Rallye de France-Alsace

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye de France-Alsace

Postprzez Shaitan » piątek, 3 paź 2014, 19:51

Pierwszy dzień, a już sporo się wydarzyło. Ogier nie liczy się już kompletnie i zamiast trójki o zwycięstwo walczy dwójka VW (po cichu liczę, że jednak gdzie dwóch się bije tam Meeke skorzysta ;)).
Sordo jedzie swoje i przy problemach Neuvilla godnie reprezentuje Hyundaia, który nico słabiej się tutaj prezentuje niż się spodziewałem. Świetna jazda Evansa, któremu trzeba to oddać. Niesamowitą robotę w WRC 2 wykonuje też Abbring.
Co do Roberta, to nie ma co rozpamiętywać tych 12 sekund. Jest w grupie walczącej o to 4 miejsce, różnice nie są duże a jutro będą wszyscy jechali obok siebie, to będzie wymierne porównanie i w miarę równa walka. Oby tylko obyło się bez awarii i przygód, a niech wygra lepszy.
Shaitan
N3

Postprzez Sylwek_GSi » piątek, 3 paź 2014, 20:00

https://www.facebook.com/video.php?v=10205179297188697

ciekawe czy tym razem Latvala dowiezie 1 asfaltowe zwycięstwo?
Sylwek_GSi
A5

Postprzez DonCorrado » piątek, 3 paź 2014, 20:04

Sylwek_GSi napisał(a):https://www.facebook.com/video.php?v=10205179297188697

ciekawe czy tym razem Latvala dowiezie 1 asfaltowe zwycięstwo?

Grubo było, szkoda ze trzeba bylo cofac, ale pewnie reka nie pomogla lepiej wyjsc z tego haka
DonCorrado
A6

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 20:05

"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Domson » piątek, 3 paź 2014, 23:04

troche wypowiedz Roberta

"Tempo i dzisiejsza jazda była lepsza niż to, co pokazują czasy oesów. Rok temu jechałem innym autem, w WRC2, czyli dużo wolniejszym, ale momentami straty miałem podobne, jak dziś, a moim zdaniem jechałem wówczas dużo bezpieczniej. Dziś warunki nie były łatwe i ustawienia samochodu na drugą pętlę też nie były idealne. Coś zmieniłem i auto prowadziło się lepiej. Ostatni popołudniowy oes był najlepszy, jeśli chodzi o balans auta, a asfalt też był inny co ma duży wpływ na jazdę."

"Uważam jednak, że jak na naszą jazdę i na to, jak czuję się w aucie to powinniśmy być bliżej czołówki."

O tym, co nieuniknione:
"Jeśli wychodząc z nawrotu masz 400 metrów prostej i chcesz wbić dwójkę, a ona dwa razy nie wchodzi, to po tym dystansie masz już sekundę lub więcej straty..."

Gutowski FB
Domson
A6

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 23:24

szkoda tego błędu MAćka bo byłoby 4 miejsce :?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez krupson » sobota, 4 paź 2014, 04:56

Abbring nie jedzie w WRC-2, ale można to uznać za skrót myślowy :)
www.motosp.pl
krupson
N1

Postprzez marrcus » sobota, 4 paź 2014, 08:10

zaden streamy z http://powrotroberta.blogspot.com/2014/ ... ien-2.html nie działa ani ten z wczorajszych :(
marrcus
N3

Postprzez Dani » sobota, 4 paź 2014, 08:44

Nie dość, że nie ma streamów to i LT Citroena nie działa. Znowu trzeba będzie czekać godzinę na wyniki.
Dani
N3

Postprzez Domson » sobota, 4 paź 2014, 09:00

stream działą, tylko trzeba wtyczke do zmiany państwa w przegladarce miec

ja uzywam chrome, wtyczka hola, na mozille tez powinno byc
Ostatnio edytowano sobota, 4 paź 2014, 09:04 przez Domson, łącznie edytowano 1 raz
Domson
A6

Postprzez andrzejn4 » sobota, 4 paź 2014, 09:03

tzn co trzeba zainstalować ? daj lina
ka na mozillę
andrzejn4

Postprzez Thomas » sobota, 4 paź 2014, 10:35

No, Robson podkręcił tempo. Byłoby lepiej gdyby nie miał tej jednej miękkiej, przegrzewającej się opony. Maciek troszku spóźnił komendę w końcówce, ale jest pięknie. Jarri, proszę keep in mind Niemcy i nie zepsuj tego....
Thomas
A5

Postprzez Domson » sobota, 4 paź 2014, 10:37

Thomas napisał(a):No, Robson podkręcił tempo. Byłoby lepiej gdyby nie miał tej jednej miękkiej, przegrzewającej się opony. Maciek troszku spóźnił komendę w końcówce, ale jest pięknie. Jarri, proszę keep in mind Niemcy i nie zepsuj tego....

Nie wiem czy podkręcił, mysle ze jedzie swoim tempem, wczoraj bardzo mocno cisnal, ogladalem onboardy, ale fura nie odwdzieczala sie czasami, dzisiaj inna specyfika odcinków, wiele miejsc na odwagę, wąsko i szybko i myślę że to robi różnicę sporą

Maćkowi się dzisiaj też lekko oberwało bo spóźnił komendę :D
Domson
A6

Postprzez Thomas » sobota, 4 paź 2014, 10:44

tak, masz rację...te wąskie, leśne partie robią wrażenie i w jednym miejscu wydaje mi się, że było ciepło... :wink:

chciałbym, aby spadł deszcz, bez względu na to, co by z niego wynikło
Thomas
A5

Postprzez Anbarra » sobota, 4 paź 2014, 10:49

Poki Robert jedzie w miare dobrze to nie chciejmy za duzo ;) cieszmy sie tym co jest
10 lat temu ocicielibysmy z radosci na widok polskiej flagi w top 5
Anbarra
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata