Rallye de France-Alsace

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rallye de France-Alsace

Postprzez klafindo » wtorek, 30 wrz 2014, 05:29

Prognozy mówią, że będzie ciepło i sucho. Zdecydowanie wolę spać przy odcinkach więc o to pytam.
klafindo

Postprzez jacko » wtorek, 30 wrz 2014, 23:21

klafindo napisał(a):Prognozy mówią, że będzie ciepło i sucho. Zdecydowanie wolę spać przy odcinkach więc o to pytam.

kolega Miko b.dobrze radzi, w zeszlym roku tez mialo byc cieplo a bylo pare deszczowych OSow, to w koncu gory sa, takze namiot tam to bardzo "studencka" opcja, zreszta po co jechac co najmniej 800 km aby spac w takich warunkach, skoro ichniejsze alzackie wiejskie hosteliki to juz prawie niemiecki standard, czysciutko i schludnie a do tego rozsadna cena, w kazdym razie w zeszlym roku byly nawet autobusy za free ze strasburga na OSy dla "niedzielnych" kibicow :D
jacko
A5

Postprzez Cubson » środa, 1 paź 2014, 00:21

jacko napisał(a): w kazdym razie w zeszlym roku byly nawet autobusy za free ze strasburga na OSy dla "niedzielnych" kibicow :D

W tym roku też są autobusy: w piątek, sobote i niedziele - każdego dnia na jeden wybrany oes (jest to gdzieś podane w przewodnikach). Jeśli chodzi o noclegi to zdecydowanie polecam namiot i dzikie miejscówki - choć oficjalne parkingi też mają swoją atmosferę. Kibiców jest mnóstwo i to praktycznie wszędzie. Tradycyjnie dominują Francuzi, Belgowie i Czesi. Pogoda w zeszłym roku była bardzo dobra - zupełnie inne odczuwalne temperatury, jedynie do czego można się było przyczepić to ostatni nocleg z soboty na niedziele gdzie faktycznie non stop padało. Mimo deszczu biwaki rozłożone, ogniska rozpalone. To są Mistrzostwa Świata i na każdym kroku to odczujesz - a myślę, że właśnie na tym powinno zależeć kibicom, którzy przyjeżdżają taki kawał drogi. Polecam zdecydowanie namiot!
facebook.com/GRBrodacz
youtube.com/GRBrodacz
instagram.com/GRBrodacz
Cubson
N2

Postprzez klafindo » środa, 1 paź 2014, 18:35

Cubson napisał(a):
jacko napisał(a): w kazdym razie w zeszlym roku byly nawet autobusy za free ze strasburga na OSy dla "niedzielnych" kibicow :D

W tym roku też są autobusy: w piątek, sobote i niedziele - każdego dnia na jeden wybrany oes (jest to gdzieś podane w przewodnikach). Jeśli chodzi o noclegi to zdecydowanie polecam namiot i dzikie miejscówki - choć oficjalne parkingi też mają swoją atmosferę. Kibiców jest mnóstwo i to praktycznie wszędzie. Tradycyjnie dominują Francuzi, Belgowie i Czesi. Pogoda w zeszłym roku była bardzo dobra - zupełnie inne odczuwalne temperatury, jedynie do czego można się było przyczepić to ostatni nocleg z soboty na niedziele gdzie faktycznie non stop padało. Mimo deszczu biwaki rozłożone, ogniska rozpalone. To są Mistrzostwa Świata i na każdym kroku to odczujesz - a myślę, że właśnie na tym powinno zależeć kibicom, którzy przyjeżdżają taki kawał drogi. Polecam zdecydowanie namiot!

Na taką odpowiedź właśnie czekałem. Zdecydowanie nie chodzi tutaj o pieniądze tylko o ten mocno rajdowy klimat, którego nie poczuje się na rajdach regionalnych. Na spania w hotelikach przyjdzie czas jak już będę stary z reumatyzmem.
klafindo

Postprzez jacko » środa, 1 paź 2014, 21:01

klafindo napisał(a):
Cubson napisał(a):

Na taką odpowiedź właśnie czekałem. Zdecydowanie nie chodzi tutaj o pieniądze tylko o ten mocno rajdowy klimat, którego nie poczuje się na rajdach regionalnych. Na spania w hotelikach przyjdzie czas jak już będę stary z reumatyzmem.

co kto lubi, choc ja ostatnim razem spalem pod golym niebem 1000 km od domu w trakcie autostopu w czasach studenckich, czlowiek czym starszy tym wygodniejszy sie robi, no ale Twoja opcja ma dodatkowa zalete bo ta austostrada na poludnie od strasburga bardzo sie korkuje w trakcie rajdu, a atmosfera przy OSach sporo sie rozni od polskich rajdow, sejfciarze to nie gowniarze, goscie z ktorymi mozna bylo pogadac, pozartowac, ludzie usmiechnieci, zero zapijaczonych dracych morde ludzi, generalnie zdecydowanie lepsza atmosfera.
jacko
A5

Postprzez Jafry » czwartek, 2 paź 2014, 12:21

Jafry
N1

Postprzez andrew88 » czwartek, 2 paź 2014, 14:43

Szukał już ktoś streama na jutro? Ja nic nie mogę znaleźć. Transmisja będzie tylko w Sport+?
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez qubas89 » czwartek, 2 paź 2014, 20:03

andrew88 napisał(a):Szukał już ktoś streama na jutro? Ja nic nie mogę znaleźć. Transmisja będzie tylko w Sport+?

Nie trzeba szukać:
http://www.wiziwig.tv/competition.php?p ... otorsports
qubas89

Postprzez MateX » czwartek, 2 paź 2014, 20:22

Macie wybrane ciekawe miejsca na Francje?
MateX

Postprzez Jarek55511 » czwartek, 2 paź 2014, 20:38

Macie jakiś działający stream :?:
Jarek55511
S1600

Postprzez qubas89 » czwartek, 2 paź 2014, 20:55

Jarek55511 napisał(a):Macie jakiś działający stream :?:

podałem wyżej, transmisje:
Piątek: 8:40-11:20; 19:50-20:50 (na różnych kanałach mogą byś transmisje, trzeba pilnować)
qubas89

Postprzez Hlor » piątek, 3 paź 2014, 08:45

macie działające streamy?
Hlor
N1

Postprzez mustang33 » piątek, 3 paź 2014, 09:06

mustang33

Postprzez Thomas » piątek, 3 paź 2014, 09:25

"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Marcin z Mtl » piątek, 3 paź 2014, 09:26

mustang33 napisał(a):http://cdn.livetv.sx/webplayer2.php?t=letontv&c=lilyxozeej23981damsunoal&lang=pl&eid=260913&lid=238575&ci=547&si=7

Fajny kanał, w przerwie między oesami pokazują jak Ogier i Grosjean bawili się w paintball... samochodami wyścigowymi :)
Rob na razie 8... niech tylko trzyma czarne, a będzie dobrze :)

Edit: Ogier mocno zwolnił na odcinku :!:
Edit 2: Wygląda na to, że jedzie dalej, ale stracił na pewno koło minuty, gdy po obrocie na odcinku mocno zwolnił, a potem przepuszczał Latvalę.
Ostatnio edytowano piątek, 3 paź 2014, 09:48 przez Marcin z Mtl, łącznie edytowano 1 raz
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata