ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez Domson » niedziela, 24 sie 2014, 08:57

Latvala... coś Ty narobił :cry: :cry:

Meeke kolejny :cry:

Załamka

Robert niech szuka już innej fury w miare mozliwosci na przyszly sezon. Dobrze, ze na dojazdowce skrzynia sie zablokowala, a nie na odcinku
Domson
A6

Postprzez Anbarra » niedziela, 24 sie 2014, 09:00

takie ocierki na 90-tkach nie bywaja niczym dziwnym
volkswagen jeszcze ma szanse wygrac. zauwazyliscie, ze poza bouffierem to z czolowki zawsze odpada lider rajdu ?
jeszcze sa 2 odcinki, wiec neuville i sordo moga odpasc, wtedy liderem zostanie mikkelsen, ale nie dopadnie go "klatka lidera dojczlandu 2014" :lol:
szkoda bledu latvali, cos nie przyjal daru od niebios... no coz, bywa. schrzanil niczyl kiedys ogier australie :)
Robert powinien sie przeprosic z hyundaiem :D
Anbarra
A5

Postprzez Heineken » niedziela, 24 sie 2014, 09:02

Ha, pachnie pierwszym zwycięstwem Hundaia i cały świat chce przeglądać stronę Hundai Motorsport, tak że serwery zawiesili :D
Heineken
N1

Postprzez żółtodziób » niedziela, 24 sie 2014, 09:02

@kuba.es - no mnie nie cieszyło ani to,że się nie znalazł w podstawowym fabrycznym składzie, ani to, że nie dogadali się z Citroenem. Nie będę ścieniał, że przewidywałem taki spadek jakości samochodów z M-Sportu, ale było dla mnie jasne, że brak jakiegokolwiek wsparcia ze strony Forda to nic dobrego, podobnie jak miejsce de facto poza fabryką. Tym bardziej że Malcolm tnie koszty. Nawet jak nie chce to zwyczajnie musi dać jakieś szpeje z odzysku, w pierwszej kolejności do aut klienckich, w drugiej Kubicy, a dopiero w ostatniej kolejności taki szrot idzie do wwóch podstawowych wozów. Nawet jeśli specyfikacja tych szpejów jest taka sama jak u Hirvo i Evansa to może nie są to graty pierwszej świeżości no i masz własnie takie a nie inne efekty. Samochód też ewidentnie nie jest rozwijany w takim tempiejak powinien, a jeszcze przed sezonem b yło wiadomo, że jest najwolniejszy w stawce.
żółtodziób
A8

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 24 sie 2014, 09:04

Jestem w szoku :shock:
Kurcze, niby 4 oesy, wiedzialem, ze cos jeszcze moze sie zdarzyc, ale wierzylem, ze Latvala dowiezie to zwyciestwo i utrze nosa Ogierowi. W taki sposob szanse na tytul przepadly, a klatwa Volkswagena w Niemczech mnie naprawde zdumiewa. Zero punktow w rodzimym rajdzie i to drugi raz z rzedu obaj kierowcy maja wypadki. Choc tyle, ze Mikkelsen jedzie. Tak mi szkoda Latvali....

Meeke to samo. Podjaral sie, ze moze wygrac i wypadl :(

I prawdopodobnie stanie sie to, co wczoraj z glupia powiedzialem. Neuville ma przed soba dwoch dzwonnikow i to on moze wygrac rajd. Pierwsze zwyciestwo Thierryego i pierwsze Hyundaia i to od razu 1-2. A jeszcze wczoraj zastanawialem sie, kto moglby sprawic, ze Volkswagen nie wygra wszystkich rajdow. Juz wiemy 8)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Aaltonen » niedziela, 24 sie 2014, 09:13

Ta Robera Fiesta to jakiś totalny złom. Wczoraj przejrzałem porównania onboardów na wrc plus.

Robert masakrycznie tracił do Evansa na wszystkich podjazdach. Dali mu silnik z odzysku czy co? Jedzie toto niewiele lepiej niż zeszłoroczne rrc.
Ewidentnie wina samochodu nie kierowcy. Szkoda, że Malcolm leci w kulki.
Aaltonen
N3

Postprzez Połas » niedziela, 24 sie 2014, 09:14

Mocno trzymam kciuki za zwycięstwo Hyundaia i Neuville'a. W końcu jakiś powiew świeżości i odmiana od dominacji VW :wink:
Połas

Postprzez kuba.es » niedziela, 24 sie 2014, 09:15

@ Żółtodziób - Pamiętam niestety dobrze Twoje słowa na początku sezonu i miałeś rację. Ja wierzyłem w profesjonalizm i większą elastyczność M-Sportu w nadziei, że nawet jeśli samochód nie będzie najszybszy to będzie przynajmniej bezawaryjny. Coraz częściej niestety sam Robert między wierszami wspomina o tych awariach, wiele z nich jak choćby ta dzisiejsza jest nie do ukrycia. Ceniłem zawsze Forda i M-Sport i życzyłem im jak najlepiej ale właśnie wyczerpali moją cierpliwość. Również uważam, że należy jak najszybciej szukać kontaktu z Hyundaiem (może Toyotą?), choćby na trzeci fotel.

Tak szczerze mówiąc na sezon 2015 marzy mi się w Hyundaiu skład Neuville , Sordo , Kubica. Z jeszcze poprawionym samochodem naprawdę mogą być groźni. Również okropnie żałuję Krisa ale on przynajmniej popełnił błąd a nie miał awarii. Nie ukrywam, że ogromnie cieszą mnie pierwsze dwa miejsca dla Hyundaia, czy wygra Sordo czy Neuville to już nie ma dla mnie znaczenia.

Swoją drogą następną trafioną wizją popisał się Mattihas odnośnie Hultaja :)
Ostatnio edytowano niedziela, 24 sie 2014, 09:17 przez kuba.es, łącznie edytowano 1 raz
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez Anbarra » niedziela, 24 sie 2014, 09:17

SPrawil to jak widac sam VW ;)
Ale uwaga, pamietajmy ze w zeszlym roku Neuville tez wypadl w DE na ostatnim oesie, prowadzil tez we Francji i wypadl :D Jak narazie to Sordo nie jest dzwonnikiem ;)
Jeszcze chwila i sie okaze ze gdyby nie te bledy to RK mogl tu wygrac :lol:
Anbarra
A5

Postprzez Shaitan » niedziela, 24 sie 2014, 09:22

Matthias Schmidt napisał(a):Tak mi szkoda Latvali....

Polecam podsumowanie 2 dnia na WRC+. Mamy wywiad z Latvalą, który w bardzo spokojnym refleksyjnym nastroju z nutą wielkiej nadziei w głosie mówi o tym zwycięstwie, które może wreszcie teraz przyjdzie...
Później są słowa Meeka, który mówi że na pewno nie będzie ryzykował walki z Neuvillem kosztem punktów, które są w jego sytuacji bardzo potrzebne (bo ciągle nic nie ma podpisanego).
Szalenie szkoda tak jednego jak i drugiego...
Shaitan
N3

Postprzez Domson » niedziela, 24 sie 2014, 09:27

Shaitan napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Tak mi szkoda Latvali....

Polecam podsumowanie 2 dnia na WRC+. Mamy wywiad z Latvalą, który w bardzo spokojnym refleksyjnym nastroju z nutą wielkiej nadziei w głosie mówi o tym zwycięstwie, które może wreszcie teraz przyjdzie...
Później są słowa Meeka, który mówi że na pewno nie będzie ryzykował walki z Neuvillem kosztem punktów, które są w jego sytuacji bardzo potrzebne (bo ciągle nic nie ma podpisanego).
Szalenie szkoda tak jednego jak i drugiego...

Latvalą bym nie chciał byc w tym momencie bo pewnie załamka w... Meeke to samo

I Ogier odetchnal z ulga.....

Zgadzam sie wyzej, niech Robert lepiej zapuka do Hyundaia. Na porownaniach onbordow w nawrotach i na przysieszeniu z nich traci nawet do pozostalych Fiest, nie wiem co oni mu zamontowali za system w tym samochodzie, ale to jakas porazka.
Domson
A6

Postprzez Matthias Schmidt » niedziela, 24 sie 2014, 09:33

Shaitan - co racja to racja. Po prostu to pokazuje, ze nie ma czegos takiego jak bezpieczna jazda w niedzielnym etapie. Niby juz sie nie atakuje, ale szansa na wypadniecie jest praktycznie do konca. Latvali jest mi niezmiernie szkoda. Byleby to tylko go nie zlamalo...
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez DonCorrado » niedziela, 24 sie 2014, 09:35

Troche mnie dziwi, ze niektorzy doswiadczeni forumowicze maja gorace glowy. Lepsi kierowcy maja problem z tym co beda robic w przyszlym roku, a Wy tutaj wyskakujecie z tekstami zeby pukac to do Toyotu to do Hyundaia. To nie F1 ze z miejsca go wezmie jakis Jaguar albo Minardi w sytuacji awaryjnej.
DonCorrado
A6

Postprzez kuba.es » niedziela, 24 sie 2014, 09:39

DonCorrado napisał(a):Troche mnie dziwi, ze niektorzy doswiadczeni forumowicze maja gorace glowy. Lepsi kierowcy maja problem z tym co beda robic w przyszlym roku, a Wy tutaj wyskakujecie z tekstami zeby pukac to do Toyotu to do Hyundaia. To nie F1 ze z miejsca go wezmie jakis Jaguar albo Minardi w sytuacji awaryjnej.

Nie mniej jednak faktem jest, że to Hyundai dwukrotnie złożył Robertowi ofertę przed sezonem 2014, którą ten odrzucił. Ale oczywiście nie wiemy jakie notowania ma teraz i oczywistym jest że może nie być to takie proste.
Są to bardziej pobożne życzenia poszczególnych użytkowników, czas pokaże jak to się zakończy w praktyce ale tak byłoby najlepiej.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez czarnyolek » niedziela, 24 sie 2014, 09:42

No i mamy shootout, w wersji klasyczne WRC, a nie jak wymyślają Capito i spółka. A tak się cieszyłem na zwycięstwo JML, byłyby emocje do końca sezonu :(
czarnyolek
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata