Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez fotorobart_pl » sobota, 1 mar 2014, 21:58

Witcher1990 napisał(a):Żółtodziub
Oczywiście, że złamanie kręgosłupa to nic fajnego, sam przecież pisałem że wg mnie absolutnie MK nie powinien jechać RP bo to nie są żarty i może skończyć się kalectwem. Ponoć po rajdzie się pogorszyło więc częściowo to mogło się spełnić. Nie chce mi się wierzyć w błąd w sztuce lekarskiej bo z nim nie pracują amatorzy.

jakby miał złamany już siedziałby praktycznie na wózku :cry: ; jak już to pęknięty
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez sas » niedziela, 2 mar 2014, 00:59

To "już" czy "praktycznie"?
Troche mnie niesmaczy czytanie takich postów. "Na wózku" jak to ująłeś to się siada przy przerwaniu rdzenia, a do tego może dojść nawet bez złamania kręgosłupa. Odrwotnie też, tzn można złamać kości kręgosłupa i nie przerwać rdzenia.
sas
N2

Postprzez żółtodziób » niedziela, 2 mar 2014, 12:25

No właśnie przy tej okazji chcę powiedzieć o co tak naprawdę walczę. Bo zarzuty wobec mnie był już takie, że gadam wszystko to co panowie K. chcą usłyszć i moi oponenci zdają sie zapominać jak sam opowiadałem o wszystkich baśniach 1001 nocy związanych z Polskim Jadłem i jak ostro krytykowałem za to panów K.

Rozchodzi mi się wyłącznie o obiektywizm. Można kogoś nie lubić, ale uczciwiej jest napisać o tym wprost, a nie szukać naokoło prób zdyskredytowania danych osób, albo wręcz usprawiedliwienia dla własnych emocji. Wątpliwości co do tego czy kręgosłup faktycznie jest złamany to ożna mieć. Oczywiście uważam,że nie mając dowodów nie należy z takimi opiniami wyskakiwać publicznie, ale sam przyznam, że prywatnie wierzę w wyjaśnienia MK też tyle-o-ile. To znaczy nie mam obiektywnych podstaw zeby w to wątpić, ale nie będę mocno zdziwiony, jeśli sie okaże, że to jednak chodzio o kasę, albo nawet częściowo o ten kręgosłup, tyle, ze sprawy się ze sobą zbiegły w czasie i problem finansowy MK postanowił przemilczeć w mediach. Myślę jednak,że nikt rozsądny nie będzie zdziwiony jeśli takie coś wypłynie, ale robienie z tego zarzutu, wysuwanie tego jako całkiem możliwej wersji już teraz jest nie fair.

Natomiast czym innym jest pisanie bajek samemu, tym razem żeby pokazać jakim kłamcą jest MK. Ludzie, jeśli już koniecznie musicie mu dowalić to sprawdźcie przynajmniej czy w sensie medycznym macie rację. Nie każde złamanie kręgosłupa oznacza wózek, nawet takie które wymaga długiego i skomplikowanego leczenia. Przecież właśnie za takie bajkopisarstwo nie trawicie MK właśnie? Z mojego punktu widzenia wygląda to tak, jak by przyganiał kocioł garnkowi. Albo jak Kali opowiedzieć komuś bajkę to dobrze, ale jak ktoś Kalemu to źle. Dlatego właśnie tak mocno oponuję, wcale nie dlatego, że jestem fanem MK, tylko dlatego, że wszystko zaczyna przypominać debatę smoleńską. Albo trzeba wierzyć w trotyl, albo w pancerną brzozę i nie ważne, że każda ze stron opiera się na mocno szczątkowych materiałach i w każdej z tych wersji można znaleźć luki jeśli ktoś zada sobie trud rozpoznania tematu samemu. Nie róbmy zatem tutaj kolejnego polskiego piekiełka. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to może najwpierw niech sprawdzi jak sprawa wygląda od strony medycznej i dopiero jeśli znajdzie jakąś ewidentną sprzeczność to niech wyjeżdża z zarzutami.
żółtodziób
A8

Postprzez Wloch a ty? » niedziela, 2 mar 2014, 15:32

Widzę że to zrobiło się tu forum medyczne. :oops:
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 3 mar 2014, 10:50

Bo to aktualnie jedyny możliwy pretekst, żeby po MK się porządnie "przejechać". Nie można napisać, że jest cienki i się wozi, nie mozna powiedzieć, że znów źle wybral samochód czy opony, no, ale można powiedzieć, że ściemnia na temat swojego stanu zdrowia. Na chwilę obecną nie można oczywiscie tego potwierdzić, ale nie można też zaprzeczyć. Dlatego własnie niczego nie usuwam i nie sypią się warny, ale jak dla mnie tego typu akcje na podstawie domysłow nie są w porządku.
żółtodziób
A8

Postprzez moto_angel » wtorek, 27 maja 2014, 11:04

W ostatni weekend odbyła się w Krakowie impreza Moto Show gdzie gościem był m.in M.K.
Junior był ubrany w ciuchy RedBulla a na rzutniku było wielkie logo Lotos Rally Team!
Podczas konferencji trwającej ok 30-40min najpierw puścili klip który zaczynał się od czasów PWRC aż do momentu przerwania startów.
Wręcz żałowałem że nie miałem kamery ale może ten klip jest gdzieś dostępny. Co ciekawe pokazane nie tylko były sukcesy ale i porażki więc szacun za to.
Zostały uwzględnione wszystkie auta oprócz Mini w klipie ;)
Sam Junior stwierdził że stan zdrowia ok, udziela się w swojej szkole jazdy i normalnie jeździ ale do rajdówki nie wsiada jeszcze.
Prowadzący na początku zrobił z M.K. mistrza świata ale ona sam go poprawił.
Widząc loga ww. firm zadałem Michałowi pytanie: Do jakiej serii widzi swój powrót skoro obecny/były sponsor ma już swoich reprezentantów w WRC i RME oraz czy podjął by się wyzwania w Mini WRC gdyby to była jedyna możliwość?
Pierwsza część mojego pytania pozostała bez odpowiedzi natomiast M.K. wspomniał o awaryjności auta, kiepskich oponach.
Potem w luźnej rozmowie powiedział że tylko Fiesta więc widać że szlak z M-Sportem przetarty.
Junior rozdawał też kartki pamiątkowe również z Fiestą z tego co się dopatrzyłem raczej R5 na szutrze więc pewnie z ostatniego polskiego.
Byłem po raz pierwszy na takiej konferencji i pozostał mi jeden niesmak...
Wśród osób które były w różnych częściach sali i zadawali pytania naturalnie bardziej wygodne niż moje okazało się że głównie były to osoby w mojej ocenie ustawione bo potem były na jego stanowisku Szkoły Jazdy którą naturalnie też promował.
Padło też pytanie o życzenia M.K. i stwierdził, że chciałby żeby Robert wrócił do F1 ;)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez madman » środa, 25 cze 2014, 00:42

Taka refleksja mnie naszła... Was też dziwi, że Michał nie startuje w Rajdzie Polski? Wiadomo, że sezon stracony, ale sądziłem, że na ten jeden, jedyny rajd się pojawi. Szkoda, może wreszcie udałoby mu się ukończyć. :wink:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez rajdmen » środa, 25 cze 2014, 10:55

A co niby ma dziwic, nie ma sponsorów ktorzy chcieliby wtopic kasę w mega talent, a swoich pieniążków szkoda, to i nie startuje
rajdmen

Postprzez karluum » środa, 25 cze 2014, 11:21

madman napisał(a):Taka refleksja mnie naszła... Was też dziwi, że Michał nie startuje w Rajdzie Polski? Wiadomo, że sezon stracony, ale sądziłem, że na ten jeden, jedyny rajd się pojawi. Szkoda, może wreszcie udałoby mu się ukończyć. :wink:

Kasy nie ma, pilota też, WRC jest znacznie droższe niż ERC, w 2009 walczył w JWRC, a teraz nie ma jasnego celu.
karluum
A5

Postprzez Witcher1990 » środa, 25 cze 2014, 12:24

madman napisał(a):Taka refleksja mnie naszła... Was też dziwi, że Michał nie startuje w Rajdzie Polski? Wiadomo, że sezon stracony, ale sądziłem, że na ten jeden, jedyny rajd się pojawi. Szkoda, może wreszcie udałoby mu się ukończyć. :wink:

Nie wiadomo jak z plecami to raz. Dwa po co ma startować? Nawet jeśli umowa z Lotosem dalej obowiązuje to mają już Kubice w topowym aucie i KK w ERC więc szumu jest cała masa, nie potrzeba im kilku mln dodatkowych kosztów na jednego zawodnika.
Witcher1990
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » środa, 25 cze 2014, 14:52

Trochę szkoda, bo zawsze jeden szybki polski zawodnik więcej, ale co zrobić jak pilota brak? Poza tym z kasą też chyba cienko skoro swojego miśka sprzedawał. Oby się pozbierał jeszcze do jakiejś serii w przyszłym sezonie.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez maciek127 » piątek, 5 wrz 2014, 23:17

dzisiaj na facebooku Kościuszko wrzucił:
Obrazek

Zabawka na jutro... ICM naprawdę warto odwiedzić... — w miejscu: Warszawa Lotnisko Bemowo

https://www.facebook.com/MichalKosciusz ... permPage=1

wiecie o co chodzi ?
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 5 wrz 2014, 23:30

Jutro w Wawie na Bemowie jest organizowana impreza w stylu "motor show" przez Inter Cars... jeśli nie pomyliłem terminów
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Mad Max » czwartek, 11 wrz 2014, 15:54

Moje przypuszczenia się sprawdził - Pug 208 - patrząc po rejestracji można przypuszczać że to Proto od Dytki
http://www.autoklub.pl/gallery/picture/ ... 6777/?i=57
Obrazek
Obrazek
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez maciek127 » czwartek, 16 paź 2014, 17:29

Jeszcze kilka fotek naszego nowego VW Polo PROTO. Prace przy aucie szły w ekspresowym tempie, jutro stroimy jeszcze silnik z nowym turbo i wieczorem chcemy być na ostatnim, nocnym odcinku Rajdu Dolnośląskiego. Za kierownicą auta usiądzie Michał Kościuszko, który w aucie VIP organizatora ma zrobić pokazowy przejazd przed samochodami 0...

https://www.facebook.com/sportdytko/pos ... 5725810594
Zapraszam http://www.test.auto.pl/category/motorsport/
maciek127
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata