprzez TITISE » wtorek, 4 lis 2014, 13:30

Jakieś przecieki kto planuje wystartować :?:
TITISE
N3

Postprzez bimber » wtorek, 4 lis 2014, 14:00

na odcinki powróci jakby nie było szybki Tomala, jako "0" ma leciec podobno Jurek Tomaszczyk, no i Kabaciński pisał że jest plan startu w cieszynce, myśle że też Fryczu się pewnie pojawi, w końcu Jego teren :D
bimber
N3

Postprzez daryush » wtorek, 4 lis 2014, 14:27

Habaj też zapowiadał start na cieszynce.
daryush
N2

Postprzez RallyMarco » wtorek, 4 lis 2014, 15:35

https://www.youtube.com/watch?v=89WBOJEQup8

Jakby ktoś myślał o tej hopce to ( i os szedłby "przez nią")... już jej nie ma. Zrobili pare dni temu nowiutki asfalt, wyrównali ten uskok :? ( wyasfaltowane od połowy drogi z centrum goleszowa aż pod sam chełm.)
RallyMarco
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 4 lis 2014, 16:20

Nie ma tam za wiele miejsca no nowosci chyba ze liczymy ostatnie 3-4 lata. OS latal przez Godziszow i Bladnice i to calkiem niedawno wiec jak dla mnie malo nowego w nim bedzie. Moze tyle ze uklad miejscami nowy. Znajomych miejsc sie spodziewam.

MSG Racing
S2000

Postprzez RallyMarco » wtorek, 4 lis 2014, 22:42

Ja wiem, że będzie dużo nowego...tam gdzie teraz ma iść ten OS ostatnim razem się jechało jak byłem całkiem mały albo jeszcze mnie nie było na świecie a mam 25lat...możliwy przejazd przez rzekę...też, bo kiedyś tak leciało. Bardzo zapętlony był ten OS na goleszowie i w tym roku tak ma wlaśnie być, no ale poczekamy, zobaczymy:)
RallyMarco
N3

Postprzez jarexcc » środa, 5 lis 2014, 09:51

RallyMarco napisał(a):wiem, że będzie dużo nowego...tam gdzie teraz ma iść ten OS ostatnim razem się jechało jak byłem całkiem mały albo jeszcze mnie nie było na świecie a mam 25lat...możliwy przejazd przez rzekę...też, bo kiedyś tak leciało. Bardzo zapętlony był ten OS na goleszowie i w tym roku tak ma wlaśnie być, no ale poczekamy, zobaczymy:)

prawdopodobnie taki będzie przybliżony przejazd odcinka Bażanowice

https://goo.gl/maps/e7gGM
jarexcc
A5

Postprzez woocasch » środa, 5 lis 2014, 11:11

daryush napisał(a):Habaj też zapowiadał start na cieszynce.

Fajnie jakby Habaj faktycznie wystartował, do tego - takie małe marzenie :) - gdyby Kajto pojawił się znowu w Cieszynie. Nawet gdyby wystartował Imprezą zamiast Fiestą to dla lokalnych kibiców byłaby to niezła atrakcja, no i dodatkowo dla samego rajdu. Mam nadzieję, że coś w tym kierunku podziałają :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez RallyMarco » środa, 5 lis 2014, 14:37

Jeśli chodzi o listę to bym się nie martwił. To zawsze jest najlepiej obsadzony rajd w pucharze przecież:-) na Kajta nie ma co liczyć. To nie Czechy że Mistrz Czech jeżdzi też w rallysprintach ale napewno kilka czterołapów pojedzie. Licze że lista z gościami i 3 liga będzie liczyć z 70 aut...no i trzeba szukać miejscówkí do 5km po starcie chyba że będzie jakaś przegruba miejscówka dalej:-) niedługo będą "plakatować oesy" to dam znać co i jak:-)
RallyMarco
N3

Postprzez woocasch » środa, 5 lis 2014, 15:12

RallyMarco napisał(a):Jeśli chodzi o listę to bym się nie martwił. To zawsze jest najlepiej obsadzony rajd w pucharze przecież:-) na Kajta nie ma co liczyć. To nie Czechy że Mistrz Czech jeżdzi też w rallysprintach ale napewno kilka czterołapów pojedzie.

Ja tam o listę się nie martwię, ale zawsze lepiej jak w czterołapie jedzie ktoś bardzo dobrze ogarniający auto. A to, że na Kajtka nie ma co liczyć to Twoje przypuszczenia czy wiedza z okolic zespołu rajdowego Kajtka? Bo wiesz jakoś w 2010 zdobycie pierwszego tytułu MP nie przeszkodziło mu w starcie w Cieszynce :) Ale tak jak napisałem, to takie bardziej życzenie, a nie jakiś wymóg :)
---
woocasch
woocasch
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM