ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez Sylwek_GSi » niedziela, 24 sie 2014, 11:33

gregortest napisał(a):A ja stawiam sobie pytanie, czy Ogier będzie w tym roku miszczem ??
Sytuacja jak się okazuje, nie jest taka wesoła.
Oczywiście jest to mały % takiej możliwości, ale jednak, coś mi tu ćwierka za uchem..., że jednak Latvala wygra w tym roku.
A w przyszłym, będzie albo w Toyocie, albo w Hultaju za dużżżąąąą kasę:)

ciekawe.. hmm gdyby Latvala wygrał ten rajd zmniejszyłby stratę z 44 pkt do ok 18 (w zależnosci co by sie działo na PS). Wtedy sprawa tytułu była by otwarta. 4 rajdy i do odrobienia 18 pkt. Ale w sytuacji kiedy obaj nie kończą rajdu, na 4 rajdy Ogier ma znów 44 pkt przewagi, to już sporo. A raczej rzadko się zdarza żeby Latvala był wyżej od Ogiera w kilku rajdach pod rząd. Wiadomo to tylko sport ale raczej jest to mało prawdopodobne. Jeżeli latvala miałby wygrać tytuł z Ogierem, to musiało by się stać coś nieprzewidywalnego i nie do końca związanego ze sportowa rywalizacją. Mam tu na myśli dyskwalifikacje albo dłuższa nieobecność.
No z ta toyota i hyundaiem , to ciekawe rzeczy piszesz, podobnie jak z Kubica i fordem.
Mnie wyjątkowo cieszy ze zanosi się na tryumf Hyundaia! na pewno zmotywuje ich to jeszcze bardziej!
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Kruk » niedziela, 24 sie 2014, 11:34

Auto samo nie wygrywa, jest tylko jednym z elementów składowych końcowego sukcesu.

Pierwszy przejazd odcinka(OS16), który ma być PS(OS18) wygrał Thierry. Dużym zaskoczeniem był drugi czas Evansa :shock: . W pierwszej dziesiątce zakończyli też Tidemand i Tanak. Ciekawe jak będzie w drugim przejeździe.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Thomas » niedziela, 24 sie 2014, 11:34

tymczasem Mikko wygrywa wyraźnie OS! będzie się ciął z Evansem na ostatnim o 4-tą lokatę
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez madman » niedziela, 24 sie 2014, 11:35

C.G.
Jak już wspominałem przed weekendem. Rajd Niemiec to sieczka
Zastanawiam się, co sobie teraz myślą te kutasy, co się tak radowały i pastwiły nad przygodą RK w piątek. Co sobie teraz wmawiają takie kreatury?

Nie ma co, rzeczowy i wyszukany język eksperta F1 i WRC. Rozumiem irytację wszystkimi 'nie znam sie, ale się wypowiem' na onetach, facebookach czy innych portalach, rozumiem mocne kibicowanie Robertowi, ale to chyba już zachodzi za daleko... :roll:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez Domson » niedziela, 24 sie 2014, 11:37

madman napisał(a):C.G.
Zastanawiam się, co sobie teraz myślą te kutasy, co się tak radowały i pastwiły nad przygodą RK w piątek. Co sobie teraz wmawiają takie kreatury?

Nie ma co, rzeczowy i wyszukany język eksperta F1 i WRC. Rozumiem irytację wszystkimi 'nie znam sie, ale się wypowiem' na onetach, facebookach czy innych portalach, rozumiem mocne kibicowanie Robertowi, ale to chyba już zachodzi za daleko... :roll:

Fakt słabe to, wypowiedz na takim samym poziomie jak tych, o ktorych pisze :roll:
Domson
A6

Postprzez speedyzxz » niedziela, 24 sie 2014, 11:39

viper napisał(a):
Kruk napisał(a):JML jest najszybszy z tych bez tytułu. Niestety często nie kończy już potencjalnie wygranego rajdu (Polski, teraz Niemcy)

Dzisiaj jest , bo auto z kosmosu w stosunku do konkurencji.
Polówa aż takim kosmosem nie jest, Citroen aż tak znacznie nie odstaje co pokazał Meek na Fince, ale z Sebem i Jarim nie ma po prostu kto walczyć. Neuville i może Sordo na asfaltach może by i pomieszali, ale tu akurat jest różnica sprzętowa. Ale wciąż kosmosem bym tego nie nazwał.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Kruk » niedziela, 24 sie 2014, 11:39

Nie chce się skompromitować, że nowicjusz jest szybszy od niego. Przedostatni odcinek pojechał o prawie 24 sekundy szybciej niż za pierwszym razem. Evans prawie 10 sekund szybciej w stosunku do pierwszego przejazdu.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
Kruk
A6

Postprzez jarauto » niedziela, 24 sie 2014, 11:40

Ostatnio edytowano niedziela, 24 sie 2014, 11:41 przez jarauto, łącznie edytowano 1 raz
jarauto
N2

Postprzez Anbarra » niedziela, 24 sie 2014, 11:41

Mateos napisał(a):Ma ktoś linka do relacji PS?

dalem strone wczesniej chyba
Anbarra
A5

Postprzez karluum » niedziela, 24 sie 2014, 11:42

madman napisał(a):C.G.

CG to zwykły pismak jest. Pamiętasz jak kiedyś jechał po Ostbergu a potem niby to po Wilczym Szańcu woził? Napisałem parę słów krytyki na jego temat to mnie zablokował...
karluum
A5

Postprzez Aaltonen » niedziela, 24 sie 2014, 11:43

Poirytował się trochę Cezary bezmyślną hejterką.
Fakt, język niewyszukany, ale z takimi walczyć innym językiem się nie da.
Nawet tutaj na forum bywały przejawy czystej hejterki.
Aaltonen
N3

Postprzez viper » niedziela, 24 sie 2014, 11:43

gregortest napisał(a):
Pytanie czy ogier bedzie chciał odejść mając auto pewniutkie do wygrywania, a kasa i tak ma nie małą.

W 5 i 6 klasie podstawówki - uczą czytać ze zrozumieniem tekstu.
Nie chodzi o Ogiera, bo on jest zaspawany z VW, ale o Latvalę.
A Kornicki :) brawo. Oby do konca trzymał ciśnienie.

Tak bez złośliwości nie potrafisz powiedzieć ze zle zrozumiałem , ale nie będę chamski i pomine ten fakt , zeby nie prowokować, bo fakt po wczytaniu sie mówisz o Latvali, a mnie sie spieszyło i nie zwróciłem uwagi tym bardziej ze wcześniej piszesz dłużej o ogierze.
Jak już tak mówimy to nie wiem czy latvala bedzie na tyle głupi zeby odejść z auta , które moze przynajmniej w teorii dać mu zwycięstwo. Każda inna opcja bedzie nie wiadoma, a nawet strata szybkości samochodu. No chyba ze sam vw go odpuści , bo z taka przewaga sprzętowa na 2 w teamu to jest pewnie kilku kandydatów.
viper
S2000

Postprzez Shaitan » niedziela, 24 sie 2014, 11:47

Hyundai zmienił mode i wyraźnie zwolnili. W M-Sporcie myślałem, że pójdzie TO.

Nie wiem czy śledziliście co się dzieje w wrc2, ale Tanak jest liderem. Po kolei się tam wszyscy wykruszali. Przez połowę rajdu był 5, a tempowo był nawet jeszcze gorszy. Jako jedyny pozostał bez większej przygody i wygląda na to, że wygra WRC 2 :) .
Shaitan
N3

Postprzez Mateos » niedziela, 24 sie 2014, 11:49

Mateos
N2

Postprzez Kruk » niedziela, 24 sie 2014, 11:49

Tidemand ma do niego tylko 6 sekund straty. Tyle odrobił do niego na ostatnim odcinku (18km) a PS ma ponad 19. W poprzednim przejeździe był szybszy od Tanaka o ponad 4 sekundy. Jeszcze wszystko jest możliwe jeśli chodzi o kolejność pierwszych dwóch miejsc.
Ostatnio edytowano niedziela, 24 sie 2014, 11:53 przez Kruk, łącznie edytowano 1 raz
To córka mojego kolegi.
Kruk
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata