ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez speedyzxz » piątek, 22 sie 2014, 22:30

Matthias Schmidt napisał(a):Czy Sordo jest lepszy od Neuville na asfaltach? Moim zdaniem ciezko tak stwierdzic.
Dla mnie Sordo po profesorsku Dojcza pojechał rok temu. I może jazda Daniego to nie jest kosmos dla Neuvilla, ale wydaje mi się że Hiszpan jest ździebko z przodu. Reasumując nie dziwi mnie po prostu że Sordo jest przed Thierrym.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 22 sie 2014, 23:00

To prawda, zdziwieniem to zdecydowanie nie jest. Natomiast nie powiedzialbym jednoznacznie,ze Sordo jest lepszy od Neuville na asfalcie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez filantrop » piątek, 22 sie 2014, 23:14

Ciekawe kto jutro pierwszy wydzwoni ? W zasadzie od pozycji 2 do 8 jest ciasno. Stawiam na ostberga i mikkelsena ;) jak to leci w tej niefajnej piosence... będzie się działo...
filantrop
N2

Postprzez jacko » piątek, 22 sie 2014, 23:55

na wrc+ jest juz onboard z 6. OSu, w miejscu gdzie wypadł na te 4 minuty pojawia sie dodatkowo w opisie "4 prawy minus krotki", w drugim przejezdzie kubica przestrzela nawrot tuz po starcie, w 1. przejedzie szczepaniak mowi to samo, tylko, ze za drugim razem jakby spozniony i nadrabia to b.szybko a pewnie na samym poczatku dodatkowo chwila dekoncentracji kierowcy i zonk,
co ciekawe robi korekty opisu nawet na drugim przejezdzie, moze juz zdecydowal sie na przyszly sezon w wrc
jacko
A5

Postprzez żółtodziób » sobota, 23 sie 2014, 00:30

speedyzxz napisał(a):
żółtodziób napisał(a):Ogier będzie pod jakąś tam presją to Latvala będzie pod jeszcze większą,
No ta presja jednak bedzie chyba mniejsza na Jarim. Skoro Mikkelsena nie wysyłają do Australii to kto mu ma zabrać vicka? VW nie będzie chyba miał dużych pretensji bo ich cytryny też nie złapią.
To Ogier będzie musiał uciekać, a gonić będzie Latvala, wejdzie mu ten rajd, wejdzie kolejny to złapie luz, a Seb większego nerwa. Scenariusz może prawie Hollywoodzki, ale Anbarra jakoś aż tak strasznie nie popłynął :)

A czy ja mówię że popłynął? Mam na tę sprawę inny punkt widzenia, co nie oznacza,że mam rację. JML czasem sobie sam robi ciśnienie. Pamiętam numer jak jeszcze jeździł w Fordzie, tak się spiął, tak bardzo chciał udowodnić, że może być mistrzem świata, że wydzwonił na RMC, a potem to już było całe pasmo klęsk. Ogier jest moim zdaniem pewniejszy, choć niewątpliwie może się spiąć. W takiej sytuacji jeszcze nie był. W zeszłym roku tytuł zdobył na totalnym ludzie, kompletnie nikt mu nie zagrażał nawet przez moment, a wcześniej to on gonił. W sumie to nie wiadomo czy się nie "wysypie". Na razie jednak bym niczego nie przesądzał. Nawet Loeb zawsze jakieś dzwony zaliczał. Ogi zaliczył akurat teraz, ale to wcale nie musi oznaczać, że straci "wenę".
żółtodziób
A8

Postprzez speedyzxz » sobota, 23 sie 2014, 00:40

Scenariusz może prawie Hollywoodzki, ale Anbarra jakoś aż tak strasznie nie popłynął :)
Ta część to już takie podsumowanie tego co napisałem, aniżeli odpowiedź na Twój komentarz ;) żeby nie było że Ci wpycham do ust nie Twoje słowa

Ale masz rację, że Ogier od tak, weny stracić nie musi. Pewne jest to że jak Jari-Matti wygra to się widowisko się może trochę podkręcić :D
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez adamlen » sobota, 23 sie 2014, 08:01

Może zwycięstwo oesowe na OS7 ?, warunki nieco się pogarszają po każdej załodze, ale wczoraj właśnie tak miał Kubica. Ogier co prawda przestrzelił jakiś zakręt, ale tempo miał może na 3-4s lepsze na mecie, więc w końcu udany przejazd. :)

Ehh ten Latvala.........a jednak OS7 WINNER :!:
Ostatnio edytowano sobota, 23 sie 2014, 08:19 przez adamlen, łącznie edytowano 2 razy
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Thomas » sobota, 23 sie 2014, 08:07

dziś warunki tak się nie pogarszają jak wczoraj właśnie :wink: przynajmniej wg opinii, ale coś tam musi się dziać po tym 3 splicie, dużo tracą,

Tylko Latvala może odebrać Robertowi zwycięstwo OS...ech :wink:
Ostatnio edytowano sobota, 23 sie 2014, 08:16 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez smwrc1 » sobota, 23 sie 2014, 08:15

czyby 3 zwycięstwo os Kubicy....
smwrc1

Postprzez Thomas » sobota, 23 sie 2014, 08:19

Jeeest, mamy trzecie OSowe zwycięstwo Roberta, ws :o paniale
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez Heineken » sobota, 23 sie 2014, 08:27

Ogier musiał mieć jakiś problem bo na 3 splicie stracił 6 sekund do Kubicy
Heineken
N1

Postprzez rafal85 » sobota, 23 sie 2014, 08:29

Tak chodzi John Wayne!! Jeden odcinek, a tyle radości.
rafal85

Postprzez Thomas » sobota, 23 sie 2014, 08:30

Heineken napisał(a):Ogier musiał mieć jakiś problem bo na 3 splicie stracił 6 sekund do Kubicy

przestrzelił zakręt i cofał
Thomas
A5

Postprzez Sylwek_GSi » sobota, 23 sie 2014, 08:34

no wreszcie tempo jakiego chyba wszyscy oczekiwali , włącznie z głównym zainteresowanym. wczorajsze tempo było co by tu nie mówić zdecydowanie poniżej oczekiwań. Z różnych powodów. Szkoda tych 4 minut, było by jeszcze ciekawiej;0 teraz jest pogoń do top 10. Ogier tez będzie gonił :) latvala zaskakuje, czyżby się w końcu ogarnął? A sordo na asfalcie jak zawsze mocny. Hyundai też daje rade. To wcale nie jest takie słabe auto jak się wiele ludziom wydaje.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez kuba.es » sobota, 23 sie 2014, 08:36

Bardzo miłe rozpoczęcie dnia po wczorajszej przygodzie, poza lepszą pozycją startową ja widzę tu też fajną, sportową złość :)
Ja wierzę, że Robert z Maćkiem i tak wywiozą jakieś punkty z Niemiec i są na to realne szanse. Ogólnie naprawdę ciekawy rajd i żałuję, że nie mogłem wybrać się osobiście.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata