W ostatni weekend odbyła się w Krakowie impreza Moto Show gdzie gościem był m.in M.K.
Junior był ubrany w ciuchy RedBulla a na rzutniku było wielkie logo Lotos Rally Team!
Podczas konferencji trwającej ok 30-40min najpierw puścili klip który zaczynał się od czasów PWRC aż do momentu przerwania startów.
Wręcz żałowałem że nie miałem kamery ale może ten klip jest gdzieś dostępny. Co ciekawe pokazane nie tylko były sukcesy ale i porażki więc szacun za to.
Zostały uwzględnione wszystkie auta oprócz Mini w klipie

Sam Junior stwierdził że stan zdrowia ok, udziela się w swojej szkole jazdy i normalnie jeździ ale do rajdówki nie wsiada jeszcze.
Prowadzący na początku zrobił z M.K. mistrza świata ale ona sam go poprawił.
Widząc loga ww. firm zadałem Michałowi pytanie: Do jakiej serii widzi swój powrót skoro obecny/były sponsor ma już swoich reprezentantów w WRC i RME oraz czy podjął by się wyzwania w Mini WRC gdyby to była jedyna możliwość?
Pierwsza część mojego pytania pozostała bez odpowiedzi natomiast M.K. wspomniał o awaryjności auta, kiepskich oponach.
Potem w luźnej rozmowie powiedział że tylko Fiesta więc widać że szlak z M-Sportem przetarty.
Junior rozdawał też kartki pamiątkowe również z Fiestą z tego co się dopatrzyłem raczej R5 na szutrze więc pewnie z ostatniego polskiego.
Byłem po raz pierwszy na takiej konferencji i pozostał mi jeden niesmak...
Wśród osób które były w różnych częściach sali i zadawali pytania naturalnie bardziej wygodne niż moje okazało się że głównie były to osoby w mojej ocenie ustawione bo potem były na jego stanowisku Szkoły Jazdy którą naturalnie też promował.
Padło też pytanie o życzenia M.K. i stwierdził, że chciałby żeby Robert wrócił do F1