gregortest napisał(a):A ja stawiam sobie pytanie, czy Ogier będzie w tym roku miszczem ??
Sytuacja jak się okazuje, nie jest taka wesoła.
Oczywiście jest to mały % takiej możliwości, ale jednak, coś mi tu ćwierka za uchem..., że jednak Latvala wygra w tym roku.
A w przyszłym, będzie albo w Toyocie, albo w Hultaju za dużżżąąąą kasę:)
ciekawe.. hmm gdyby Latvala wygrał ten rajd zmniejszyłby stratę z 44 pkt do ok 18 (w zależnosci co by sie działo na PS). Wtedy sprawa tytułu była by otwarta. 4 rajdy i do odrobienia 18 pkt. Ale w sytuacji kiedy obaj nie kończą rajdu, na 4 rajdy Ogier ma znów 44 pkt przewagi, to już sporo. A raczej rzadko się zdarza żeby Latvala był wyżej od Ogiera w kilku rajdach pod rząd. Wiadomo to tylko sport ale raczej jest to mało prawdopodobne. Jeżeli latvala miałby wygrać tytuł z Ogierem, to musiało by się stać coś nieprzewidywalnego i nie do końca związanego ze sportowa rywalizacją. Mam tu na myśli dyskwalifikacje albo dłuższa nieobecność.
No z ta toyota i hyundaiem , to ciekawe rzeczy piszesz, podobnie jak z Kubica i fordem.
Mnie wyjątkowo cieszy ze zanosi się na tryumf Hyundaia! na pewno zmotywuje ich to jeszcze bardziej!